- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puffocska
tag
válasz joysefke #30409 üzenetére
"Jó, akkor legyen meg alacsony zaj/hőtermelés mellett a 4.2 all core és akkor boldog leszek."
Szerintem lehetsz ambiciózusabb is nyugodtan, mert ha az a cél, hogy minél magasabb legyen az órajel (játék, munka stb. miatt), jó eséllyel amilyen fesz értéken stabil lesz 4.2 all core, azon 4.3 is meglesz, saját tapasztalatom alapján. Tegyél egy próbát, hátha lesz egy kellemes meglepetés -
joysefke
veterán
Most dedikáltan RyZEN masterben állítottam a feszültséget (1.25V-re) és all core terhelés alatt szépen fel is megy ennyire. CB20 lefut.
A fenti kép és eközött az a különbség, hogy a fenti képen 1.1V a kiírt CPU fesz pedig BIOS-ban 1.3V-t állítottam be itt viszont szépen visszajelzi az 1.25V-t amit a RM felületén állítottam be. Szóval lehet hogy a R.-Master ha fut, akkor felülbírálja a BIOS-ban beállított értéket?
-
GIORGIONE76
őstag
Chaserrel egyet értek, ha mondjuk a 4.2 a cél akkor tett 1.2625-re, én a zen+ óta 1.1-en hagyom a soc-ot, a 3100nél a sima pbo kevés sztem, ha allcore és tudaz LLCzni akkor egy 2-3-t érdemes 3-400mV-vel, sztem akkor nem crashelhet..
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Chaser
legenda
több helyen is lehet oc-t állítani gb bios-ban, ha nem akarod túlbonyolítani kezdetben, csak szorzót és feszültséget állítasz
ryzen master mire kell? cpuz-ben vagy hwinfo 64-ben nézd a magokat
ha nem tévedek nagyot, gyárilag nem boostol 3,9 fölé egy mag sem
ha cb20 is hibázik az nagyon instabil, nálad 4,2-höz akkor legalább 1,3v kellszerk:
jó, kívánságműsor tibi bácsinál van ( :
ez cpu, mind más
99,9%-ban mind elmegy 4,2-ig, kérdés mennyi feszültség kell hozzá
az enyém nem tudom mikori gyártás volt, de 1,2-n ment 4,2-t
nem kell rágörcsölni oszt' akkor megy, 20 év alatt azért volt pár cpu-m, leghitványabbak is hoztak átlagos szintet, kiemelkedőkkel wr10-be is mehettem volna ha érdekel
ahogy megfigyeltem akik "remegnek" ha nincs meg x mhz azoknál nem is megy olyan jót a cpu
ahogy mondani szokták, az amd-nek lelke van ( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest