- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kocka Jakab #11363 üzenetére
>Valamelyik alaplap-RAM kombóval elérhető már a 32GB/3200Mhz?
az "AMD Ryzen and Patriot DDR4 DIMMs Compatibility" listán
szerepel egy "32GB 3200 MT/s CL16 PV432G320C6K dual-channel " vagyis nem lehetetlen
http://www.anandtech.com/show/11624/patriot-publishes-list-of-amd-ryzen-compatible-dimms-up-to-ddr43400-up-to-64-gb
ugyanitt találsz egy "AMD Ryzen and Patriot DDR4 DIMMs Compatibility | Motherboards" listát is az alaplapokra. -
oravecz56
aktív tag
válasz
Kocka Jakab #6760 üzenetére
Zéro infiniti siva léghűtés
-
GFerr56
aktív tag
válasz
Kocka Jakab #6768 üzenetére
Szia!
Mivel állítólag tulképp azonos a "vége" mindkettőnk procijának, ezért kb. ugyanazok lennének a hőfokok is...hmmm, akkor legalább egy ilyen szintű hűtő kellene (azért megjegyzem, hogy a házam elég szellős, az is befolyásolta az eredményeket), közvetlen tapasztalatom ezzel a típussal van csak, de küldök egy linket, mert abban van teszt is, más típusokkal összevetve (igaz az nem ryzen-re készült, de a hőfok az hőfok, egymáshoz való viszonyításnak megfelelő). Most visszatettem a vízig egy CM 212X hútőt (ezt meg is tartom tartalékba, meg egyébként is eladhatatlan, ventillátor árában pedig inkább megtartom), nem rossz hűtő, de kb 5-8 fokkal magasabbak a terheléskori hőfokok, mint az MSI-nél. Egyébként 14-es ventis megoldások (Noctua, Scythe...), amik jobbak, de azoknak súlyuk is van.
http://www.tweaktown.com/reviews/8033/msi-core-frozr-cpu-cooler-review/index.html
Üdv -
GFerr56
aktív tag
válasz
Kocka Jakab #6760 üzenetére
Szia!
Mit értesz tuningon? Nekem 1700x megy alkalmanként 3925-ön, ami alig valamivel magasabb a max órajelénél (hivatalos turbo). Eddig egy MSI CORE FROZR L-t használtam (most árulom), de csak emberi gyarlóságból (jellemzően 45-50 fok között volt ilyenkor, néha pár másodpercig elérte az 55-öt, IDLE-ben 26-35 fok volt jellemző, de ez alap órajelnél) váltok vízre (nekem ez az órajel elég). Komolyabb húzásnál szerintem bármilyen léghűtés kevés lesz, főleg, hogy jön a nyár...egyébként ház (illetve egyéb szellőzés) függő is a dolog. -
Walter_White
senior tag
válasz
Kocka Jakab #6243 üzenetére
Jó lap, jó memória, mellélőni nem fogsz velük.
Memória kérdéses, de ha most még nem is, késöbb menni fog.
-
ULPIUS
őstag
válasz
Kocka Jakab #6095 üzenetére
Xmp profillal kene menni 3200 mhzen a ramoknak, szoval szerintem azzal ne torodj, h mit irnak az alaplaphoz, en pl msi B350 tomahawk arcticot vettem, az 64gb-t tamogat,nekem eddig okes, 36k ert vettem. Bar nalam csak 16gb 2666mhz van bent egyelore, mert nekem eleg, eddig ddr3 16gb 1600mhz-el vagtam siman full hd-t, 2,5K-t, de biztos vannak itt okosabbak nalam, ez csak egy tipp.
Jateknal mar nem sokat szamit az eros ram, ha a proci ,vga alapbol eros. -
Cronerator
tag
válasz
Kocka Jakab #5870 üzenetére
Szia, nekem egy Gaming 5 van (68-72k). A qvl listában nincs benne, de nekem ezek a ramok mennek 3200-on xmp profillal: Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Vengeance LPX KIT (white).
-
BeZol
őstag
válasz
Kocka Jakab #5874 üzenetére
Eddigi tapasztalatok szerint a 8magos ryzeneknél a b350-esek 3.8-4ghz-et tudnak, az x370-esek pedig 3.9-4.1ghz-et (és igen ezt stabilabban és kisebb feszültséggel, nekem is ez jött le). A 4.1ghz-hez már szerencseproci kell, szóval van az inkább 4ghz.
Ezen kívül kicsit csicsábbak, van bclk némelyiken, tehát a memória mehet majd 3200mhz fölé (ha olyat veszel horror áron ami bírja is).B350-esből szerintem teljesen mind1, mindegyik jó, nem tudok rémhírt egyikről sem. Nézd meg milyen méret kell, microATX v. ATX. Nézd meg 2 v. 4 slotos a memóriahely, nézd meg mennyi usb van rajta, a többi kb. lényegtelen. Iponon néztem előbb ismerősnek h mi mennyi iponon, ott a MSI B350M PRO-VDH volt a legolcsóbb olyan B350-es, ami 4 férőhelyes a memóriának, ugyanakkor ez microATX. A képeken ha nézegeted látod, hogy ATX lapokon van extra pci-e rész, ami a crossfire képesség miatt lehet szempont (Soha ne vegyél többkártyás rendszert!!! cumi az egész), ill. ha van vmi amit ott helyeznél üzembe.
Ami drágább B350-es, azon több fény van, és kicsit dizájnosabb, és ezért drágább.
A lényeg, hogy 30ezerből is megoldhatod az alaplapot, nem kell 50+ezreket x370-re költened, mert a végén jobb esetben 5%-kal lenne csak gyorsabb a dupla áron pörgő alaplap...
-
válasz
Kocka Jakab #5874 üzenetére
A vezérlőhídnak vajmi kevés köze van a tuninghoz. Azon az USB darabszáma múlik.
-
BeZol
őstag
válasz
Kocka Jakab #5870 üzenetére
Először sorolj indokokat, hogy egyáltalán miért is kell neked x370-es alaplap, és hogy tudod-e egyáltalán mi a különbség egy 30ezres B350-eshez képest a funkciókat tekintve. Ha ezek után is azt mondod, hogy x370-es kell, akkor vegyél crosshair6herot, az a legjobb minden tesztben.
Igen, csak tuninggal érhető el a magasabb órajel, ami extra 10-15% fps-t hoz a konyhára egy 2133mhz-eshez képest. Gyakorlatilag aki 3000-3200mhz-es ramot vett, a legtöbbnek kapcsiból ment 2933mhz-en vagy 3200-on.
Az x370-es lapok egyik előnye, h lehet bclk szorzót állítani, tehát a memóriát fel lehet küldeni 3200mhz fölé is, ami további extra fps-t hozhat. A neten vannak 3600mhz-es tesztek, de azok horror árazású memóriák. Én úgy olvastam egy német cikkben, hogy b350hez is lesz majd bclk állítás, majd kiderül...
Szóval igenis vegyél 3200mhz-es modult (47-52ezer között mozog 2x8gb). -
BiP
nagyúr
válasz
Kocka Jakab #5761 üzenetére
A nyáron jövő új foglalat az nem a desktop vonal, hanem a HEDT. A korábbi Haswell-E, Broadwell-E (X99, socket 2011-v3) utódja jön Kaby Lake-X (4mag) és később Skylake-X (6,8,10,12? mag) néven (X299 chipset, socket2066).
Szóval nem sok köze van a januári s1151-es Kaby Lake-hez.
De amúgy ahogy a többiek is mondják: az AM4 velünk lesz egy ideig. Ez az első procigeneráció, és bár az R7-ek erősek, jönni fog még egy rakat proci bele. (pl. az APU-k, amik sokakat megzavarnak, mivel az alaplapokra előre felkerültek a vga kivezetések, de proci még nincs hozzá, viszont mindenképp lesz).
Hogy az 1800x feletti proci mikor jön, fene tudja, de biztosan lesz még újabb revízió, és gyanítom némi előrelépés is.
Viszont a 12, 16magos AMD-k már nem ebbe az AM4-be, hanem az intelhez hasonlóan HEDT platformra, (X399) jönnek. (ez még mindig nem a szerver vonal - lásd Naples)(#5820) solfilo: Igen, ez technikailag igaz, de mivel nem kapható, ill. ez még nem Zen alapú, ezért írtam én is úgy, hogy még nincs hozzá.
-
And01
aktív tag
válasz
Elvileg az AM4 platform nem lesz leváltva az elkövetkezendő
3 évben, ez annyit tesz még minimum 2-3 processzorgeneráció még érkezik bele,
+ az ezekre épülő apuk. -
hobizoli
nagyúr
válasz
a 1151-s Skylake-s deszkakba is be tudod tolni a Kaby Lake-t
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Kocka Jakab #5751 üzenetére
aaa, egy-masfel honapja lehet kapni biztos nem jonnek ujabbak mar
(ilyen egy butyuta kerdest...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Tőzsde és gazdaság
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest