- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
paramparya
őstag
Vettem végül egy 2500+-os Barton, hozzá egy ASUS A7V600-as lapot, és egy 512-es 400 MHz-es ramot.
Feltettem 200x11 = 2200 MHz-re a cuccot, most pl. 43 fokos, de efölé nem nagyon szokott menni. A memória 400 MHz-re van állítva, bár van berakva mellé egy 333-as 256 megás ram is. Lefuttattam a Memtest86-ot is, nem talált hibát, szóval stabilnak mondható a gép.
Ugye ez így nem megterhelő a többi cuccnak (pl. PCI)? Olvastam, hogy a PCI-nak nem egészséges a magas frekvencia, nem tudom, hogy 200-as FSB-nél mennyit kap... -
paramparya
őstag
Tegnap jártam egy számtechboltban, és azt mondta ott az egyik srác, hogy állítólag a legújabb amd-k már nem szorzólockosak. Hogy ebből mi igaz, azt nem tudom.
Sajnos azt nem tudom hirtelen letesztelni, hogy bír-e 400 MHz a ram, mert a lapom csak 333-ig bírja hajtani...
Ha két különböző frekvenciát bíró ram van a gépben, nekik akkor is egy frek.re kell járni, vagy mehet egyik 400-on, másik 333-on? -
paramparya
őstag
Már csak két problémám van:
Asus a7n8x (ami állítólag figyelmen kívül hagyja a szorzólockot) vagy a7v600 (kt600-as chipset...)?
És még egy:
mennyire szerencsés 333-as ram mellé 400-ast rakni? a 333-as adott, sőt még sulinetes is, szóval eladni sem bírom. Szóval egy 256/333+256/400 vagy inkább még egy 256/333 hozzá? Tuning is fontos szempont (bár ha nincs szorzólock - a7nx8 - akkor nem kell emelgetni az fsb-t...)
És vajon jobb lenne-e a Galacial Tech 2740-es hűtő a rézmagos Titanium D5 TB-nél, mert árban másfélszerese?
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
A titan honlapot már én is megtaláltam, köszi a galacialtech linket!
Közben úgy döntöttem, hogy inkább 2500+-os procit veszek, olvasgattam itt-ott...
(A 333 Barton jelző utal valamire? mármint a 333? Mert egy listában van több xp procival, és a 333 csak a 2500+.oshoz van odaírva)
Valamely másik topicban olvastam egy CrystalCPUID progiról, gondoltam megnézem a sajátom is vele, már megvan kb. 18 hónapja, és most vettem észre: az 1700+-os 1400Mhz helyett 1100-on ment! Ez már régen is gyanús volt, de akkor félretettem... Most beállítottam 11x100 helyet 11x133-ra, és meglepően gyors... :U -
paramparya
őstag
Epox és hasonló tippeket légyszi ne, már írtam, hogy vagy ASUS, vagy Albatron.
Hűtő pedig vagy Spire vagy Titanium.
Titaniumnak mi a címe? a titanium.com és a titan.com sem az, és google sem talál semmit...
Ja, és van még Galacial Tech hűtő, a következő típusokban: 2411, 2421, 2470, 4311, 4360.
Csak sem a titaniumról, sem a galacial tech-ről nem sikerült sokat megtudnom, a google külföldi találatot be sem ad. Ez csak Magyaro.on létezik? :F
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
És ez a titanium t5 db jó hűtő? És egyáltalán amd-re jó? Mert olcsóbb kb. 20%-kal mint a spire (a hőfokszab-os), a rézmagos 10%-kal...
-
paramparya
őstag
Egyelőre az ASUS A7N8X és az Albatron KX600 pro között gondolkozok.
Melyik jobb?
És hűtőt melyiket ajánlanátok?
- Spire Whisperock IV
- Spire Falcon Rock II
- Titanium D5 TB (ezt egyáltalán nem ismerem, és netem sem találatam semmit róla. Van belőle sima, rézmag, alarm, hőfokszabályzós.) -
paramparya
őstag
Albatronból csak KX600 PRO van...
-
paramparya
őstag
Mi az a mikro guru? :U
A választék: Asus, Abit, Asrock, Matsonic, Ablatron, Mercury, Meta, Jetway. -
paramparya
őstag
Mindenképp' Abit vagy Asus, mert csak azokat tudok 'jó árban' (ezt nem úgy értem, hogy erre van pénzem, hanem ezeket tudok 25%-kal olcsóbban... ;] )
+még néhány nonamet... -
paramparya
őstag
És az NF7-S miben jobb a sima NF7-nél?
És az NF7-S jobb-e az A7N8X-nél? (mert drágább...)
És az A7N8X-X és A7N8X-E Deluxe között mi a különbség?
Az is fontos szempont lenne, hogy fel is szeretném húzni, ameddig lehet, de úgy hogy azért legalább másfél évig húzza is...
Ja, és milyen hűtőt ajánlotok? -
paramparya
őstag
Szerintetek milyen alaplapot lenne érdemes vennem a fent írt procihoz (a proci vásárlást is most tervezem, de az valszeg AMD lesz...persze ha valaki meg tud győzni, hogy jobb a celeron, akkor hajrá!)
Szóval milyen alaplap lenne a legjobb választás (nagyon sok pénzt nem akarok rászánni, de nem is a leggagyibbat akarom venni, és esetleg még tuningolni sem ártana...)
:F
Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Villanyszerelés
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged