- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Amit érdemes lenne hozzátenni, hogy gyors ramokkal. A Ryzen szereti, ha legalább 2933Mhz-en mennek.
Illetve azt sem árt megnézni, milyen modul, mennyire Ryzen-kompatibilis, ugyanis a forgalomban lévő kitek nagy részét (és ráírt sebességüket) Intel procik mellé hitelesítették.(#5945) sutyi^: Ha a tuning játszik, akkor még az 1700 is megfontolandó lehet, ha olyan játékokat streamel. Erről ugye nem tudunk semmit...
2 mag elmegy a streamelésre, és marad 6 a játéknak.Persze, a hatmagosok aránya is vállalható, 2 mag kódol, 4 viszi a játékot, az még a legtöbbször korrrekt lehet egy 1060-al.
-
BeZol
őstag
Azt még halkan megsúgom, hogy a 6mag12szálas i7-5820k-m 4.4ghz-en nem bírta a x264es cpu kódolású BF1 64fős multi streamjét 1080p 60fps-sel (100%-on tekert), csak ha high-ról visszavettem medium-ra a textúrákat, akkor viszont 65%-ig ment csak a terhelés. (2560x1440-es felbontásból csináltattam vele 1080p-s streamet)
GPU kódolás nem jöhetett szóba, mert a gtx 970-esnek eleve pont rendben volt a játék alatt nyújtott teljesítménye (átlag 85fps volt 1440p-ben), ha dekódolást rányomtam, akkor akadás lett a vége.Tehát ha BF1-es és ennek utódjait szeretnéd a jövőben pöpec minőségben streamelni, akkor vagy erős procit veszel ami bírja a cpu kódolást (8magos ryzen 1700 felhúzva 3.8+ ghz-re), vagy veszel egy 6magos r5 1600-ast, és mellé egy jó erős videókártyát, és akkor gpu kódolással menni fog a dolog, persze lesz némi fps zuhanás, de pont ezért kell erős videókártya. GTX 1070-es talán már pont jó is ilyen szempontból.
-
joysefke
veterán
Itt egy teszt:
(kell hozzá tudni angolul, néha a magasabb, néha az alacsonyabb értékek jobbak a grafikonon, oda kell figyelni)https://www.youtube.com/watch?v=oXeenX0FZAY
A végkicsengése a dolognak az, hogy CPU-streamingre egyértelműen jobb mint a 7700K. A sok szál miatt több tartalék van a háttérben futó alkalmazásokra (amiből egy valódi rendszeren ami még streamel is bőven lesz) ami folyamatosabb játékélményt biztosít.
Nincs RyZEN-em, de én R5 1600 alá nem adnám (és azt még érdemes megrántani, az órajel jót fog a játékoknak tenni), ha több a keret, akkor pedig R7...
Egyébként amikor utoljára néztem kb az összes twitch, YT etc. streamer aki komolyan is gondolja rendes HEDT i7 procikat használt streamelésre és nem asztali 1151 i7-et. A HEDT i7 a RyZEN-hez sokkal közelebb áll, mint a 1151-es i7-hez...
-
Cathulhu
addikt
A streameles miatt ezt a 4/8-as konfigot szvsz barmelyik 6/12-es Ryzen kenterbe veri, nem beszelve a 8/16-osokrol. A 7700 orajelei sem olyan magasak, hogy jatek kozben eszreveheto kulonbseg legyen, ebben az arsavban vagy egy 1700-at ajanlanek en vagy egy 1600X-et valamelyik szimpatikus B350-es lappal. Ezeknek nezz utana tesztekben, hogy megfelelo teljesitmenyt nyujtanak-e neked. Memoriabol valami gyorsat nezzel (3000+) ha van ra mod, vagy ha nem, akkor legalabb dual ranket (ami elvileg jobb valasztas alacsony orajeluek kozul 1-2 teszt szerint)
-
Szia!
A táp elég lesz bőven, ha nincs elgyengülve. Prociból én az R5 1600-at céloznám meg egy jó GIGABYTE B350-es lappal!
1060 helyett esetleg meg lehetne fontolni egy RX 570-et vagy 580-at, ha a jövőre építesz.
Fiery, illetve más belsős infók nagy tudói: Bristol BOX verziókról nincs azóta frissebb infó, hogy mikor lehet végre kapni őket? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest