- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
HopeckoR #669 üzenetére
nem tudom nekem is oc van a zafir szerint.. igaz nem a hőcsöves és csak 1050/6000 amin megy nem tudom ez mennyire oc de egy biztos terhelés nélkül visza ál alap 300/150 re
engem az érdekelne ha van valaki akinek ilyen kari van húzta e már komolyaban és ment e?
én próbaképp a gpu n 5% ot a memórián 10% húztam és ment. -
-
törölt tag
válasz
HopeckoR #622 üzenetére
Jó az alaplapod , csak 2 hibát látok :
Nem látom az UCC -t azaz megfeloldást
illetve VRM áramkör szépen letisztulva egy hűtőbordára vár .
Ami frankó : 8+2 fázisú tápellátás - nemértem gyártót miért spórolt
A rev3.1 már AM3+
Melyik is van végképp ? mert van belőle 5 féle GA-MA770T-UD3P
-
válasz
HopeckoR #633 üzenetére
2008 környékén nekem is egy Gainward HD 4850 512 MB-os kártyám volt kb. 3 évig, de nem volt áramzabáló, sőt úgy emlékszem, hogy annak TDP-je még a 130 wattot se érte el, az ASUS-nak meg ugye 115 watt. Ezzel együtt tényleg érthetetlen, hogy a két hasonló teljesítményű kártya esetében az AMD-s 115 wattos, míg az nvidiás MSI meg 65 watt.
-
válasz
HopeckoR #629 üzenetére
Nálam 64 bites Win 7 van fennt, és eleve a 13.12-es driver lett felrakva, a bétákkal eleve meg se próbáltam a leírt gondok miatt. Abból a szempontból érdemes próbaképpen a memória órajeleket visszább venni, hogy eltünnek-e a hibára útaló jelek, mert ha nem jönnek elő akkor a ház hűtésén kell egy kicsit javítani. Nekem azt javasolták az üzletben, ha van rá lehetőség a ház oldalára tegyek egy 12 cm-es ventit, az biztos elég lesz, de hát végül is csere lesz.
-
válasz
HopeckoR #624 üzenetére
Üdv!
Ha visszanézel a kb. egy héttel ezelőtti hozzászolásaimra itt is, meg két 2-3 másik VGA-s topikban, akkor hasonló gondokról írtam ezzel az ASUS kártyával kapcsolatosan. A héten visszavittem a céghez ahol vettem, és ott megnézték a kártya BIOS-át, és állítólag nincs benne, hogy alapjáraton visszavegye az órajeleket, hanem folyamatosan maxon járnak, így pl. nálam üresjáratban is 45-47 fokos volt a GPU, ez ugyan nem vészes, de azért mégis.
Felraktak egy korábbi BIOS-t az ASUS honlapjáról, azzal vissza veszi az órajeleket, de a memória órajel így is sokszor ugrál a minimum 300-ról a max 1750-re. BF4 multi alatt előjöttek olyan jelenségek, hogy a képernyő egyes helyein villodzik a kép, a távoli tereptárgyak belilultak, meg a képernyő alján úgy 10 cm hosszú, 2 cm széles fekete-fehér kockás csík jelent meg. Erre azt mondták, hogy már több ASUS kártyánál volt, mivel állítólag itt a memóriák úgy vannak elhelyezve, hogy kevésbé vannak védve a hőtöl, főleg egy rosszul szellőző házban, és ez a memóriatúlmelegedés okozhat memóriahibákra utaló tüneteket. Mivel igencsak húzott kártya, így javasolták, hogy vegyem vissza a memória órajeleit a referencia értékekhez, majd tekerjem fel a hűtőt 60 %-ra, így valóban, azóta talán egyszer jött elő kockásodás. Tehát jó eséllyel nem memória hibáról van szó, hanem túlmelegedésről.
Ezzel együtt, nekem csere lesz, a jövő héten átnyergelek egy MSI GTX 750 TI 2 GB-os kártyára, és egyelőre búcsút intek az AMD-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen program, ami...?
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Légies iPhone halvány színei
- Parkside szerszám kibeszélő
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest