- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
NyuszyCaster #1260 üzenetére
A #1254-ben lecseszett, hogy poénkodok a problémáján, (bár ez rendeződni látszódik)! Akkor szerinted igaza van?
(#1257) szkink
Nincs probléma, tényleg nem húzni akartalak. -
woodworm
veterán
Számodra mi volt ebben a poénos?
Hogy add rá a +20% power limitet? Hogy az alsó tartományban engedni kell melegedni?
Nehéz elfogadni, hogy az esetek egy részében nem a melegedés jelent problémát, hanem a túlhűtés? Nekem pl. az asus oc van a hőcsöves hűtéssel. Játékban még egyszer sem volt problémám, ha a langyos fölé melegedett a kártya még nem volt fagyi. Mivel a fagyásra panaszkodtál mutattam rá megoldást.
Miért olyan nehéz elfogadni, hogy nálam hidegben fagy? Tényleg összefügg. Próbáltam én minden csodabeállítást, ment is egy darabig, de tény, ha odakint 20°C alá csökken a hómérséklet, nehezebben melegszik fel és fagy. Elfelejti induláskor az emelt power limitet, ha nem emelem meg fagy pár perc után.
Ez tényleg poén? -
woodworm
veterán
Az enyém kimondottan fázik. Ezek a fagyások csak akkor jönnek, ha a szoba hőmérséklete alacsony. Én alapesetben is felhúztam a power limitet a +20%-ra és a venti profilját is úgy állítottam, hogy 30°C-ig 0%-on van. Mióta kitavaszodott erősen lecsökkent a fagyások száma, általában indulás utánra szorítkozik és kell hozzá a kinti hűvös időjárás is.
-
woodworm
veterán
válasz
Tournament #918 üzenetére
7790 esetén többen számoltak be arról, hogy biosa válogatja és nem minden játék fut utána zökkenőmentesen. Nekem asus 7790 1gb oc van. A 260x jött ki egyáltalán 1GB-tal?
-
woodworm
veterán
Az sem biztos, hogy egyedül az asus a hunyó, csak előrébb tartott a "hibaelhárításban", és házon belül a bios manipulálásával akarták gyógyítani a bonaire betegségét. Nekem például minden probléma nélkül felment a 14.4, de azt figyeltem meg, hogy amíg a 13.12-nél a ram órajele böngészés közben 150 MHz-en tanyázott és néha felugrott maxra, addig az új driverrel inkább maxon megy és néhe lecsökken az alap 150 MHz-re. Az átlagos hőmérséklet magasabb lett 6-7 °C-szal. Tehát driver szinten elindultak abba az irányba, amit eddig biosból tettek.
-
woodworm
veterán
válasz
NyuszyCaster #673 üzenetére
Érdekesnek mindenképpen érdekes, mert az asus 7790 oc simán skálázódik. Tuningot is próbáltam (gpu 1200 MHz, ram 6600 MHz), tehát a 260x értékeit is hoznia kell fix órajelek nélkül is. A maxon hajtásnak az oka nem-e a tömeges visszajelzés volt fagyásról alacsony órajeleken. Amikor először tapasztaltam, erről és a fekete képernyőről találtam legtöbbet.
-
woodworm
veterán
válasz
NyuszyCaster #646 üzenetére
Nálam is jelentkezett, ha hosszabb időre magára maradt a gép, a monitort sem kell hozzá kikapcsolni. Amióta folyamatosan rá van tolva a +20% power egyszer sem jelentkezett fagyás vagy fekete képernyő. Most már csak arra kell figyelnem, hogy véletlenszerűen elfelejti a beállítást, windows indulása után mindig ellenőrizni kell.
-
woodworm
veterán
Többször panaszkodtam, kérdeztem a 7790-nél tapasztalható fagyásokkal kapcsolatban. Mivel az enyém is oc, a napokban kialakult tuningos eszmecsere alapján kipróbáltam továbbhúzva a kártyát. Úgy néz ki a power limit megemelése hatással van az alacsony state állapotokra is, mivel megszűnt a probléma.
Még egy dolog ami nem működik, semmilyen monitorozó program nem tud információt adni a feszültség adatokról. Ez mitől függhet, gyártói bios korlátozás, driver?
Asus HD7790-DC2OC-1GD5 -
woodworm
veterán
válasz
Tournament #502 üzenetére
"oprendszer függő melyik CCC kell rá 7790nél például"
Win7 64bit
Catalyst 13.12
Display Driver ver. 13.251.0.0
Catalyst Control Center ver. 2013.1206.1603.28764 -
woodworm
veterán
válasz
Hawk1979 #500 üzenetére
Több panasz van a 7790-re. Tapasztalatom szerint mindig akkor jön elő, amikor gyakorlatilag terhelés nélkül megy. Böngészés, fájlműveletek, esetleg magára hagyott gép. Ezzel párhuzamosan pedig hűvös a környezet. Pl. soha nem fagyott még le, ha a kártya hőmérséklete 35°C-nál magasabb volt.
Érzésem szerint alacsonyra lőtték be a visszakapcsolt proci vagy ram feszültségértékét.
Többen próbálkoztak garival, van akinek cserélik is, de nem szeretnék belemenni egy hosszadalmas procedúrába, mert a kártya egyébként jól működik. -
woodworm
veterán
Az alacsony teljesítményszinteken történő fagyásokra van már megoldás? Vagy ehhez a biosba kellene nyúlni?
-
woodworm
veterán
válasz
NyuszyCaster #482 üzenetére
Esetleg nem csak a portalanító felpörgés, kimondottan zörög?
-
woodworm
veterán
Sziasztok!
Az asus HD7790-DC2OC-1GD5 kártyám alacsony teljesítményszinten néha lefagy. Ez hardver vagy driver hiba?
Jelenleg a hozzáadott 13.3-as driver van fent, opr. win7x64. Látom a 13.12 az ajánlott.
Úgy néz ki egyébként, hogy a trixx-ben bejelölt "disable ULPS" és a "Force Constant Voltage" opció mintha orvosolta volna a baját.
Nemrég lett összerakva a gép, oldalburkolat és a fix feszültség nélkül 24-26 C°-on működött, most 10-15-tel melegebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Futás, futópályák
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Wise (ex-TransferWise)
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Hardcore café
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest