- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- De mennyi az annyi?
- Magisk
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagle16
addikt
válasz GIORGIONE76 #13055 üzenetére
Valószínűleg nem lenne gond, de nem vállalom a kockázatot. 10 éve én is mindent széthackeltem a a kártyákon, most csak azt szeretném ha rendben működne. Ha emiatt a magasabb fordulatszám miatt hamarabb meghal a venti, akkor megy garanciába, de garanciás kártyán nem írok át BIOS-t ennyi miatt. Na meg beef azt írta hogy próbálta és nem működik.
Mumee: 50-re át tudom írni, ettől függetlenül a P1-es állapotban a minimum még 20% marad.
38 fokon megy a kártya alapjáraton.[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Attix82
addikt
válasz GIORGIONE76 #13024 üzenetére
Nem értem ....ott csak menteni és betölteni tudom a 3 pöttynél.
-
Attix82
addikt
válasz GIORGIONE76 #13022 üzenetére
Ott Profil mentés és betöltés van.
-
AddyKing
tag
válasz GIORGIONE76 #12930 üzenetére
21:9-es aránynál 2540*1080-as.
-
addikt
válasz GIORGIONE76 #12894 üzenetére
Szerintem nem kell itt ennyire előre félni. Előbb várjuk meg a teszteket és utána vonjunk le következtetéseket. Meg jöjjenek meg az első aib kártyák is hazánkba, hogy egyáltalán lássuk az árukat.
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #12894 üzenetére
Én 142k vettem az MSI Gaming X, most olyan marha sokat nem fogok bukni. Lássuk mit villant az AMD, aztán majd eldöntöm eladom e vagy marad.
Egyébként gariba van, írták, hogy kész, ma feladják, elvileg a pasztázás volt a gond. Azért az jó, hogy 4-5 hónap alatt kiszárad... -
Eagle16
addikt
válasz GIORGIONE76 #12887 üzenetére
Ezért sem szoktam 100k fölött kártyát venni. Minél drágább, általában annál többet lehet rajta bukni, főleg ha megtartod 2-3 évre. 86k-ba került az alzás 5700-asom, jövő nyáron szeretném eladni pár hónap garival. Nem tudom mennyiért fog elmenni, fogalmam sincs, de ha egy 60-65k-t kapok érte még, akkor jó üzlet volt.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
addikt
válasz GIORGIONE76 #12887 üzenetére
Én nem látom ilyen vészesnek a dolgot. Nekem mind1, hogy 100-ra kell pótolni 50-et vagy 150-re.
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #12846 üzenetére
Én arra jöttem rá, hogy az a jó driver ami "Recommended (WHQL)" ami csak "Optional" egy forintot nem ér nálam sem.
-
Winzsolt
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #12835 üzenetére
Értem, hogy mire gondolsz. 1100mV/2050mhz tűnt a legstabilabbnak unigine heaven és superposition alatt, de azok most is lefutnak. Viszont minden játék alatt összeomlik csak idő kérdése 1-3perc.
Majd holnap megprobalom 1800mhz/1100mv-tal. -
Alcsi69
senior tag
válasz GIORGIONE76 #12748 üzenetére
Ja nem, Gaming X hűtés 55%-on. Persze így már számomra nem elviselhető a hangja, de egy kis hwbotos szórakozáshoz meglestem hogy mit tud. Amúgy meg eladom és 2070 lesz helyette mert utóbbi időben rákaptam a streamelgetésre. Ahhoz meg sajnos nvidia nvenc-t nem éri utol az amd codec.
Gondolkodtam egyébként épített vízhűtésen, de sajnos nem éri nagyon meg nekem. Számomra az akkor jó ha valami brutál szép gépet akar az ember összerakni, viszont nekem úgy van elhelyezve ez a batár 750D hogy csak az elejét látom, de azt is csak akkor amikor bekapcsolom a gépet. -
Mumee
őstag
válasz GIORGIONE76 #12748 üzenetére
Kizárt. Ez csak sima lég.
1,225V-on 96 hotspot easy lég.[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz GIORGIONE76 #12746 üzenetére
Max hot spot 96 volt, max gpu 69.
-
Mumee
őstag
válasz GIORGIONE76 #12743 üzenetére
Morepowertool és kitolhatod a limiteket.
Nekem ref van és 2200mhz-en még junction 100°C alatt marad max RPM-en 1,275V-on.[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz GIORGIONE76 #12741 üzenetére
Nem, hwboton látszódnia kell az egész superposition ablaknak.
1.225V[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz GIORGIONE76 #12741 üzenetére
1,3V körül lehet, mivel 2200mhz-en futtatta és a 2250mhz-hez kell kb. 1,35V.
A 960-as RAM nem feltétlen igényelt semmit, bár lehet adni annak is kis pluszt feszt és levinni az időzítéseket kicsit.
A maxon futó referencia hűtő azért elég jól dolgozik.
Még a sima 5700-at is el lehet tolni 5400-5500 pontig. -
KRoy19
őstag
válasz GIORGIONE76 #12293 üzenetére
"Amikor először megláttam a 110 hotspotot nem volt kétséges mi a teendő"
Vissza kellett volna küldeni, nem pedig vizezni, mert az nem normális. Az én Gaming X-emen 30%-os venti mellet max 92-93 fokig megy fel a hotspot.
[ Szerkesztve ]
-
Exodion
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #12290 üzenetére
Ne nekem mond, enis szetkaptam a Nitro+ -t mint a huzat es ugy dobtam a kukaba rola azt a pasztanak csufolt ragogumit mint a huzat . Nekem most Kryo van rajta, 2100clk, 1850vram, 1156mV, 45% max venti 95c -n, igy 92c hotspot, 71c edge. Lehetne jobb is de meh ez igy mar oke.
Az a helyzet kicsiny hazankban a hardware garival hogy olyan mint a kutya vacsoraja lampaoltas utan. Ha tudsz varni egy hw-re honapokat ameddig eltart egy garis ugyintezes akkor semmi gond.
Ha neadjisten tavmunkazol de a munkaltato nem allja a te geped cehhet akkor mar szivosabb a dolog. En tavaly februarban adtam le gariba egy masfel eves 1080Ti -t, es majusig a pocsuket huzigaltak rajta a beszallitonal. A kisker meg ezt volt szives tovabbkuldeni nekem. Long story short, meg juliusban sem volt kartyam mert hat a kisker meg a beszallito is lesz@rta hogy mit gondoltam en hibanak es kikuldtek a gyartonak azzal amit ok gondoltak... szoval visszajott ugyanugy hibasan es szeptemberre tudtam visszkapni a penzem amikor mar a birosagnal volt a behajtasi kerelem . Dehat ugye ez is attol fugg hogy mit irtak az ember jotallasi jegyere meg ugye bukja az ugyvedi dijat meg a birosagi dijakat...Nekem nincs arra idom hogy 1-2-3honapot lessek egy garis ugyintezesnek nevezett bal.....kodasra, szoval ha valamit itthon veszek azt ugy veszem hogy gari az mint olyan nincs. Ha tonkremegy akkor benyelem es kesz . Oke ez alol kivetelt kepez a tap, monitor, laptop amit en magamnak szepen el tudok kuldeni a gyartonak mert a tapasztalat azt mutatja hogy az tized annyi ido sincs.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz GIORGIONE76 #12290 üzenetére
Én személy szerint meg jobbat alszok, ha van gari és teszek rá, hogy 90 fokos a hotspot nem 70.
Kinek ez, kinek az okoz nyugodt alvást....[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz GIORGIONE76 #12271 üzenetére
Mondjuk ha elég common ezzel a típussal a hiba, akkor lehet az ajánlott típusok közül ki lehetne venni, nem?
-
Alcsi69
senior tag
válasz GIORGIONE76 #12269 üzenetére
Próbáltam én mindent, de bármi terhelésre kb. instant felmegy a hotspot az említett 110+C-re.
Nem is fogyasztott nekem 200-nál többet egyszer sem, gondolom a thermal throttling miatt.
Meglesem majd ha hazaértem hogy vannak-e a csavarokon matricák, mert ha nem, akkor szétkapom és csapok rá normális pasztát plusz jól felrakom a hūtōt, hátha segít. -
veterán
válasz GIORGIONE76 #12200 üzenetére
szerintem meg az rtss-t nem kellene ajanlani, volt eleg gond vele, es gyanitom sok itteni embernek meg most is okozza a gondokat...
Ott a hwinfo, fut a hatterben, logol, tyukszemetvag es nem kell a gpuz sem... Ne fussom mar 200 program a hatterben feleslegesen...
[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Macka
veterán
válasz GIORGIONE76 #12200 üzenetére
Figyelem majd.
Első körben veszek egy normális DP kábelt. -
Macka
veterán
válasz GIORGIONE76 #12198 üzenetére
Elvileg elég neki, 1660 Ti-n is ennyi volt, de nem csinálta.
-
Macka
veterán
válasz GIORGIONE76 #12196 üzenetére
Ja igen, Ryzen 2600 @4ghz.
-
egyedülülő
őstag
válasz GIORGIONE76 #12071 üzenetére
Három 5700 xt típust nézegettem, ami tetszik.
Sapphire Nitro Special Edition
Gigabyte Aorus
XFX Thicc III UltraEzekkel van tapasztalat itt a csoportban? A Sapphire kapcsán azért olvastam olyasmit, hogy nagyon forró és sokat eszik a plusz kakaóhoz képest.
[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
Csokifalo
senior tag
válasz GIORGIONE76 #11604 üzenetére
Beköltöztem és nem érintett az alsó venti probléma. Nagyon baba ház. Inkább a kraken 63 tól féltem de kár volt jól muzsikál...viszont a proci foglalatba bele esett a csavarhúzó úgyhogy kellett vennem egy új lapot is attol féltem ujra kell telepíteni de hihetetlen 2 perc alatt indult a win10. Igaz előtte is gigabyte lapom volt. Csináltam egy tesztet gyorsan de még jobb lett mint a múltkori ugyhogy vszleg nem húzom újra. Hogy vga érdekeltsége is legyen féltem ettől a háztól hogy full uveg de batran ajánlom mert alulról felfelé megvan a huzat a kártya ugyanúgy 40 fokos alapon vagy kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #11630 üzenetére
Akkor bonyolítom még egy kicsit.
dx12-wsl-radeon-software-adrenalin-20.20.01.05-june30.exe
emmáaharmadik2051verzióamittaláltam. -
bobalazs
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #11628 üzenetére
Nem javítás hw scheduler beépítése történt.
-
Csokifalo
senior tag
válasz GIORGIONE76 #11562 üzenetére
-
tlac
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #11571 üzenetére
én azt azért nem mondanám, a képen legalább 3 sarok hiányzik
-
tlac
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #11466 üzenetére
ehh, totál lesarkaztad a gpu-t
-
Csokifalo
senior tag
válasz GIORGIONE76 #11558 üzenetére
én is fehéret vettem, szerintem egy fehér házban jobban mutatnak a fekete cuccok ( alaplap, vga, stb )
-
fatal`
titán
Biztos drágább a festék.
Ha a fehér nem szín, akkor a fekete sem
-
MZsoltee
veterán
Szarkazmus és humorézék...
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
shakti69
tag
Nem biztos, hogy erre gondolt.
-
Lendova
őstag
Nekem 13k-val volt olcsóbb a ház, mert fehéret választottam.
Igaz másik, de na.All fiat goes to zero.
-
DonDennis
senior tag
Én nem mondok semmit itt ph-n anno 20ért vettem full fóliásat konfig se volt benne soha
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Csokifalo
senior tag
válasz GIORGIONE76 #11553 üzenetére
Igen pont azért van alul venti hogy meglegyen a flow és így tud elöl is full üveg lenni
Én is néztem rakás tesztet, azt hittem majd meleg lesz, de nem...nincs melege ha alulről is tolod...csak jönne már meg az enyém is : -
veterán
válasz GIORGIONE76 #11553 üzenetére
nekem itt radi van.... 360x54 rajta mindket oldalt 25mmes ventik, es meg 2cm szelterelo. 13cm magas a cucc, pont felfekszik a vgara :)
-
Exodion
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #11551 üzenetére
-
veterán
-
veterán
válasz GIORGIONE76 #11531 üzenetére
dehogy fer el... Nekem pl szuk...
Az xl-t kell vennem.
Ha erdekel ilyen haz, az enyem folias meg, megdumalhatjuk.Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Csokifalo
senior tag
válasz GIORGIONE76 #11540 üzenetére
nincs mit kiváncsi leszek mikor szólnak 2-3 nap volt írva
gar 2 év de tök mind1 amúgy mi romolna el rajta -
Csokifalo
senior tag
oázisban pénteken rendeltem én is meg egy fehéret, náluk a legolcsóbb
-
Exodion
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #11533 üzenetére
Bar szerintem ennyire nincs ra szukseged de egyebkent: [link]
-
apollo12
veterán
válasz GIORGIONE76 #11533 üzenetére
add el vegyél ref kártyát, nekem 2150mhz en 1150mv kér csak
ha víz akkor csak ref kártya
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
eddigi legjobb házam, nagyon masszív
-
apollo12
veterán
válasz GIORGIONE76 #11529 üzenetére
-
apollo12
veterán
válasz GIORGIONE76 #11526 üzenetére
felülre nem fért volna el ?
-
odorgg
addikt
-
veterán
válasz GIORGIONE76 #11518 üzenetére
A kártyába ez van írva, ennyit tud.Ezért írja ki.
GPU-z kiiírja pontosan.
-
odorgg
addikt
válasz GIORGIONE76 #11488 üzenetére
A hőfokok jók, csak az elrendezés kicsit "érdekes"
Én megpróbálnám úgy, hogy alulra a radi a ventikkel, amik kifele tolják a levegőt. Majd ezekre a ventikre, hosszú (10cm körüli M3-as csavarok kb jók)csavarokkal/ alátétekkel/anyákkal, rátenném a másik 2 ventit, amik a kártyára fújnak. így a házban maradna az egész cucc, persze túl szép úgy sem lenne.
Vagy még ráaplikálhatsz egy ilyet is, de ez nem olyan hatékony mint a 2 nagy venti.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
veterán
Én is most szereltem vastagabb radit a házba, alig birtam berakni a vga-t a 3d nyomtatott nvme szélterelő miatt...
Nekem most 60, 54 és 45os 360as radi van, zárt házban.
-
GIORGIONE76
őstag
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
odorgg
addikt
Grat!
Anno én is így kezdtem 7970-nel, majd a 290-nél már át tértem az Fc blokkra. Ezekkel nem kell annyit vesződni, meg bordákat ragasztani, + ventit szerelni a nyákra, stb.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
korcsi
veterán
Milyen pasztát használsz?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
GIORGIONE76
őstag
válasz GIORGIONE76 #11462 üzenetére
ezt a bénát valszeg a safe mode - ddu - reinstall miatt, éjszakai módban jött be...
-
Gyuffa
tag
válasz GIORGIONE76 #11325 üzenetére
-
rvn_10
senior tag
válasz GIORGIONE76 #11031 üzenetére
Nekem azt fel sem engedi telepíteni
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
Peet0415
csendes tag
válasz GIORGIONE76 #11053 üzenetére
Köszönöm a tanácsot! Kipróbálom
-
rvn_10
senior tag
válasz GIORGIONE76 #11031 üzenetére
a 20.1.3 és a 20.2.2. is fagy, most a 20.1.3 van fent eddig"lekopogom" nem fagyott mióta a mi fekvenciát beállítottam 20%-ra
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
odorgg
addikt
válasz GIORGIONE76 #10922 üzenetére
Na így már jobban néz ki a dolog. Nálam is hasonló volt az eltérés pasztával a GPU, és a Hotspot temp között
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
GIORGIONE76
őstag
válasz GIORGIONE76 #10879 üzenetére
odorgg
[tényleg el kell forgatnom a block-ot, de csak az egyik állásban lett jó,
pont elkaphattam a die felett a forrópontot ]
ráadásul egy gagyi pasztával... ~4 W/mKna asszem így már más a leányzó fekvése:
-
Exodion
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #10874 üzenetére
Biztos lehetsz benne hogy a HotSpot jatszik mindennel. A Fan Control, a Downclock mind mind a hotspot tempek alapjan megy. Bar nekem felettebb furcsa hogy vizezve 100C -ig maszik a Junction temped, mikozben az atlag 42C.
Nekem meg nincs rajta viz csak Liquid Metal es 92C megfogja 35% fan speed-en 2035MHz-el, 1060mV mellett. De meg teljesen gyari beallitasok mellett sem ment el 108C -ig soha, 102C megfogta a Nitro+ SE -t. -
odorgg
addikt
válasz GIORGIONE76 #10874 üzenetére
Léggel milyen viszonyban volt a hotspot/GPU? Ott is ilyen hatalmas volt az eltérés?
Próbálj igazítani a blokkon, illetve próbálkozhatsz, több/kevesebb pasztával is. Nem tudom milyen felfogatása a blokknak, de a csavarok meghúzására is oda kell figyelni, hogy egyforma
erővel feszítsenek a csavarok minden oldalon.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
R3laX
addikt
válasz GIORGIONE76 #10762 üzenetére
Ja látom a házat. HF
-
KRoy19
őstag
válasz GIORGIONE76 #10717 üzenetére
Én is pont most játszadozok egy Sapphire Pulse 5700 Xt kártyával. Az az érdekes, hogy én is undervolt-oltam 1.1-re, max órajelet viszzavettem 2050-re és kitoltam csumára a power limitet. Símán lefutott a 3d mark stess test miközben stabilan 2gz-re boost-olt a kártya.
Aztán elkezdtem játszani. Fps értékek picit jobbak voltak mégis stutterelt a játék mint állat, meg egyszer ki is fagyott.
Aztán visszavettem mindent gyári beállításra és megint vaj símán ment a játék.Szóval nem érdemes csak a pontokat nézegetni.
[ Szerkesztve ]
-
Yodafon
senior tag
nem azért lett kisebb a pontszám mert menet közben visszább vette az órajelet a magas hőmérséklet miatt?
Azért ez expected[ Szerkesztve ]
I'm gangsta!
-
Csokifalo
senior tag
én is ezt nem értettem... pár fps... azért kár húzni
biztos ki lehet belőle módosítással horrorabb számot hozni de ha kifingik? Sztem nem éri meg.Viszont a kártyád kicsit melegebb azt nézted 26 fokkal? Mondjuk én azért raktam eleve jól szellőző házbaxxx szerk: most olvastam hogy alacsony ventin nyomod
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #10688 üzenetére
Pontosan mire gondolsz?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Speedy007
őstag
válasz GIORGIONE76 #10678 üzenetére
automata
-
Speedy007
őstag
válasz GIORGIONE76 #10637 üzenetére
nekem is az lesz ,most veszek még rá jó áron egy bazinagy thermalright silver arrow sb-e extreme-t így már már bőven lesz hová vagy mit tenni a gépbe
-
fatal`
titán
válasz GIORGIONE76 #10602 üzenetére
Hmm, ez jónak tűnik. Jobb lenne átalakító nélkül. Az összefoglaló ajánlott listája alapján keresgéltem, ez meg a "jó" kategóriában van. Mi vele a gond egyébként, ami miatt nem került az ajánlottak közé (a giga OC gamingje ott van)?
-
sutatokisr
tag
válasz GIORGIONE76 #10552 üzenetére
köszi, csak h alap vagy emelted
-
sutatokisr
tag
válasz GIORGIONE76 #10550 üzenetére
vram mennyi?
-
Skynet258
veterán
válasz GIORGIONE76 #10177 üzenetére
Csomót írtam róla, itt van egy hosszabb kapásból de utána is vannak részletesebb hőfok és RPM értékek GPU-Z-vel...
-
korcsi
veterán
válasz GIORGIONE76 #10183 üzenetére
Mi a célod ezzel a -15%-os TDP limittel?
Azért így viselkedik a kártya mert a TDP limit fogja a teljesítményt korlátozni, valószínűleg jobb eredményt lehet elérni ugyanolyan fogyasztás mellett ha csökkented a feszültséget és azzal párhuzamosan szükséges mértékben az órajelet is.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #10033 üzenetére
Nem, nekem a driver alapból 2100@1170mV rakja a kártyát. Aztán ezt le uv-va 1127mV rakja.
atee: hűtésre és egyéb értékekre értettem, hogy nincsenek nagy difik... Tiéd Nitro+, Giorgione76 kolléga Giga Aorus, nekem meg MSI Gaming X...
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #9959 üzenetére
-
shakti69
tag
válasz GIORGIONE76 #9981 üzenetére
Itt a mérés alatt a max érték 1,156V alulfesszel, míg alapon jópárszor felment 1,18-1,19V környékére. Ez is kiegyenlítettebb így.
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #9959 üzenetére
Rendben csinálok annyi, hogy ma nem vagyok gép előtt, csak este...
Chaser: Mindjárt megsiratom a bookingot, lehúzos egy oldal, meg is érdemlik... Ahogy morgyi írta lemondani nehéz volt, zsaroltak, fenyegettek, hogy ha ez van akkor bünti meg miegymás, meg fizesem ki a szállást egyösszegben előre 8hónappal nyaralás előtt meg ilyenek. Arról nem beszélve, hogy ráírva a szállodára, 80k olcsóbb ajánlat jött... Alza is trükközik, meg a többi oldal is, muszáj féket bevetni, mert a fejedre nőnek. Alza mellett szóljon, szoktak jó ajánlatok lenni, de máshol is.
Akkor megvetted az XT, hogy már nincs alzán?
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #9952 üzenetére
Nem droppol nagyon az órajel az miatt, hogy a tdp keretet levetted?
-
GIORGIONE76
őstag
válasz GIORGIONE76 #9950 üzenetére
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #9843 üzenetére
Én kipróbálnám a Byskik féle Refre való RX5700/XT kommpakt vizet, Aliról lehet rendelni. Két minőségi ventit rá, és csendben lenne. Csak az a baj, a Ref árak is elszálltak. Számolgattam, olyan 60k szállítással a hűtés, ha nem fogják meg a vámon, plusz egy 50th verziós Ref Alzán 145k(azért az, mert szerintem azok a chippek nagyobb eséllyel mennek jobban). Annyit nem ér, ha a Ref annyi lenne mint kuponozva volt akkor ráprobalnék.
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #9837 üzenetére
nem érdekes a sw-es kijelzés, vagy eltalálja vagy nem, a fogyasztásmérőnek hiszek
ha defaulton 1750 a gpu és 1750 a ram, 200w-ot sem fogja elérni soha az 5700 - legdurvább bench alatt nem ment 200w fölé a _teljes gép_ az 5600-tal fentebbi órajeleken, tehát csak a sávszél és vram méret eltérő - most az hogy az msi rárakott 2x8 pin pcie csatit az egy dolog ( : anno az 590 nitrot is használtam 1x8 pin-nel, ugyanúgy ment maxon mint két kanóccal, az pedig bőven 200w fölött eszik, megkockáztatom defaulton az 5700-ek esznek annyit, mint régen az 570-ek defaulton - és ma is nyilván :d -
az én kártyámnak a 922g-os tömegével elég 800 rpm és még akkor is bőven jó a hőfoka mindennek, csúnya lenne ha egy 1,4kg-os kártyának ez gondot okozna azzal a hűtéssel...
msi az 5700 gamingre 180w tdp-t ír, valszeg' teljesen reális, 5600-oknál 10-15w-tal eszik többet, ugyanazt az órajelet írja az msi amit az 5600 pulse is produkál, néztem videót róla, szögre' ugyanaz még a feszültség is, linkeltem is
ha meg már tuning, akkor nem default, más tészta, de értelmes tuninggal is meglepne ha nem oldalá meg a gaming 800rpm-en
nálam ráadásul teljesen nyitott a gép, nem fűti magát szét a vga, az meg nem fűti szét a cpu-t
az 5700 xt már teljesen más tészta, amennyire jó a fogyasztás/performance mutatója az 5600xt/5700-nek, az 5700xt-nek már nemszerk:
arnoldito
fentebb kifejtettem, nem cibálásra venném ( : azt max megnézem, ha nagyon szorul a hurok akkor használnám oc-val, akkor meg nem azt várom el hogy az esetleges 220w-ot hűtse 500 rpm-en ( :
1v defaultként az 5700 gaming, ahogy az 5600 xt pulse is, ram 1750, gpu 1750
0,95v esélyesen annak is simán megy gpu-nál ahogy az 5600 xt-nek is
egyébként lassan nyár, a klíma a gép fölött várja hogy szétfagyassza a gépet ( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pepe78
őstag
válasz GIORGIONE76 #9760 üzenetére
Megnézem mindjárt. köszi az info-t.
-
Pepe78
őstag
válasz GIORGIONE76 #9756 üzenetére
Hi!
Aida van telepítve. Milyen teszt van ott VGA.hoz?
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #9710 üzenetére
pontosan, nem jól érintkezik a hűtő, azért szoktam túrni a netet minél több teszt után, lehetőleg olyat amit nem pénzelt senki, és ezért is kérdezek rá ha konkrétan érdekel valami
mivel x tdp után kénytelen a gyártó azt a hűtési desgint választani amikor oldalra termelki ki a hőt a hűtés, így velejárója a borda látványa, tehát ez nem opciós, hanem kényszer - szubjektív, nekem tetszik, főleg ha nem virítanak natúr rézcsövek benne -
az h egyik gyártó még ír ki mellé valamit, vagy logot rak az a saját agyszüleménye, ízlés kérdése kinek jön be
de top kártyánál fronton tyúkbelezés? az no comment
jó lenne ha lennének opciós backplatek, akár venti keret is, standard lenne a szabadon és könnyen cserélhető venti, majd egyszer lehet lesz ilyen is
asszimetrikus felirat nincs, max. aszimmetrikus ( :
a majd' 250e-s evga ftw3 2070s pl nem tud argb-t, de még a kiírás is csak 2070, arra nem vették a fáradtságot, hogy új keretet csináljanak a 2070s-nek - engem mondjuk nem érdekel az argb, de ilyen kategóriánál már defaultnak kellene lennie -Kolbi_30
jó az, már beletoltam vagy 4 ór-t, még kb annyi megy is bele stabilitás tesztnek, osztán' kuka...nem tudom mit esznek ezen annyira
valami golyószórós csávó hátán tartállyal leszedett, aztán el kezdett örömtáncolni'...hinnye' mondom van ám kondi ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #9696 üzenetére
szíved joga, valószínűleg már legalább annyi embernek számít a hang ilyen kategóriában, mint ahányan azt értékelik hogy 5-10 fokkal hűvösebb a gpu
nv vonalon ott a trio is, ott mindkét célközönség megkapja amit akar
ámbátor bőven a jó kategóriában van a navis gaming hőmérséklete is, strixx/aorus/gaming kinek mi fontosabb_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #9693 üzenetére
de minek tegyenek rá 3 ventit, mikor teljesen felsleges rá?
5700 xt pulse 922g, két ventivel, még viszonylag kulturáltan megoldja a hangot
gaming x 1422g, teljesen felesleges lett volna elrontani 3 ventivel, akkora hőleadó felülete van annak a hűtőnek hogy semmi nem indokoljagaben88
csak érted, ha nálam nincs és sokaknál nincs, akkor nem a kártyánál van gond, vagy os szintű, és/vagy driver, esetleg vmilyen monitorozó bekavar
vagy esetleg maga az eszköz okozza a defektet amivel használod, monitor vagy a tv_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #9675 üzenetére
nem szeretem a német nyelvű oldalakat, de enyhén szólva több mint érdekes, msi gaming x 5700 xt nyalván' a top 3-ban van, de valahogy nem látom a listájukban, se a sima gaming-et amin ugyanaz a hűtés van, 7-8e-rel volt drágább mint a pulse
Sundesz
oszt' hunnan' akar maga 5700 msi gaming x-et 127e-ért? valami szuper nimand boltban látom annyiért, utána 220v-nál 136e-ért, többieknél pedig +20e - 220v-tól megrendeltem de lemondtam, nem túl jókat olvasni róluk ák-n -
ha már annyira lebutítanád akkor zafír 5600 xt pulse most épp 105e-ért + játékok, esélyesen az 5700 xt hűtéssel, az 5700 xt 20-25%-ot ver rá, sima 5700 annak felét kb, az ár/értékben, minőségben, hangban viszi a pálmát a navik közül, csak unaloműzőnek megnézném milyen az a ticcs', mostani helyzetben könnyen el lehet majd adn pár hét múlva ha nagyon nem oké az én ízlésemnekgaben88
olyat nem mondhat, ha nem tudják cserélni uo-ra akkor visszakérheted a teljes vételárat, levásárlás csak opció - tudják ezt ők is, max bepróbálkoznak -szerk:
Jacek
de fém vagy műanyag a backplate? nem tudtam rájönni[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
válasz GIORGIONE76 #9677 üzenetére
Nálam még benne lehet a pakliban, ha a gariba leadott kártyámra az Alza azt mondja, hogy levásárlás... Bár az nem lenne jó, mert akkor az azt jelenti, hogy a HDMI hang hiba maradt és akkor váltanom kéne vissza zöldre.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
válasz GIORGIONE76 #9675 üzenetére
Hu, egy olyan Red Dragont megnéznék mennyire halk nálam! :-)
Tök jó kis teszt!iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Sundesz
őstag
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #9632 üzenetére
a tudat... azt hittem csak rosszul látom, de kiderült h nem, ez már azért nálam wtf kategória erősen egy top kártyánál, de a lapom az gb marad, abból is hitvány, ott még nem csinálnak disznóságokat ( :
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #9593 üzenetére
nikkelezett sztem sokat nem ront
másik kiábrándító hogy fronton megy valami tyúkbél, venti vagy rgb kanóc azért régen tényleg megláttam egy aorust és azt mondtam no ez igen, hát ez nem váltotta ki belőlemarcsi84
cpu lesz ott a hunyó, kell alá rendesen, megvan látszólag mondjuk a 60 fps, de egyébként nincs ( :
originsnél fel kellett rakjam a 3600-ot ,4,2-re hogy megszűnjön a mirolag és társait, od-nél kicsit jobb a helyzet, de az is eszi a cpu-t
volt tavaly egy philipsem ami papíron tudta a syncet, gyakorlatban viszont ott sem volt a menüben hasonló, és utólag megtudtam nem is volt sync, utód monitornál már volt és működött
de...én azt mondom próbálj játszani vsync mókával, amit a frresync összehozott én közel nem éreztem olyan simának mint amit a vsyn ad
annak viszont feltétele hogy combos legyen minden
és ha ezt a játékot "komolyan" gondolod nyugodtan cserélj cpu-t, 3600 mellett 1440p-n 60 fps-sel nagyon baba, nyilván nem ultrán, úgy még 5700 xt is kevés hozzászerk:
Pepe78
teljesen ugyanaz az 5700 és xt hűtése, kiröhögi azt a fogyasztást amit az 5700 produkál, az xt-n pedig mosolyog ( :
de valami kitámasztón sztem gondolkozz, majdnem 1,5kg a kártya[ Szerkesztve ]
-
arcsi84
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #9597 üzenetére
Persze itt is megpróbáltam mindent a beállításokkal. A poén az, hogy kikapcsoltam az egész freesync spádét és megpróbáltam a klasszikus vsyncet, amit eddig egész életemben megelégedéssel használtam. És ott sem változott a dolog.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz GIORGIONE76 #9593 üzenetére
Amúgy a kialakítás miatt vannak a különbségek (na meg az a ~3dkg fém )
a giga direkt érintkezik, "állítólag" picit jobb a gpu temp, viszont pocsék a vrm és a memória hűtése, az msi (és gondolom nem csak a nagyobb hűtő miatt) azokban (is) kvajó, egyértelmű hogy ezt a giga mérnökök elcseszték, berakhattak volna egy köztes lapkát ők is és a vrm felett is kihúzhatták volna nagyobb felületrehttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #9585 üzenetére
még mindig defaultról van szó, enyémnél speciel bios is ugyanaz mindkét állásban, és ez a performance mert maxra boostol mindent
pont a default az alap, mert úgy megy defaulton? ( : hackelgetni mindent lehet, én már beleuntam, ha van bios az oké, de ilyen adrenalinos szenvedés már nem, polarisoknál is behányt a ventivezérlés ha próbáltam állítani, ez most sem változott, vagy egy restartig jó
abban a gb aorusban azt nem értem, ha már top kártya, mért nem futotta rá hogy nikkelezzék a csöveket? sokadlagos dolog de na, nem apróért' adják, többieknek futotta ráSkynet258
minimálisat dobhat, a meleg eleve fölfelé száll, venti nélkül is ezzel a lamella kialakítással sokkal gyorsabban távozik a hő a kártyádról mint vízszintes helyzetben
lassan feltalálhatnák a 4 slotos vertikális házakat, mert ilyen kártyákhoz az dukálnaszerk:
Speed(R)
rádobtam két flexet 600-on, na az már más dimenzió, csak nem túl esztétikus ( : illetve necces megoldani hogy pgu hőmérséklet függvényében leszabályozzon
ház megint olyan dolog, hogy van ami tényleg jól hangszigetel, de van ami ilyen szempontból semmit nem ér, amelyik pedig nagyon szigetel ott hőmérsékletekkel lehet gond
van ennek buktatója minden verzióban, és minden verzióban meg lehet oldani, csak rá kell szánni némi - kuvasok' - időt[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest