- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyűrű
addikt
-
blakey
titán
válasz
ginola #92523 üzenetére
A Nexus jó úton halad, de, épp hétvégén vettem észre, hogy a box, ami előtte maximum 56 fokig melegedett az most 75 fokra is felhevül. Valami nem kerek, ráadásul friss telepítés volt, mert előzőleg valami beragadt. Számomra a Matrix és a Nexus nem felel meg 100%-ban, egyik oka egy kiegészítő, PKC, amit a fejlesztő egyszerűen nem tud megoldani, problémás az egész és ezáltal az felhasználói élményt erősen negatív irányba sodorja, Leia alatt hibátlanul működik.
Ha nem használsz PKC-t, akkor a Nexus már nagyon jól használható, de alfa mivolta miatt, néha előjöhetnek olyan problémák amik előtte nem voltak, persze később meg is oldódhatnak. -
blakey
titán
válasz
ginola #91415 üzenetére
Lehet, hogy csak annyi a gond, hogy a Beállítások/Rendszer/CoreELEC alatt bekapcsolod a 422-t, és/vagy a 8bit-et, hátha ez nálad megoldja a gondot, de ahogy olvasom a YT kiegészítő github oldalát, elég sok hasonlónak tűnő probléma van, lehet, hogy egy újabb, akár fejlesztői verzió megoldaná a problémát. Innen töltsd le a dev repo-t és telepítsd a legfrissebbet, hátha azzal már jó.
-
interstate76
addikt
válasz
ginola #89921 üzenetére
A HDClone nevű programmal tudsz belőle lemezképfile-t csinálni, amit csak akkor írsz ki, ha szükséged van rá. Ezzel készítettem biztonsági másolatot a jó öreg Xbox360-on lévő mentéseinkről is (ott ugyebár nem lehet másolni, csak áthelyezni).
Ha jól emlékszem, akkor írásnál tudja azt is, hogy a fennmaradó területet meghagyja tárolási célra, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Ja, és természetesen tud komplett meghajtót/partíciót klónozni, szóval mehet a CE kártyáról kártyára, ha úgy neked szimpatikusabb.
-
gyűrű
addikt
válasz
ginola #83056 üzenetére
Az artwork dumpnál az enable Artwork Dump context items per skin..
Először beállítod így és így.
Aztán a futtatás ikon az (artwork dump kiegészítő , beállítások melletti ikon), felhoz egy ilyen ablakot, ott pedig ezeket kiválasztod, egymás után.. -
-
gyűrű
addikt
válasz
ginola #82727 üzenetére
Van a médiatáradban clearlogo? Mert azt jeleníti meg fennt. A Jobb oldali pedig a clearart annak is a médiatárban kell lennie. Nálam a kodi 18 nál készültek a médiatárból a filmmappákba kiexportált elemek, kb így kell kinéznie egy film-mappának ahol minden ott van letöltve. Az aláhúzottakat használja a felszín. Ha nincs a médiatárban, akkor nem mutat semmit.
-
Beni2360
félisten
válasz
ginola #81091 üzenetére
Na valamit kiokoskodtam a Mátrix win megosztásra.
Ha megvan a megosztás akkor a CE beállításoknál
Szolgáltatások>SMB ügyfél>WINS kiszolgáló> gép ip címe> és alatta mint a képen.
Én mindig a fájlkezelőben hozzá adom a hálózati elérést.
Hozzáadás> tallózás>Kiszolgáló neve -gép ip címe>Felhasz-vendeg>jelszó-****> OK És hozzá lehet ezen az útvonalon adni a médiatárban.
És máris tallózható lett a mappa.
Nekem most így megy minden megosztott mappa. -
krealon
veterán
válasz
ginola #81060 üzenetére
"Hálózati hely hozzáadásnál mire kell figyelni?"
Hogy milyen eszkoz szolgaltatja a halozati megosztast.
"Leia alatt látja a megosztott mappákat mátrix alatt kiírja not permitted....holott minden beállítás ugyanaz!"
A hibauzenet szerint nem ugyanaz. Nyilvan valamilyen alapertelmezett ertek mas az ujabb verzioban. A legnagyobb valtast az SMB 1 - 2 szokta hozni.
-
blakey
titán
válasz
ginola #81060 üzenetére
A Matrix is 99%-ban ugyanúgy viselkedik ahogy a Leia is, semmi extra beállítást nem eszközöltem a Leia-hoz képest. Minden friss telepítés után ua. a "rituálé" és tényleg minden frankó. SMB ugyanúgy működik, mielőtt felvenném a mappákat, előtte beállítom az SMB minimum és maximumot, 2 helyen, szolgáltatások és CE beállítások alatt. Mindent beállítok ami az alap indításhoz szükséges, nyomok egy újraindítást majd beállítom a kiegészítőket. YT API kulcsokat böngészőből "küldtem át", minden hibátlan (de fájl másolással is jónak kell lennie). RTLMost, HBO Go, TV2Play, Youtube, M4Sport, ezeket használom CE alatt és jó Matrix esetében is.
-
Beni2360
félisten
válasz
ginola #81060 üzenetére
Blakey a YouTube kulcsokat manuálisan viszed be, vagy hogyan? - Hát erre is van egy videóm Szöveg bevitele KODI-ba
-
Imi1981
veterán
válasz
ginola #80289 üzenetére
Androidon nem nagyít sajnos csak nyújt. Ha kikapcsolod a beállítások /lejátszás hardveres gyorsítást akkor nagyít de akadozik cserébe. Én is erőltettem első boxomnál az androidot de rá kellett jönnöm, hogy az médialejátszásra nem jó. Főleg a sima android nem jó! Android tv még elmegy de coreelec egyszerűen jobb /gyorsabb /stabilabb.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
ginola #80013 üzenetére
Email, új jelszóval léptem be. Hitelesítő kulcsot nem tudtam csinálni, így derült ki, hogy a jelszavam megváltozott. Új kiegészítővel 1080p-re váltott, amit persze nem bír, hol is kell beállítani azt, hogy a Netflix 720p legyen, de a Youtube maradjon 1080p? Itt változtattam, de korábban szerintem nem így csináltam.
-
blakey
titán
válasz
ginola #78242 üzenetére
Netflixhez ajánlom a TV-k lejátszóit. Nem érdemes külön eszköz ha épp nincs kéznél. Ha nekem nem lenne egy olyan eszközöm ami képes rá akkor a TV-be épített-et használnám.
Mi Box S FHD esetében jó, HDR-nél képi hibák vannak, USB-LAN adapterrel a vezetékes kapcsolat is működik. Zidoo is jó lenne, de a firmware ott sem jó, Shield-en nincs optikai kimenet. Egyébként én most erősen gondolkodom egy DAC vásárlásán ami USB-től kezdve az optikain át mindent bemeneten fogadja a hangot és akkor nem lesz probléma az optikai kimenet hiánya. -
blakey
titán
válasz
ginola #77373 üzenetére
Tehát gyakorlatilag mindegy, hogy SPDIF vagy HDMI hanglejàtszás eszköze, ebből ez jött le. - nem mindegy, de S922X-nél úgy is működik, S905X3/S905D3-bál HDMI-re állítva nincs hang SPDIF-en, tehát ott nem mindegy. Ha SPDIF az elsődleges kimenet akkor arra állítsd és akkor lesz mintavételezés és ha HDMI-n is van hang akkor maradjon úgy.
-
blakey
titán
válasz
ginola #77324 üzenetére
FHD TV-n jó, teljesen okés, de tényleg. 4K TV-n egyelőre szoftveres problémák vannak, BT2020-BT709 átkapcsolás nem tökéletes, a HDR "foltos", de ezeket lehet szoftveresen javítani, lejátszás szempontjából meg teljesen okés, Kodi, MrMC ami ajánlott és persze ott a natív Netflix, Chromecast, mind jól működik.
Ezek a beállítások hogyan ajánlottak, ha SPDIF-en továbbítom a hangot erősítőbe?
Szerintem erről már volt szó és le is írtam neked, S922X nem kötelező az S/PDIF kimenetet választani de lehet, mert anélkül is aktív, és ha a fogadó eszköz képes a DTS/AC3-ra akkor arra mehet a hangtovábbítás egyébként nem kell. Illetve a mintavételezésnél 48/96/192kHz-ekkel is próbálkozhatsz, a sztereő erősítőm 96kHz-et foga optikain így nálam az van kiválasztva. -
blakey
titán
válasz
ginola #76463 üzenetére
S922X és S905X3 ebben egy picit eltér, másképp viselkednek, Multi CH -r állítva S922X-nél van hang optikain is míg S905X3-nál nincs, de SPDIF-re állítod, "Leginkább egyező"-re, ha az erősítő kezeli akkor mehet 96- vagy 192kHz-en és a hangtovábbításnál legyen beállítva az erőstőnek megfelelően.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
ginola #76463 üzenetére
Topik összefoglaló eleje, gyorstalpaló:
Kodi hangkimenet beállítása (Settings > System > Audio):
...
5.1-es házimozi erősítő Toslink/SPDIF optikai bemenettel (AC3/DTS):
Number of channels: 2.0 (ez csak a sztereó hangokra vonatkozik!!!)
Passthrough: enabled
Enabled Dolby Digital transcoding: enabled (AAC5.1-hez ill DD+ hangsávokhoz ez kell)
Dolby Digital (AC3) capable receiver: enabled
DTS capable receiver: enabled
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged