- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
clyvejhamma
aktív tag
Mert az "egy szálas" teljesítménye harmatos egy 9900k-hoz képest. Egy 9900k jobban megérte Adobe alá mint egy TR2920x. (kb. egy árban voltak valamikor) Ez most a 3. generációs ryzenekkel úgy néz ki változni fog. Érdemes megvárni az árakat.
Keress teszteket!
Egy végső rendernél nem sokat jelent +1 óra, de amikor mondjuk 50-100x-szor nyomsz RAM preview-t Afterben egy szekvencia adott szakaszára, na ott már számít, hogy minden egyes alkalommal mondjuk 8-10mp-el többet kell várnod, hogy megnézhesd az anyagot. -
clyvejhamma
aktív tag
-
clyvejhamma
aktív tag
A 1950-es ára is beesett, ennyiért azért ez elég komoly teljesítmény! Kár, hogy a TR4-es deszkák ennyire drágák!
-
clyvejhamma
aktív tag
Elkezdődött az áreső.
Ennyiért megéri ha alapvetően 3D-re használja az ember a gépet. Adobe felhasználóknak viszont nem ajánlott sajnos a TR... -
clyvejhamma
aktív tag
-
clyvejhamma
aktív tag
Én azt néztem, hogy az a 2-300 Mhz, amivel a sokmagos Intelek jobbak az nem hoz igazán nagy előnyt.
3.8-4.0 a Ryzen 7 határa, általában a TR-ek többsége megy ennyit mert az infók szerint a legjobb ryzenekből válogatják őket. Az inteleknek szerintem "csak" 4.7-5 GHz környékén van akkora előnye (egy szálon), hogy érdemes legyen azt venni.(#246) t72killer:
A TR-ek viszont OC mellett is normális hőmérsékletűek, egy 400k-s procit én sem hasítanék ketté. -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
t72killer #244 üzenetére
Nézegesd meg esetleg a 8700k-t ! Nagyon komoly tuningpotenciál (4.8 - 5Ghz) és ezen az órajelen brutális egyszálas teljesítmény (200+ CineBench 15) és korrekt többszálas (1600 CB). És még bankot sem kell hozzá robbantani, csak sikerüljön beszerezni egyet. Én most ebben gondolkozom mert a TR vagy 2066 és e közötti árkülönbségből még rakok +32 GB ramot a gépbe, azzal többet nyerek, mint a +2 maggal.
A Ryzen 7 és a TR ár/teljesítményben nagyon durva versenyző, kár hogy nem sikerült kicsit feljebb húznia az AMD-nek!! Tényleg "csak" 3-400 MHz + oc kellene átlagban és akkor nem lenne semmilyen kérdés.
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
t72killer #242 üzenetére
16 éve vágok, professzionális környezetben, olyat még nem láttam, hogy a nem ECC-s ram miatt a renderelt anyagban hiba lett volna....
A ram hibák jellemzően preview-nál vagy vágás közben jelentkezhetnek. Megakad egy pillanatra (framedrop) vagy ilyesmi, de ez nem befolyásolja a munkát.
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Walter_White #233 üzenetére
Igen, azt olvastam én is, hogy 3.9 körül jön a fal a ryzeneknél. Ezért is az agyalás, mert az AE teljesítmény lenne az elsődleges, ott meg a megahertz számít még mindig!
Köszi a részletes beszámolót!!!
-
clyvejhamma
aktív tag
Threadripper tulajokat kérdezném, mik a tapasztalatok, stabil a rendszer? Progikkal szokott probléma lenni?
Folyamatos munkavégzésre megbízhatóan működik?
Előre is köszi a válaszokat!Lassan aktuálissá válik a gépcsere és gondolkozom, hogy mi legyen!
2066/TR4/AM4 között vacilálok.
Kellene a single core (AE-hez, időnként VR játékhoz) és a multi teljesítmény is (C4D, de a 3D-re van minifarm, szóval az nem elsődleges). 3960x-ről (4.3Ghz) váltanék. -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
SECTORnooB #222 üzenetére
Igen, végre az AMD is odatette magát és az egyszálas teljesítmény is meggyőző!
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
SECTORnooB #220 üzenetére
Szerintem nem. A mellékelt kép a 4GHz-es állapot és ahhoz képest mínuszba jönnek le az említett számok.
Összehasonlításképpen az én 3960x-em 4.3-ra húzva (igaz csak 1600-as ramokkal) ezt produkálja. -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
<Lacy85> #187 üzenetére
A cinebench nagyon jól skálázódik a mag szám növekedéssel, egyéb programok kevésbé jól gyorsulnak.
Egy szálon a 7900x jelentősen gyorsabb mint a 1950x (4.3 Ghz vs 4Ghz). Ez a különbség minden olyan proginál ki fog jönni, ami nem elég hatékonyan használja a több magot. Ráadásul a 1950x két darab "összetákolt" proci, vagyis késleltetésben hasonlóan viselkedik pl. egy dual xeonos Intel konfighoz, ami pl. játékok esetében (VR-nál különösen) hátrányt jelent egy egyprocis géphez képest. Ezért van egyébként a TR-nek gaming módja, ami letiltja az egyik procit. -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Walter_White #184 üzenetére
Jó látni, hogy mégsem annyira "finnyás" a cucc!
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Walter_White #175 üzenetére
"Gondoltam hogy 300 korul lesz, soot lesz ez még olcsobb is."
Én egyfelől azt várom, hogy az új Intelek piacra kerülésével kicsit tovább mérséklődjön az ár, másrészről, hogy kiderüljön minden jól működik-e éles projektek és használat során.
-
clyvejhamma
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Windows 10
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest