-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ggbuffon1897
őstag
ezzel a monitortuninggal kapcsolatban nekem is sikerült belőnöm 71hz.re a P2717H-mat ahogy kollégának a 24es verzióját (75-el indítottam , de azt nem nagyon szerette a monitor
)
Van ennek egyébként a monitor működésére vmi kártékony hatása? Játékokban h lövök így vsync-et? Vagy Vsync on-ra téve majd automatice 71fps köré lövi a maxot? Vagy driverben lőjem be megcélzott képkockasebességgel?
Bocs a sok offért, csak belelkesültem
-
Don.Corleone
aktív tag
Miért váltottál MSI-re, ha szabad tudni?
Egyébként amíg meg nem kotlott teljesen meg voltam elégedve az MSI-el. Jó áron sikerült januárba kifogni, nem melegedett, szép csendesen tette a dolgát, DE megkotlott. Az emberben pedig ott van a félsz, hogy ezzel a márkával pórul jártam. Persze lehet én voltam az 1 a 100-ból, de mégis.. A 67,4%-os asic addig nem is zavart amíg meg nem láttam.
Egyébként nem értek a tuninghoz és nem is nagyon akarok, beteszem és menjen.
(#18330) ko-ko82 köszönöm a véleményedet. Nekem olyant csinált hogy random felpörgött, van egy ikon a gamingen, bekapcsolódott, furcsálltam is mert neteztem vele, indokolatlan volt hogy miért akar felszállni.
Várok jövő hétig, elvileg szerda magasságáig a külső szervíz vissza jelez, ha kapnék egy másikat lehet kipróbálom az XFX GTR-t, bár még vacillálok rajta. Ilyen esetben egyébként újra indul az 1 + 3 év gari és a 14 napos elállási lehetőség?
-
R3laX
addikt
Azt azért még tegyük hozzá, hogy -9000Ft-tal lett egy "olcsóbb" kártyám, de hát jól jártam, be kellett vállalni
.
Laja333 : Igen, ezen én is filóztam, de majd nyáron... Sztem egyáltalán nem gond, ha ilyen hőfokokkal üzemel. Alapjáraton elég hangos is a régi kis CM690 gépházam, szóval ha hangosabb lenne, az sem zavarna.
-
MaxxDamage
félisten
Mi a lényege ennek az RTSS proginak? Mire is jó ez? Honnan tölthető le? (hivatalos verzió, link)
Mi köze egy játék induláshoz? GTA5 -t is csak úgy tudtam indítani, hogy előtte ilyen hülye frissítést kellet rátelepítenem...mert "N" -es Win10 -en nincs és a game az miatt nem indult el... (vicc.) valami Media rész..vagy mi volt az.
L
-
Don.Corleone
aktív tag
Este még jászottam vele, hiba nélkül ment egész nap. Nem gondolnám hogy megdöglött, nagyon remélem hogy nem.
Reggeli rohanásba nem tudtam a másik slotba kipróbálni. Bekapcsolom akkor világít és ventik pörögnek, majd jó pár másodperc után sípol sokat. Nyakam teszem rá valami szoftveres katyvasz ez... :/
-
Scooby
aktív tag
1400/2000: [link]. Nem tudom hol lehet a vram vége, de nem is áll szándékomban kiderííteni. Sajnos a vram az ami előjel nélkül elpukkan és bye-bye rx480. Azt már tudjuk, hogy sajnos nem a feszültség kevés hanem az elektronika valamelyik része. Nekem ez a 24/7 1400/2000 teljesen megfelel.
Sok sikert, remélhetőleg meglesz az 1450/2300
szerk.: a pontvadászatot ezen a ponton fel is adom! Nem tudom elcsípni az első eredményt a ph listán! Nehéz egy i7-es előnyét ledolgozni! Erőből szerettem volna ledolgozni a hátrányt egy 1550/2250-es eredménnyel, de ez nem jött össze. Sok sikert mindenki másnak!
Üdv
Dani -
NandoXXL
senior tag
' Sajnos a BF nem arról híres, hogy szereti az OC-t.'
Ha ennyire nem értesz hozzá kérlek ne terjessz butaságot. Egy stabil kártya nem hibázik, viszont a tiéd igen. Az hogy a hiba mikor milyen játéknál jön elő lényegtelen, túlhúztad a vga-t. Még jó hogy nem a drivert említed hogy rossz.
Szeretni a nőket kell
-
Laja333
őstag
2100-2150 a max MSI Gaming X-el. Viszont ez annak köszönhető, hogy Wattman-ben az alapfesz 970mV, a korábbi Sapphire Nitro-m meg 1V fölött volt. Gondolom az XFX-nél is hasonló. Úgyhogy MSI szépen alulfeszelte a memóriákat.
(#16225) bandika0626
Fog működni 6 pinnel is. Sőt nálam most ugyan úgy működik 6 pinnel, mint a 6+2-vel. Ugyan úgy elbírja az alap órajelet, ha nem piszkálom, viszont +50% power limittel már elhasal és békas. alá downclockolja magát. Úgy hogy ma kap egy RMi 650-et, hátha. -
szasanyi
félisten
Igen, de én (1060 6GB és 1070 8GB kártyák után) nem arra vagyok kíváncsi. És még nagyobb gond, hogy kevés az érzelem mentes, önigazolást nélkülöző korrekt és objektív (informatív) post. Ez - elvileg - egy szakmai topik, tehát erre törekedni kellene, mert másképp nem-, vagy csak fals információt kap az, aki ezért jött ide.
-
Hunork
veterán
Ezzel teljesen egyetértek, személyes tapasztalat.
Mármint a BF1.
Sőt, nem tudom, miért, de DX11-ben exe hibával leáll nálam, ha a FRAPS is megy.Így csak DX12-ben teszteltem, de nem is baj, jó ez így.
Személyes alkalmazá ->: Single: DX12, Ultra, Freesync ON, Vsync OFF, és remek a játék élmény, ezt a tesztben is láttattam táblázatban. Multiplayer: DX12, Ultra, Freesync ON, Vsync ON - > ebből az következik, hogy nem lesz fps-vadászat, cserébe 50-75 fps között lehet élvezni a játékot.
-
távcsőves
senior tag
Én is neked, hogy a tesodé ilyen szerencsétlen darab, és nincs semmi probléma esetleg még. Ne kezdjük, oké? Itt van, (TE viszont sajnos nem) megy ahogy írtam, legyen békesség.
De talán beszerezhetnétek Ti a Divison-t és meggyőződhetnétek róla mennyire terhel. (A többi amit írtam meg free to play) Szóval béke, legyen sok FPS és DX12-ben a multi GPU support általános. Ennél szebbet nem tudok kívánni!
Ezt is ideírom, nehogy irigy legyen bárki az enyémre, 1385Mhz-nél mintha falnak menne. Teljesen mindegy mennyi kakaót adsz neki, itt a vége. Nem véletlen alacsony az AQ. Ez a chip ezt tudja, és ha XFX BE pcb lenne alatta, akkor is itt lenne a vége. És alulfeszelés esetén is csak az átlagot hozza, sokkal jobb eredményeket értek el már mások, akik beírták ide, meddig tudtak lemenni.
-
szasanyi
félisten
Ez az alulfeszelés nem igazán érdekel, és tuningolni sem szoktam csak próbaképpen, kíváncsiságból. De a 480 nem egy kimondott tuningkártya, azaz a fogyasztásnövekedés és hőtermelés miatt nem hoz annyit amit megér (hacsak nem vmi kivételes darab). NV már más, de ott is csak kíváncsiságból néztem tuningot és gyári órajelen használtam - megjegyzem, hogy ott a GaminX VRAM-ja 2400Mhz-et stabilan vitte, feszemelés nélkül.
Alapvetően a ~81k-s Gaming-et nézegetem (XFX GTR kizárt az ára miatt) de erről nem találok pontos infót, hogy valóban csak és kizárólag az órajelekben különbözik a GamingX-től.MOD - ez a Sapphire 480 meg teljes katyvasz.. Nito, Nitro+, DS, D5 (van egyáltalán lényeges különbség?) vhol 2 év gar,tral ritkán 3 garral (vagy akár ugyanott az egyik 2 a másik 3 év) és szinte mindenhol más árakon.
Katasztrófa ez a hazai kereskedelem.
-
távcsőves
senior tag
Ezek nekem nincsenek meg, de a The Division DX12-ben a szart is kihajtja a kártyából ultra beállításal. Stabil mindenhol. (Fogyasztást nézem mert kisérletezek vele, és látni az értékeken, melozik keményen. )
Nv más, ja mhz dream. Kár, hogy nem egyenesen arányos a tuning órajel hatása a teljesítményre.
-
távcsőves
senior tag
Tesód gpu-ja szerencsétlen darab lehet, 69%-os aq az enyém (gpu-z szerint 5 kártyából legalább 3/4 jobb nála), 1366mhz 1110mv-al a gpu, a memória pedig maximumot is bírja. 1000mv kell a 1266mhz-hez. (Ref 480 boost órajel) ilyenkor csinálja, hogy elindul a venti és leáll 3mp múlva. Tudom nem vigasztalja, de ez lottó nagyon. Azért gyári értékeken is nagyon-nagyon csendes vga.
-
szasanyi
félisten
Csak a kíváncsiság miatt, mert annyira jónak érzik sokan.
Évente 2-3 különböző VGA jön-megy nálam amiatt, szeretem kipróbálni - tesztelni melyik mit tud. Az biztos, hogy a 1070-nél jobb aligha lesz egy ideig.
Pepeeeee: kérdezték, válaszoltam. nehogy ennyi ne férjen már bele...
Teljesen már ár-, és teljesítmény kategória még AMD vs NV vitát sem generál.
-
R3laX
addikt
Rere, na úgy tűnik tesóm MSI-jénél a házszellőzés lesz a ludas, illetve a Doom vulkan iszonyatos fűtése. BF-ben kb 30%-on teker csak neki a venti első 10 percben. A Corsair carbid spec-02 kisebb házban szerintünk nagyon elállja a levegőt a Thermalright Macho X2 limited. A két alap ventihez be kell még szerezni + házszellőztetőt. De ez a origi nem manuális ventivezérléssel felmegy Doomban 73 alap temp limittel neki 96%-ra is a venti, brutál...
-
sunyi86
csendes tag
Szervusz,
koszonom a valaszt. A jelenseg a jatek inditasu utan egybol fent all. Sejtem, hogy ez all a jelenseg mogott, de netes teszteknel very high beallitasok mellett (ugyanilyen CPU-val) a minimum fps 30 korul mozgott (ha jol emlekszem, de semmikepp sem 1-2). Ha csak a texturat allitom high-ra, akkor minden szepen mukodik. Nem tartom nagy problemanak, hogy high textura beallitasok mellett kell jatszni, mert nem akkora szamomra a kulonbseg. Csak igy utolag lehet, hogy jobb valaszas lett volna a 8GB-os verzio. Ami meg szamomra nem teljesen ertheto, hogy GPU-Z szerint a vram hasznalat maximuma 3890 MB (dedikalt) es 270MB a dinamikus. Nem tudom pontosan mi a kulonbseg a ketto kozott, de ez azt jelenti, hogy 4096 MB helyett csak 3890-et tud hasznalni? Egyebkent 8GB DDR4 2133MHz rendszer memoria van a gepben. Koszonom a segitseget.
-
távcsőves
senior tag
Hinni a templomban kell. Objektív voltam a Gaming rx470-el, vettem a fáradtságot, utánanéztem. Nem ebből meg abból következtettem valamire. És érdekes, nincs tele a net a leégett a vrm az MSI Gaming-n, ebben a fórumban sincs ilyen, tiszta véletlen ez az egész.
Srácok, ha ennyi nem elég a tisztán látáshoz, akkor mi kell még? Tiszta vajákos pirinénje ez az egész.. Amolyan, tudomány vs vallás kicsit. Elégé frusztráló, de kiváncsi is vagyok már az xfx komponensekre.
-
Szerintem csak mostanra állt be az ár a karácsonyi szezon után. A nagykereknél is olcsósodás volt a múlthéten.
TechN7ne
"Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 17.1.2-es verziószámú meghajtócsomag elsődlegesen két játékhoz, név szerint a Conan Exiles és a Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands bétatesztjéhez készült."Szerintem csak ezért.
Szoszo
Bocsesz, most látom, hogy az autosportot írod, az a legújabb ugye?
Azt még nem néztem ezzel a kártyával. Én az egyről beszéltem.
A kettőt sose szerettem. Az Autosportot majd megnézem, bár a héten már nem lesz ilyesmire időm.
Nekem 470 8gb van. Driver pedig az előző, nem ez a legújabb.R3laX
Az XFX-t én kevesebb nagykernél látom, szerintem ott a beszerzés módja más, azért nem változott az áruk. -
Scooby
aktív tag
Szerintem se a Toxic-ból se a 485-ből nem lesz semmit sem! Már rég meg kellett volna lépni ha ilyen elképzelések vannak! Ahogy én jelenleg látom, hogy az alsó és közép kategóriában AMD dominancia van! Aki kicsit is foglalkozik azzal mire költi el a pénzét az látja, hogy a 470/480 most az ajánlott vétel! Lassan itt a VEGA amivel az AMD belép a közép-felső, felső kategóriába! A csúcsot csak 2 GPU-val tudják szerintem elvenni! NV-től tudjuk, hogy jönni fog a 1080Ti és feltehetőleg nagyon gyors, erős kártya lesz, jelenleg az AMD itt nem tud labdába rúgni! Az RX400-as széria kifutotta magát szerintem!
-
Scooby
aktív tag
A driverben két módosítást végeztem:
Vonalsimítási módszer: supersampling
Mintázat szűrés minősége magas.
Minden más defaulton.
AB-t használtam az OC-ra. +50% és +96mv. Csak egy gyors teszt volt az 1500 elhasalt, de feltételezem, hogy a driver hibájából, mert a kártya nem hibázott, csak a driver szállt el, aztán az is lehet hogy több fesz kellene neki az 1500, de megpróbálom kipréselni belőle
Szerintem a memo tuning nem szól bele a gpu eredményébe, mert a memonak nem adtam több feszt, így a gpu-nak ugyan annyi jut mint ha alapon mennének a ramok. Azt azért még hozzá kell tennem, hogy ez az eredmény egy teljesen szűz rendszeren született. A komplett gépet cseréltem és újrahúztam a win-t!
Meglátjuk mit hoz a hétvége! -
-
Hobbbyt
őstag
Igen. Le akartam írni (pontosabban belinkelni egy hozzászólásomat amiben már leírtam, mert én is kipróbáltam azt az MSI szart, amitől nekem is megfeküdt..) a megoldási menetet, de ezek szerint tudod te is, és nincs szükség az útmutatásra.
Szerk:
Akkor csak kéne az a link..(Amit nem találok.. törölve lett?
) Pedig elég téma illő volt..
Na mindegy.
Gyorsban: Biosban elsődleges GPU-nak beállítani az IGP-t. Utána Csökkentett módban windows indítani, eszközkezelőben letiltani az RX480-at (mert enélkül nomrál módban a win felülírná a biost és a DGPU lenne az elsődleges.. ami ugye halott) Tiltás után win normál mód, és mehet a winflash. -
ggbuffon1897
őstag
régebben volt felrakva AB, bár nem használtam, úgy néz ki azzal akadt össze, legalábbis most nem szépen visszaáll 3dmark v valley teszt után alapra
köszi srácok
erre a böngészés alatt ugráljon az órajel dologra továbbra is csak a "teljesítmény hatékonyság" átpöckölése igen-re a megoldás?
sztornó: megint gondolt egyet és elkezdte magát járatni max órajeleken
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest