- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
8zabi
őstag
Még lehet esetleg az egyik memória csatorna hibája is, ami a prociban van.
Ebben az esetben a jónak vélt memóriát beteszed a hibázó helyére az alaplapon, akkor azt is hibásnak kéne mutatnia a tesztben. Magyarul cseréld fel a kettő RAM modult, ha a hiba nem vándorol át, akkor az egyik memória csatorna megadta magát, vagy alaplap hibád lett. Ez már csak másik procival derülne ki.. -
Crucio
aktív tag
-
Crucio
aktív tag
Szia!
OIvasd el a hozzászólásaim, nekem úgy tűnik, hogy hasonló problémád lehet, mint nekem is volt az 5600G-vel: https://prohardver.hu/tema/amd_ryzen_5_3_2_g_raven_ridge_am4/keres.php?stext=&usrid_text=Crucio&usrid=&rto_usrid_text=&rto_usrid=&stext_none=
Nálam a megoldás a CPU (APU) csere lett, mert hibás volt.
Kipróbáltam:
- különböző oprendszerekkel (nem segített)
- különböző driver verziókkal (nem segített)
- egy csere RAM-ot (nem segített)
- egy csere alaplapot (nem segített)
- egy csere tápot (nem segített)A hiba tök rendszertelenül jelentkezett, de valamiért főleg böngészőben (később már máshol is, pl Wordben, Excelben). A memóriatesztek mind jónak jelezték a RAM-ot, a stressztesztek napokig futhattak, akkor sem történt semmi. Viszont egy csomószór hétköznapi felhasználásban jöttek ki a hibák. Pl. streetview-val kifejezetten hamar.
Én ezt a MapChannels oldalt használtam a hiba tesztelésére: https://www.mapchannels.com/AnimatedRouteMaps.aspx
Itt alul az Animated Route Map-nál rányomsz, hogy View Map és akkor beállítasz két címet, amik között lehet útvonalat terveztetni és azon végigmegy. Általában mikor elmentem itthonról, akkor indult a Balkán-expressz
Mire hazaértem, már itt várt a gép lehalt fekete képernyővel.
Mivel a stressztesztek soha nem okoztak problémát (emlékeim szerint), valamint sem a 3D játékok sem azok benchmarkjai, ezért én ezt használtam a hiba behatárolására.
-
8zabi
őstag
Én közvetlenül a GSkill-el intéztem a garanciát, Hollandiába kellett küldeni RMA centerbe, kb. egy hónap volt az egész. Küldtem nekik memtest86 képet, amin látszik a hiba. Mivel mindkét modult vissza kellett küldeni, vettem valamit helyette, aztán meg eladtam itt aprón, mikor megkaptam a cserét.
-
HookR
addikt
"...hozzá egy R5 2400g proci, és G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB memória."
Nálam ugyanezzel a memóriával a 2400G egy ASRock B450 Gaming-ITX/ac lapban 3000 helyett csak a gyári specifikáció szerinti 2933-on volt stabil, amit manuálisan kellett beállítani. -
hokuszpk
nagyúr
ha a konfigban van nvme ssd, akkor a soc feszt emeld meg egy lehelletnyit.
másik ajánlatom a testmem5
Anta extreme profillal menjen legalább 1 kört ; ha sok időd van, akkor 3 -at.
Adminként kell indítani, úgy az igazi.
ha hibát detektál, akkor modulonkent kulon is futtasd meg.apropos már elfelejtettem az ilyenkor szokásos alapkerdést : a 2-4 slotokban vannak a memoriak ?
-
Gyöször
senior tag
Kössz ez jó tipp lenne, de asszem próbáltam minden slotban a tv kártyát. Meg mivel az asszony gépén nem megy win10el csak 7essel így ott lesz a bibi.
De majd télen nem egyszer még ráfekszem erre. Ja apu van, 5700G de vettem bele egy 6700xt-t mert kellett :-) de a tv kártya hamarabb volt benne mint a dvga, mert megnéztem milyen az apu.Amúgy nekem most a legújabb bios frissítéssel is az egér tűnik el néha egy kicsi időre. Régi biossal használhatatlan lett egyszercsak a gép, nemtom mi lelte újkorában is rossz volt de úgy megyegetett annyira, hogy épp nem vágtam ki az ablakon. Aztán kiderült, hogy a bill/egérnek dedikált zöldre színezett usb hátlap szerint egér logóval félreérthetően megjelölve az nem az, könyv szerint eggyel lejjebbi sor lenne az egéré abban jobban működik.
De pld gpst nem tudok térkép frissíteni semelyik slotban mert órákig tart 1.1es USBn és megszakad. Hol 90%nál, hol 10%nál, de az usb az nem egy megbízható az asrock b550 PG riptide -omon. Hogy miért nemtom. -
Gyöször
senior tag
Nekem itt teljesen másról van szó, egy pctv (pinnacle) 7010ix pcie x1 digitális tuner kártyám van, 2 vevős, tehát ha egyik csatin felvettem a forma1et akkor bármelyik másik csatornát nézhette a család a másik muxon/frekin is. És mivel digitális (volt/lenne) nem kellett dscaler meg analóg konvertálással rossz minőséggel szórakozni.
Csak az új gép nem eszi meg. Ha a feje tetejére állok se. Van neki úgy ahogy driver, fel is ismeri, játszottam sokat a bda.inf vagy .ini nemtom már mivel. Egyszer elindult két kékhalál közt néztem az m4 sportot win10 alatt majd soha többet.
De ez nem ebbe a topikba való bocs az offért. A megfelelő topikba megírtam senki nem válaszolt. Lehet soha nem fog már menni win10/11 alatt ez a kari. Az asszony gépére tettem 10est azon nem hajlandó, de a win7en meg simán megy.De mivel forma1en kívül soha nem nézünk semmit elengedtük. Meg volt winlircel távirányítóm is, dvbviewerrel frankón ment minden, imádtam a reklámokat ágyból áttekerni gombbal. De mivel com portok már nincsenek a deszkámon, usb serial átalakítóval meg nem megy a winlirc így ennek is búcsút kellett inteni. De a tévé hiányával eddig is tudtam, hogy nem vesztek semmit, csak szerettem volna átmenteni a jól bevált cuccaim.
-
hokuszpk
nagyúr
sokaig en is virtualdubbal vettem fel tvbol ; ma mar ritkan van ilyen igeny + az osszes vhs kazettat is bedigiztem mar es a haverok se hoznak ujabb es ujabb csaladi felveteleket, amit at kene tolni digitalisba.
de ha megis, akkor kitolom a masodik kepernyore a dscalert aztan ctrl+shift+r az amd driver siman felveszi ; -- mondjuk at kellett allitani hevc -re, mert az avc tomoritese az tenyleg maga a borzalom -- aztan majd feljavitom ha massal nem, akkor a topaz video aizevel. -
gulupeti
senior tag
Tegnap csak nem bírtam magammal és kipróbáltam a memóriákat, valamint a 3000G-t is a B350-es gépemben. Általános használatra, ami mondjuk zenehallgatás, böngészés, Youtube nem igazán vettem észre különbséget a Ryzen 5500-hoz képest. Processzor használat sem volt filmezés közben az egekben, 4k kijelzőn, 4k tartalom lejátszása közben max. 25-35%, az IGP pedig max. 45-55%-ra volt terhelve tartalomtól függően, maradt még benne kraft. Az AMD driver kitömörítése, telepítés azért érezhetően tovább tartott, de közben meg tudtam ezeket csinálni, szóval nem volt gond, teljesen élhető.
Várom, hogy megérkezzen az alaplap, addig pedig nézegetem az alkatrészeket.
-
gulupeti
senior tag
Én 4 éve vettem innen az apróról ezt az E350-es lapot, egy Intel Atom D510-et váltott, attól azért erősebb volt, de mostanra elérte a teljesítőképessége határát. Nálam is vinyóról futott rajta az op. rendszer, még 8.1., de ugye annak január 10.-én lejárt a támogatása, szóval pattintottam bele egy ssd-t, win 10-zel, de rá kellett jöjjek, hogy ez bizony nem húzott ki a sz@rból.
Ekkor határoztam el, hogy összerakok most már valami normálisabbat.
Igazából mini ITX-ben (AM4) gondolkodtam első körben továbbra is, a házam megfelelő hozzá, van elég hely benne meghajtóknak (CM Elite 120 Advanced), de látva az ilyen lapok minimum 50-60 ezres induló árát, úgy döntöttem, hogy mATX-re váltok, abból talán még olcsóbban össze lehet rakni valamit. Jó lett volna használtan is nekem erre a célra valami, de aprón is ha van egy jó ajánlat, pillanatok alatt elkapkodják. Leginkább már csak azt látom, hogy jegelve.
Igazából már minden meglenne hozzá, rakhatnám össze, ha az EMAG nem vezet meg a kamu Extreme Digitalos árukészletével. Raktáron lévő terméket (Asus PRIME A320M-K) rendeltem múlt csütörtökön, a kiszállítást 01.11-01.12-re prognosztizálták, de tegnapig természetesen fel sem adták, így lemondtam a francba az egészet. Szerencsére Alzán sikerült megcsípni tegnap este egy Asus PRIME A320M-A-t, remélem ezzel nem fogok hasonlóképpen járni.
Én olvastam erről a 3000G-ről több kommentet, videókat is néztem, alapjában véve dicsérték, házi szerver feladatokra vastagon elég kell, hogy legyen. A 35 wattos fogyasztás és az IGP csábító volt számomra.
Nálam ez a gép tényleg csak a szerver feladatokat fogja ellátni, a filmeket egy X96 Max Plus lejátszóval szoktam nézni róla hálózaton keresztül, tv-n.
A költségvetés természetesen elszállt így is, mondanom sem kell, igen nehezen találtam megfelelő házat, amiben elfér 3 vinyó, persze tudom, hogy van ilyen, de házra semmiképpen sem szerettem volna kiadni egymagában 50-60 ezret és lapot is drágábban sikerült csak szerezni, mint ahogyan az a terveim között szerepelt.
Szóval így fog kinézni, ha minden jól megy, már jövő héten:
- Jonsbo C3 Plus ház, fekete színben
- A fentebb említett Asus A320M-A lap
- Athlon 3000G proci, egyelőre a Ryzen 5 5500-as gyári hűtőjével
- 2x4 Gb Patriot Burst DDR4 2666mhz kit
- Seasonic SS-350ET 350W 80 PLUS táp
- 2 db Scythe Kaze Flex PC 800 RPM venti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest