- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Yettel topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Aurát vált a Vivo V60
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
gaben88 #5015 üzenetére
Nem biztos, h nálad is ez van, de FX időkben asusnál volt olyan, h bios frissítés után csinált marhaságokat. Leszedtem ismét, hash OK, kiír, újra frissít (ugyan azt a biost) és megjavult. Nem tudom, h pendrive, vagy maga a frissítés volt-e az ok. Viszont nem csak nálam jött elő, szal gyanúsan ez nem user error volt.
-
ViZion
félisten
válasz
gaben88 #5003 üzenetére
Nah, mik a tünetek?
Mert az adatlapomon a konfig szépen ketyeg ezzel a rammal, XMP2 -re állítva, 1,35 V-re fixált fesszel.
Ehh, bocs, ez a G-s topik. azért érdekelne mi a baj, most voltam szopórolleren egy fain winfos bug miatt, persze elsőre a tuningban kerestem a hibát... -
apa111
aktív tag
válasz
gaben88 #4893 üzenetére
Na igen mire a gyárból ki jön bőven csökkenhet az ellem feszültsége ,mint egy kocsi akkumulátor .Meg ér egy próbát egy másik lappból ki vett elemmel ,és így teljesen szűz biost kapsz ,mert a default is szokott meg lepetést hozni / be ragadás még annak ellenére ,hogy defaultra nyomod a biost/
-
apa111
aktív tag
válasz
gaben88 #4891 üzenetére
Szia!
Áramtalanítani szokta a bátyád a gépet ??Meg mondom miért kérdem ,mert szoktam napi szinten össze rakni amd gépeket és tesztelgetni , és némelyiknél tapasztaltam ilyent .Szóval 1 .gép tesztelve minden oké ,ki húzom áram alól 2.gép be rakása helyére minden oké ,jön a kuncsaft 1.gép vissza ami addig áram nélkül van és csak 2.-dik indításra jön be win post, és utána már ha áram alatt van , akkor nem csinálja többet ezt a jelenséget.Olyan érzetet kelt mint amikor az ellem már nem tud elsőre elég kraftott adni ,hogy be induljon a bios de a másodikra egy picit magához tér /ez csak egy feltételezés az elemmel kapcsolatban/. -
-
kireka
tag
válasz
gaben88 #4723 üzenetére
sajna gyenge a memóriavezérlő a prociban, 3466 fölött nem igazán megy semmivel, 3200 is is fürge neki, mondom és aki 3333-on hajtja a ramokat
Ettől függetlenül nem kellene ilyen látványos különgségnek lennie kit -en belül.
időzitésen is probálhatsz lazítani -erős az a cl 16- ddr és soc feszültség emelés mellett, az nem akkora érvégás a vga teljesítményben frekvencia viszont kell a max.
Persze ez az egész csak igp-s játék esetén számít, akkor is leginkább ha az igp is húzva van.miti5: ha nincs xmp profil aktiválva nálam csak alap 2133-on ketyeg... és sok embernek megy alapon a userbenchmark alapján...gyorsabb ramot is lehet alacsonyabb frekin járatni, vagy lassabat tuningolni, de általában a gyorsabbat egyszerűbb lejjebb venni. És célszerú kifacsarni a ram-ot a még húzás nélküli 2200g.nél sem árt a 2933. pl a 2666 cl15 -nek egy kívánatos beállítás lehet a 2933 cl16 és akkor máris páros a cl.
-
Rocko
tag
-
füles_
őstag
válasz
gaben88 #3986 üzenetére
Szia!
Próbálja meg manuálisan beállítani az órajelet alacsonyabb értékre az XMP-s időzítésekkel, pl.: 2933MHz-re.
Ha nem megy akkor ezeket állítsa be a BIOS-ban és próbálja újra:
- SoC 1.1V
- VDDP 1.1V
- ProcODT 48 OhmHa ezekkel a beállításokkal nem fog kifagyni a rendszer, akkor lépcsőnként mehet feljebb RAM órajelben, amíg az bírja.
Egyébként a probléma oka valószínűleg a gyenge memóriakontroller.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Energiaital topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Asztalos klub
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest