- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Gyöször #9479 üzenetére
igen, a regi am2+ lapommal is volt ilyen hibam, a B350 Tomahawk is a Zen+ -Ryzennel produkalta ezt ; es erdekes modon mindaketto "megjavult" a tapcsere utan.
idoben ez ugynezett ki ( a datumok nem pontosak, de nagyjabol )2010 am2+ lap beszerez
2014 marcius korul eger idonkent meggargyul, eltunik, egercsere nem oldja meg.
2014 majus-junius tap kicserel eger meggyogyul
2019 vegefele am2+ lap megdoglend, az akkor mar regen meglevo B350 Tomahawk kinevez fogepnek a 2014-ben beszerelt tappal parositva picit kesobb egereltunesek es kulso usb-s diszkhibak kezdodnek
2020 eleje tap kicserel, egeranomaliak es kulso diszkhibak megszunnek -
JHC
tag
válasz
Gyöször #9475 üzenetére
Nos áttanulmányoztam a lapod manual-ját, és feltéve ha a te kártyádnak is az a gondja mint nálam, hogy csak a procid sávjairól hajlandó menni, akkor szerintem nem fog ebben a lapban működni, és ismétlen SZERINTEM. Persze nincs a laphoz blokk diagram, de ahogy ki tudtam hámozni, a procid hajtja a felső nvme slotot, és a felső x16 slotot, a többi a déli hídról megy. Ez valószínűleg azért van mert a PCIe 4.0-át nem tudja osztani a chipset, meg nem tudták messzebbre elvezetni.
-
JHC
tag
válasz
Gyöször #9473 üzenetére
Nálam is a LiveGamer-rel volt próbléma és jó sokáig tartott mire rájöttem. Nálam az volt a jelenség, hogy a lejátszás elkezdett akadozni változó időtartam után, úgyhogy még az egérkurzor is elkezdett akadozni, ha időben leállítottam akkor nem fagyott le a gép, de újra kellett indítani. Ha mégis akkor, indítás után az eszköz sem látszott az eszközkezelőben. Csak akkor ismerte fel újra, ha kikapcsoltam a gépet, és a tápegységet is áramtalanítottam utána. Ez valami PCI Express hiba lehet. Nálam nagyon tele van a gépház, úgyhogy szinte az összes sáv használatban van. Nem próbáltam ugyan korlátozni a busz sebességét. De lényeg a lényeg, arra jutottam, hogy csak akkor működik tökéletesen a dolog, ha olyan slotba kerül a kártya amit a processzor hajt meg, és nem a déli híd osztja tovább neki. A PCI Express energia gazdálkodással is próbálkoztam, de nem használt. Amennyire ki tudtam hámozni a netről, az én kártyám 1.0x1-es, onnan nem tudom hova tud még lejjebb menni, de a GPU Z-vel nézve pl az 2070-nel az történik, hogy amúgy az enyém 3.0x8 módban megy ha szükséges, de ha nem kell a lóerő akkor visszamegy 1.0x8-ra. Azért megy amúgy x8-ban a 2070, mert csak ennyi sáv jut neki. Ha neked mondjuk APU-d van akkor te halmozottan hátrányos vagy, mert ott még annyi sáv sincs, és nem tudom tudja többfelé osztani az x8-at.
-
JHC
tag
válasz
Gyöször #9470 üzenetére
Én direkt azért köttettem tkom ip tv-t, mert nekem mindig szar volt a kép a tv kártyával, persze nem azért mint neked. Mivel analóg volt, ezért f csatlakozós elosztó volt beiktatva. 2 tv volt, plusz a gépem, mindhárom különböző fajta kábellel bekötve. A 2 tv-nek szerencséje volt, nekem nem, de csak jóformán akkor derült ki mikor már én nem használtam az analóg tv-t. Pedig én olyan kábel kaptam amivel behúzták a tv-t a házba, jó vastag réz harisnya volt a külső rétege a vezetéknek. Mikor össze hoztam a 3 helyiséget egyforma kábellel, akkor tükör tiszta lett e kép a 3 helyen. Nálam is jó volt néha, ha megfelelő csatorna kombinációt néztünk a 3 eszközön. Szerintem földhurok is volt nálam, de valahogy mindig elmaradt a 3db leválasztó vásárlása, mert én csak a Forma1-et néztem már csak a tv-ben. Az iptv aztán megoldotta ezt a gondomat, és ugyanúgy tv kártyával néztem a tv-t, a tvbox-ból a kártya videó bemenetén keresztül, de így valahogy nem volt annyira éles a kép, később átmentem svideo-ra, na az már jó volt.
Visszatérve a tvkártya bajra, nekem már win7 alatt előjött némi driver mizéria, de azrt 100ból 99szer ment indítás után elsőre. Nekem nem is a tv nézéssel volt gondom, hanem a felvétetellel volt gondom. Szoktam esküvői, családi videót digitalizálni, csak mindig gond volt nekem olyan progit találni, amivel kedvem szerint tudtam felvenni. Érdekes módon nálam win101-en működött minden elsőre. Én tv nézésre ATV2000-t használtam, az egyszerű kezelése miatt, amúgy ezzel is vettem fel videót. Az mpc-vel is próbálkoztam de valahogy teljesen másképpen piszkálja a tunert, és vagy volt kép vagy nem, vlc-vel szintúgy. Aztán Virtualdubbal szoktam felvenni nagy részben, mert a valahányas verziótól tökéletesen tudtam vele venni a tv kártya képét röccenés nélkül.
Aztán az RX470 helyére jött a 2070Super, és őfőméltósága eggyel slottal szélesebb, így kikerült a gépből az analóg kártya, amúgy sem ezt használtam már. Az IPtv-t Avermedia Livegamerrel nézem tvboxról HDMIn keresztül, nagy ez már egészen más. Egy félévig próbából linuxoztam, de ott ez a kártya nem mükszik. Vettem egy USB HDMI cuccot, és azt használtam tökéletesen OBS-sel. Érdekes módon win10-en pl vlc-vel is ment de mpchc-val nem tudtam hangot csiholni a képhez, valamint ha mond valamit, akkor az mpchc szerintem a kütyü nem jó pinjét használta mert nem overlay volt a kép hanem csak preview. VLC-nél meg minden egyes indításkor össze kellett kattintgatni a konfigot, pedig asszem mentettem a beállítást. Win10-en OBS-t nem raktam fel de sokan használják azzal a YT szerint, de csak tv nézésre kicsit ágyúval verébre érzés ezt felrakni.
-
válasz
Gyöször #9365 üzenetére
Tömegével fedeződnek föl az új sebezhetőségek (AMD-nél a Zenbleed és az Inception, Intelnél a Downfall, meg ami előtte volt), és nekem most fejtörést okoz, hogy mire ugorjak: s1200, vagy AM4...
... vagy várjak 1 évet, hogy az AM5 olcsóbb legyen, és jöjjenek komolyabb APU-k.
-
Visormail
addikt
válasz
Gyöször #9294 üzenetére
[WhyNotWin11] mindenre pipát ír?
-
Crucio
aktív tag
válasz
Gyöször #9274 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom reprodukálni. Van hogy egy hétig nem csinálja, de van olyan, hogy egy nap alatt kétszer
Na azok miatt, amiket írsz kezdtem el hajlani az Apple irányába, PC fronton olyan, mintha 10+ éve jól működő dolgok mostanában rosszabbak lennének. (Céges gépen a jack dugót ki sem tudom húzni mert néha összefossa tőle magát a hangkártya driver és nem lesz hang...)
#9275 xtremist:
Miért pont 22.5.2-t? Az imént tettem fel a 23.3.1-et.Köszi a segítséget!
-
Gyöször
senior tag
válasz
Gyöször #9220 üzenetére
Mikor megvettem a kormányom az alzáról 88ért már itt volt átvettem, pár napra rá egy reggel felrakták 66ért. Nyilván az is humbukk lehetett. Előtte sokáig 100 volt a g29, mikor lement 88ra megrendeltem és már annak örültem. Még jó, hogy nem parádéztam vele, hogy visszaküldjem.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Gyöször #9185 üzenetére
Apróról egy B450-es lap tökéletes alá. Nekem is egy Giga B450I van egy 4650G társaságában. Ez kb egy szinten van az 5600G-vel vagy egy picit alatta.
Nekem 2x8Gb 3600Mhz CL16-os crucial memória van mellette, jelenleg 3800-on megy de még lehet tudok menni feljebb is. APU meghálálja.
A dirt 2.0 nekem is megvan, este megnézem hogy bír el vele, igaz nekem csak 1600x900-as a monitorom. -
TeeBee73
veterán
válasz
Gyöször #9185 üzenetére
Szia!
Kellene néhány info:
-Milyen felbontás/frissítés?
-Tápegység?Addig is szvsz.:
-Az RX 580 "enyhén" overkill egy AM3-as procihoz, sokat hagy benne. (R9 390-et hajtottam a 4GHz-re húzott x4 955BE mellett, így is maradt a VGA-ban.)
-a DIRT 1-el biztosan elboldogul egy Vega iGP, a második részt nem ismerem, de FHD/60FPS-re, Medium beállításokkal talán elég. (A Forza 4-et, 2560*1080/közepes beállításokkal szépen viszi az 5600G is.)
-B450-es deszkát ki lehet fogni a HA-n, ~20-25e körül, de ha nem tervezet OC-t, egy 320-as is elboldogul az 5700G-vel, és a gyári hűtő is elég lesz rá, igaz, nem a leghalkabb.. (Durván el vannak szállva a lapok árai, tény és való, árcsökkenésre ne nagyon számíts.)
-RAM-ból ha lehet, ~3600/CL16-os kit alá ne add, az iGP meghálálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- Drum 'n' bass
- Kutya topik
- OLED monitor topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest