- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Hiánypótló funkciót vezet be a Nothing
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Érkezik a One UI 8 az S22-es modellekre
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
A hétvégém teszteléssel zajlott, íme a tapasztalataim.
Az tisztán lászik, hogy mivel nagyon új még ez a platform, vannak vele gondok, de gondolom ez idővel javításra kerül mind az AMD mind az alaplap gyártók részéről.
Mint tudjátok én virtualizációra szeretném használni és már a Ryzen-el is gondok voltak az IOMMU-val, ami a PCI eszközök átadásával kapcsolatos. Így nem meglepő, hogy a Threadripper sem százas ezen a téren.
https://community.amd.com/thread/215931
Azonkívül a VMware, amit szerettem volna felrakni, már az AHCI vezérlő betöltésekor lefagyott, aztán sokszori próbálkozás után egyetlen egyszer sikerült tovább mennie azon a ponton, de ez azóta sem sikerült neki. Ezt nem tudom mire vélni, de más is így járt.
https://forums.overclockers.co.uk/threads/home-lab-threadripper-build-thread.18789497/
Így jobbára letiltottam az AHCI-t, ezzel viszont az a gond, hogy az alaplapra dugott SATA eszközök nem látszottak. Így kulső SAS/SATA kártyára dugtam a diszkeke. Sajnos azonban jött a következő probléma, miszerint egyetlen PCI eszközt sem sikerült átadni a VM-nek, mert hiába jelöltem ki az eszközöket, egy újraindítás után ugyanúgy passzívak lettek.
Szóval egyelőre VMware jegelve, majd ha lesz rendes támogatás megint nekifutok.
Így marad a másik virtualizációs platform, a linux KVM, ezen belül is a Proxmox-ot szoktam használni, mert elég jól össze van rakva, sokat tud és van ingyenes verziója is.
Ezzel egyelőre nincs gondom, még tesztelés alatt van, de megy rajta a PCI/VGA passthrough. A sebességről annyit, hogy összességében a régi dual Xeon 2680-hoz képest 50%-al gyorsabb az egész cucc ill. per cpu core szinten is hozza ezt, ami több mint elegendő nekem. Plusz itt van az 3db M2-es foglalat, a rengeteg USB 3.0/3.1 és egy modernebb alaplapi platform.
A hőfok és a zajszint szintén előnyösebb lett a vízhőtésnek köszönhetően, max. terhelésnél sem ment 60 fok fölé, idle meg 34 fok. A fogyasztás szintén javult 2x130W helyett lett 1x180W a proci részéről, de az alaplap is kevesebbet eszik. Így az átlagos 250-300W-os teljes fogyasztás 200W alá süllyedt.
Szóval összességében én nagyon meg vagyok elégedve a Threadripper-el, de az biztos, hogy kell neki legább 3-4 hónap, hogy mindenhol teljes támogatást élvezzen és elmúljanak a gyerek betegségei.
Lassan eladó lesz a régi szerverem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest