- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
2200G-m ment All-core 4 GHZ-et.
Az IGP-t nem húztam benne (nem lett volna értelme).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
veterán
Szia!
Szerintem mindkettőben gyengébb lehet a 3200GE, az alacsonyabb TDP és így az alacsonyabb órajelek okán. GPU-ban érdemi lehet a difi, prociban fene tudja, egy szálon a turbó idejéig egy kutya lehet a kettő (3,85GHz Zen vs 3,8GHz Zen+) , több szálon szinte biztos, hogy lassúbb a 3200GE.
solfilo
-
elder troll
őstag
TDP korlát előbb okozhat gondot a GE jelölésű processzoron játékok közben, mármint ha nem oldod fel a korlátot. Amúgy a 3200-asok kicsit jobban húzhatóak, bár pont GE nem járt nálam. Most csak 2200G és 3200G van itthon.
De amúgy egy húzott 2200G mindenképpen erősebb egy alapórajeles 3200GE-nél.[ Szerkesztve ]
-
ahantos1963
kezdő
Én egy dolgot nem értek: 2200G-t vettél. Tisztában kellett, hogy legyél a korlátaival. nem egy csúcs tuning proci. 5%-ért meg akarod ölni tuninggal?
Én nem cseszegetem a konfigomat. Tudom, hogy mire vettem. Nem lesz fürgébb a Passziánsz. Az összes többire pedig elég az, amit alap (turbóból) tud.
Gamer dolgokra pedig legyen nem APU Ryzen proci +egy dVGA kártya. Tisztább, szárazabb érzés.
----
(Mondjuk Trabanttal is lehetett ralizni, de volt neki külön kategóriája annó.)Van halál az élet után.
-
zolee1984
senior tag
Fix fesszel stabilabb a tuning is általában ezért én nem ajánlom az offsetet.
Nem ajánlott 1,2volt fölött tartani a soc feszt tartósan
Nézd meg 1,2alatt mit megy az igp.
Tuninggal nem megy a cnq elvileg hiába kapcsolod vissza.
De próbáld ki hátha a te lapodban működiküdv Zoli
-
S-IW
tag
-
zolee1984
senior tag
-
FistXL
senior tag
Most kétszer is leteszteltem felváltva a ramokat a memtest86-tal, egyenként. 4 pass volt beállítva, 2 óra és pár percig ment a teszt, mindkét esetben teljesen alap beállításokon, 2133mhz-en, minden esetben 0 error. Akkor ezek nem tudják a 3200mhz-t? Mert maguk a modulok a memtest szerint hibátlanok.
-
ViZion
félisten
azért 2400-ra, mert azt az idők végéig is tudnia kell, ott nem lehet beállítási, időzítési hiba. Mert nem a beállításokat teszteled, hanem a ramot, h esetleg az hibás-e.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Nem biztos, h rossz. Állítsd 2400-ra, majd linux live alól futtass memtestet pár órán át. Ha baja van, akkor látod. Ha nincs baja, akkor vagy antituning darab, vagy kézzel kell beállítani az értékeket.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
apatyas
Korrektor
Egy bios defaultot esetleg még dobhatsz rajta, gyanús hogy nem állt vissza. Ryzen master, vagy alaplapi tuningprogramot is iktasd ki perpill.
Egyébként, szerintem az igp 1500MHz alá harmatos kevés volt az 1.1V, nálam ott simán beborult. Nyilván, több fesszel nagyobb hőt termelne, de mivel már autora raktad vissza és úgy se, hát mindegy.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
törölt tag
A ram feszültséget csak azért emeltem 1,25V-ra, mert alapból droppolt 0,02V-ot, illetve többen írták, hogy szemre alacsony a 3000@cl16-hoz az 1,2V.
Azt neked kell tudni, hogy alapbeállításhoz képest mennyit változott a hőfok. A gyári 1,4+V-hoz képest szerintem az 1,3V még mindig jobb az órajelemelés ellenére, vagyis nagyjából ellensúlyozták egymást.
1,2V vagy 1,25V @ 3800mhz-re szoktam írni, hogy gyorsabb és kevesebbet fogyaszt. 1,3V körül már a gyári értéket közelíti fogyasztás terén, ha gyárilag túlfeszelte a lap.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor próbáld kisebb órajelen, azaz állíts be 37 vagy 37,5-ös szorzót 1,25V mellett. Nálam 80 fok a lélektani határ stressz teszt alatt, mert akkor valós használatban 60-65 fokos lesz kb.
Szerk.: akkor neked is hasonlót sikerült kifogni, ami csak 1,3V-on tudja a 3800 mhz-ez.(#4495) tlala
Itt az általános tudás kb 4K 60hz-jél kifújt, saját részről is csak ez volt lényeges. Járt már erre olyan fórumtárs, aki számomra kínai dolgokat írt ezzel kapcsolatban.
Szóval ha elegendő a 4K 60hz, akkor azt tudják a linkelt lapok hdmi-n keresztül.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem gyári hűtővel adnék neki 1,3V voltot, ahogy meg is tettem, miután alacsonyabb feszültségen nálam is fagyott. Gyári hűtővel figyelném a hőfokokat, de tippre még mindig a gyárihoz közeli/alatti értéket kellene kapni.
Első körben csak a cpu-ra fókuszálj, ha ez stabil lesz, utána jöhet az igp. Ott kezdésre beállítani az 1500 mhz / 1,2V soc voltage párost, mintha az igp órajele alatt előjönne egy feszültség állítási lehetőség, ami viszi magával a soc feszt.
szerk.: itt vannak képek is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szorzó fixálással elvileg megszűnik a tdp korlát, ami vegyes terhelésnél (pl.: játék) jól tud jönni. Ezen kívül érdemes megkeresni a legkisebb stabil feszültséget a procihoz, ezen a képen látható a különbség alapbeállításhoz képest a 3800@1,25V mennyit számít. Gyakorlatilag "húzva" kevesebbet fogyaszt, gyorsabb és hűvösebb (értelemszerűen halkabb még gyári hűtővel is), és az igp is szereti az 1500 mhz környékét 1,2V körüli soc voltage mellett.
Proci terén nem érdemes 3800 mhz fölé menni, mert aránytalanul több feszültséget kér, és pár százalék teljesítményért nem éri meg. Az igp 1300-1400 mhz körül nem szokott menni, vak foltnak szoktam hívni ezt az intervallumot, felette szinte mindenkinek ment.[ Szerkesztve ]
-
zotyesz66
őstag
-
Vartanus
őstag
Az a kis 4GB ram az IGP 50-60% teljesítményét elveszi(nagyon nem mindegy hogy 20GB/s vagy 47GB/s a memória sávszélesség) és eleve manapság játékhoz a 4GB RAM már nagyon karcsú..Ameddig ezek az állapotok vannak addig nincs értelme arról diskurálni hogy hozzad ki a legtöbbet a kis 2200G-ből.
Tuningolni meg mindig biosból, a Ryzen Master okozhat szép galibákat.
[ Szerkesztve ]
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen routert?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Villanyszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Orvosi kérdések
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest