- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
válasz snecy20 #9175 üzenetére
Én is pont tegnap próbáltam végig a beállítások minden permutációját, vagy 50x restartoltam szerencsétlen gépet, hogy a BIOS-t feltúrjam. Volt PBO Scalar és Override nyúzva, volt az összes Watt/Amper limit nyúzva, volt CPU és SoC alul és túl-feszelés is, LLC, egyéb beállítások (pl. C-States Control) kapcsolgatása, mindent amit el tudtok képzelni...
Ehhez képest a legjobb amit egy abba BIOS-os B450 Tomahawk ki tud hozni a 3600-ból az az, hogy all-core (Cb R20) terhelés alatt 3990-4000 MHz körül császkálnak a magok (RyzenMasterrel nézve), egy szálas terhelésnél pedig 4100-4130-ig megy fel, kedvétől függően.
Az all-core frekvenciára még azt mondom hogy oké, bár az indokoltnál magasabb feszültségen tartja meg, az 1-2 szálas terheléseknél viszont kifejezetten zavar, hogy nem hajlandó felmenni a hirdetett 4200MHz-re és szépen kitartani azt.
Pedig manuális tuninggal tudja az all-core 4200MHz-et, tehát még a leggyengébb Core is képes arra a frekvenciára, ráadásul bő 0,05V-al a VID feszültségek alatt. Ehhez képest a PBO még a legerősebb core-t sem hajlandó felhúzni idáig, még akkor sem ha a világ összes feszültségét megkapja hozzá...
Egyszerűen nem megy, pedig ott van rá a kézzelfogható bizonyítékom, hogy a silicon bírja. Ennyit arról a marketing bullshitről, hogy a PBO az utolsó cseppig mindent kifacsar a processzorból. Egy nagy francokat!Én kb. azt várnám hogy all-core terhelésnél manuális tuninggal jobb eredményeket érhetek el, mert meg tudom gátolni hogy nagyon beszakadjon az órajel... Egy szálas ill. könnyű terhelésnél viszont azt várnám, hogy a PBO bőven jobb legyen nálam, ill. a manuális beállításaimnál. De nem hogy nem jobb, hanem még rosszabb is.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- PlayStation 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Horgász topik
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest