- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
Olyan létezik, hogy pbo (enabled, minden más auton), kis - offsettel eddig jól megy a rendszer, a legújabb biossal meg relytélyes kékhalálok, telepíthetetlen windows jön elő?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
hokuszpk
nagyúr
válasz fudi2002 #30753 üzenetére
de felejtos, mert nemlehet ZEN3-at kapni
igaz lassan ZEN2 -t se.@Zolee : ott valami hibas, lehet ramhiba, vagy csak az uj bios egetese utan kellene egy clear cmos, ilyesmi.
a regi es az uj biosban ugyanaz az AGESA van ?[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
-
zolee0307
őstag
válasz csucsbicep #30758 üzenetére
Szerintem ez nem nekem szólt. Láma vagyok ilyen téren.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
csucsbicep
nagyúr
válasz zolee0307 #30759 üzenetére
Igen, bocsi félre ment.
Vissza terve a kerdesre, nem tudom melyiket vegyem, elegge szoros, viszont lassan meg kene rendelnem.
Msi tetszik, viszont kicsit puritanabb, de olcsóbb. Asus teren vannak ketsegeim a korabbi 4xx-as lapok miatt, Gigatol meg alapbol, de tegnap lattam egyet es nagyon megtetszett!
Egyenlore 3600x(t) menne ala, kesobb 5600(x) 2*16gb ballistix tarsasagaban.
-
South Velen
addikt
válasz csucsbicep #30758 üzenetére
Bár talán az Asus-nak van a legjobb BIOS-a, én mindent összevetve az Aorus Pro-ra szavazok
[ Szerkesztve ]
-
Trebron09
őstag
Szeretnék hozzálátni a rendszer finomhangolásának van valami érthető és viszonylag egyszerű útmutató, leírás mivel is kezdjem, mikre kell figyelni?
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
GIORGIONE76
őstag
Nekem hasonló ramkitem van, sztem így már eléggé a határon autózol, ha nem ment az 1900if akkor azt ne nyüstöld, nekem így mint neked 15-ös timingokkal nem is ment 3733on, viszont 16-18-16-16-34-52-el alacsonyabb trfc-vel (260) igen, és úgy 65 alatti latency lett
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
F e Z o
veterán
Kicsit lelomboztak az 5000-es széria árai, így 3900x-et vettem a 2700x helyére... Lehet bármilyen hype-ja az új szériának, de úgy gondolom a 3900x időtállóbb, mint a vele egyárú 5600x..
H2O über alles!
-
wwenigma
Jómunkásember
-
zitrone88
aktív tag
szerintem is tök jó
cinebenchben ezt még nem annyira érzed, majd a cpu tuningot max
sok játéknak viszont jól jön.én Far Cry New Dawnban indultam a 3500X-szel min 87 és átlag 109 fps-ről, ram és cpu tuning után a minimum 103 az átlag 121 lett. Aztán váltottam 5600X-re, és még a gyárinál is rosszabb értékeket hozott ebben a játékban, de ez már egy másik történet... Lehet, hogy lesz egy eladó 5600X-em Utálja ezt a játékot
Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
zitrone88
aktív tag
válasz South Velen #30772 üzenetére
ugyanúgy, már mindent megpróbáltam most tesztelem más játékokban, hogy mi a helyzet
Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
-
balage06
tag
válasz hokuszpk #30751 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog, csináltam pár tesztet teljesen vanilla beállításokkal (minden alapon, zéró tuning) és a memóriahibák így is ott vannak, minden menetben végig ugyanazzal a címmel. Ez sokkal inkább fizikai hibára utal, vagy tévedek? Asszem egy Memtest86-ot is ráengedek.
-
South Velen
addikt
válasz South Velen #30708 üzenetére
Na jó, hát úgy néz ki mégsem lehet kellemesen csalódni az Asrockban.
Az x570 aorus masterben, b450m mortarban, asus b550-f-ben betonstabil és egyékbént itt is stressz tesztekben kitesztelt és 0 hibás beállításokon netezés közben random fagyások vannak, és csak a reset gomb segít.
már próbáltam több feszt adni a ramnak, soc-nak, cpu-nak többet mint a többi 3 lapon, de úgy isérdekes, cyberpunk alatt pl. semmi gond nem volt, meg small fft, tm5 alatt sem.
kellett nekem esélyt adni az asrocknak, b+
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz Erdei88 #30769 üzenetére
Nem igazán értem ezt a játékokhoz jobb az 5XXX hozzáállást.
Kivéve ha a CS:GO a téma és 1080p-ben kevés a 400 fps, mert 500-at akarunk.Számomra az 5XXX Ryzenek egy beszerezhetetlen/túlárazott fantomprocesszorok. Hoznak érdemi fejlődést? Hoznak! Ez indokolja az elvetemült áraikat? Nem!
Nem is lehet kapni. Ahol lehet, ott meg bazi drága.
És még az AGESA-k is bizonytalankodnak vele pár lapban.
1440p és 2160p esetében meg 5% előnye van egy stock 5600X-nek egy stock 3600XT-vel szemben mondjuk egy RTX 3080 esetében.5%....hát nem valami sok.
Sajnos idő közben viszont valami csoda okán már lassan 3600-akat sem lehet kapni, vagy csak elvétve és baromi drágán.
Így jön be a képbe a 3700X, a 3800X és a 3900X.
Ezek még kaphatóak, és én is behúztam egy 3900X-et a PH apróról majdnem teljes 3 év garral 120-ért. Azaz olcsóbban mint amennyiért ugyanott az 5600X-et mérik.
Hát már had ne vitázzunk azon, hogy dupla annyi mag/szál erősebb-e...A PCX is mivel tesztelte most a 6800 és 6800X-es kártyákat?
Egy 3800X-el.
1440p-ben mindenhol kitömte BigNavikat a 3800X, olykor kapott csak bele a 70%-os kihasználtságba, de többnyire 50% környékén mozgott.Túl van misztifikálva meg hájpolva a ZEN3 de nagyon, és az AMD-ből meg már nagyon kezd elegem lenni a fantomprocesszoraival és a fantomgrafkártyáival együtt...
Szánalmasak...ugyanolyan patkányok mint az Intel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Erdei88
veterán
Nem hidelem kérdése, hogy melyik a jobb.
Rengeteg oldal tesztelte őket és egyértemlűen jobbak játékra mint a 3xxx széria.
Árazást nézve, msrp árakat tekint ami jelenleg a közelében sincs a valóságnak, de 10600K felé és 3700X alá árazták.
Tekintve, hogy 10600K szintjét is hozza, nem értem miért árazták volna alá?
Használt vs bolti ára és újdonság varázsa? Ezt hasonlítod össze?
A 3900X 1éve 200 ezer forint körül volt.[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Trebron09 #30781 üzenetére
Üdv, sztem legjobb ha címszavakra keresel rá a topokban és keresgélsz, mert már szinte mindent megírtak egyszer, hiába is lenne tutorial, elég ha egy-egy komponensed eltér, már lehet mást kell állítani hogy stabil legyen, általában sokféle okosságot találsz külön lülön a ramodra, procidra, deszkára vonatkozóan, mivel a dram calc is csak egy mankó, lehet itt a topikban visszafelé jobb setupot találsz rá, jó keresgélést
vagy ha szerencséd van, valaki rádír hogy pont ua a konfigja és segít...https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
nagyúr
Biztos jó lesz, csak legyen készlet meg érdemi ár.
Végre sikerült beszereznem egy 3300X-et, 47k-ért.
Eddig nagyon elégedett vagyok, beledobtam az Asrock Fatal1ty AB350 ITX/ac lapba, full default BIOS beállításokkal boostol 4350 MHZ-re, és ezt ki is tartja játék alatt folyamatosan (SC2 multiplayer, relatív kis CPU terhelésű játék 15-50% közötti kihasználtsággal, ugyanakkor szereti az erős CPU-t, csúnyán beeseik az FPS gyengusz CPU-val).
Megkapta a 3800X Wraith Prism hűtőjét, bőven elég neki.
FAN profil egyedi, CB20 alatt sem melegedett el a CPU, 70 fok alatt, és csend van.
Játékom alatt tartja a 45-55 fok közötti tartományt.
Ramok egyelőre szintén alapon, 2133 MHZ-en.
XMP profilt itt nem fogok használni, kétlem hogy 1:1-ben bírná a 4400CL19-es Patriot Viper-t.
HSM
félisten: nem is vitás hogy az új erősebb, kb. ahogyan a 2700X-et "megeszi" a 3600X.3300X CB23 multira dobott 6400 pöttyöt.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Bossp
addikt
válasz GIORGIONE76 #30765 üzenetére
Nekem is vissza kellett mennem 16-16-16-16-32-50-re memtest 64 hibazott es ki is halt a rendszer 3 ora utan. De igy 1.48V rol visszajottem 1.42-re es lehet meg mehetek lentebb is most tesztelem. 66.1 ns most. igy tRFC 363 azzal mindenkepp probaljak lentebb menni? Teljesitmeny romalsom nagyon minimalis!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
-
őstag
En annyiba védeném az illetőt, hogy (nekem munkára) jobban megéri a 3900x mint az 5600x a jelenlegi arazáson, főleg ha ebben erősebb: [link]
Illetve nem a P4-es korszak gigahertzes háború van, simán a magasabb órajel nem feltétlen egyenlő az erővel (szóval lehet hogy, azonos órajelen, egy magot vizsgálva az újabb erősebb, vagy a régi magasabb órajelen gyengébb, stb)Na megy az is kérdés hogy a játékok 8 magánál többet használnak-e. (Így a fenti mondat teljesül)
[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
A tiéd is b-die, szerintem mindenképp 300 alatti trfc legyen, ha nem akarsz magasabb latencyt, de inkább próbáld ki azt amit írtam fent, ahhoz nekem 1.47V kellett, meg egy kicsit másak voltak az impedancia értékek, de az sztem annyira nem kell hogy számítson, max stabilabb lenne...
-
tusi_
addikt
Egyet is ertek , meg nem is. Az AMD bol nekem is nagyon elegem van, sikerult alulmulniuk az Nvidiat. Jok a cuccok, de semmi nincs belole sehol.
A teljesitmenyevel kapcsolatban, amiket latok youtubeon, nem erne meg cserelni, mert az 1080p-s 10-15% nem egy olyan erv, amiert cserelni kene. Viszont egy ket jatekban, mint a sokak alltal jatszott szimulatorokban - ACC-, boven 20-30%-ot ver a Zen2-re.
En nagyon agyalok, hogy vegyek-e, ha megjelenik - rgo lehet kapni normalis aron - vagy varjak a Zen4-re. A sajat szabalyom szerint 50% teljesitmeny kolunbseg az, ami indokolhato, a tobbi siman csak penzkidobas...
eat, sleep, play, replay
-
Bossp
addikt
válasz GIORGIONE76 #30785 üzenetére
Annyira sajna nem vagom a temat ezert kapaszkodtam a calculatorba. Mivel b dieom van mindig hagytam autom cl14 en es noveltem az orajelet meg a feszt amig stabil volt. De ugye eddig nem volt infonity fabric a jatekban most belenastam magam :D itt azert nagyobbat dob a ram. rFc sem tudom hogy van valami arany vagy torveny hogy mi szerint probaljam lentebb venni. Egyebkent ms ben sem nagy a difi!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
GIORGIONE76
őstag
Ezzel a gennel 3600 felett már nem ment stabilan 14-el, csak valami eszement timingokkal, de az meg nem ésszerű, majd kíváncsi leszek zen3-al mit tud, van még benne, de 3600X/3700X-el ennyi (3733/16) volt a vége
-
fanti
addikt
Hát igen, ezen teszt alapján tényleg igazad is van, bár azt azért hozzá kell tennem, hogy a tesztben 1080p High/Medium settingsekkel teszteltek játékokat egy RTX 3080-as közreműködésével, és engedtessék meg nekem hogy azt mondjam, ez nem életszerű körülmény!
Mert aki 1080p-re 3080-ast vesz, ott nyaktól felfelé elég komoly gondok akadnak...
Vagy akkor én vagyok nagyon ostoba, mert ezen teszt alapján ha egy 3080-ast 1080p-re használnak, akkor én a szegény kis RX 5700XT-vel ne is lépjem át pl. az 1280x1024-es határt?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #30795 üzenetére
3100-zal meddig hajtottad a b-die-t?
egyébként meg vegyetek 3100-at olcsó b550 alternatívának, már 50e-ért is kapni - ahol nem fake és tényleg van - ( :szerk:
fanti
jobb az 5600x az nem vitás
ahogy az sem, hogy ár/értékben pedig pocsék 3600 normál árához képest
de az is igaz hozza/üti a 9600k-t
nem az árával van baj, piachoz árazták, reális
csak ugye nincs, max papíron, ezt nem akarják sokan dekódolni
semmilyen új gen nincs, bejelentés volt
de legalább már a régieket sem lehet lassan kapni, miközben még az újakat sem[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HSM
félisten
válasz jokeph #30787 üzenetére
Grat hozzá! SC2-zni szerintem a legjobb ebben a szériában, kíváncsi leszek mit mutat majd nálad a gyakorlatban. Azért majd adj neki valami értelmes ram beállítást, pl. egy jó kis 3700-3800Mhz + alacsony időzítésűt.
R23 multiban azért érezni a magok hiányát nyilván, nálam majdnem 10 000 pötty, de ennek nem is ez az erőssége.
#30790 nexwo : Egyértelmű, hogy bizonyos jól párhuzamosítható feladatokban a 3900X péppé veri. Sőt, biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben pár játék cím is jöhet, ahol ez lesz a helyzet. Ugyanakkor a jelenlegi kevés magot, de alacsony késleltetést igénylő játékoknál az 5600X tűnik lényegesen erősebbnek. Szerintem nem is csaka magasabb órajel és IPC, hanem a CCX-ek hiányára visszavezethető lényegesen alacsonyabb késleltetések miatt. A 3900X-en elég komoly mértékben lehet akadálya a skálázódásnak, hogy csak 3-3-3-3 mag tud egymással gyorsan adatot cserélni. Lásd: [link] (forrás [link] ).
#30796 fanti : A probléma ott van, hogy az ember nem az átlag FPS-el játszik, ami magas felbontásban, erős GPU-limittel nyilván jó(nak tűnhet), miközben a minimumok mérése sokkal nehezebb, mégis óriási hatása van a játékra, hiába van átlagosan jó FPS-ed, ha a húzósabb pillanatokra be-beszaggat. Lásd: #30129 MPowerPH, pedig fórumtárs is GPU-limiten játszik, magas felbontásban.
"akkor én a szegény kis RX 5700XT-vel ne is lépjem át pl. az 1280x1024-es határt"
Pont Te írtad valamikor, hogy neked a 60FPS is untig elég, V-sync-el... [link]
Így nem csodálom, hogy kb. mindegy a CPU.... Én ilyen paraméterekkel inkább el sem indítok egy multi FPS-t.[ Szerkesztve ]
-
zitrone88
aktív tag
Hát pedig szerintem többen is vagyunk, mint pár lézengő nyaktól felfelé problémás :D Nem mondom, hogy 3080 kell most azonnal, de pl egy 3070et vennék, ha lenne rá pénzem, és full hd-ban használnám a 144hz-es monitoromon. Nem éreztem kevésnek még a full hd felbontást, annál inkább parasztvakításnak a 4K-t, kár, hogy az 1440p hype kimaradt közte.. :D
Lényeg a lényeg, az én szememnek jobban tetszik a magas képfrissítés, mint a több láthatatlan pixel. Egyéne válogatja.
Ahol bírná a vas a magasabb felbontást, magas frissítéssel, feljebb állítanám, full hd-n tök jó élsimítás gyanánt, ahol meg nem, örülnék, hogy csak fullhd a monitorom, mert nem lennék magasabb felbontásra kárhoztatva :D
De kinek a pap, kinek a paplan, 60hz-re valóban nem te vagy a célközönség :) De attól még "mi" is létezünk :)Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- OTP Bank topic
- Autós topik
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs