Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz solfilo #30770 üzenetére

Ezt írom. Amíg egy statisztikában nem biztosítják minta sokaságát, és nem foglalkoznak olyan dolgokkal, mint az információkiértékelés, a korreláció és a regresszió, addig az a statisztika nem tudja követni a piaci valóságot. Ez nem találgatás, felhívja rá a figyelem a Valve, hogy ez egy nem reprezentatív statisztika, ezáltal a közölt adatok leginkább informális jellegűek, de a piaci valóság akár teljesen más is lehet. Semmilyen formában nem tudják biztosítani azt, hogy a mintavétel az általános statisztikai szabályok betartásával történjen. Még az sem biztosított, hogy a Steam survey mindenkinél megjelenjen, illetve ahogy fentebb írtam négy survey van összevegyítve, vagyis az sem biztos, hogy egy gép csak egyszer lesz benne és nem négyszer.

(#30771) Raymond: Tudom, hogy nem volt ott, ezért említettem meg, hogy most változik az egész. Annyira messze van a valóságtól, hogy valamit kezdenie kell vele a Valve-nak, még akkor is, ha ez egy nem reprezentatív statisztika. Az első lépés erre a korlátozások bevezetése, hogy mostantól az összesítésben csak az első három tételt mutatja meg. Ebből már nem jön le első ránézésre, hogy a reprezentatív statisztikák homlokegyenest mást mondanak, mint a Valve saját statisztikája.

(#30773) Raymond: A növekedés mindegy: [link] - itt korábban írták, hogy mennyi adatból van meg a statisztika. Akkor számítana a növekedés, ha mindenki rá lenne kényszerítve a kitöltésre.

Új hozzászólás Aktív témák