- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Wolverine
félisten
válasz
paramparya #30 üzenetére
Ha minden igaz, a Sandra kiírja a PCI frekit... Egyébként a 200 MHz szabványos FSB, így szimplán 6-os osztóval képződik belőle a normális 33 MHz PCI-freki.
-
paramparya
őstag
Vettem végül egy 2500+-os Barton, hozzá egy ASUS A7V600-as lapot, és egy 512-es 400 MHz-es ramot.
Feltettem 200x11 = 2200 MHz-re a cuccot, most pl. 43 fokos, de efölé nem nagyon szokott menni. A memória 400 MHz-re van állítva, bár van berakva mellé egy 333-as 256 megás ram is. Lefuttattam a Memtest86-ot is, nem talált hibát, szóval stabilnak mondható a gép.
Ugye ez így nem megterhelő a többi cuccnak (pl. PCI)? Olvastam, hogy a PCI-nak nem egészséges a magas frekvencia, nem tudom, hogy 200-as FSB-nél mennyit kap... -
Wolverine
félisten
válasz
paramparya #28 üzenetére
Azonos frekin fognak menni a memóriáid.
A legújabb AMD-k az A64-ek, azokban tényleg szabadon állíthatod a szorzót - lefelé. Erre jó a Cool'n'Quiet :) De az Athlon XP-kben tavaly nyár vége óta lock van, amit a mai napig nem sikerült feloldani egyetlen moddernek sem tudtommal... Kivételek a mobil Bartonok, azok unlockosak mind a mai napig. -
paramparya
őstag
Tegnap jártam egy számtechboltban, és azt mondta ott az egyik srác, hogy állítólag a legújabb amd-k már nem szorzólockosak. Hogy ebből mi igaz, azt nem tudom.
Sajnos azt nem tudom hirtelen letesztelni, hogy bír-e 400 MHz a ram, mert a lapom csak 333-ig bírja hajtani...
Ha két különböző frekvenciát bíró ram van a gépben, nekik akkor is egy frek.re kell járni, vagy mehet egyik 400-on, másik 333-on? -
Wolverine
félisten
válasz
paramparya #26 üzenetére
A mostani procik mind szorzólockosok, ezen még az nForce2 chipset sem segít... A RAM-oknál az a kérdés, a 333-as mit bír. Ha megy 400-on, akkor tökmindegy, milyet teszel mellé szerintem.
Hűtés: én a Glacialtech Igloo 2740-esre adok egy pontot. -
paramparya
őstag
Már csak két problémám van:
Asus a7n8x (ami állítólag figyelmen kívül hagyja a szorzólockot) vagy a7v600 (kt600-as chipset...)?
És még egy:
mennyire szerencsés 333-as ram mellé 400-ast rakni? a 333-as adott, sőt még sulinetes is, szóval eladni sem bírom. Szóval egy 256/333+256/400 vagy inkább még egy 256/333 hozzá? Tuning is fontos szempont (bár ha nincs szorzólock - a7nx8 - akkor nem kell emelgetni az fsb-t...)
És vajon jobb lenne-e a Galacial Tech 2740-es hűtő a rézmagos Titanium D5 TB-nél, mert árban másfélszerese?
[Szerkesztve] -
c.zsolti
őstag
válasz
paramparya #24 üzenetére
A 333 az FSB-t jelenti.
-
paramparya
őstag
A titan honlapot már én is megtaláltam, köszi a galacialtech linket!
Közben úgy döntöttem, hogy inkább 2500+-os procit veszek, olvasgattam itt-ott...
(A 333 Barton jelző utal valamire? mármint a 333? Mert egy listában van több xp procival, és a 333 csak a 2500+.oshoz van odaírva)
Valamely másik topicban olvastam egy CrystalCPUID progiról, gondoltam megnézem a sajátom is vele, már megvan kb. 18 hónapja, és most vettem észre: az 1700+-os 1400Mhz helyett 1100-on ment! Ez már régen is gyanús volt, de akkor félretettem... Most beállítottam 11x100 helyet 11x133-ra, és meglepően gyors... :U -
DragonR+
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek bocsássátok meg nekem, hogy befurakszok a topicba, de segítségre volna szükségem és na persze minél gyorsabban. :D
Ismeri valaki közületek a Soltek-SL-KT600-CIL alaplapot?
Használ valaki közületek ilyet?
Ha igen, kérem írja meg róla a véleményét!
Ilyet néztem ki magamnak.
Nem szeretnék ráfaragni.
DragonR+
[Szerkesztve] -
Wolverine
félisten
válasz
paramparya #20 üzenetére
Glacialtech nemzetközi márka, a 4xxx-es sorozata P4-es. Most jelent meg egyébként új hutojük, a Limba 2000 / Limba 2000 Pro, kicsit brutálisan néz ki :P
A Titan honlapját én sem találtam még meg, de meglesz... -
paramparya
őstag
Epox és hasonló tippeket légyszi ne, már írtam, hogy vagy ASUS, vagy Albatron.
Hűtő pedig vagy Spire vagy Titanium.
Titaniumnak mi a címe? a titanium.com és a titan.com sem az, és google sem talál semmit...
Ja, és van még Galacial Tech hűtő, a következő típusokban: 2411, 2421, 2470, 4311, 4360.
Csak sem a titaniumról, sem a galacial tech-ről nem sikerült sokat megtudnom, a google külföldi találatot be sem ad. Ez csak Magyaro.on létezik? :F
[Szerkesztve] -
Vip®
csendes tag
AN-7re egy szavazat. Ha akarsz némi tuningot is,akkor bizonyos határon belül userfriend mobo ez. Ventiből pedig nekem nagyon bevált s Silentboost,a procim húzva 49C.
[Szerkesztve] -
Wolverine
félisten
válasz
paramparya #16 üzenetére
Sztem nézd meg a Titan honlapján, ha érdekel (egyébként igen, AMD-re való). Esetleg vegyél Alcomp hűtőt, az elég jó és olcsó is, van topicja a PH!-n is...
-
cucka
addikt
válasz
paramparya #1 üzenetére
epox 8rda3+
nálam bevált. ráadásul a nyák szép zöld, nem hányásszínű, mint a mostani alaplapokon :) -
paramparya
őstag
És ez a titanium t5 db jó hűtő? És egyáltalán amd-re jó? Mert olcsóbb kb. 20%-kal mint a spire (a hőfokszab-os), a rézmagos 10%-kal...
-
Wolverine
félisten
válasz
paramparya #14 üzenetére
Rézmagos hűtőt vegyél, ha szabályozható, az sem árt... A Spire nem igazán utratuning hűtő, erősebb kéne...
-
paramparya
őstag
Egyelőre az ASUS A7N8X és az Albatron KX600 pro között gondolkozok.
Melyik jobb?
És hűtőt melyiket ajánlanátok?
- Spire Whisperock IV
- Spire Falcon Rock II
- Titanium D5 TB (ezt egyáltalán nem ismerem, és netem sem találatam semmit róla. Van belőle sima, rézmag, alarm, hőfokszabályzós.) -
krokk
senior tag
válasz
paramparya #10 üzenetére
hát kb annyit tesz ha jóltom hogy a bios állítgatások egy részét + bios updatet tudod nyomni win alól
ami biztonságosabb állítólag:)
én most fogok ilyet venni jövö héten
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
Albatronból csak KX600 PRO van...
-
Wolverine
félisten
válasz
paramparya #10 üzenetére
Asus, Abit, Albatron jók. Nekem a legutolsó a legszimpibb, általában jó tuninglapnak ítélem meg a tesztek alapján :))
Jetwayt nem ismerem, a többire nem érdemes sok szót vesztegetbni (bár az AsRock se rossz, csak épp nem tuningra...)
mod: a mikroguru az Abit tuningot elősegítő eszköze egy chip formájában a deszkán - ha jól emlékszem :U
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
Mi az a mikro guru? :U
A választék: Asus, Abit, Asrock, Matsonic, Ablatron, Mercury, Meta, Jetway. -
Wolverine
félisten
válasz
paramparya #7 üzenetére
Bővebben, mi az, ami neked noname? Még a végén kiderül, hogy azok között van az igazi nyerő... Nem mellesleg mongi Gigabyte-ja jó lap :D
Egy-egy szavazatot adnék az Epoxokra, a Soltekekre és a Chaintech 7NJL6-ra :)) -
krokk
senior tag
én az abit an7 et ajánlanám jobb mint az nf7 a mikro guru miatt de h arra nincs szükséged akkor nf7
-
paramparya
őstag
Mindenképp' Abit vagy Asus, mert csak azokat tudok 'jó árban' (ezt nem úgy értem, hogy erre van pénzem, hanem ezeket tudok 25%-kal olcsóbban... ;] )
+még néhány nonamet... -
mongi
senior tag
[L]http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-7N400%20Pro2.htm[/L]
21k, 33hó gari...
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
És az NF7-S miben jobb a sima NF7-nél?
És az NF7-S jobb-e az A7N8X-nél? (mert drágább...)
És az A7N8X-X és A7N8X-E Deluxe között mi a különbség?
Az is fontos szempont lenne, hogy fel is szeretném húzni, ameddig lehet, de úgy hogy azért legalább másfél évig húzza is...
Ja, és milyen hűtőt ajánlotok? -
Totyi
őstag
válasz
paramparya #1 üzenetére
Keresőt kéretik használni.:)[L]http://www.prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=51418&arc=f[/L]Sok érdekeset találhatsz,és nem kell új topicot nyitni.;]Amúgy nf7-re szavazok.
-
djtörök
senior tag
válasz
paramparya #1 üzenetére
asus a7n8x vagy abit nf7
-
paramparya
őstag
Szerintetek milyen alaplapot lenne érdemes vennem a fent írt procihoz (a proci vásárlást is most tervezem, de az valszeg AMD lesz...persze ha valaki meg tud győzni, hogy jobb a celeron, akkor hajrá!)
Szóval milyen alaplap lenne a legjobb választás (nagyon sok pénzt nem akarok rászánni, de nem is a leggagyibbat akarom venni, és esetleg még tuningolni sem ártana...)
:F
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest