- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
sokat forzáztam, nálam semmi gond, drivert már nem tudom, előbb formáztam az ssd-t, de vagy a legújabb volt vagy eggyel azelőtti
syncet is sikerült belőni, de sztem xbox jobban megoldja, doomnál pl perfekt volt, forzánál itt-ott bele tudtam kötni - de legalább jobb eredményt értem el mint vsync mellett -Shkiz0
jól néz ki ( : hűtése is jobb így, nem maga alá termeli a hőt, ilyesmin filóztam, de sztem következő gépnél már storno lesz a házikó teljesen nálam_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Vitee
aktív tag
válasz gaben88 #5993 üzenetére
Anti lag a Hellbladenél okozott anomáliát, meg az Apexnél se volt az igazi.
Itt a Witchernél nem okoz gondot, hogy kiesne a felső tartományból, mivel nem ér el ultrán 144-et, ha a hairworks be van kapcsolva olyan 100 környékén lehet átlagban 1080 ultrán.
Hairworks nélkül jön rá egy 20-25fps pluszba.
Így Vsync is teljesen fölösleges, mivel nem lépi át a keretet.Bossp:
Pont ez a probléma, hogy ahol több van 144-nél mint az Apex, megoldás lehet ha kikapcsolom a FS-et, de akkor minden más játéknál ki be kapcsolgatni meg nekem olyan mehh.
Ezért jó az FRTC mert minden játékot benyom 143-ra ami átlépné, így mehet a FS is.
Amit mondasz, hogy engedjem el, megint nem megoldás kikapcsolt syncnél, mert akkor jön a szétesett kép. Vsync-et bekapcsolom, az se tetszik minden játéknak, és ez se tudja normálisan korlátozni, ezzel is átlépi a 144-et. Szóval eddig ilyen össze vissza az egész, melyik játék mit szeret.
Tesztelgettem ki-be kapcsolt Freesyncel a játékokat és soknál van villogás, soknál nincs.
Legjobban a FS be és FRTC - 143fps vált be. Villogás így töltőképernyőknél van, ingame nem láttam eddig.
Egyébként 1080p-ben is gyenge ez a kártya 144hz-es monitorhoz max grafikához. Több mai játék is ultra, vagy max. beállítás mellett 60-70fps környékén mozog, vagy leesik ennyire, de az átlag is 70-80 körül van.
Ide kell bizony a legtöbb játéknál a Freesync max beállításokhoz.
Akkor pedig eljutottunk ismét a fenti kommentjeimhez.
60-75hz-es monitorokhoz tökéletes lenne, semmi gond nem lenne ilyen téren szerintem. De annyira bejön a 144hz, hogy nem szívesen váltanék vissza 60-ra."Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
nagyúr
És ami fura, hogy igazából 1-2 fokkal rosszabb így csak a hűtés mint ha normál foglalatba lenne.
Valamelyik topicban linkeltem is képeket, mert kipróbáltam közvetlen lapba is és nem volt nagy difi, pedig a neten van róla videó, hogy elvileg így sokkal rosszabb a hűtés, és az órajelek sem boostolnak ennyire.
Még egy RGB szalag kéne bele, hogy sötétben is mutasson, ugyanis így sötétben nem látszik sok minden, a lap fényeit takarja a VGA, sajnos a GamingX meg csak oldalt ledes, pedig egy Aorus féle adná[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Chaser
legenda
mért rosszabb? mikor asztalon volt az 590 és a vga ilyen helyzetben volt, akkor nem volt gond h halkan hűtsem, bekerült házba akkor már igen ( :
valamennyit kifújnak a ventik, de sokk benn ragad a vga alatt, ebben a helyzetben pedig nem - persze lehet túl közel van az üveghez és ott nem kap friss levegőt -
ami nekem ilyen felállásban nem tetszik, hogy a backplate nem látszik_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
vagy egy egy jóféle víz hűtés
nekem nagyon tetszik így a kártyád. tök jó hogy betetted a képet ide, mert szerintem én is veszek egy ilyen cuccost .
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vitee
aktív tag
Lehetni lehet állítani, de pl. a Freesync-et ha külön profilokon állítom, nem működik, csak ha a globál wattmanban bekapcsolom, vagy kikapcsolom. Szóval minden játéknál ki-be kell kapcsolgatni attól függően, hogy sok vagy kevés fps-em van...
Arról nem is beszélve, hogy a Wattman egy időben minden gépindításnál resetelte magát, bár ezt egy ideje nem csinálja szerencsére.
Mint írtam fent, ha átlépem a 144-et akkor szétesik a kép, vagy szimplán mikrolaggol, vagy jön a FS flickering.
Várok, hátha csesznek vele valamit valamikor
Annak pedig örülök, hogy nálatok nincs probléma, szerencsések vagytok!"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
félisten
Én is így vagyok vele.
Nekem is volt még anno egy i7 870-t meg több VGA-t hűtött de én sem állnék már neki többet.
A tacsim rendezte el a sorsát végül aztán nem építettem újra,de már nem bánom[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
addikt
Nekem ilyen kis szolid😀 gondolkoztam én is házcserén, hogy ilyen 90fokban el legyen fordítva a kártya, de akkor a szép backplate nem látszódna. Majd ha konfigot cserélek valamikor, majd úgy választok, hogy megtudjam csinálni ahogy shkiz0-nak van, mert nekem is tetszik az ő setupja, meg kevesebb ledes cuccot veszek (szerintem csak ledszalagot). Sajnos a jelenlegi házam és ramom eléggé limitál, hűtésben viszont nagyon jó.
-
Chaser
legenda
én próbáltam ( :
de gondolj bele, ha függőlegesen áll a kártya a meleg vidáman tovaszáll mindkét oldaláról - és nem reked meg - , mivel szeret felfelé szállni, ha vízszintesen áll, akkor is felfelé száll, csak ami alul keletkezik az marad is a vga alatt, legalábbis egy része
amíg házikó nélkül asztalon volt a gép az életem is egyszerűbb volt :d nitro 590-ből kivettem a hátsó ventit, egy ventivel olyan vígan elvolt uv-vel h nagyon, házban már nem ugyanazza az uv-vel, pedig elég szellős házikó és közvetlen hűtést is kapott a kártya
következő géphez majd valami ilyesmit akarok "háznak", de inkább ilyet, vagy csinálok fából egy vázat - rgb-s móka nem érdekel, ha kártyán van egy kis felirat diszkréten az tetszik, de annyi elég is -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Albigator
őstag
Tegnap néztem egy kicsit a A Plague Tale Innocence nevű gamet, hát én is tapasztaltam olykor mikrolaggot ne aggódj...
(#6013) Create.
Hasonló volt nálam is az összeállítás nem olyan rég:
Most már ugyebár sima Strix van, az se csúnya de nem olyan szép mint a Nitro volt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Van friss driver: Adrenalin 2020 Edition 20.1.1
Baromi sok mindent javítottak benneÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
L4mie
veterán
Hát én a 3 kijelző miatt hittem, hogy maxon van a vRAM, utána olvastam titeket, hogy nem csak azért...mókolás alatt azt értitek, hogy visszaállítjátok 120Hz-re?
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Gomisan
tag
-
AlienApollo
tag
na kipróbáltam, de ez se veszi vissza a memória órajelet se 75Hz-en , se 60Hz-en , se az a mókolás nem működik hogy 76Hz-re állítom amivel 12.1 már visszavette...
még megnézem a ventiprofilt, ha azt is elfelejtgeti mint a 12.2 és 12.3 akkor ez még minding nem az a driver amire vártam. -
AlienApollo
tag
válasz AlienApollo #6026 üzenetére
na a venti beállítás se működik, de lehet én vagyok már teljesen hülye hozzá.
Belövöm, hogy a min fordulat 10% (540 RPM) legyen, hogy ellensúlyozzam a memória konstans boost clokja miatti IDLE melegedést, de miután újra indítom a gépet 0 RPM-el indul és a default/automata görbe szerint kapcsolgatja a ventit nem a manual beállított szerint (tehát valahol 60 fok körül felbúg, aztán lekapcsol és ezt játsza 5 percenként).Ha átkapcsolom AUTO-ra majd vissza MANUAL-ra akkor újra a beállított görbe szerint műxik. Nálam ez a 12.2 óta szar, de mostmár kezdem azt hinni hogy én értek félre valamit vagy ez a ventigörbe tényleg csak dísznek van de nem érdemes használni.
amúgy örülök, hogy az ilyen streamelős meg relive-os hibákat javították ebben a legújabb driverban, tényleg ez volt a legnagyobb baj vele, nem az olyan apróságok hogy BF-ben csontra fagy, megint szarul kezeli a mem boost-ot és elfeljti a beállításokat. -
arnoldito
senior tag
válasz AlienApollo #6028 üzenetére
Mondjuk azt tudni kell, hogy 10% azt jelenti, hogy 0 fordulat. Mivel kb 20% beállított érték alatt nem mennek a ventik. Tedd 20% és akkor mindig forogni fog. Nálam legalábbis így van. De nálad miért angol a driver?
[ Szerkesztve ]
-
AlienApollo
tag
válasz arnoldito #6029 üzenetére
Átraktam angolra mert sok beállítást magyarra fordítva alig ismertem meg.
Feltettem 20%-minimumra , teljesen uyganaz. Újraindítás után 0RPM ... oké indítottam egy játékot, majd kiléptem és nem a 20% minimumra állt vissza hanem megint 0RPM-re ... tehát amit bállítok azt egy újraindítás után teljesen ignorálja.. -
AtiGef
senior tag
válasz AlienApollo #6028 üzenetére
akkor ezek szerint BFV-re még mindig nincs megoldás.....
-
arnoldito
senior tag
válasz AlienApollo #6032 üzenetére
Érdekes. Fórumot nyomon követve a kezdetek óta, azt mondanám, a legtöbb bug Sapphire kártyákkal van. Nekem Asus van, az úgy megy ahogy kell. A legelső szériában volt pár darab az XT-ből csavar össze keverés miatt nyűg, le is lett húzva, igaz azóta senkinek nem akadt ilyen újonnan a horogra, kapott új biost is az XT, de a Sapphire amennyire nagyon jó azokkal szív mindenki. A ledes bug, hogy felvillan menet közben, meg ez a sok anomália, és ha a vegára vissza gondolok azzal is mindig akadás volt, másnak meg simán ment minden aki nem Sapphire Nitro+ használt.
-
Gomisan
tag
válasz arnoldito #6034 üzenetére
Esetleg még azt próbáld ki, hogy elmented a beállítást és egyből utána nyomsz egy load-ot is rá. Egy ideje így csinálom, azóta mintha nem felejtette volna el (mondjuk egy párszor ezt már elkiabáltam ) . Bár a 0 rpm még mindig megvan induláskor, de játék után nekem beáll 10%-ra... Mondjuk ez így még mindig nem normális.
-
Chaser
legenda
válasz arnoldito #6034 üzenetére
5500 xt-ből pulseom volt, bármilyen anomália nélkül
ventiszabályzás pont úgy működött mint előtte az 570 pulsenál vagy 590 nitronál, ha belenyúltam félpasszív mód ugrott, de a beállított fordulatszámot tartotta
következő kártyának következő gépbe 5700 pulse-ra gondoltam - vagy vmelyik 2060s-re -, ne keseríts el ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Create. #6037 üzenetére
minél halkabb legyen, a kis 5500 xt-t nagyon eltalálták, csak megnéztem van-e változás venti állítás terén a polaris zafírokhoz képest, hát nincs, a gyári wattman vicces
egy anomália volt, néha eltűntek játékok a wattmanból, volt ami bele se került, de h ez mi alapján történt az passz_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Stan648
tag
Hello. Ma szereztem be egy Sapphire RX 5700 XT Pulse kártyát. Nem kérdeztem, hogy jár-e hozzá játék. Nem tudom mit kellene keresnem a dobozban, hogy meg tudjam van-e vagy nincs-e. Köszi.
7600X + A620 + 32GB DDR5 + 4060 Ti 8GB
-
addikt
válasz Stan648 #6042 üzenetére
Akkor jár, ha a nagyker ahonnan a bolt veszi ad, tipikusan alzában adtak hozzá, máshol nem nagyon divat ez, utánvétnél a csomagolásra volt ráírva, elörefizetésnél meg az accountodban a liszencek alatt. Ha nem onnan vetted, akkor a boltot kellene megkérdezni, vagy a honlapját megnézni, hogy ott hogyan hirdeti. De nem kötelesek adni hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
rhunseeker
tag
Sziasztok!
Lehet fura lesz, de segítségért fordulok hozzátok
Vettem egy Gigabyte rx 5700 xt-t Alzától és járt ugye hozzá ez az AMD Bundle (borderlands 3 vagy Tom clancy's). Ezzel csak az a baj, hogy elvileg január 30-ig lehet aktiválni, addig meg nem biztos, hogy meglesz a gépem többi része. És nem tudom aktiválni a kódot ugye a kártya nélkül, amit jelenleg nincs mibe raknom
Szóval esetleg ha valaki tudna nekem ebben valahogy segíteni, nagyon hálás lennék.
Előre is köszönöm -
Hellwhatever
aktív tag
válasz Stan648 #6042 üzenetére
Akkor jár hozzá ha a terméknél fel volt tüntetve pl. a termék nevében.
Alzánál vettem egy Sapphire 5700XT Pulse-t augusztus végén, nem volt a nevénél feltüntetve hogy részt vesz az aktuális promócióban. Írtam nekik hogy ilyenkor mi a helyzet és elhajtottak hogy ehhez bizony pont nem jár.
7800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
simo9555
tag
Sziasztok!
Valaki játszik itt a CS:GO-val? Azért kérdezem mert már nagyon kezdem megunni az AMD-nek a driverproblémáit. Egy ilyen régi játéknál is az "új" driverek egyszerűen megjelenítési problémával küzdenek. A tegnapi drivert is teszteltem, szintén fekete apró téglalapok jönnek elő a menüben. Egyszerűen számomra nevetséges, hogy egy alapvetően jó teljesítményű kártyával ennyit kell küzdenem, ahhoz hogy minden normálisan fusson. Korábban is volt már Vega56 illetve RX580-as kártyám is de ennyi problémám még sosem volt mint a Navi-val. Pedig mindent bevetettem már DDU, AMD Clean Utility, teljesen új Windows. Az már más kérdés hogy minden játék kb úgy indul hogy az első 20mp microlaggol és utána simul ki.
-
Stan648
tag
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt. Akkor nem is töröm magam rajta. Csak jó lett volna faragni a kari árán egy kicsit.
7600X + A620 + 32GB DDR5 + 4060 Ti 8GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- LEGO klub
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Ingyenes parkolást!!!!
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs