Új hozzászólás Aktív témák

• Albigator

őstag

Sziasztok!

Gondoltam frissítem a BIOS-om. (Asus Prime B450-Plus)
    Reseteltem a beállításaimat pár perces elem kivéttel. (Az az igazság h mivel nem veszíthettem semmit, újból próbáltam a negítívba offsetelést amivel korábban is megszívtam és nem bootolt a gép, most is ezt történt pedig csak 3 lépcsőig jutottam: -0.01875V :F )
    Utána nem is állítottam semmit a BIOS-ban, még a RAM-ok is 2400-on ketyegtek pedig szépen be voltak lőve előtte Ryzen DRAM calculátor segítségével 3266-ra szorosabb időzítéssel mint a 3200-as DOCP (XMP) profil. Ventivezérlés is visszállt alapértelmezettre természetesen.

Ugyebár erősen ajánlott friss chipset driver az új BIOS-hoz, ezért ellátogattam az AMD oldalára ahol csak régi van fennt. Láttam írta itt valaki, hogy az alaplapgyártó oldaláról is le lehet szedni, azaz az Asuséról.
    Letöltöttem, telepítette a sok "szarjait" az Asusnak (Al Suite 3, Ez updater, java updater) majd újraindítást javasolt. Oké.
    Megintcsak nem bootolt a gép.... Amit itt már nem értettem. Kikapcs majd megint be és megint bejött az a töltőkép ami akkor szokott mikor kiveszem az elemet és resetelem az egészet (hw-eket lehet látni, F1-el lehet tovább lépni)

Na ami a legérdekesebb, hogy visszaállt az ezelőtti beállításaimnak egy része : -0.01875 V offset, egyéni RAM profil, venti vezérlés de valami maradt a reset utáni alapállapotban pl: 3 mp-es post time (amit én 1-re állítottam régen) Launch CSM bekapcsolva (ki volt kapcsolva) PBO auton (amit én bekapcsoltam)

Úgy néz ki valami nagyon elcsesződött és azt se tudom sikerült-e akkor ténylegesen a chipset driver frissítés. Ennek is próbáltam utána nézni gyorsan, hol lehet megnézni de nem találtam meg eszközkezelőben, Aida és hwinfoba sem a verziószámot. Csak az Everesttel lehet?

Szóval még itt vagyok a régi BIOS-on (0403) és az eddigi beállításaim összekuszálódtak legalább. :C

Mit csesztem el? Tanácsok?

Új hozzászólás Aktív témák