- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz
digo00 #36200 üzenetére
Szerintem menj át a játék topicjába... itt ez már kicsit OFF!
-
Raggie
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36189 üzenetére
Pont ezt akartam én is írni...
-
Raggie
őstag
válasz
hackeeeee #36030 üzenetére
Persze ez már vérmérséklet kérdése. Én imádom b@szogatni a kártyát, itt-ott csiszolgatni rajta.
Thermal grizzly-t pl be lehet szerezni itt Pesten is meg a Merlin-ből is és az is majdnem olyan jó, mint a fujipoly.Meg pl a te esetedben ezek szerint nem járatod maxra az OC-t. Van még benne tartalék. Én kiváncsi vagyok mindig, hogy mi a maximum a kártyámban. Ha meg egy gap-pad cserével hűvösebb lesz a VRM, akkor lehet feljebb is tudok menni a fesszel, és akkor feljebb is lehet menni az órajellel is...
Nyilván nem a 24/7 használatról beszélek, csak megkukkantani mi a max.
-
Raggie
őstag
válasz
hackeeeee #36025 üzenetére
Ennek ellenére érdekelne a gap-padok vastagsága.
Nem csak akkor cserélném esetleg őket ha baj volna velük. Lehet hogy egy jó minőségűre való lecseréléssel lehet nyerni 5-6-7 fokot is akár egy VRM hőfokon.Hasonló dolog mint a hűtő újrapasztázása MX-4-el vagy liquid ultra-val.
-
Raggie
őstag
válasz
Bacusuz #35906 üzenetére
MSI Afterburner-nek a monitorozó része összekad a programmal.
Ha megfigyeled, akkor jelenik meg a színes csíkozás, amikor a jobb felső sarokban megjelennek a monitorozó számértékek is. MSI afterburner melyik változatát használod? Ottk éne keresgélni és mást feltenni, vagy driver-t frissíteni vagy hasonlók. De ne aggódj, csak szoftveres hiba, nem a kártya rossz. -
Raggie
őstag
válasz
deadwing #35890 üzenetére
Nem offolok többet, de nekem nagyon úgy tűnik, akkor ,hogy a HD7950-est az R9 390-es szériánát összehasonlítva megcserélődött a VRM számozás.
Ha egyszerre raktad fel mind a két "gányolt" ventit a linkelt fotódon, akkor azok pont a két VRM-re ráfújnak, tehát akkor egyszerre hűtötted le az 1-es és a 2-es VRM-et is. Ez csak azért lényeges, mert pont arra nem mérvadó, hogy melyik melyik.
Amennyiben csináltál tesztet úgyis, hogy csak az egyik ventit kapcsolod be, akkor lehet biztosra megállapítani.
Egyébként ez engem eléggé érdekelne, mert remélhetőleg hamarosan nekem is R9 390-es fog dobogni a gépemben és érdekel a túlhajtás is, ezért én is ezeken a VRM hőmérsékleteken fogok lovagolni pár hónap múlva.
A HD7950-esnél tudtommal biztosan fordítva van.
Első forrás:
saját tesztem, amikor a kis első VRM-re tettem jóminőségű gap-pad-et és plusz hűtősünit a fedőlemezre lejjebb ment 5-10 fokkal a VRM1 hőmérsékletem.
Második forrás:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1695577&page=8 (az oldal alsó egyharmadánál vannak a képek a gappad-ezett VRM-ekről számozva) -
Raggie
őstag
válasz
Habugi #35879 üzenetére
Külföldi fórumokon és előző kártyáknál is az első kisebb VRM a VRM1 és a nagyobb hátsó sor a VRM2.
Saját HD7950-esemen biztos, mert teszteltem.
Az első kisebb rész hűtésére nem mindegyik gyártó figyel eléggé, de pont ezért az az amelyik jobban melegszik OC esetén.LINK konkrétan XFX R9 290-eshez:
KÉP -
Raggie
őstag
válasz
CptAdamica #35386 üzenetére
Ezek elég jó értékek, de kiváncsi lennék egy olyanra is, ahol megvárod míg beállnak a végleges értékek, mondjuk furmark vagy unigine alatt. A VRM még menne feljebb a grafikon alapján az tuti.
-
Raggie
őstag
válasz
proci985 #35227 üzenetére
http://iway.hu/termek/xfx_r9_390_8gb_ddr5_r9_390p_8df6/85850
Ezt néztem ki, szereintem ez már a javított hűtésű verzió!
(Az XFX-ről azt olvastam, hogy közepes hűtésű, de a javított változat már jó VRM hűtést kapott) -
Raggie
őstag
válasz
pcsabat #35221 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igen Straight Power E9-es a táp, én is nagyon jó véleménnyel vagyok róla eddig, ezért is sajnáltam volna leváltani.A két tápcsatit most is a két külön ágról kötöm bele a kártyába, mert úgy atomstabil feszültségeket ad!
Rendben én is az MSI-t néztem ki elsőre de most még egy XFX R9 390-essel szemezek, erről nincs tapasztalat esetleg?
-
Raggie
őstag
Szervusztok,
HD7950-esről váltanék R9 390-esre(jelenlegi konfigom adatlapomon). A kérdésem, hogy az i5-ös proci mellé tenném az R9 390-es karit és elegendő lesz-e nekik a mostani tápom? Minimális OC-t próbálgatnék csak az élvezet kedvéért, de alapjáraton nem hiszem, hogy úgy használnám.
(BeQuiet 580 W-os 80plusGold minősítéssel)Valamint külföldi fórumokon olvasgatva az alábbiakat találtam és szeretném megkérdezni, hogy a ti tapasztalataitok is ezt támasztják-e alá:
-Asus kártyákon a hűtés nem igazán passzol, és ezért nem is olyan jó
-MSI-nek általánosan a legjobb a VRM hűtéseIlyesmiket tapasztaltatok ti is?
Üdv és előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- Hálózati / IP kamera
- Kuponkunyeráló
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged