Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Callisto

őstag

válasz Jacek #50701 üzenetére

9070XT-t van most a gépben megint. Azóta eldöntöttem, hogy az 5070 Ti nem kell. PT/RT és dinamikus FG miatt váltanék maximum. Ha váltanék, akkor erősebb kéne a 4K miatt.
    Egy 5080 azért 4K-n már 20-25%-ot is tud hozni sok esetben és OC is jobb kicsit ami későbbre adhat erőtartalékot. (Csendes működést előnyben részesítem amíg csak lehet.)
    Tisztában vagyok vele, hogy talán még így sem éri meg főleg, de az a rohadt 5080 nagyon úgy van belőve, hogy pont az a plusz hiányzik 4K-n a natív 60 FPS-hez (natív vagy DLAA-val). Tudom DLSS, de hagyjuk. FSR/DLSS maximum végső esetben. :D
    Ha mégis kell felskálázás egyes játkoknál (PT/RT), akkor is több a tartalék benne és jóval több játék lépi át 5080-al a számomra bűvös 60FPS-t 4K-n.
    Nem tudom véletlen-e vagy szándékos, de az 5080 éppen azokat célozza meg szerintem akik hajlandóak kifizetni az irrelális árkülönbözetet a 4K miatt.
    5090-eket is nézegetem, de arról azt gondlom pénzkidobás lenne. Egyrészt következő gen nem tudni mit fog okozni árakban, mennyivel lesz jobb. Másrészt amikor lejár a gari ember nem fog eladni annyi pénzért gari nélkül egy cseszett PC alkatrészt. Maximum óriási veszteséggel.
    Nehéz döntés, hogy használjam a 9070XT-t az új gen megjelenéséig (2027H2 jelenlegi pletykák szerint) vagy inkább 5080 a több erőtartalék miatt mielőtt valóban felmennek nagyon az árak.

Új hozzászólás Aktív témák