Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Vesper
tag
Ha ez mind normális, akkor ezt a coolink111+ hűtős cuccot egy jó kis hangszigetelő borítással kell ellátni, mert csöppet hangos:))
-
guest
veterán
Meg lehet-e tippelni, hogyha egy új procit teszek a gépbe, akkor azt a venti (CPU) és a táp bírni fogja-e? Most a 700Duron 26C körül van. Állítólag ez 25W fölvételű (remélem így mondják). Egy AthlonXP (erre apellálok) 60W-tól indul. Akkor ez egyszerűen kiszorozható, hogy ugyanilyen körülmények között 2,6-szor (67C) ilyen meleg lenne? Az már sok, ugye?
A táppal szemben támaszt-e valami extra igényt a nagyobb proci? Acorp300W van. A 700Duron-ra azt írják 18A kell neki, az AthlonXP-ről ezt nem tudom. A tápra az van írva, hogy:
+3.3 14A
+5V 25A
+12V 10A
+5VSB 1A
-5V 0.5A
-12V 0.5A
Akkor most kéne-e tápot cserélnem egy AthlonXP etetéséhez? Amúgy ECS K7S5A lap. -
xp
csendes tag
Most dobtam össze a gépem, XP1800+, Abit KR7A Raid, Coolink H1Twin ventivel, Codegen torony ház 300W + 1 venti befelé, 2*61GB Maxtor. Hát mit mondjak, azóta nem kell füteni a szobában. Zárt házban 68 fok stabilan a Hardwer doctor szerint, ha leveszem az egyik oldallemezt akkor 50 fok. A hütö és a ház oldala is nagyon meleg, alig lehet megfogni, úgyhogy a hütö megfelelöen felfekszik a procira. A gép korrektan müködik ezen az ''üzemi höfokon'' de azért egy kicsit sokallom. A HDD-k is nagyon melegek, de az így ok szerintem.
Mi a véleményetek, mivel tudnám lejjeb nyomni egy kicsit. Azon gondolkozok hogy a portok fölé feloperálok még 1 ventit ami a procihütötöl szívná ki a meleget. Az talán segítene. -
guest
veterán
Hali!
Azza 133bx+Duron 850,Titan D3,zárt ház, max 37 C fok. Ezt mondja a ViaHM és a Bios is. A hűtő 5200 körül forog, ez lehetséges? -
Vesper
tag
Csasztok!
Van egy Coolink 111+ hűtőm.
Normális az, hogyha hozzáérek a géphez, akkor nagyon enyhe vibrálást(mondhatni bizsergést)érzek a házon?
Meg aztán fura, hogy az alaplap 8000-8400 rpm pörgést tulajdonít neki:)
(MSI K7T 266Pro2, AthlonXP 1700+)
és normális az átlag 40-47 fok?
várom a hozzászólásokat -
guest
veterán
Nekem is ASUS A7A266 -os alaplapom van , ALI MAGIK chipsettel , 1,4 GHz-es Athlon TB-del fűtve , ASUS Probe fut a rendszeren.
Veszettül melegszik a gép , pedig már 3 venti hűti : 1 gép előlapján alul beszív , 1 hátul és felül kinyom miközben 1 Coolink 111-es a procit direktben pasztázva hűti.
Ennek ellenére kb. 10-15 perc alatt lefagy , sípolni kezd , kikapcs. Próbáltam már ASUS Probe letörlését is nekem nem segített.
A hőmérsékletet direktben még nem mértem a procin , de a Probe szerint 65-68 fok körül mozog , úgy hogy oldallapot levettem és egy asztali ventillátorral nyomatom rá még a hideg levegőt !!!
Scandisk nem fut le , Defrag nem fut le , ha együtt futnak más-más particíókon , akkor 5 perc alatt fagyi van.
Ezek mit jelentenek ???
1. proci hiba ?
2. alaplap hiba ?
3. más ?
Javaslatok ? Kérlek segítsetek , ha tudtok !!!Előre is köszönök minden infót + véleményt !
Garanciális a gép , 2001. szeptemberében vettem a FEFO-nál : egyébként korrektek , nem ajánlották az AMD-t , szerintük problémás , én ragaszkodtam hozzá ; azóta vagy 10-szer bennt voltam , megnézték , náluk állítólag nem jelentkezett a hibajelenség a 3D MARK 2001 futtatása alatt 24 órás próbaüzem mellett. -
OutsideR
aktív tag
AthlonXP 1600+ ASUS A7V266-E COOL111+
A MBM5 szerint 61°C-ig is felmegy, ugyanakkor a Sandra 2002pro szerint ''csak'' 54°C-ig
nem sok ez egy kicsit? -
guest
veterán
Na ahhot a hűtőhöz aztán kellenek idegek! :)
-
9CS
senior tag
Lefaragtam 1fokot a kényszerű csere miatt, most GW TAK68, hűti a gépem és borzolja az idegeim a hangjával :DD De ettől függetlenül bezártam a kicsikét.
-
guest
veterán
Bocsi a lama kérdésért..
Szóval van egy Athlon 1200 procim,Kt7A raid alaplapom,és egy titan hűtöm...
A SoftMenü3-ban mit érdemes állitani ??
Köszi -
guest
veterán
Nekem k7s5a 950 thunderbird alapon 49 terhelve 55 fok korul. Mindez egy dtk hazban. Tudom sok de nem erdekel problema szal sem adodott meg ebbol. Szerintem minden alaplap mashogy mer csak azonosakat lehet osszehasonlitani. Tenyleg errol lehetne mar egy tesztet csinalni nem? Azaz ua proci+huto esten kulonbozo alaplapok mit mernek. Na ki csinalja meg? :)
-
9CS
senior tag
Soltek SL75DRV4, Xp1700+, Titan D5TB, terhelve max 52°C :o. Zárt midi ház, egy beszívó venti lent alul.
-
guest
veterán
Hali! Ecs k7s5a alaplap 1 Ghz Tb, Coolink venti+közepes borda=54(!) fok ==>CPUCool mellett:( Hát ha vmi nem normális, akkor ez az.
Szakértő ismerős szerint 40-47 az átlag... -
guest
veterán
A cu-spacer most akkor javítja v. rontja hűtést? Mert valaki egyiket mondja, valaki meg a másikat...
-
guest
veterán
Abit kg7, Athlon XP1600+, Acorp nagy ház, cool 111-es hűtő: Ha nyitott a ház 43-47 fok. Ha viszont teljesen lezárom a házat fél órán belül felmegy 60 fok fölé és 60fok után kifagy a gép, bár szerintem ezt a via hardver monitor csinálja, mert multkor 50 foknál fagyott ekkor folraktam a cpu overheat-et 60-re (deafult). Most ha nyitott a ház még nem fagyott.
A kérdésem az lenne, hogy ezt tényleg a via hwm csinálja-e(mármint a fagyást) ?
A másik meg az, hogy szerintem ez a 60fok fölé már nem normális, mit tegyek , mi lehet a hiba?
Egy házhűtő megoldaná a problémát?
Vagy a hűtő nincs jól rárakva, esetlek kihagyták az ezüstpasztát ? (boltban rakták össze) -
guest
veterán
Abit kg7, Athlon XP1600+, Acorp nagy ház, cool 111-es hűtő: Ha nyitott a ház 43-47 fok. Ha viszont teljesen lezárom a házat fél órán belül felmegy 60 fok fölé és 60fok után kifagy a gép, bár szerintem ezt a via hardver monitor csinálja, mert multkor 50 foknál fagyott ekkor folraktam a cpu overheat-et 60-re (deafult). Most ha nyitott a ház még nem fagyott.
A kérdésem az lenne, hogy ezt tényleg a via hwm csinálja-e(mármint a fagyást) ?
A másik meg az, hogy szerintem ez a 60fok fölé már nem normális, mit tegyek , mi lehet a hiba?
Egy házhűtő megoldaná a problémát?
Vagy a hűtő nincs jól rárakva, esetlek kihagyták az ezüstpasztát ? (boltban rakták össze) -
Thom!
veterán
Duron 800 Titan D5TB(3) 1.85 core ezüst nélkül.
32°C-34°C -
egamega
tag
válasz
Koen_brader #33 üzenetére
Hol lehet Antec házakat venni ?
-
iceman from rockfm
csendes tag
ja : a huto : cool 111+
-
iceman from rockfm
csendes tag
abit kg7 , cas2.5 256ddr , leadtek g3
tb1400@1550 /10x155/ ,core normal 1.75v
system 24-29 C , proci :max.39 C , ha hajtod game-val
leghutes , gep oldala leveve
de 40 C-on kifagy hm. jol belottem az 1550-t!
tegnap felnyomtam a cuspacert. hihetetlen :
system 24-29 C , proci max. 31-33 C !!
figyeljetek a system es proci kozti kulonbseget !
mar stabil a gep 1630-on is! core itt 1.85
es nem fagy ki 40 C-on sem
megj.:a homerseklet a bios alapjan -
CybearBoy
csendes tag
Hali. Nekem egy Abit KG7-ben az 1.33(266)-os TB-m ,,windózolás'' közben 43-46 fokos, játék közben a rekord 52 fok.
-
guest
veterán
Szasztok!
Nekem 1.4 Tbirdöm van Abit KT7A és cool 111+ -al akármit csinálok nem megy 45 fok fölé.
Aktív témák
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest