- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
gyulank #30266 üzenetére
Ezt a témát légyszíves itt és most offoljuk, elég volt, teljesen felesleges..
Mi hiába mondjuk, hogy user error, te hiába magyarázod, ha nem értjük.
Keress meg egy szervízt/hozzáértőt, nézzen rá, hogy mivel van gondod.
Az biztos, hogy amit tapasztalsz nem okés, de nem jutunk előrébb már.. -
válasz
gyulank #30257 üzenetére
Beraktam a kártyát, felraktam a drivert, és ennyi. Soha nem mókoltam kontraszttal meg élesség meg ilyen általad említett dolgokkal. Most kellett egyedül a színpalettát átállítanom
, mert túl feketének találtam a feketét a megszokás miatt. Mindig a kijelző natív felbontasát használom (ez alap mindenhol, ahol lehetőség van rá, különben láthatóan romlik a minőség), soha nem volt problémám. Pedig használtam nVidia, Intel (APU) és most Radeon kártyát.Ugye natív felbontasáson akarod meghajtani a kijelzőt?
-
-
turistakolbi
aktív tag
-
Speed®
titán
válasz
gyulank #30210 üzenetére
Minek nincs köze a méretezéshez? A VGAnak? Az egyetlen összetevő, ami meg tudja oldani minőségromlással..a kijelző az utolsó a sorban, aminek csak a natív képet kell kirajzolnia, ha minden rendben előtte a láncban. Tényleg egy bagatell dologgal küzdesz, ilyen nincs, hogy nem lehet belőni egy digi kimenetet a kijelződhöz/ddel.
Az indulási anomália sem sejtet sok jót..milyen táppal hajtod azt a vasat?
-
Vismajor01
addikt
válasz
gyulank #30199 üzenetére
Te meg úgy mondod, mintha az itt lévő embereknek kötelességük lenne mindent szájba rágni, és tökéletesen tisztában lenni azzal, hogy te mit tudsz és mit nem tudsz és mit csináltál már meg és még mit nem. Én már követem egy ideje az "ócska gépem van vehetek bele rx 580-at" kérdésedtől a kálváriád és megmondom őszintén ritka egy nehéz eset vagy, ha segitségre szorulsz.
-
Speed®
titán
válasz
gyulank #30194 üzenetére
Az IGP DSubon kapcsolódik, feljesen felesleges idekeverni. Ez a méretezési nyűg HDMIn a kijelzők facsága, de ott a HW megoldás rá a VGAnál, csak tudni kell beállítani.
Kapcsold ki, majd be a méretezést, nézd meg melyik állásban miként viselkedik, a kijelzőn meg állítsd natívra/originalra/1:1re, bárhogyis hívják, lényeg, hogy a forrást mutassa, ne piszkáljon semmilyen szinten a képbe. -
-
Speed®
titán
válasz
gyulank #30179 üzenetére
Az a helyzet, hogy akkor hiába beszélünk róla, ha nem figyelsz/jársz utána.
Jelenleg szerintem nem a kijelző natív felbontása megy ki jelként a VGAról,
amit aztán a TVd beállításaival tettél helyre, de az sem tud csodát művelni.
Állítsd be rendesen a felbontás/méretezést aztán a TVt hagyhatod natívon. -
-
Speed®
titán
válasz
gyulank #30162 üzenetére
Pedig de, csak ismerni kell hozzá a platformod limitjeit. A G31 nem tud megfelelő frekiosztót, ami 333MHz FSB felett 100on vagy alatta tartaná a PCIE órajelet. Tehát amikor te húzod az FSBt, valójában elmászik a PCIE is 100MHz fölé, amit nem tolerál a VGA. Ha sokáig cseszteted, előbb-utóbb komolyabb gondod is lehet..abba a lapba egy E5450 beszerzése a legnagyobb "OC", amit tehetsz, setöbb, de nyilván annak sem lesz semmi köze a VGA normális megtekeréséhez.
A betűid szimplán kábelhiba miatt ilyenek szerintem..szerezz tesztre másikat.
-
Speed®
titán
válasz
gyulank #30158 üzenetére
Több sebből vérzik az az alap..PCIe1.1, 2 mag (lehetne benne QC minimum), van valami oka, hogy abban szenvedsz egy 15 évvel fiatalabb VGAval?
A kérdést nem igazán értem, az a gond, hogy az IGPt használva az 580on nincs kép..? Persze, az első rendszer, ahol ment az IGP és a dVGA együtt, jóval a 775 platform után született. -
pube111
senior tag
válasz
gyulank #29927 üzenetére
Hogy tudod kideríteni, hogy modolt-e a bios?
gpu-z programmal lemented a kártyáról a biost,
utána megnyitod polaris bios editorral, és megnézed a timing részt.
Ha az 1500, vagy 1625 értéknél nagyobb értékeknél a value megegyezik, akkor módosított a bios.
A value egy hosszú számsor. Nem látod az egészet, másold ki jegyzettömbbe, és ott hasonlítsd össze.
Ennek a nyomozásnak csak akkor van értelme, ha az eladó gépén nézed mert, ha modolt a bios, akkor az ő gépén valószínűleg driver patch van. A patch nélküli driver nem ismeri fel a modolt biosos kártyát.
A saját gépeden gondolom nincs driver patch, ezért a modolt kártya felkiáltójeles lesz az eszközkezelőben. Ezután még megnézheted a biost, hogy megbizonyosodj arról, hogy modolt-e.
Ha modolt, akkor sincs baj, innen tudsz letölteni gyári biosokat, és rá tudod flashelni a kártyára. Onnantól már kezeli a driver. -
válasz
gyulank #30098 üzenetére
Főleg, hogy nincs a kutyaólban víz. Kutyaól sincs, kutya sem. Egyébként nem értem a beszólásod, ez nem annyira kirívó...
Devas: Vodka? Vodka hűtésű PC A szöveg is hatalmas
-
válasz
gyulank #29936 üzenetére
Bocsásd meg, hogy beleugatok, de ha nem játékra kell a kártya (ezt írtad pár hozzászólással feljebb), akkor mire?
A bányászat más víz, jelenleg egy süllyedő hajó, úgy képzeld el, hogy sok ezer gép egy hálóban dolgozik azon, hogy adott műveletek megvalósuljanak valahol, és ezért minden géptulajdonos a befektetett teljesítményével arányosan virtuális valutát kap.
Amúgy kérdez meg tőle, máshogy nem tudod megállapítani. Ha gépbe berakva, és drivert feltelepítve hiba lesz, akkor tuti csákány volt, és moddolt a BIOS, ha simán működik mindenféle mókolás nélkül, akkor valószínű nem. Nem az ördögtől való a bányászkartya sem egyébként. Ha ésszel csinálták, és megfelelő áron kínálják, akkor simán vehető.
-
shield
őstag
válasz
gyulank #29927 üzenetére
Legegyszerűbb ha megkérdezed az eladót. Én is most vettem egy használt kártyát, az eladó megmondta hogy egy ideig bányászott vele, de BIOS-t nem piszkálta. Ha van vér az eladó pucájában, akkor nem hallgatja el.
Az enyémen van még 2 év garancia, ennyit szükségesnek tartottam. -
Csupingo
veterán
válasz
gyulank #29771 üzenetére
Az oldala szerint 2db 6+2 -es pcie tápkábel van hozzá, ami jó neked.
(#29772) t1: ez 2db 8-ast csinál egy hatosból ha jól látom. Az neked nem jó. Olyat nézzél ami 2db hatosból csinál 8-at, vagy 2 molexből 8-at, esetleg kettő sata-ból 8-at. Persze jó esetben egy sima 6 pin - to 8 pin se szokott elolvadni.
-
dugo_
veterán
válasz
gyulank #29683 üzenetére
Mert a 2 pines ventilátor feszültségalapon van szabályozva, fordulatszám visszacsatolás nélkül (akkor lenne ugye 3 pines). A 4 pin-es PWM pedig fix 12V-ot ad le és ennek az impulzusnak a szélessége változik. Minél nagyobb a kitöltési arány, annál gyorsabban forog a venti.
PWM-es ventit feszültségalapon szabályozni nem érdemes, mert hangos (moroghat a motor), illetve idő előtt tönkremegy.
-
válasz
gyulank #29683 üzenetére
A 4 érintkezőből 2 a feszültség (piros, fekete), egy fordultat jel (sárga), és a zöld vagy kék a szabályzás, ezen kapja az impulzust (ami alapján megy a szabályzás), a PWM szabályzású venti mindig 4 vezetékes, a kettő az sima barbár feszültségszabályzású (nincs visszajelzés a fordulatról, a három vezetékes a normál feszültségszabályzású (DCV), itt tudod is, mennyivel pörög a cucc. Értelemszerűen a VGA ventinél kell a szabályzás, hogy ne mindig maximumon menjen, de tudj értéket adni a hőfokhoz, PWM csak finomabb szabályzást tesz lehetővé, alacsonyabb minimális fordulattal. Amíg egy normál venti lehet el sem indul 500rpm alatt, mert annyira kicsi feszültség kell hozzá, ami nem elég a beinduláshoz, a PWM szabályzású vígan pörög, mert állandó 12 voltot kap. Illetve egy nincs gond az alacsony feszültség miatti morgással. Ha zavar a világítás, akkor olyat kell venned, ami nem világít. Az MSI Armor biztos ilyen. Vagy ahol nem a venti világít, hanem más, mert az kiiktatható egy csatlakozóval, vagy programmal.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Aki 2019-ben walkmanezik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mobil flották
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Windows 11
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Energiaital topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged