-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
A target temp-et is lejjebb vetted? HA nem, akkor ugyanúgy fel fogja engedni 94 fokig.
Ha már hőfok:
A Gaming-en nagyon csendes a gyári ventibeállítás, 60 fok 33%, 70 fok 45%, 80 fok 59%.
A tónusa viszont alig változik 40 és 65% között, úgyhogy csináltam egy ventiprofilt, ahol kb 10%-al magasabb a fordulat a hőfokokhoz.
Így valley alatt alig megy fel 70 fölé, játékok alatt meg 65-70 között mozog, hangban pedig nem sok változás van. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
LackoMester #8414 üzenetére
Bőven elég, nekem is olyan van.
-
Malibutomi
nagyúr
Teljesen jól saccoltál amúgy, a bányászok miatt drágábbak, mert hiány van. Ahhoz képest hogy a ref-ek is 120-130 között vannak teljesne oké ár.
Hehe kiváncsi leszek majd az AMD első negyedéves bevételére, nem lepődnék meg ha hirtelen nyereségesbe billennének, beindult a konzol biznisz is, a kártyákat is viszik mint állat. -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #8361 üzenetére
A frametime-ban van még elönye a 290-nek, föleg cf-ben ha jól tudom.
-
Malibutomi
nagyúr
Mióta frissült a mark azóta tuningra nem nagyon nö a physics. Volt is szó róla a mark topicban. Nekem is régen a 4770@4.7 hozott 13kazoknak körül, most meg 4.4-11.200, 4.7-11.700.
Szinte semmit nem hoz. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #8299 üzenetére
Nekem hearthstone megy rendesen, viszont simán YT videók alatt csinálta ugyanezt, szépen ugráltatta az órajelet, aztán megreccsent a YT, a kártya meg elkezdett 100%-on pörögni. Nekem a Trixx okozta.
Annyira összeakadt tőle valami, hogy uninstallálnom kellett, plusz az AB-t is uninstalláltam, CCleaner, aztán javult csak meg. Utána visszaraktam az AB-t, azóta jó. A Trixx-et azóta nem eröltettem. -
Malibutomi
nagyúr
Kis alulfesz 1000/1250 1,02-1,04v között, a legmagasabb volt 1,063 ahová felugrott két kör valley után.
Nyomattam ACIV-ben is, nem volt artifact, és nagy keservesen ment fel 65 fok köré
Ennél lejjebb már nem nagyon tudok menni, az asztalon instabil lesz, nem tud felugrani 300mhz-ről ha böngészek mert kevés a fesz
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #8209 üzenetére
Ezeknél mennyi a tényleges feszültség?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #8131 üzenetére
Annyit megnézek majd hogy lerakom egy slottal lejjebb a kártyát, és meglátjuk mit mutat.
-
Malibutomi
nagyúr
No semmivel nem volt jobb az asus bios, visszament a gyári.
Viszont azon komolyan elgondolkodtam a gép turkálás közben, hogy a nag yPhanteks toronyhűtő helyett ha egy H100i menne be, akkor nem állna meg a kártya és a hűtő között a hő, és szerintem jópár fokkal hűvösebb lenne. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Devid_81 #8112 üzenetére
Én spec azért tenném fel az asus biost, mert az 1.4v-ig engedi a feszt. Nem akarok annyit adni neki persze, de most annyira alacsony az alapfeszem, hogy amiatt akadok el a tuningban. Még Trixx +200mv is csak 1.25-1.28 feszt ad most.
Meg állítólag a memória is jobban megy azzal. -
Malibutomi
nagyúr
A táp kicsit határeset, a procit meg fel kellene rántani 4ghz fölé, hogy meghajtsa a kártyát.
-
Malibutomi
nagyúr
Arányaiban kb. ott van mint a 7870-7950/70 hasonlítás.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #8077 üzenetére
Nekem is ez a legbejövősebb feature, mindig csak annyira megy amennyire kell.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #8066 üzenetére
Sokaknak 1.2 körül van az alapfesz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #8059 üzenetére
Grat a cucchoz!
Ilyen egérproblèmát még nem is hallottam, de elképzeltem és jót derültem rajta! -
Malibutomi
nagyúr
Srácok aki flashelt már! A sima ref asus biost kell felrakni?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
csabsz13 #7984 üzenetére
Furán kevés az FPS-ed. Nekem ugyan 290X de 172 fps, neked 114. Persze nem jelent semmit, mert nem tudjuk mit kellene kombustorban mutatnia, csak feltünt a nagy különbség.
Edit:
Azt hiszem tudom mitől. A Kombustor nem mutatja jól a hőfokodat. A 3. és 4. képen a HWINFO-ban látszik, hoyg elérte a 95 fokot a GPU. Azért is lett hűvösebb, nem a házventik miatt. Visszavette az órajelet a kártya mert elérte a max hőfokot. -
Malibutomi
nagyúr
Agyalok tegyek-e Asus biost a kártyámra...érdekelne mit menne vele, de més sosem csináltam ilyet
(#7972) egyedülülő
A lapod jó a tuninghoz, meg a hűtős is, FX topicban vagy a lap topicjában meg segítenek. Egyébként kissé leegyszerüsítve anyni hogy a proci szorzóját meg a feszt feljebb állítod. Ha jól meg nem fagy, kicsit lejjebb veszed a feszt, amig instabil nem lesz. Ha elsőre fagy, akkor meg feljebb teszed a feszt. Nem bonyolult. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #7954 üzenetére
Na mikor jön a 290-ed?
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #7849 üzenetére
Aha akkor jól rémlett.
Azért simán lehet hogy az én chipem némelyik másik alapfesze alatt megy tuningon, de jobban melegszik mint azok több fesszel. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #7846 üzenetére
Igen igazatok van, azt hiszem lebeszélem maga róla.
Tényleg hogy is van ez a chipek szivárgásával? Valahol le volt írva már de nem találom. Ilyesmi, hogy az alacsonyabb feszes chipek jobban melegszenek feszültségre, mint ami alapban többet kér azt hiszem. Vagy fordítva? Tudja valaki?SzlobiG
Ha lenne csere, akkor csak úgy hogy párhuzamosan letesztelném õket, és egy marad. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Milka 78 #7841 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem a Sapphire kártyáknál fordul elő, hogy BS hibás alapon is, és mehet gariba, ettől félek kissé. Pedig tennék egy próbát vele.
(#7842) ricshard444
Nincs vele gondom, sőt a chip nagyon jó rajta, jó alacsony feszeken megy...játékok alatt max 75 fok volt eddig 1100-on. Csak a kiváncsiság hajt
Mondjuk hosszútávon úgysem használnám sok fesszel.A legtutibb amúgy egy TRI-X hűtés lenen a mostani kártyámra
-
Malibutomi
nagyúr
Bizgálja a TRI-X a fantáziám, mert feszemelős tuning alatt jobbnak tűnik az a hűtés...csak a BS lehetősége kicsit visszatartó erő. Meg az eddigi Sapphire-ok nem voltak annyira tuningosak mint amire vágyom.
Ehm... -
Malibutomi
nagyúr
A valley meg heaven sokkal jobban fekszik az nv kártyáknak. Még talán a Firestrike a legjobb ilyen mérőprogram.
-
Malibutomi
nagyúr
Asusból az X a bajos, ami 20-25.000-el drágább mint a Sapphire vagy MSI jelenleg.
baratod
Nekem MSI van és nincs vele baj. kopp-kopp-kopp -
Malibutomi
nagyúr
Nem tudom érdemes lenne-e próbálkozni tri-x-el, most néztem, AC IV 1100-ra húzva 75fokig megy fel max, mindezt 50% (2000ford) körüli ventivel csendesen. Jó ez a kártya na.
Gilthanas
Én kitoltam 50%-ra, egyen amennyit kell. -
-
Malibutomi
nagyúr
Igen amúgy alapon kb. egyforma az MSI és a Tri-X hűtés, de ahogy jöna tuning, a Tri-X erősebb.
Ez nekem nagyon mozgatja is a fantáziámatDe eddig egyik Sapphire GPU sem volt a közelében viszont annak ami az én kártyámon van
Lutri.
(#7672) players111
Elég változóak a fesz értékek. A legtöbb embernek 1,2 körül van az alapfesz. Ehhez képest nekem 1,06-1,08 alapon terhelésen a fesz. Vagyis még +100mV-al sem érem el ami másnak az alapfesz.
1100-on +44mV-al megy az enyém, ami 1,09-1,1 körül van terhelésen -
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #7601 üzenetére
Jut eszembe boltold el adatfalo-val a hütését.
Ö vizet rakott a tri-x-re. Gyözd meg -
Malibutomi
nagyúr
Ha nem lennék lusta ( meg smucig), akkor víz kéne a kártyámra, meg TDP unlock bios. Akkor simán használnám 1200-on napira.
-
Malibutomi
nagyúr
Na 99% hogy a TDP miatt hal le, mert most a memóriát alapon hagytam, és még vissza tudtam veni kicsit a feszt +180-ra (1,25 körül), és igy szépen szalad.
De nem fogom így használni, ugyanis a VRM felment 100 fok köré. Annyit meg nekem nem ér +2-3 fps hogy gyilkoljam a cuccot. Marad szépen a közepes 24/7 tuningom. A 7870 i salulfeszelve 1100-on ment nálam (miután kiztaszteltem hogy 1300 felett van kicsivel a vége)
-
Malibutomi
nagyúr
Na csak tesztelgettem a TRIXX-el, én kitoltam neki +200-ra a feszt, igy volt 1,28 körül, és gyönyörűen fut 1200-on mindenféle artifact nélkül....amíg valahol ki nem fut a kakaóból, és BS
Tuning miatt BS nehogy valaki hisztizni kezdjen
Pedig szépen fut addig probléma nélkül. Na mindegy, az a pár mhz már nem oszt nem szoroz, visszatettem az AB-t inkább, maradok akkor 1140-en. -
Malibutomi
nagyúr
Nekem +200 csak 1.25-26 köré teszi, ezért csak bench stabil 1200 körül.
1100-at viszont +55-el, 1140-et +100-al megy, nekem nem éri meg tovább feszelni pár fps-ért. Meg az is igaz, hogy alapon is hozta eddig a 60fps-t. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #7465 üzenetére
De abban igaza van, hogy bencheken kivül máshol nem venni észre azt az 1-2 fps-t amit a vram húzás ad.
Amúgy grat hogy belépsz, remélem elviseled a ref hangját. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#35434496 #7440 üzenetére
Pont ezért írtam a kb. 100mhz pluszt a Ti-nek. Vannak eltérések de sztem ez lehet az átlag.
Lehet van akinek többet is megy a 290, vagy kevesebbet a Ti, de ez a nagy átlag, ahogy láttam.
Legalább azt ki derítettük, hogy nyers eröben nagyon közel állnak, a Ti a tuningnál kerül elönybe.Maotun
Sajna nem játszom BF-et, de egyéb játékokban 70-75 fok körül mozog, a max venti meg 59%a volt 80 fokon 15 perc valley után. -
Malibutomi
nagyúr
Tudnak a BS-röl, és az az info, hogy viszonylag könnyen reprodukálható a hiba. A gari a készlethiány miatt szopó, plusz semmi nem garantálja hogy a cseredarab jó lesz.
-
Malibutomi
nagyúr
Örülök hogy nekem MSI van, a Sapphire valamiért kezd megint lecsúszni a nem ajánlott kategóriába mint a 7-es szériában. Pedig a hűtése annak a legjobb.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- Medence topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged