- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
16.7.3-at próbálta már valaki?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Valahogy meg lehet oldani AB-ben, hogy túl lehessen menni a 100mV-n? Úgy 110 körül elég lenne. Csak, hogy elmehessek 1,35-ig. 100mV-vel 1,336-nál tetőzik, jelenleg.
Trixx-el el lehet menni 200mV-ig, de ott viszont a reset nem 1 kattintásos mint AB-ben. Csak ezért érdekelne..
Érdekes, 1140-en megindul a GPU.. elég szépen, de ehhez már kell neki 1,36V fesz..
amit azért kicsit sokallok már.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
megalada #38869 üzenetére
Én most úgy csinálom, hogy a power efficiency-t (teljesítmény hatékonyság) kikapcsoltam, és elvileg így is maxon megy, nem ugrál az órajel.
Valley-ban és overwatch alatt teszteltem, mindkét esetben maxon ment. Korábban itt ilyen 800Mhz körül ment a gpu.
SAjna monitorozni nem tudok, így GPU-zben figyeltem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nálam ez volt a max:
Mondjuk ahogy elnéztem, 1120/1700 körül tetszik a kártyának, igaz 100mV-vel. Mert, 1625-höz képest 1690-en gyorsabb a kártya.
Nem tudok tovább menni a GPU-val, ez az 1130 a vége. Lehet több fesszel menne még.
Viszont 1120/1700-on (+100mV), Doom után (Vulkan-nal) ezt meglátva kicsit kikerekedett a szemem..
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Ghoula #38841 üzenetére
Az órajel változatásokat az alapján csináltam, ahogy annó szenvedtem azzal, hogy mikor, hogy mint jó. Ahogy említettem is, 1550-nél vettem észre értelemszerű lassulást.. De a képeken is látszik, hogy pl. 1710-nél meglassult.
Ezért is maradtam 1700-on jelenleg.
Kicsit gázul sikerültek a shotok, éjjel 1-kor már nem nagyon figyeltem, csak a pontokra, ezért sorry.
1110/1500
1110/1620
1110/1685
1110/1710
1110/1725
-
hackeeeee
Jómunkásember
Random találtam olyan órajeleket, ahol volt h hibázott a ram, kicsit fölé mentem, utána ez megszűnt, ha alá, akkor meg lassult. Érdekes volt..
Szórakoztam ezzel tegnap Én is egy kicsit.
Ahol konstans lassulást tapasztaltam, az 1550MHz volt, felette viszont gyorsult.
Most hagytam 1120/1700-on.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Omli85 #38821 üzenetére
Ez tiszta sor.
A alul a ventivezérlésre gondolok külön. Vagyis, ha belősz egy órajelet, alatta kikapcsolod az auto fan controll-t, beállítasz mondjuk 50-60%-ot a ventire, profil ment.
Értelemszerűen reset esetén visszaáll alapra. De, ha visszatöltöd a profilt, akkor visszaállítja hozzá a kikapcsolt auto ventivezérlést is?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Tomdriver #38817 üzenetére
Értem, okaj. Köszi!
Lehet ez lesz Nálam is. Mert manuálban nem forgatnám a ventit feleslegesen, plusz nem kizárt, hogy elfejelteném resetelni, vagy beállítani a csúszkát.
Este próbálkozom, köszi!
@Omli85: Az a kérdés, hogy ha, kikapcsolod a ventivezérlést, belövöd manuálban, elmented a profilt. Használod, reset, majd ha visszatöltöd, akkor betölti-e hozzá a maunálisan beállított ventiprofilt, vagy sem?
Nekem ez lenne al egjobb, de ha nem, hát nem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Tomdriver #38812 üzenetére
1100 -at megy 75-80mV-vel. Lentebb már voltak anomáliák. Bench-re szokott kapni kicsit többet, de utána visszaveszem.
De ilyen minden venti max a házban, vagyis van cúg.
A hőfokokkal még nem volt gondom, A GPU 75 fok körül megáll, a vrm ami néha necces, bár 90 fok fölé nem szokott menni a "belső" azt hiszem vrm 2 (temp2).
Lehet majd kap játék profilra stock fordulatot, 60-70 körülit, és már jobb lesz a helyzet.
Őszintén szólva most a platform váltás után minden kis időmet elviszi a proci/ram, és még a vga-ra nem nagyon volt idő, de most valszeg lesz. Az adott venti beállításokat el lehet menteni AB-ben egy adott profilhoz? Pl. 1-es profil? Vagyis, arra gondolok, hogyh ha nyomok egy reset-et, akkor visszaáll autóra?
VRAM kérdés, látom ezt a strap kérdést, namármost, ha nem stabil 1750-en, akkor érdemesebb 1625-ön hajtani?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Tomdriver #38806 üzenetére
De jó lenne ha Nekem ennyit tudna.
Nekem 100mV-vel 1125MHz körül vége a dalnak..
Mondjuk venti fordulatot még nem adtam neki kézzel, szal azzal még fogok tenni egy próbát, hogyha odatekerem külön ventit, akkor meddig hül vissza.
Alapból nem erőltetném, de az a vicc, hogy még 1100-1125MHz között is van 5-10% (játékfüggő) különbség játékokban, ami azért nem rossz.
A vram-nak úgy néz ki, hogy 1730-1740MHz körül van vége. 1750-en már fagy.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
A.C.E. #38730 üzenetére
Akkor miért R9 390, és nem 390X-ként szűri? Vagyis, ha a 390x-es eredményeket nézem akkor bizony nincs ott.. Szal szerintem nem X. (number of gpu:1)
Mert pl. Ha 390-re szűrők, akkor Habugi eredménye nincs ott, viszont amivel összetettem, az igen.
Sőt, 390-ek között több a max pontszám, mint 390x-el.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
abridabri #38726 üzenetére
Én erre próbálok rájönni... De egyszerűen nem tudok.. HOgy vajon, hol van az a plusz ~200 pont..
Valami nagyon nem kerek itt még, legalábbis, szerintem..
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, mivel most már úgy néz ki, hogy ez a gond, rákérdezek.. Még nem 100%-os a dolog, de mostmár szinte biztosnak mondható, hogy sajnos ettől jön elő.
Szóval, találkozott-e valaki olyannal, hogy az RTSS (RivaTunerStaticServer)-től megomlik a Radeon Settings?
Egészen pontosan annyi a jelenség, hogyha fut az RTSS, és idle a gép 5 percnél tovább, akkor összeomlik a Radeon settings. Ha használom a gépet, böngészek, stb, akkor van amikor nem, de van amikor akkor is.
Mindegy, hogy automatikusan indul el a Windows-sal, vagy külön elindítom, mindkét módon összeomlik az RS, ha fut az RTSS.
Találkozott-e valaki ilyennel?
Végigpróbáltam már mindent, régebbi, 4.2.0-as AB-vel a jelenség ugyan ez.
Feltettem külön egy régebbi, 6.4.0-s RTSS-t, a jelenség ugyan ez.
Adminként futtattam az RTSS-t, a jelenség ugyan ez.Ha csak az AB fut, akkor semmi probléma
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #38647 üzenetére
Meg kellene nézni, hogy mennyire eszi a CPU-t a teszt, és kiderül minden..
Kár, hogy nincs már meg az FX, elég gyorsan kiderülne, mennyit számít, nem számít.
@Cifu: Pár hsz-szel korábban volt javaslat ezzel kapcsolódóan. Úgy tudod orvosolni, ha zavar.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hunork #38635 üzenetére
Az enyémen azért van OC, de ez a max, többet nem tudok kisajtolni belőle.. Az 1090MHz-hez is kell 81mV, de odaadom neki, mert számít, elég sokat.
képen is látszik.
Megcsináltam előtte 1090MHz-vel is, ott ennyi lett:
Mennyi Nálad a NonOC órajel? Mert így közel azonos a graph, score.
A CPU rengeteget számít. Nem számítottam ekkora különbségre a 6600K-hoz képest.
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
SpongyaBob #38617 üzenetére
Nálam attól még ingadozik az órajel.. Még előző konfignál kipróbáltam, ez még alapból kevés volt. Kell hozzá az AB "without powerplay support" is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Semmi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ő, nem feltétlen kérheted, de vissza kaphatod: Forrás:
Az esetek döntő többségében persze minden gond nélkül lezajlik a javítás vagy csere folyamata, de biztos mindenkinek van olyan ismerőse, akinek a nővére második unokatestvérének a sógorának a legfiatalabb húga már legalább 3 hónapja küzd egy hibás, akciósan “mikor, ha nem most” áron vásárolt, aztán rövid időn belül működésképtelenné váló elektronikai eszköz megjavításáért vagy kicseréléséért. Sőt, még az is lehet, hogy a harmadik sikertelen javítási kísérlet után már a visszakapni remélt vételár újbóli elköltésén gondolkozik szabad perceiben – mit sem sejtve arról, hogy ezt javarészt a kereskedő vagy gyártó jóindulatán, nem a hatályos törvényeken múlik.
-
hackeeeee
Jómunkásember
A kell, és a ki hogy jár el az nem teljesen ugyan az.
Meg kell nézni, hogy mit ír az erre hatályos jogszabály, és úgy kell eljárni.
Ő, ha nem tudja ugyan olyanra cserélni, nem bukó, hanem egyeztethettek másról.
Idézek:Ha egy hibás terméket a kereskedő többszöri javítási kísérlet után javíthatatlannak minősít, előfordulhat, hogy nem lesz hajlandó a cserére vagy a fogyasztói szerződéstől való elállásra (azaz a vételár visszafizetésére), és kötelező jelleggel a hibás termék eredeti vételárának levásárlását ajánlja fel.Ez a hatályos jogszabályok értelmében jogszerűtlen, a vásárlót nem lehet erre kötelezni, és így a számára biztosított szavatossági jogok gyakorlásáról lemondatni.Természetesen bármelyik kereskedő megteheti azt, hogy a törvényben meghatározott lehetőségeken felül felkínálja a vásárlónak a szabad akaratból történő levásárlás lehetőségét, de kötelezni nem kötelezheti erre.
Ez olyan mint a 3 napos móka.. Azt is sokan azt hiszik, hogy az mindenhol van, közben az bizony nagyon nem úgy van.
Ezeken felül:
Az esetek döntő többségében persze minden gond nélkül lezajlik a javítás vagy csere folyamata, de biztos mindenkinek van olyan ismerőse, akinek a nővére második unokatestvérének a sógorának a legfiatalabb húga már legalább 3 hónapja küzd egy hibás, akciósan “mikor, ha nem most” áron vásárolt, aztán rövid időn belül működésképtelenné váló elektronikai eszköz megjavításáért vagy kicseréléséért. (I)Sőt, még az is lehet, hogy a harmadik sikertelen javítási kísérlet után már a visszakapni remélt vételár újbóli elköltésén gondolkozik szabad perceiben – mit sem sejtve arról, hogy ezt javarészt a kereskedő vagy gyártó jóindulatán, nem a hatályos törvényeken múlik.(/I)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #38287 üzenetére
Ha ilyen egyszerű lenne. Ugye ez a teória azért necces, mert nem tudja az üzlet, hogy mi lesz a termékkel.
Van aki bevállalja, hogy felajánlja a cserét/levásárlást, csak ha mondjuk utána a gari végével egy javított kártyát kapnak vissza, akkor elég nagy a bukó. Van akiket ez nem nagyon érdekel, de azért összességében elég gáz, mert a javított hardvert alacsonyabb áron talán tudod értékesíteni, de lehet, hogy nem, és onnantól áll a pénz.. 1 hardvernél is gáz, de többnél ez méggázabb.
Nekik innentől ezt a beszállítóval kell lemeccselni, hogy most akkor mi legyen a kártyával..
Vagyis, van ahol jófej a kisker, és kicseréli, jóváírja, de van ahol nem, a fentebb leírt dolgok miatt.
@YAKEN: Vételárat nem fogsz visszakapni, ezt felejtsd el. Példa, ha mondjuk 2 éves ~200k-ért vásárolt termékért 2 év után nem fogsz 200k-t visszakapni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hunork #38279 üzenetére
390-ből nem volt még a kezeim között ilyen kártya, de ez a hűtés elég jól szuperál a Gaming kártyákon. Persze ez egy kicsit nagyobb mint a többi.
Giga kártyák valahogy nem, anyaghasználat miatt főként. Az Asus-ról vegyesek a vélemények.
Ha Sapphire nem jön/jöhet szóba, akkor szerintem az MSI.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát pedig, Nálam többször volt már, hogy minden játék alatt jó volt, aztán Valley alatt, és FS alatt is szétesett a kép. 1 lépcső fesz, és minden rendben volt.
Valley mondjuk sokkal jobban fűti a vga-t, mint az FS. Nálam legalábbis.
Persze volt olyan is, hogy csak RealBench alatt hasalt el.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #38220 üzenetére
Túl sokat nem bír úgy, viszont az 1010-1090mhz között 10-15%-ot ad, néhol.. bár lehet az lesz, hogy alapon megnézem mi a vége..
Alapból úgyis rátol 13mV-t az AB, ezt megemelem 20-ig, aztán kész.. Szerintem ilyen 1050 körülit megy, többet nem.
A ram bírja a strapát, azzal nincs gond.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Reggel szórakoztam egy kicsit a 390 nitróval.. Tényleg kicsit antituning szegény.
1090/1700-ig elég ~50mV (ami alapból kicsit gáz de segáz, vállalható), viszont felette már eléggé odakell adni neki.. ~80mV kell az 1100-1130-as GPU órajelhez, és 100mV-vel is olyan 1150 körül van a vége.
Mondjuk 1130MHz-n már ~320W-t evett a kártya és 85/80 fok volt a 2 vrm..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
laci.csabi #36048 üzenetére
Foobar-ból szépen szól a flac, minden gond nélkül. Vagy ez nem elég?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
laci.csabi #36041 üzenetére
Közben megoldottam..
Csak nem volt időm írni.
Én KODI-val csináltam. Semmi codec-et nem toltam fel, csak belőttem, hogy wasapi-s kimenet, és már megy is minden.
Játékok alatt úgy lehetne megoldani, hogy mondjuk optikai kábellel is összekötöm az erősítőt, és ott bekapcsolom a dolby live-ot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kellene egy kis segítség a TrueHD/DTS-HD MA beállításában.
Thx!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mcwolf79 #36029 üzenetére
Hm, hát jó.
Csak, pl Nálam maxra járatva, tuninggal, 75-80 fok körül megáll a vrm..
Igaz, lehetne jobb is ezek szerint.. Csak a vele járó macera, levenni a hűtőt, stb, plusz egyáltalán beszerezni a gpad-et.. Arról nem is beszélve, hogy sajna van amikor a ház miatt rossz az egész, ott pedig hiába cseréljünk gpad-et.. az nem oldja meg a gondot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Runner_fxr #36019 üzenetére
Én el is felejtettem említeni.. Pedig azt hittem írtam..
Annó Én 970-ről jöttem.. Igaz, garis csere miatt alakult így, ha nem lett volna gond, valszeg maradt volna a 970... Az 512bit, és néhol a + vram jól jön, igaz qhd-ban használom. Ha FHD-ban maradsz, akkor vígan ellesz a kártya, nem nagyon fogja megerőltetni magát.
Sokáig gondolkoztam, hogy mitévő legyek, azon is agyaltam, hogy marad a 970, cseréljék, de végül ez mellett döntöttem, még olcsóbbra is jött ki akkoriban, mint a 970, és nem bántam meg.
Ha jól szellőzik a ház, nem lesz túl meleg, és nem lesz hangos sem.
FHD-ig mindegy a kábel. Ha van rá lehetőség, Én a DP-t szoktam ajánlani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Runner_fxr #36014 üzenetére
A driverkérdés eléggé megosztja a "népet".
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
laci.csabi #36008 üzenetére
Okaj, köszönöm!
Ha összeállításra kerül, és nem boldogulok, akkor jelentkezem!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Jól tudom igaz, hogy a 390-en is működik HDMI-n keresztül a LPCM, AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formátumok?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pilu85 #35072 üzenetére
Nekem voltak apró anomáliák, így visszaálltam 15.11.1 catalyst bétára.
Egészen pontosan annyi volt a gondom, hogy random időközönként villant egyet a kép. Nem volt illesztőprogram nem válaszol hibaüzenet sem, csak villant egyet. Amióta visszatértem a bétára, ez megszűnt.
Ez a jelenség jelen volt a 15.11-es, és a 15.12 bétájánál, vagyis ami szintén 15.11.1 béta volt (csak Crimson). -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
afelaldozhat #35009 üzenetére
Itt az alsó PCI-E csati is 8 és/vagy 16*?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Titanfall alatt elég csúnyán ugrált a gpu órajel.. Habugi adta a tippet, bár korábban is csináltam, kikapcsoltam az ulps-t és megoldotta a problémát. Szépen teker max órajelen a gpu játékok alatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jelenlegi álláspont szerint úgy néz ki, hogy megszűntek a random kép vibrálások 15.11.1 bétával, amit még stock órajelen is csinált.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kíváncsiságból visszatettem a 15.11.1 bétát. Néha volt random képernyővillanásom a crimson driverek óta, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e még.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Úgy néz ki, hogy az új ABvel jobb a tuning. Kevesebb fesszel is megy azonos órajellel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ő, izé.. A 3DFX nem megszűnt, hanem felvásárolta az nVIDIA. Nem csak a dolgozók kerültek át, hanem lényegében a céget vásárolta fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 2080 Phantom GS 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest