- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#50433536 #46369 üzenetére
Nem a legjobbkor gondolkozol a bányászaton, ETH bányászat POSra vált az idén.
Régen ETC-t bányásztam, amit eladtam olcsón, én hülye 7 vs 120$
Aztán Vertcoint, ami nagyon gyengén terheli a grafikus kártyákat (még játszani is lehet mellette)
de aztán nem olyan rég ott volt a jutalom felezés, és így nem éri meg. (árfolyam nem tartott vele jutalommal -lépést)
Jelenleg, hála isten, nincs kilátásban újabb bányászatban jól jövedelmező kriptocoin.
Ne is legyen. -
-
Aprósólyom
addikt
válasz
#50433536 #46188 üzenetére
Nagyon minimális teljesítmény többletet kapsz a VRAM tuningal is. Próbáltam már. Szokták mondani a neten, hogy a VRAM tempója visszafogja a GPU teljesítményét. Lópikulát. Ezt azok a bányászok mondják, akiknél tényleg számít a VRAM tempó minden utolsó cseppje...
Próbáltam már csak a VRAM tempót növelni. Hasonlóan "effektív", mintha növeled a GPU órajelet. Inkább legyen hosszabb életű a kártya, mint az a pár %, mert
Ennek a GPU arhitektúrának és gyártástechnológiának 4**/5** eleve 1200 körül van a base órajele nem véletlen. Ott ideális a teljesítmény/watt arány. 1350-1400 közöttől és felfelé sokkal jobban nő a fogyasztás, mint amilyen mértékben emeled az órajelet. És hát ismerve, azt hogy mennyit nyersz vele... Hát.... Gondolom az autóddal sem padlógázzal jársz, mert kíméled, csak magadnak használod, meg aki majd aki még megveszi másodkézből... -
Aprósólyom
addikt
válasz
#50433536 #46180 üzenetére
Amiről te beszélsz, azt nem a GPU/VRAM további tuningja oldja meg, hanem a rivatuner statistics server és a framcap.
A rivatunnerrel kb. 1 frame-mel megnő a frame buffer. Annak pedig egyenes következménye, hogy stabilabb lesz a frametime. Csak kérdés, hogy a játék, amivel játszol, annak az élménye elfogadható marad-e a hosszabb input laggal. Nagyon tetszik az a látvány, amit produkál a rivatuner, de az input lag nagyon zavaró lehet valakinek.
Én pl. pont emiatt nem használom. -
válasz
#50433536 #46186 üzenetére
Jó de mennyi az a kicsi?
Mert már így is csúcsva vannak járatva ezek a GPUk.
Az utóbbi öt évben de még régebbről is emlékszem alig van tuning potenciál ezekben a kártyákban.
Ha meg túlhajtod akkor az a baj.
Lásd, lefuttatsz egy heaven benchmarkot vagy 3dmarkot és kevesebb pontot kapsz mint tuning nélkül.
Pont az ellentétest hatást váltva ki.
Én maradok a stabil órajelnél, alulfeszelve.
A proci és ram tuningolást megértem, annak van értelme.
De hogy a GPUt piszkálni mi értelme azt nem. -
válasz
#50433536 #46180 üzenetére
Az átlag fps lehet stabilabb lesz, de a minimum fps nem. Ha kiméred a minimum fpst a játékokban, meg fogsz lepődni hogy nem látod vagy érzékeled a mikrolagot, hogy leesik az fps másodperc töredéke alatt. Szoktam nézni Rivatuner Statistics Serverrel a min 1% meg 0.1%ot és meg szoktam lepődni, nagyon kevés játék tudja tartani a fix 60 fpst, pedig nem szar konfigom van.
Ja hogy te proci/RAM húzásról beszélsz? -
Dark KillerX
addikt
válasz
#50433536 #46125 üzenetére
Ja értem
, de egyébként ezért érdemes kitölteni az adatlapot , ha akár bármilyen formában kell a segítség a gépeddel kapcsolatban.
A God of War esetén pedig , ha átrakod Original-ra a grafot , és használt DSR-t , sztem bőven jobb FPS-et kapsz , és a látvány se sokkal csúnyább sztem.
De persze kinek mi
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest