- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Poco F7
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
t72killer #256 üzenetére
>Nem annyira követtem az eseményeket,
>de a jó párhuzamosításhoz már nem kell ultragyors RAM? (Fabric-fiaskó)ha párhuzamosan 2db ( ~ 6 magos) programot elinditasz, akkor a Windows/Linux ütemező valósznüleg külön ccx -en futtatja őket és nem lesznek hasonló NUMA jellegű problémák.
Egyébként a Ryzen/TR a párhuzamosítható dolgokat szereti - lást Cinebench R15 MT / Blender és más teszteket - ahol ultragyors RAM nélkül is pariban van a 7960x -el.
Amúgy a 7940X -is jó, azon is tudsz párhuzamosan több programot futtatni.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
t72killer #254 üzenetére
> ... TR - AE-CC - Intel
csak 2 gondolat még:
* Meg kell nézni az "Adobe After Effects CC 2018" eredményeit is. ( valósznüleg azért patchelik és kisebb lesz a különbség a jövőben ) Linuxon pl. az elmúlt hónapban elég sok patch került be a kernelbe és a gcc fordtóba, ami optimálisabb kódot generál.
Vagyis a jelenlegi tesztekből óvatosan extrapolláljunk a jövőre vonatkozóan.* Nem értek hozzá, de ha meg lehet oldani, hogy egyszerre 3 példányban fusson az After Effects és 3 videót konvertáljon párhuzamosan- párhuzamosított IO-n ( 3 külön M.2 nvme diszken ) akkor talán racionális lehet a TR a több magszámával. De ha nem is 3 hanem kettő, az se rossz. vagyis szerintem az a fő kérdés, hogy ki tudod-e használni a kihasználatlan CPU magokat és ehhez másképpen kell gondolkodni. Ha csak sorosan dolgozod fel a videókat, akkor tényleg nem sok értelme van a TR-nek, mert kihasználatlan a kapacitás fele.
Tehát a kulcs a párhuzamosítás. -
SECTORnooB
addikt
válasz
t72killer #251 üzenetére
Nem értem miért kell ebből is Vs topikot csinálni, vissza emlékszem anno az első i7-i5 szèriàkra, ott sem volt az első steppekben 5Ghz mègsem nyavajgott senki sem.
Ez egy teljesen új architektúra, így ez is fejlődni fog és lesz Ipc és órajel javulás is. Ár érték arányban meg egyértelmű szerintem hogy melyik a jobb választás. Örülünk neki hogy akinek nem számít a pénz és vagy nem érdekli ő megtudja /megakarja fizetni azt a plusz 500mhzt dupla áron, pásztázott kupakkal.Szemèlyes velemènyem, hogy főleg a HEDT/Workstation platformon szàmit az àr/èrtèk mutató. -
clyvejhamma
aktív tag
-
Walter_White
senior tag
válasz
t72killer #246 üzenetére
4.3Ghz Delid nélkül, 394eFt - MO-n lévő legolcsóbb árat néztem, Lehet erős proci, engem pl visszatartott az, hogy 1 ilyen procit nem 1-2 évre vesz az ember, a paszta az mégis csak paszta, ami ugyan ugy elkezd veszíteni a hőátadó képességéből mintha a blokk\borda alatt lévő paszta lenne. + Míg a kupak és mag között szar lesz a hőátadás, tehetek én több 100eFt-os vizet rá, a hőátadás lesz a szűk keresztmetszet. És akkor még nem beszélve arrol, hogy milyen drága proci, Prémium termék, és ez a része meg bóvli kis pasztázás, amihez delidelni kell egy majdnem 400eFt-os procit...
Amúgy most 3.9-4ghz a max, - fixálva 16 mag\32 szálra. X- miatt ugye a Turbo 4.1ghz, + a TR4-be is tuti várhatóak még procik, amik biztos fognak kapni órajel optimalizálást kicsit(+200-300mhz).Nálam pl 3.9ghz-n. elszórakozva a feszekkel, éppen hogy csak hallható ventikkel 65foknál nemigen ment feljebb (masszív stresszteszten) - Idle 23 fok
. mikor éppen hogy csak terhelve van a gép, még passzívan is viszi a 420-as radi, egy Magicool DCP450-es pumpával, és a leghangosabb alkatrész a gépemben a HDD
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
t72killer #244 üzenetére
Nézegesd meg esetleg a 8700k-t ! Nagyon komoly tuningpotenciál (4.8 - 5Ghz) és ezen az órajelen brutális egyszálas teljesítmény (200+ CineBench 15) és korrekt többszálas (1600 CB). És még bankot sem kell hozzá robbantani, csak sikerüljön beszerezni egyet. Én most ebben gondolkozom mert a TR vagy 2066 és e közötti árkülönbségből még rakok +32 GB ramot a gépbe, azzal többet nyerek, mint a +2 maggal.
A Ryzen 7 és a TR ár/teljesítményben nagyon durva versenyző, kár hogy nem sikerült kicsit feljebb húznia az AMD-nek!! Tényleg "csak" 3-400 MHz + oc kellene átlagban és akkor nem lenne semmilyen kérdés.
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
t72killer #242 üzenetére
16 éve vágok, professzionális környezetben, olyat még nem láttam, hogy a nem ECC-s ram miatt a renderelt anyagban hiba lett volna....
A ram hibák jellemzően preview-nál vagy vágás közben jelentkezhetnek. Megakad egy pillanatra (framedrop) vagy ilyesmi, de ez nem befolyásolja a munkát.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
t72killer #237 üzenetére
> a melós rész videófeldolgozás lenne, azaz elvileg minél több mag annál jobb.
Ha "profi" videófeldolgozás ( határidős, fizetős munkák) akkor ECC memórián is érdemes lehet elgondolkodni.
Ez amolyan biztosítás féle - amit az AMD platform lehetővé tesz.
* https://blog.codinghorror.com/to-ecc-or-not-to-ecc/
* https://macperformanceguide.com/blog/2017/20170903_1838-2013MacPro-ECC-memory.html
* https://news.ycombinator.com/item?id=14206635
*http://www.cs.toronto.edu/~bianca/papers/sigmetrics09.pdf
"We find that DRAM error behavior in the field differs in many
key aspects from commonly held assumptions. For example, we
observe DRAM error rates that are orders of magnitude higher
than previously reported, with 25,000 to 70,000 errors per billion
device hours per Mbit and more than 8% of DIMMs affected
by errors per year. We provide strong evidence that memory
errors are dominated by hard errors, rather than soft errors, which
previous work suspects to be the dominant error mode. We find
that temperature, known to strongly impact DIMM error rates in
lab conditions, has a surprisingly small effect on error behavior
in the field, when taking all other factors into account. Finally,
unlike commonly feared, we don’t observe any indication that
newer generations of DIMMs have worse error behavior."Ha hobbi videófeldolgozás, akkor anyira nem fontos az ECC, és akár a "Intel® Core™ i7-8700K " is racionális upgrade számodra.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #237 üzenetére
+ez a teszt sem győzött meg: sok játékban megmaradt a lemaradás a kékektől, egyéb alkalmazásokban kicsi az előny - amit az intel jobb tuningolhatósága esetleg kompenzál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Horgász topik
- Revolut
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15.6" FHD IPS 165Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11 P
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest