Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
Asus A7a266 900Tb@1020Mhz-en kb 54-58C
Másik gép 2x1400Tb nincs húzva kb 48-55C attól függ millen hideg van a szobámban:-))) -
BadGe
aktív tag
válasz
[Gandalf] #96 üzenetére
Hát azt hiszem vagyunk itt néhányan akinek a procija a LEGJOBBAN húzott, a LEGATOMSTABILABB, a LEGALACSONYABB hőmérsékleten a LEGGYORSABB, stb :) én sajnos nem tartozom közéjük, így továbbra is ellátogatok ide, hátha találok néhány értelmes hozzászólást is.
Azt hiszem megkockáztatok majd egy abszolút proc hőmérséklet mérést: lekapcsolom a ventillátorokat (mind a kettőt) és megnézem hol akad ki a proc. Eddig 73 fokig mertem elengedni, de lassan már attól félek, hogy tényleg az alaplap sínyli majd meg a dolgot...
ha valaki eljutott már olyan hőfokig ahol a proc kihalt, az legalább örülhet, mert meg tudja mondani, hogy mennyit csal a hőmérője.
pl nem lepődnék meg, ha mondjuk az alapon 50 fokos procin mondjuk 75 fokon kifagyna, de azon se ha egy 40 fokosnak mondott proc esetleg 65 fokon produkálná ugyan ezt. így legalább tényleg kapnánk valami képet a max hőmérsékletekről és a hőmérők "szórásáról"
Ge. -
[Gandalf]
csendes tag
Hi!
Na kisse kezd elegem lenni ebbol a huje ASUS Probe-bol. Lehet hogy kisse sux verziot toltottem le (2.14.08), de pittyeg neha 4-5 mpkent hogy a volt, meg a fan leesik (-32000 rpmet ir ki akkor :)), szal kisse huje a progi.
Az CPU homerseklete RESERVED ThemCPU jumpernel 50-53 fok es se tobb se kevesebb. A normal allasban meg 53-57, ez pl szimpla netezes kozben.
Kezden elhinni hogy minden alaplap mashogy meri a homersekletet. Es hallottam egy ilyet hogy az ASUS lapok fole mernek egy kicsit (15-20). Mivel az nem lehet hogy a haverom 1600+osa egy Epox lapban ugyanolyan hutovel, ezust pasztaval, folyekont He-mal :) 34-35 fok legyen. Ekkora kulonbseg nem lehet a ket konfig kozott. Vagy igen? Kisse kezd elegem lenni ebbol.... -
GuMipOkE
senior tag
Frissítettem, semmi változás, csak most UDMA5 helyett UDMA6-on megy a 40Gb-os Maxtor. Nemtom számít-e. A Vcoret ugyanúgy 1.750-1.850-ig lehet állítani, ha jól emlékszem. A procit átteszem majd egy másik deszkába, hátha kamuzik az A7A266... (73C fokot ír, miközben a kezem álja a rézhűtő hőmérsékletét. A cusinom elektroműszerész (lesz :-)), és szerinte a borda max 42-45C fok lehet. ??? No erre varrjatok gombot! :-)
-
mzperx
aktív tag
Jobbakat!
Előttem szólóhoz:
Nékem egy 1800+ ketyeg Cool 111 megy zár házban semmi extra venti, csak a táp kétventis (Enermax)
alaplap ASUS A7V266-E a thermal jumper nem a Reserved állásban...
Már kezdem megszokni az alap 55C és a max 61-63C-ot.... -
[Gandalf]
csendes tag
Nekem is ugyanaz a problemam. ASUS A7V266-E az alaplapom es a feszt csak 1.75 tol felfele lehet allitani. Szal gaz. Bar igy hogy attettem a RESERVED allasba a ThemCPU jumpert igy a homerseklet zart hazzal is csak 52-53 fok. Szoval elvileg jo. Gondoltam hogy majd teszek bele haz ventit de a haz ugy van elrendezve hogy az a hely ahol kiszivna a levegot a hazbol az a tap folott van es nem a proci mogott. Es ezert nem akarom szetganyolni. Ja es a tap csak egy ventis...:((( Igy az sem a procirol szedi le a levegot, pedig azt hittem hogy egy Codegen tapom azert mar jobb. Szerintetek van ertelme betenni a ventit a tap fole???
-
GuMipOkE
senior tag
A Biost már leszedtem, majd felteszem, holnap, mer' most tanulnom kő. A zűr az, hogy a A7A-ban lévő 1000Mhz-s TB 70C fok körül (fölé is megy) sütöget Full terhelés közben. Legalábbis a Bios adatok ezt mutatják. A CoolLink 111 rendesen rajta van, de nem süti a kezem... Lehet, hogy a Bios nem tisztán mér, hanem próbálja kikalkulálni a maghömérsékletet? Mert közben nem fagy, és atomstabil...
??? -
GuMipOkE
senior tag
Hi!
ASUS A7A266 Ali chipsetes alaplapon nem lehet visszavenni a Vcore-t, csak feljebb. Szerintetek Bios-frissités segitene?
Üdv.: -
karib
addikt
Mindenképp érdemes a proci tápfeszével lefelé játszani, ha van rá lehetőség, mert ez hűt talán a legjobban. Viszont figyelni kell, hogy mikor lesz instabil a proci - nem véletlen hajtják annyin, amennyin fut. Az, hogy mennyire lehet lekúszni egy procin a tápfesszel, az az adott procitól és környezettől függ!
-
guest
veterán
Az 1333 MHZ AMD-s rezsóm is küszködött a melegedéssel de 1 egyszerü megoldás 5-6 fokkal lejebbviszi a procit. A bioszba 1.750V-ról (abit KT7A-Raid) vedd le a Vcore feszültséget 1.650V-ra. Teljesítménycsökkenés=0. Mérd meg ha nem, hiszed! Igy nekem 100%-os procihasználat mellet max 49C egy WBK 38-cal
-
guest
veterán
Üdv. Az AMD 92-96C-fokig szavatolja a CPU-k megbízható működését. A valós hőmérséklet kb. 20-25 C-fokkal magasabb, mint amit az alaolapok kiírnak. Az , hogy az alaplap mit ír ki, az pedig függ a benne lévő szenzortól. Szerintem a te szenzorod írja ki a reálisabb hőmérsékletet. Azt akartam ezzel mondani, hogy ne aggódj, nem lesz a procidnak semmi beja.
-
zetecR
addikt
Spacewalker AK31 V3.1 + XP1700+ + Cooler Master DP5-6I11A (AMD által 1800+-ig javasolt) nyitott háznál 39-40, 3DMARK2001 alatt 45fok.
-
Sanyo
senior tag
Ja es nincs gephazam, az alaplap csak siman az asztalomon van, beletuzdelve a kartyak. :)
-
Sanyo
senior tag
Abit KG7-RAID es egy 1500+ 10x140Mhz, vmilyen Coolink, 51-52fok max terhelesen (allandoan :) ).
-
Steam
csendes tag
Hat nem tom mennyit szorhat az alaplap merokeje.
Szivesen megnezem mennyire erintkezik az Xpvel a mero, de mar csak kov. hetvegen., ui akkor jon a vizhuteses cuccos es mar csak akkor akarom szetkapni.
Amugy erdekesnek tartom, hogy tegnap becsereltettem a 8kha+ -t egy ujra ... es mas venti van a chipset-en. Nagyobb. Evercool tipusu. a masikon meg asszem globalwin. -
BadGe
aktív tag
73 fok, rádugtam a hűtőt nem bírtam tovább :( ha kicsit lejjeb megy, akkor megbpróbálom a kis fordulatszámú, nagy átmárőjű hűtőt.
-
BadGe
aktív tag
71 foknál elkezdett sípolni az MB5, most 72.
-
BadGe
aktív tag
70 fok, azt hiszem egyelőre próbálom hűteni...
-
BadGe
aktív tag
68 fok, még mindíg nem terhelem, csak a browser megy. beizzítottam egy "halk" hűtőt amivel fúkni fogom rá a levegőt...
-
BadGe
aktív tag
65, lassan kezdek ideges lenni...
-
BadGe
aktív tag
63... nem találom a cooler tápdugóját!!!!
-
BadGe
aktív tag
59, a borda alja már kézzel mérve is meleg!
-
BadGe
aktív tag
57 és megy...
-
BadGe
aktív tag
Hali, egy élő processzor fűtés tesztet riportolok éppen. :) izgulok.
kikapcsoltam mind a két ventillátort a hűtőbordán, 47 fokról kezdett emelkedni a hő, most éppen 55.
csendes a gép. -
BadGe
aktív tag
hát ennek igazán örülünk, de ez nem versenyfutás. Ha segíteni szeretnél, akkor esetleg megnézhetnéd, hogy a hőmérőd hogy érintkezik a procival. Ennyit ugyanis nem szórhat a dolog. (bár állítólag 10 fokot szórás létezik) Nálam szilikonzsírral 65 fok volt, alapból, bezárni nem is mertem a házat.
idel progik: alacsony prioritáddal futó taszkok, amik időről időre megkapják a vezérlést de jellemzően _csak akkor_ ha másnak nem kell a processzor, ekkor végrehajtanak egy HALT utasítás, ami a procit üres állapotba helyezi, ilyenkor nem csinál semmit egészen a következő megaszkításig. Azt hiszem tudják manipulálni az FSB-t is, és biztos van néhány trükk amit még használnak. Win2k alatt mondjuk ezt az IDLE task-nak kellene elvégeznie...
Ge. -
Steam
csendes tag
Epox8kha+
XP1700+
sima szilikonzsir
WBK38
Zart haz, meleg szoba :)
normal: 42
divx tomoritas alatt, max 51
Amugy az OK, hogy a GPU idle idoben visszaveszi az engine frekit es igy hutogeti szoftosan (jol gondolom egyatalan?)
De procinal hogy huti idle idoben?
ja igen> V7700Ti 45@55 fok -
BadGe
aktív tag
Nekem a jézuska hozott egy 300W-os tápot :) mert eredetileg nekem is 235W-os táp volt benne. A táp annyiban számít, hogy jobban melegszik ha kisebb. (azt hiszem) így a zárt házat az is erősebben fűti.
Nekem az alaplap 1.64-et jelzett vissza és még stabil volt. esetleg lehet próbálkozni ha van vesztegetni való időd. (az 1600+ esetén most 1.7-et jelez vissza a lap és stabil)
Borda: nálam a borda éppen csak langyos, ha melegnek érzed, esetleg azon még lehet javítani. Én igazából a nyártól félek egy kicsit. De lehet, hogy nem is a procit kell majd hűteni hanem a lakást :)
Ge. -
guest
veterán
kinyitottam a dobozt, levettem 1,6Vra (1.68)
Terhelés nélkül most 54/33 fok, ezt már én is határesetnek tartom. (majd terheléssel is kipróbálom, meg zárt házzal, meg ilyesmi.)
Tényleg számít a táp is? (engem is megpróbáltak átdobni, 300Wos helyett 250-eset raktak bele, visszamentem, de csak jövőre kapnak 300Wosat...)
Mellesleg 72 fokon is atomstabil volt (böngészés közben a háttérben AutoCAD 3DRendering zajlott...) -
BadGe
aktív tag
nálam 3 nappal ezelőltt az 1200-as TB 1.6-os corefesz-en stabilan ment (1.64).
A nyálra azt mondják, hogy éppen annyi kell ami a magot befedi. (megszopattam magam az új xp1600-al, mert egyfelől sima szilikonzsírt tettem rá, másfelől meg úgy kikentem, egy tepsit... így aztán kapásból 65 fok volt)
A nagy ház sajnos nem számmít. Zárt állapotban akár 5-7 fokot is emelkedhet a hőmérséklet, de ez persze szellőztetéstől függhet. Amíg kisérletezel addig a bázis állapot a nyitott ház legyen.
nyitott háznál 49-52 fok körül volt a proc hőmérséklete. rengeteget paráztam miatta. szal, szívni kell egy kicsit vele. Meghalni nem fog, legfeljebb megtudjuk, hogy hol válik instabillá :)
Ge. -
karib
addikt
Nem fagy ilyen hőmérsékleten? Lehet, hogy nincs semmi gond vele, határeset. 122-es jó hűtő, elégnek kell lennie (speckó szerint is az). Jól felfekszik, stb.? Nyitott házzal milyen a helyzet? Lehet, hogy csak befülled a doboz. Ha ez a gond, akkor:
1.) Kábeleket, stb. rendezd el minél jobban, hogy ne lógjanak összevissza,
2.) Hátul amit lehet, nyiss ki (kitörhető lapocskák a slotoknál, ilyesmik),
3.) Plusz hangkeltő (ventillátor) beiktatása. -
guest
veterán
SOS!
nekem egy MSI K7T Turbo alaplapom van TB1200-al 122-es hűtővel. Az alaplap Defaultból felrakta 1.8Vra (1,86-nak mérte)a feszt, ezt levettem 1.7re (még így is 1.79-nek méri)
az értékek:
Chassis: 34-36 fok
CPU: 62-65 fok terhelés nélkül.
terheléssel felmászik 70 fölé.
a házam zárva van, de nagy, van benne hely bőven.
Mivel próbálkozzak? Plusz hűtő a házba? nagyobb hűtő a procira (már ez is zajos nekem)Még lejjebb a fesz? nyálazzam újra a procit? (ezüstös cucc van rajta) -
BadGe
aktív tag
hát a zsírszerű pasztához képest nekem legalább 10 fokot húzott lefelé. Vettem fehéret is, de arra már nem volt erőm, hogy beiktassak még egy közbenső lépést a teszt kedvéért. Szóval a fehér akár még legalább ilyen jó is lehet. Az hogy a néveleges fesz mennyi, nem tom, az alaplap kezdetben nekem is 1.75-re tette (amit egyébként 1.79-nek mér) még a TB1200-nál is. A Thunderbird ment 1.6 volton (1.64). most 1.675-ön van, ami 1.7-nek látszik és _eddig_ nem volt gondom vele. 1.625-ön egy Microsoft DX8 SDK példaprogram szoftver módban már fagyott.
Ge. -
karib
addikt
Minél kisebb feszen és hőmérsékleten fut a proci, annál jobb, csak STABIL legyen :)
A hőmérők szerintem 5-10 fokot biztosan szórnak laponként, és még azt sem venném tutira, hogy egy típus egyedei hasonlóan mérnek... Ezt figyelembe véve 70 fok fölött mindenképp ideges lennék, az már sok, és a mérési hibán is túlmegy. Én is olyan 80-95 fok maxra emlékszem az AMD prociknál, de az már tényleg sok. 60 alatt nem paráznék, de jól rögzített borda és hatásos, nem utolsó sorban megbízható (!) venti kell.
Cooler tesztünk volt már egy, és lesz folytatás is... soon. Tán az ideális hőmérsékletről is belerakunk vmi eszmefuttatást. Mi is próbáltunk egyszer ezüstös pasztát, de nem tapasztaltunk semmi extrát, azon túl, hogy lehetetlen letörölni utána, mintha festékkel kented be. Mások viszont erre esküsznek, nemtom. Végülis a levegő kiszorítása a lényeg... -
BadGe
aktív tag
Karib: nem akartok valami átfogó processzor hőmérsékelt / paszta minőség / hűtőborda tesztet csinálni? Nem tom, hogy a hőmérő állásán csak én voltam-e ennyire megilletődve.
XP végeredmény: 48(53) fok, ezüst paszta. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Eredmények:
ugye indultam az 1200(266)-os TB-vel. ez volt úgy 58 alap / 62-63 terheléssel. Fémoxid paszta.
Kicsit több pasztát tettem rá és levettem a feszültséget 1.6-ra (1.64 mért) így a hőmérséklet akér 49-50 fokig is lement. terhelve + 5-10.
Megvettem az XP1600-ast, hogy az majd hidegebb lesz. Ehhez képest első induláskor 65 fok volt és emelkedett. ---> sima szilikonzsír volt rajta.
Végül rászántam magam és vettem ezüst pasztát, épp a kellő mennyiséget elhelyeztem a mag tetején, a feszültséget 1.675-re állítottam (1.7 mért) most 48 fok alapon és 53 fok terhelve (CounterStrike). Ezzel már elégedett vagyok, talán a feszültséget egy picit még lehetne csökkenteni, az mondjuk max -2 fok.
Nagyon fontos állítólag, hogy a hőmérő az olyannyira odanyomódik a proc alljához, hogy ha csak simán beteszem a foglalatba, akkor a hőmérő nem engedi beleesni, úgy kell "belepaszírozni".
Ge. -
[Gandalf]
csendes tag
Szeva mzperx!
Nekem egy ASUS A7V266-E-m van szinten es egy 1600+om. A homerseklet alapon 52C. Ez elott is ennyi volt mikor vki mondta hogy allitsam at a thermal dioda jumperet RESERVEDre. Ezt telleg arra kell allitani? Csak azert mert a deszka leirasaban nincs kb semmi magyarazat.
Egy masik kerdes: Az ASUS Probe az telleg szar? Csak azert merteddig azt hasznaltam es szerintem ua-t az erteket irja ki mint a BIOS.
Eszreveteleket en is varok.
Ja es COOLINK 111+om van, es a gyari paszta van rajta. Nemsoka veszek ventiket a hazba es remelem akkor jobb lesz a helyzet. Ja es veszek olyan ezustos genyat is..:)))
Ennyi mara...:) -
mzperx
aktív tag
Jobbakat!
Na most már csak valaki olyan mondjon valami okosat, akinek XP-je van lehetőleg ASUS A7V266-E-ben, mivel csak akkor mérvók a számok...
Tb-del rendelkezők kíméljenek.... -
BadGe
aktív tag
Hát amennyire ezek a tetű procik szivatnak, lassan már alapból fogok ilyen hülyeségeket mondani, hogy még gondolkodnom sem kell :)
all: hát szóval kozmetikailag azért persze lejjebb nyomnám azt a hőmérő-higanyszálat, ugyanis a 1600+ az nem 1800+ (kíváncsi vagyok akkor mit lépne) és még nincs is nyár.
azt már olvastam valahol, hogy akkor lényegében csak egy "éppen csak pöttyni" paszta kell, abból is mondjk ezüstös. (ez számíthat nagyon sokat?)
De megfordítom a kérdést: van valami amit a kenőanyag felvitele során vagy a borda felhelyezése közben nagyon-nagyon el tudok szúrni?
Ge. -
Rufi
csendes tag
Hali
Javaslom mindenkinek! Hogyha príma hűtést akar akkor vegyen egy Coolink 111+-t és pl ellenállásokkal csökkentse le a fordulatszámát ! És ha procicsere van akkor még mindíg lehet növelni a fordulatszámát, 12v-on borzalmas hangja van de nekem pl 600@933-as duronom max 46 fokos ha a venti 5v-on megy. Persze ez a duron pl egy 1,4 ghz-s athlonhoz képest lepkefing de 12v-on a ma létező összes procit bőven megfelelő hőmérsékleten tartja.
Szóval egy kis barkácsolással a Coolink 111+ bármilyen procit HALKAN prímán hűti !
Bye! -
mzperx
aktív tag
Jobbakat!
Ijedezz csak... Egyébként meg nyugi...
Nálam egy XP 1800+ ketyeg+Coolink 111 nem, nem a +, mert csendeset akartam, meg ami tesztet látttam ez elég csendesnek bizonyult + jól hűtött.
Sajna az XP ez megcáfolni igyekszik. Alapból szobahőmérsékleten 54-55C ha hajtom akkor max 61C. Azt, hogy ez normális-e azt nem tudom, de ennyi, fagyi nem volt, pedig nyúztam eleget, úgyhogy ennyi. Az alaplap a procinál elvileg 28C nekem a PIII 700 30-35C volt anno.... -
BadGe
aktív tag
hát ez az egész proc úgy néz ki ugye (biztos tudjátok, csak magamat ellenőrzöm), hogy van a közepén egy kb 1 cm2 területű vas darab, ami gondolom a proc, körülötte meg jó sok üres hely. alul meg midenféle kitüremkedések.
A hűtőm alsó fele olyan, hogy van benne egy kör alakú kb 1 mm-es bemélyedés, aminek legalább 4 cm a keresztmetszete (d). ezt most jó alaposan kitömtem pasztával.
Ezek szerint jobb ha csak a procira teszek egy csepp anyagot? (közben egyszer már leszedtem, úgy tűnt, hogy a mag eléggé szétnyomott minden felesleget ami a borda és közte volt)
A hőérzékelő egyébként totálisan nekinyomódik a proc alljának.
Igazából mindegy, hogy mennyit mutat az az elcseszett hőmérő, csak tudjam, hogy mi a limit. felőlem mehet 90 fokon is (AMD oldalon mintha ilyet olvastam volna) csak akkor valaki mondja azt, hogy "szarjak bele, lehet az akár 80 fok is, akkor sem lesz vele gond"
itt elősorban a nyárra gondolok.
de hát itt a fórumon 40-45 fokokkal rémisztgetnek a kollégák, szóval a 60(65) elég magasnak tűnik.
Ge. -
hi
tag
Igy igaz, szilikonpaszta csak annyi kell, amennyi kitolti az egyenletlensegeket a proci es a huto kozott. Az AMD XP pedig, ugy nez ki korantsem oldotta meg azt a bizonyos "AMD procik homerseklete" problemat. Hiaba a termaldioda, ha egyik alaplapgyarto se epiti be lapjaiba az a par sentes bizonsagi vedelmet...
-
karib
addikt
Javítsatok ki, ha tévedek, de én úgy tudom, hogy az XP (illetve az összes Palomino- és Morgan-magos AMD) leginkább idle körülmények között hűvösebb a T-Birdnél... Ha rendesen meghajtod, ezek is melegszenek rendesen.
Szilikonpaszta annyi kell, hogy ippeg kitöltse a felületi egyenetlenségeket, azaz egy lehelletfinom hártya. Ha van otthon a sufniban elektronmikroszkópod, célszerű beizzítani a helyzet felmérésére és a helyes adag felapplikálasára :D Magyarán a legjobb lenne, ha a procimag és a hűtő atomjai totál egymásnak simulnának, de mivel ez nem lehet (a levegő viszont piszok jól hőszigetel), a hézagokat kell kitölteni valami hővezető anyaggal. Tehát csak annyi kell, amennyi hézag van, esetleg kicsit több, de túlzásokba felesleges esni. -
BadGe
aktív tag
Na vége a vidámságnak, valamit biztosan nagyon elbaszok még a multitaszkos blue screen sem segít :)
betettem az új XP1600+ procit a gépbe, mondván, hogy az talán jobb lesz mint az 1200-es TBird. Az ugyanis agyon meleg volt.
Ehhez képest alig hajtottam meg az XP-t máris 65 fokosra melegedett!!!!
kérdések:
mekkora VCore feszt állítsak (a TB 1.6-on ment stabilan, az XP ezzel már winboot közben megállt)
mennyi vajat tegyek a bordára? épp csak egy keveset, vagy nagyon sokat? most azt hiszem tocsog.
ez ráadásul nem fehér szinő paszta, hanem határozottan olyan mint a zsír!
Sürgős, mert közben szép csendben megsülök!
Ge. -
BadGe
aktív tag
Te LordX, hogy mosolyogjak végre, hogy megértsd :) Nem gondoltam volna, hogy ennyire nem nyilvánvaló, hogy baromságot írok :) Ezért írtam, nagybetűvel, nehogy valakinek elkerülje a figyelmét, és olvasás után elgondolkozzon, hogy vajon nem oltári nagy baromság ez?, De most komolyan kibaszott rosszul érzem magam, hogy még magyarázni is kell, annál is inkább mert így nehezen fogsz tudni kiszálni a sértődöttésgedből. ->> helyes válasz egy smiley
1. "mesterséges kékhalál" :)
2. "fagyasztják a gépet" :) "ettől hűl a proci"
3. a BSOD-t gyorsan váltogatják a még futó programokkal :)
4. előgenerált :) BSDO-tól a windows gyorsabban fagy ha _akar_ :) :) ...mert már bent van a kessben :)
BSDO - Blue Screen Of Death
Na szóval, bocs, legközelebb még nagyobb baromságot írok, hogy a kezdő egyetemistáknak is feltűnjön :)
Ge.
ui.: de igazad vana, lehet, egy ezzel a teljesen laikus látogatókat feleslegesen vezetem félre. elnézést kérek! ki kell jelentenem, hogy a _fagyástól_ nem hűl a proci :) -
LordX
veterán
-
Rozoga
csendes tag
Igen, lehetőleg ezüstöset mázolj a procira. Egyes vélemények szerint kb 2 fokot csökkent a procinál. Remélem nem a hűtő venti, gyári, rágógumi alapú vackát használod szilikon gyanánt?? :DD
-
mzperx
aktív tag
Jobbakat!
Nálam két hőadat fut: (Motherboard monitor)
Sensor 1: 24C - szerintem ez alaplaphőmérséklet valahol a proci táján...
Sensor 2: 51-60C(max terhelés) - szerintem ez a proci hőmérséklete
A ventillátor Coolink 111 a paszta a sajátja. A házban nincs extra venti. Cseréljek pasztát?
Ja a proci XP 1800+
Köszi -
BadGe
aktív tag
:) Ejnye LordX hát nem írtam elég nagybetűkkel?
na szóval, a melegedésről: Panaszkodtam rengeteget, hogy a procim eszeveszett meleg. (52 fok nyitott háznál, terhelés nélkül, 62-65 zárt házban terheléssel).
végül az egész hóbelebancot kicsit átkonfiguráltam, sajna ehhez bele kellett nyúlni a gépbe is, amitől pedig irtózom, de hát ha lúd, legyen hideg..
1) levettem a hűtőbordát és megnéztem alatta a lónyálat. Namost éppencsakhogy 1 pici pöttynyi valami volt rajta, a régi 600-as athlonom pedig tocsogott a pasztától... Ide felkentem még egy keveset, amit egy másik régi hűtőn találtam, meret paszta ügyileg nem voltam felkészülve.
1A) megnéztem közben a proc hőmérő helyzetét is, teljesen hozzányomódik a proc aljához.
2) kiderült, hogy hiába kértem 300W-os tápot a srác aki a gépet összerakta egy 235W-os tápot tett bele, ami állítólag egyébként is nagyon kevés.
3) az alaplapot és minden egyebet betettem a régi toronyházamba, ahol egy kicsit több a hely meg a levegő.
Na szóval most szépen lement 48 fokra a proc hőmérséklete, remélem ez bezárt házban sem megy sokkalé feljebb.
Tanulság: legyen hely a házban, legyen megfelelő a táp, legyen elég paszta a borda és a proci között. Namost, hogy nekem hogyan sikerült összehozi hogy mindegyik el legyen b'szva?...
Ge. -
GuMipOkE
senior tag
Hi!
ASUS A7V alaplapom van, Duron 800@800Mhz CPU, és egy Wbk68-as + 1házhűtő venti. Max terhelés mellet egészen 53C fokig megy. Sztem kicsit sok. Na mind1... -
Rozoga
csendes tag
Én is, én is, én is.....
:DD Szal Abit KG7, TB1,33 húzva 9,5X150Mhz-re alapban 48 fok , nyúzva 52-54 celzi. A hűtő WBK 38.
Kellemes Karácsonyt mindenkinek !!! D: -
LordX
veterán
Hát ez eléggé... Nem így.
Van egy olyan utasítása a processzoroknak, amit úgy hívnak, hogy HALT. Ez arra jó, hogy a proci kikapcsolja alkatrészeinek 99%-át, és mivel ekkor nem megy át rajta áram, nincs mi leadjon hőt.
Ekkor a proci hűtése végzi a dolgát.
Szóval nem hűtik ezek a procit, hanem "nem melegítik"...
Láttam Linux alá is ilyen progit, nevét meg ne kérdezzétek, szóval nem a Windows multitaszkját használják ki.
A fenti teóriát ellenőrizni lehet: Ilyen progi nélkül egy kékhalálnál várjál egy fél órát, aztán a reszet utnán lépj be a BIOSba, azt nézd meg, mennyivel hűlt le. A normál terhelést fogod látni, nem pedig a kikapcsolt proci hőmérsékletét. -
BadGe
aktív tag
ezek a programok csak windows alatt működnek. a működés elve, hogy kihasználják az operációs rendszer multitaszk funkcióit.
GENERÁLNAK MESTERSÉGESEN EGY KÉKHALÁLT. VAGYIS MÁS SZÓVAL FAGYASZTJÁK A GÉPET. ETTŐL HŰL A PROCI. NAMOST EZT A TASKOT NAGYON GYORSAN VÁLTOGATJÁK A MÉG FUTÓ PROGRAMOKKAL íGY ÉSZRE SEM NAGYON LEHET VENNI. AZ AZ ELŐNYE, HOGY HA A WINDOWS TÉNYLEG LE AKAR FAGYNI, AKKOR A KÉKHALÁL TASZKOT SOKKAL GYORSABBAN ELŐ TUDJA VENNI MERT MÁR BIZTOSAN BENT VAN A KESSBEN. -
Devil007
csendes tag
Egyébként most töltöttem le azt a VCool programot.Merjem használni.Valaki,ha van ideje ,elmondhatná,hogy is működnek ezek a szoftveres CPU hűtő programok.
-
Devil007
csendes tag
Guten Abend.900-as Duronom egy Coolink 122-vel Epox 8kha+-ban 39 fokos alapjáratban,egy ora Quakezés után felmegy egészen 41.5 fokig.
-
BadGe
aktív tag
hát én továbbra is el vagyok keseredve (nem mondom hogy elhűlve mert az enyhén szólva nem igaz) ugyanis a proc-om teljesen nyitott háznál 52 fokos, terhelve, 56, ha be van zárva, akkor terhelés alatt 62 és délelőtt próbálkoztam egy kicsit overclockolni, amikor is nagyon gyorsan felment 65-re. Olvastam, hogy nem mindegy, hogy a hőmérő hol van ténylegesen, de egyelőre nem nagyon merek hozzányúlni a hűtőbordához.
ha esetleg leszedem és megpróbálom visszatenni van valami amire figyelnem kell? már azon túl persze, hogy nem töröm le a pöcköket. Pl van valami látható jele annak, hogy akkor most a borda jól vagy rosszul van rajt?
Azon túl, nincs extra pasztám sem, csak az amit a srác aki összerakta rákent. Az elég? vagy ilyenkor mindíg újra kell vajaznom?
Ge. -
Integra
titán
athlon 1200MHz, MSI K7T266Pro-R, faszom tuggya milyen bóvli hűtővel:(((
43 Celsius fok standard, Avs.P2 és a többi gyilkolós cucc alatt sem melegszik.
ja a szilikoncucc vagy az ezüsttrutymó feltétlen szükséges!!! -
SiiD
csendes tag
Gigabyte V7TXE
Athlon 1600+
Cool111
52C, és még nem bírtam úgy megfeszülni, hogy ez akár egy fokot is elmozduljon... bármely irányba! -
mzperx
aktív tag
Jobbakat!
Nem tudom, hogy jó-e vagy sem de ehunn adat:
ASUS A7V266-E Raid+Athlon XP 1800+ + Coolink 111
Motherboard monitor 5
sensor 1 28C
sensor 2 52-55 alapon
60-62 max terheles -
BoGár
tag
ESC K7S5A + 1,2 GHz TB 45-50 fok között a terheléstől függően.
-
BadGe
aktív tag
1200-as TB, még az elején gyorsan kipróbáltam, hogy mennyit bír és a SoftMenuIII-ban a szorzókat állítgattam, így lett 1333-as. (nem ezen járatom mert sajnos nagyon meleg. 55 fok, használat közben 59-60) minden esetre én nem is tudtam, hogy az Amd-k szorzózárasak lennének... (még szerencse)
-
zsborbas
aktív tag
Jól olvastad, jól értetted. Igen, nekem is egy 1,4TB (266) van és szorzózár mentes gyárilag. Sorozatát ne kérdezd, nem tudom, és e miatt nem is fogom levenni róla a WBK68-at. :) Egyébként ezzel a hűtővel 1533-ig próbáltam húzni, de ott már nagyon melegedett. Ja és az FSB-t nem kell bántani a tuninghoz. Ez sem utolsó szempont, ha a RAM-ot nem karod cserélni. :) Nem fagyott, de 'jobb a békesség alapon' visszavettem 1466-ra. A mai napig így megy, semmi fagyás, csúcson járatva (SETI vagy UD max prioritással) 60 fokig meg fel. ASUS A7V133-C-ben.
-
ZBAdmin
csendes tag
Sziasztok.
Láttam itt néhány bejegyzéssel feljebb, hogy vki szorzózár nélküli Athlonokkal "dicsekszik". :)
Komolyan mondta? Előfordulhat ilyen eset, hogy az AMD kiad a kezéből "utcai használatra" szabadon berhelhető procit? Találkozott már más is ilyennel? Esetleg rosszul olvastam? -
scottish
csendes tag
Nos, nálam egy 1.2 Ghz Tunderbird, egy Mercury hűtővel (tök állat, nem töröm le a proci sarkot, mivel tekerős, rászoruló, és a FOP-hoz képest álomhalk), szilikon paszta:
Alapban 51 Celsius
Munka közben, ha a Waterfall is fut: 47 Celsius. -
Lancelot
csendes tag
ECS K7S5A mobo, Athlon xp 1600+, maxi torony oldala leszedve, TITAN TTC-D5TB(A) venti MBM 5.1 monitor progi. Az eredmény max terhelés mellet (lan partin 3 napon át hajtva) a legnagyobb elért hőfok 38, terhelés nélkül 34-35.
-
ZBAdmin
csendes tag
Üdv.
Rossz hírem van: semmi extra trükk.
Simán bementem a BIOS-ba, és kizárólag az FSB
emelésével (140MHz-re) értem el az 1400 MHz-t.
Bekapcs gép, bejelentkezéskoz procifelismerés:
"AMD Athlon XP 1400 Mhz".
Még nem volt időm megnézni, hogy hol a vége,
szerintem lesz ez jobb is, csak sok kártya van
a gépben, és nem mind bírja a túl magas PCI
frekit...
Ennyi. -
guest
veterán
Tyan TigerMP alaplapban 2db 1.2-es AthlonMP. Mindegyik 37 fokon, a gép gyakorlatilag kikapcsolás nélkül megy közel egy hónapja w2k alatt. Toronyház oldalába 2 tápventit helyeztem merőlegesen egyvonalban a procikkal. Korábban ugyanez a konfig de a merőlegesen elhelyezett ventik nélkül kb. 8-10 fokkal volt melegebb...
tadream -
Naranek
csendes tag
Hali!
Nalam egy Abit KG7-Raid lapban duruzsol egy Tbird 1.2/1.4 GHz-es proca FOP32-vel, csucsra jaratva 48 fokon..
DE!
Van a egy jo kis program, a neve Vcool, ez kifejezetten Athlon-hoz keszult proggy, ha nincs kihasznalva a proci, akkor szepen elkuldi halt-ba, igy normal napi munka mellett (net, mp3, office, photoshop) a proci homerseklet 33-38 fok kozott mozog es szinte csak akkor emelkedik fel, ha jatszom..
A proggy itt talalhato:
[L]http://naggelgames.de/vcool/VCool_17.zip[/L] -
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Az első hozzászóláshoz.
Nekem egy 1.1 GHz-s 200 FSB-s Athlonom van, WBK38assl. Nos az elején mondták, hogy kicsit hajlítsam meg a fémet amivel az alaplapra teszem a hűtőt, nos ez túl "jóra" sikerált és nem tudtam miért fagy, mikor rájöttem, hogy nincs rajta rendesen a hűtő és így 45 fokon van, amivel már nem fagy, szal ha neked is ezt ajánlották, akkor próbárld jobban ráfogatni a hűtőt!
Üdvike -
guest
veterán
AbitKG7,XP1500+@1600+, Coolink111+(nagyon hangos)intenziv terhelésnél max.42C.
-
Lomos
aktív tag
Hali!
Hogy tudod felhuzni az 1500+ ost 1400-ra?
Es most 3 nap tapasztalat alapjan 41-42 fok, melo kozben (Counter-Strike, Quake, stb.) 45
es ezt motherboard monitorral merem.
Ha kinyitom az ablakot, akkor 2 fokkal alacsonyabb, ha bekapcsolom a futest akkor kb 1-el magasabb :-)
Ja a config Abit KG7Lite Ath 1500+ es Coolink 111 -
guest
veterán
Az AMD-k amúgy is melegen járnak,Nincs túl húzva a proci?Zsúfolt ház miatt i slehet melegebb.Tegyél be ventit az is levesz jó néhány fokot.
-
Carlos
csendes tag
Grücce!
ECS K7S5A + DURON 850 húzás nélkül + WBK 68 4650RPM-en +SpeedFan vagy CPUcool(BIOS is ennyi):
=42fok ha csak win98 megy
=45-46fok 4-5 óra Diablo2 vagy Colin McRae2 után.
Amúgy úgy vettem észre, hogy "kicsit" függ a szobahőtől is.Eleinte a fütőtest mellett volt a cucc, akkor 47fok volt max.Tettem rá új szilikonpasztát, de akkor nem változott semmit.
Mióta nem a cső mellett van, alig megy 45 fölé.
AMD rulezzz(még ha kicsit forrófejű is a csávó)
Carlos -
Aska board + Dorun 600, GlobalWin Fxx008 hűtő.
Alapüzem: 29C, nyúzás közben 33C. -
guest
veterán
Aha. Nekem 2 Athlon fut otthon. Mindkettő Epox 8KHA+ (DDR memóriával), és az egikben egy 1400-es fut 1533-on, a másikban egy 1200 fut 1466-on. FSB-t nem emeltem, csak simán a BIOS-ban állítottam a szorzón, és +0.1 feszkót. Mindkettőn GlobalWin van. A hőmérő hozzáér a procihoz. Az 1466-oson WBK68 megy 50 fokkal, az 1533-on CAK38 (ez az új rézmagos izé) 44-46 fokkal.
A kérdés ugyanaz, mint az előbbi útiembernél: miért tudtam minden extra "satírozgatás" nélkül állítani a szorzót? A két alaplap és a két proci is más sorozatú. -
agentkgb
csendes tag
Abit KG7 TB1200@1400 alap 45fok max 52 fok. Azt tudtátok hogy a TB-k nem szorzólockosak vagy csak én vagyok baromi mázlista??? Minden grafitos okoskodás nélkül a 9-es szorzót 10-re emeltem, és 140-re az FSB-t!!
-
guest
veterán
SZervusztok, Chros vagyok !
Orulok, hogy sikerult egy ilyen sikeres topicot nyitni. :))))
Nekem egy ABIT KT7A 1.0 (legujabb bios), s megegyszer : AMD 1333/133 Coolink 111+ huto zart haz: 52-58 fok
Szoval, ha jol latom, ez az atlag ...
Koszi a remek, es sok hozzaszolast mindenkitol !!!
Cjros -
BoGár
tag
ECS K7S5a alaplap +TB 1,2 GHz + WBK38, SpeedFan4.1 és Motherboard Monitor 5.1 szerint is 50-51 fok. (A gép kb napi 24 órát megy!) Ja és megy a háttérben a CPUIdle. (Nem tudom, hogy tényleg műxik-e a szoftveres hűtés, most próbálgatom. De úgy tünik, tényleg hatásos.)
-
guest
veterán
Igaza van annak, aki szerint alaplaponként más egy proci hőmérséklete. A legtöbb alaplapnál a procifoglalat közepén, valahol középtájon van egy hőmérő, ami nem a proci hőmérsékletét méri, hanem az őt körülvevő levegőét. Minnél messzebb van a proci aljától, annál nyugodtabb a gazdi. Érdekességképpen írom le, hogy a Soltek SL75-KAV alaplapnál a proci alatt egy másfél centis celluloid jellegű tokban van az érzékelő, ami rugalmas, és ennek örömére a proci aljához hajlítottam lapjával, szilikonzsírral vékonyan bekenve. Az eredmény? Némileg elkeserítő lett, mert a PONTOS processzor felületi hőfokot mutatta. Az a 900 -as TB, ami zárt házban, FOP 32 -vel üresjárásban 66-68 fokos volt (zárt ATX midi, 1GHz, 1,825V), az Asus A7V -ben, asztalon csak 44-46 fok. Konklúzió: Egyszer vedd a fáradságot, és a manuális hőmérőt, azután csak viszonyíts. Ha értékeken jóval belül van, akkor felejtsd el a későbbiekben, hogy a proci hőt is termel, használd.
-
LordX
veterán
Akkor én nyertem:
Duron600@612 :DD+Amptron M805LR alap+FOP32 = 39C :DD -
Ja, FSB 266, és zárt MIDI ház
-
TB 1.4@1.4 Coolink 111 (sima) max 59 fok... (VTXE)
-
Látom, mostmár oylan szintre fokozódik a téma, hogy írjátok az alaplapot is végre :).
Naszóval nekem 1200/133@1266/133 max 57fok FOP38 7000@6000rpm zárt házzal, hőpasztával, ASUS A7V133 alaplapban. Mellesleg PCprobe tényleg rárak 10fokot. De lehet hogy ez csak egy bug, és frissebbek nem adnak hozzá ennyit. Én az57 fokom nem PCprobeval mértem, tehát azzal 65 körüli!! -
elmo
aktív tag
ASUS A7V-E, Duron 800
most 55 fok (az ASUS Probe progi szerint), ez a max (eddig)
csao,
Elmo -
guest
veterán
Abit KG7-R + Athlon 1.4@ 1.53Mhz
Coolink 111+
Max terheles kozben 45C -
ZBAdmin
csendes tag
Soknak tűnik. My config: Abit KG7, AMD XP 1500+ (1333@1400MHz), Coolink 111, "ezüstözött" paszta.
Mindegy, mit csinálok, nem megy 47 fok fölé. Ez csak azért csalóka kissé, mert a kocka aljához nyomott kicsiny hőérzékelő dióda adja az infót...
Épp azért választottam XP-t, mert az irományok szerint ezt a beépített hőérzékelő miatt nehezebb "megsütni" :). -
Megsugom itt mindenkinek, hülyeség a fokokat hasonlitgatni, ha az alaplap nem azonos. Itt a példa: Epoxban max 47fok volt, ASUSban max 57fok. Szal ha írtok hőmérsékléetet, biggyesszétek már oda az alaplapotokat is. Hiszen nem a proci hőfoka amit mér, hanem a proci közeli!! Ezt fogja már föl mindenki.
-
guest
veterán
Szervusztok !
Most vettem egy 1.33 GHz 266 FSB-u Thunderbird-et, ra egy Coolink 111+ hutot (rezbordas, kis ventilatorral, 1.6 GHZ-es prociig reklamozzak) + szilikon paszta , igy az eredmeny:
52 fok, ha kicsit dolgozik
60 fok, ha tomorit (Even high priority beallitas mellett)
Nem sok ez egy kicsit ???
Nektek mennyi, s mekkora a proci ?
Chros
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Parfüm topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motoros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest