-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz Albigator #4563 üzenetére
Az nagyon furcsa, nálam simán fut!!! Deffender sem ugat.
Fontos lenne pedig, mert a 3XXX-es Ryzen topikban több ember atombiztos memória beállításait borította.....többek közt az enyémet is. A Prime95 kutyafasza hozzá képest, az Aida stress test meg kész röhej.[ Szerkesztve ]
-
-
Tyrel
őstag
válasz SzlobiG #4597 üzenetére
Azért tegyük hozzá hogy nV oldalon sincs kolbászból a kerítés, pl. én nem rég jöttem át 1070Ti-ről és bizony volt baj azzal is...
Jó persze nem ennyi, de korban és driver-kiforrottságban inkább a GCN az ellenfele annak, a Navi még új... Turing nem tudom hogy áll, de az nVidia driver frissítésekről szóló hírek alatt rendre vannak panaszkodók.Valószínűnek tartom hogy a Navi-val egyelőre még több a baj mint bármilyen más videokártyával, de egyrészt ez se lesz mindig új, másrészt Mr. Bőrdzseki alatt is dolgozik épp elég sok balfasz, vót hozzájuk szerencsém...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
addikt
Nekem a 19.11.1 vált be, de mivel rdr2-vel játszok (meg dmc5-el) így másnak más játékkal lehet nem jó. Nvidianal nekem nem volt ilyen gond, ott mindig mehetett a legfrissebb. Szóval, ha tényleg az a cél, hogy berakodd és megy akkor az nvidiaval nagyobb esélyed lesz.
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
Sziasztok. Ahogy olvasom megy a nyuglodes az 5700al. En egy 5700xt neztem ki gigabyte oc t, ezt lattam a legjobbnak. Powercolor red devil, saphire nitro es msi volt meg teriteken, de a 3 ev gar dontott. Viszont ha ennyi nyuglodes van megint a driverekkel/biosokkal, akkor inkabb rtx 2070 super lesz. Marka specifikusak a problemak? 1 honapig leszek szabin es nem googleozassal es bios flashalessel akarom tolteni.
Koszi a valaszt[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
GFerr56
aktív tag
Sziasztok!
Múlt héten megvettem első komolyabb AMD kártyámat (5700 XT). Egy kicsit szokatlan. Pár hasznos tanácsot szívesen vennék. Egy ZEN 2-es rendszerben van X570 lappal....ha ez befolyásol bármit is.Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
alázógyík
addikt
válasz logaritmus #4587 üzenetére
Ez gyors volt....
Nekem idáig DP kábelen volt. A 7végén úgy gondolta valamelyik, hogy most már nem kell az nekem.
Én is váltottam HDMI-re, ott már jó lett. Ilyet?!?!?Mondjuk vissza még nem raktam, hogy megjavult-e már magátol.
-
alázógyík
addikt
válasz Eagle16 #4584 üzenetére
Ugyanez a monitor + ROG Strixx csinált egy furcsaságot a 7végén.
Bekapcsolás után nem engedte a monitrot 1680x1050 felbontásnál nagyobbra állítani, azzal jött be az asztal, b@szott nagy ikonokkal.
Jött a szokásos driver le, du, driver fel, de semmi.
Ha leszedtem a drivert, akkor általános vga-ként működött wqhd-n.Várom a tippeket, hogy miként javult meg...
-
Eagle16
addikt
válasz kocsiska15 #4583 üzenetére
Mivel ugyanilyen monitorom van, hirtelen annyit ajánlanék, hogy állítsd át CRU-val a frissítési frekvenciát 76 Hz-re, mert különben magas órajelen járatja majd a vga a memóriát, és jóval melegebb is lesz, fölösleges fűti a gépet.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
kocsiska15
tag
Sziasztok - előre is bocsi ha rossz helyre írok (nyugodtan útbaigazíthattok ha igen!)
Full amatőrként egy kis segítséget szeretnék kérni a jó beállításokhoz ha lenne rám egy kis időtök.
Most vettem új gépet amiben a VGA egy RX 5700 Sapphire Pulse - erre csatlakoztattam a szintén új monitort ami egy AOC Q3279VWFD8 (1440p, 75Hz, Freesync)
/ + MSI Mortar Max lap, Ryzen 5 3600 proci, 2x8 GB Ripjaws 3000Mhz RAM /A legjobb teljesítményre és megjelenített képre szeretném beállítani ezt a párost - játékon belül és azon kívül is, de nem nagyon értek hozzá hogyan is fogjak neki, ezért kéne egy kis help.
Még minden új, csak egy játékom van fent amivel tesztelni tudok, az Apex Legends - ennél van, hogy az FPS 120, vagy akár 200ig is felmegy, van hogy 80 környékén "stabilizálódik" attól függően, hogyan szórakozok a VSync beállításokkal a játékon belül. (ha jól értem nincs értelme a frissítési freki fölé mennie, szóval nálam 75nek kéne lennie?)
Ugyanakkor a Freesync be van kapcsolva a Radeon Szoftverben.Windowsban most így néz ki: [kép]
Radeon: [kép]Egyébként ha a Windowsban 75Hz-ra állítom a monitort akkor a Chrome szaggat, már az egér mozgása is - erre kikapcsoltam a "hardveres gyorsítás" opciót, most úgy tűnik okés - ez normális?
Köszi!
-
Albigator
őstag
-
Aby_2014
aktív tag
Az AMD -s konfigolás nem ismeretlen, hisz az elmúlt 8-10 évben csak olyan VGA-m volt/van (jelenleg msi 290x), illetve a hullámzó teljesítményt is tolerálom/megszoktam (bizonyos határig ) , de a random kifagyó, idle újraindítást produkáló működés már elég elkeserítő.
Tehát véleményetek alapján csak softweres a probléma, bízhatom abban, hogy egy tuti BIOS frissítés, illetve a chipset és vga driverek javulásával idővel a problémák megszűnése várható. (tudom tudom ti sem vagytok orákulumok )
A legfőbb félelmem annyi, hogy nehogy hardveres kompatibilitási probléma legyen amiből csak további hardveres hibák jönnek és csak "kényszer" megoldással lehessen orvosolni (teljesítmény csökkentése, egyéb hókuszpókusz )
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Eagle16
addikt
válasz Sundesz #4571 üzenetére
Nálam ha resetel a Wattman, akkor a ventibeállítást nem auto-ra rakja, hanem a kézi profilra, ami jóval értelmesebben van beállítva, mint az automata, szerintem, bár én ezt is finomítottam, és meghallom ha nem 10%-on megy a venti, hanem 11%-on, 700 RPM-en nem hallom, 1000 RPM-en meg van egy nagyon minimális hangja már.
Az órajelek tudnak ingadozni, de ez GPU kihasználtságtól is függ, meg van-e beállítva v-sync. Ha kell a teljesítmény, akkor nálam mindig 1700 Mhz közelében tartja a mag órajelet folyamatosan, olyan sosincs, hogy emiatt lenne kevesebb FPS-em, így ez nem probléma.
Ezenkívül csak az említett hardveres gyorsítás kikapcsolása van még, mióta ez megvolt, azóta se volt BSOD, már 2 hete, szóval ez megoldódott ezzel.
Ahogy számoltam, 84 ezer forintra jött ki az új 2 év garis 5700-es, mivel a játék kódok nem kellettek. Szerintem legközelebb nem fogok tudni ilyen áron ilyen kategóriájú kártyát venni.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Tyrel
őstag
válasz Aby_2014 #4569 üzenetére
Hát aki csak össze akarja rakni a gépet és használni az biztos jobban jár egy Intel+nVidia kombóval, az AMD rendszerek jellezően jóval gépészkedősebbek, így aki tökre nem ért hozzá azoknak talán nem ajánlott...
Aki viszont ért hozzá az jellemzően olcsóbban megkaphatja velük az azonos/jobb teljesítményt.Ryzenekkel is gond van, sok alaplaphoz nagyon bugos BIOS-ok vannak csak kint, Windows se feltétlenül kezeli jól a Ryzen féle CCX+PBO viselkedést. Navi-nak is vannak még driveres gondjai bőven, de remélem a decemberi nagy update sokat dob majd rajta.
Összességében jók és használhatóak, de nem zavartalanul. Majd alakul...
Nekem épp minden jól működik, de könnyen lehet hogy szimplán csak azért, mert nem is érdekelnek azok a játékok amikkel másoknak gondja van.Turenkarn
-
Mumee
őstag
válasz Aby_2014 #4569 üzenetére
Albigator kolléga egy eleve használt bontott termék-kel "szenved", ami önmagában nem egészen reprezentatív hisz a problémáit akár egy előző tulaj is okozhatta.
Legtöbbünknek már kis híján hibamentesen működik az 5700, talán egyedüli frusztrációt a Wattman reset okozhat meg, hogy a hardveres gyorsítást még mindig célszerű kikapcsolni, bár az sok vizet nem zavar. -
Aby_2014
aktív tag
Sziasztok! Jelen fórumot olvasva teljesen elbizonytalanodtam..
Van olyan itt a fórumon akinek gigabyte aourus elite x570-es lappal probléma mentesen működik egy sapphire nitro+ 5700xt kártya? Ugyanis épp rendelés alatt van egy ilyen kombó és úgy tűnik, hogy egy bizonytalanul működő rendszerért fogok egy rakás pénzt fizetni... remélem, hogy csak softweres probléma, mivel a jelenlegi legfrissebb amd driverhez ezeket írják, Known Issues:
Radeon RX 5700 series graphics products may intermittently experience loss of display or video signal during gameplay.
Radeon RX 5700 series graphics products may experience stutter in some games at 1080p and low game settings.Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Albigator
őstag
válasz kssvirag #4566 üzenetére
Jónak néz ki szerintem. Nálam a Nitroval: ennél kevesebb volt, új 19.09-es winnel főleg..
Ebben a progiban mennyit nyom amúgy a proci? 7700K bőven jobb a legtöbb játékban egy 2600X-nél, főleg ahol kevés szálat használnak.
[ Szerkesztve ]
-
kssvirag
tag
hello.
A héten lecseréltem a jól kiszolgált 1070 vga t.
Az uj jövevény, egy XFX Radeon RX 5700 XT THICC II Ultra.
Remélem nem lesz túl hangos.
Monitort is cseréltem hozzá, full Hd ról, 1440p -re.
elsőre azért hallani a kártyát. Valahogy a 1070 hangját sose hallottam.[ Szerkesztve ]
-
Shabam00
csendes tag
válasz Albigator #4562 üzenetére
Ram kilőve, nálam nem az a gond!
Viszont most, egy sokadik verzióba azt tesztelem, hogy nem-e a lapka hibázik, egész egyszerűen szar minőségű! Visszavettem az órajelét a referencia kártya órajelére mert egy gyárilag oc verzióm van, és eddig szépen megy!!!
Nincs fekete képernyős reset stb stb, mondom ezt úgy hogy eddig 20-30 percenként megtörtént! Feszültség értékek a régiek csak az órajelet vettem vissza 65-el, még egy pár óra játék és ha így megy, akkor hétfőn vagy kedden konkrét hibával már megy is vissza a boltnak cserére! -
Albigator
őstag
El se indul hiába lövöm ki a defendert.
"A Windows megvédte a számítógépét
A Windows Defender SmartScreen megakadályozta egy fel nem ismert alkalmazás futását. Az alkalmazás futtatása veszélyeztetheti a számítógépet.
További információ"Windows tesztkörnyezetet meg nem tudom bekapcsolni a szolgálatásoknál valamiért...
Ja semmi BIOS-ban kell ezt először engedélyezni, elfelejtettem hirtelen5 percet játszottam eredeti Fifa20-al már is másodszor futottam bele olyan hibába, amibe még soha.
Trainingnél a játékosokat lehet edzeni, egy player meg volt, jönne a második és meg áll a game.
Nem fagy le csak nem tölt be. Egy kezdőkör, ami a betöltést folyamatosan jelzi folyamatosan csak tölt de nem történik semmi...(#4561) SzlobiG
Oké, majd meglesem..
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz Albigator #4558 üzenetére
Kérlek hogy a y-cruncher-el tégy egy próbát a kedvemért!!! Még telepíteni sem kell.
A Prime95, LinX, FarCry5, BF 1, BF V stabil gépem hasalt el tőle....csak 10 perc Albikám, és a RAM-ot totál kizárhatjuk.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Új winnel eddig 1 újból indulás volt szinte 0 terhelésnél Chrome alatt, azóta hardveres gyorsítást kikapcsoltam, hátha az volt a bibi.
Nvidiás kártyáról jövök, a beállításom jó, már leteszteltem sokat játszottam is.. VGA-n kívül nem fogok mást tesztelni már mert annak aztán soha nem lesz vége..y-cruncher v0.7.8.9503-t nem próbáltam még talán megnézem..
Tápegységem h mennyire tuti nem tudom (Corsair RM750x 750W Gold - szintén alzás bontott kuponos olcsó cucc ) nem volt vele még probléma. Egy ágról megy a 2*8 pin de Furmarknál mikor 260 wattot tolt be fél órán keresztül semmi gond nem volt, így azt se hiszem h itt lenne a hiba.. Üresjáratban, semmi terhelésnél indult már újból sokszor..
Másik PCI slot.. 1060-nál sem volt gond, direkt lassabb slotba nem fogom átrakni..
WIN UEFI-s igen, fastboot talán be van kapcsolva most hirtelen nem tudom. Winen belül viszont a gyorsrendszerindítás, alvás ki van lőve...
Köszi h próbálsz segíteni.
(#4557) SzlobiG
Másik gépbe most nem tudom átrakni.. AB-t nem javasolják, inkább fel se telepítem. Mellesleg fogalmam sincs erről a ULPS-ről...
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz KaiotEch #4532 üzenetére
Ebből ki lehet hozni többet 4800 körül, ha van rá igényed, de ugye nagyobb fogyival és melegedéssel jár.
(#4536) Albigator Próbáld ki másik gépbe, ha ott is csinálja, akkor a vga a szar, ezt gyorsan körbe lehet zárni. Vagy AB-vel kapcsold ki az ULPS-t nálam a Vegánál egy inkompatibilitást oldott meg kikapcsolt képernyő után akadozott a kurzor, másik gépbe meg jó volt.
-
fanti
addikt
válasz Albigator #4554 üzenetére
Albikám, akkor még szivattyú van?! Sajnálom komám!
Esetleg az alaplapi memóriát teszteld le ezzel : y-cruncher v0.7.8.9503
(0,1,7) beállításokkal. Bocs ha már megvolt.
Mert arra gondoltam, ha esetleg egy pinduri instabilitás is van alaplap+cpu+ram fronton, akkor változatos hibák jöhetnek elő....Tápegységed tutira tuti? 12V ága egyben van? Kábelek? Próbáld meg, ha tudod külön-külön két tápkábellel meghajtani a kártyát......hátha....
Másik PCI-E slotban próbáltad már?
Win telepítés UEFI-s? Fast Boot olykor okoz változatos galibákat.
Egyenlőre ennyi jut eszembe, de sokkal okosabbak is vannak itt, mint én.
-
Albigator
őstag
válasz Shabam00 #4552 üzenetére
Nem a legújabb BIOS-t használom hanem egy szeptemberit (1816). Ez nálam a 6. BIOS volt , de a 2. márciusi (0809) volt a legjobb szerintem..
Újabb agesaval se vettem észre semmi pozitív változást memóriakezelést tekintve így a még újabbak már nem nagyon érdekelnek. Van egy jól működő beállításom most, új BIOS-nál már nem feltétlen így lenne, le kéne megint mindent normálisan tesztelni...[ Szerkesztve ]
-
Shabam00
csendes tag
válasz Albigator #4549 üzenetére
Xmp az rendben, de ugye a mi esetünkben egy intel procikhoz tartozó fejlesztésről van szó, van külön amd-hez optimalizált xmp is! Szerintem már üldözési mániám van, de tegyük fel ugye te is mint én kártya berakás előtt frissítettünk biost és érkezett mondjuk új agesa kód és esetleg bezavar valami a ramba!
De tényleg már lehet én lettem mániákus!
A lényeg, hogy valami összefüggésnek lennie kell, hogy másnak hibátlanul megy ugyanaz ami nálunk nem, szintén hasonló kezdési paraméterek melett, szűz win friss bios stb stb
Előtte egy gtx 1660ti -m volt, váltáskor friss bios friss win egyebek, mindenek hibátlanul kellene mennie! -
Albigator
őstag
válasz Shabam00 #4548 üzenetére
Ezt még most se értem.
Az emberek kb 75%-a XMP profilt használ tudtommal.
Akik nem (beszéljünk csak DDR4-ről az egyszerűség kedvéért) :
- 1. "amatőrök " a témában és hagyják az alap pl 2133 vagy 2400 MHz-en ketyegni a memóriákat
- 2A. nem feltétlen működik nekik az XMP (ez főleg proci, de alaplap, BIOS függő is a dolog) , mondjuk visszább veszik csak az órajelet 3200-ra, 3000-re, 2933 MHz-re de az időzítésekhez nem nyúlnak, ez esetben Zen+ról beszéltem például
- 2B. tuningolós kedvűek: sok mindent állítgatnak időzítéseket, DRAM, SOC feszt stb stbÉn a legutolsóba tartozom egyébként..
[ Szerkesztve ]
-
Shabam00
csendes tag
válasz Albigator #4546 üzenetére
Nálunk akinél problémák vannak redditen és amd help community-n 2 azonosságot véltem felfedezni, ez nyilván nem zárja ki, hogy más miatt legyen! 1. Xmp profilos memória 2. Gigabyte aorus lap valamely változata
Lehet már csak én látok bele dolgokat de így egy hónap szarkodás után már keresem az összefüggéseket! Nálam ugyanez a ram csak 3200-esbe! Most teszt manuálba csak cl 16 helyett cl17[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Shabam00
Nekem már 3. driver van fent, friss win de még mindig kínlódok vele (mondjuk 3 napja van nálam a cucc). Teljes mértékben megértelek h ha 1 hónapja szívsz akkor már eleged van belőle...
"Xmp vagy nem xmp memória?"
Ez amúgy miért fontos? Nálam nem a CL16-os 3200-as XMP van hanem manuál jól letesztelt 3333 MHZ CL16...
Procin is jól bevált -0.1V offset van belőve.
Config: adatlapomon, VGA nincs még csak frissítve de az ott van aláírásban...[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Nekem Msi Mech el semmi probléma.
-
Shabam00
csendes tag
Jelenleg ott tartok, hogy eladom 1 hónapja kínlódok vele
-
Shabam00
csendes tag
Sziasztok!
Olvasom itt a hozzászolásokat és látom, hogy nem vagyok egyedül!
Kérem segítsen akinek van már tapasztalata!
Adott egy Asus dual evo rx 5700-am, amivel már az összes létező drivert végig próbáltam kismilliószor újra raktam a wint, hogy ne is legyen az se gond, és még mindig folyamat ugyanaz a gond, fekete képernyő és kifagy, random játék közben, semmire nem reagál de nem is indul újra, mert pl a billentyűzet világítás is elmegy, mintha a fekete képernyő után ujra akart volna indulni, de kifagyott volna a boot,
Aki tud valami fixet vagy tippet mit tegyek attól szívesen venném a segítséget friss bios friss minden, és minden default settings -
Albigator
őstag
Nem.. Mindjárt kipróbálom úgyis. Az ment pedig folyamatosan.
Pedig korábban olvastam már ezt de elfelejtettem.
Szerk.:
(#4538) Tyrel
Úgyhogy mikor otthon vagyok nekem szinte mindig be van kapcsolva a gép.
Chrome úgy maradt pár oldal meg volt nyitva, olyan is ami realtime ment (IP Camera)
Aztán közben a családdal gesztenyepürét ettem közben Elek Zolis videót néztem. Mire visszatértem a szobámba már megint csak azt láttam, hogy be kell jelentkezni win-be...[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
válasz Albigator #4536 üzenetére
Azt hogy csinálod hogy mindig akkor indul újra amikor nem vagy ott, videokártya olyankor nem is csinál semmit... Kb. Windows Defender szokott olyankor elkezdeni scannelgetni, más nagyon nem történik.
Esetleg még azt megpróbálhatnád hogy a monitor (készenléti) kikapcsolását átállítod mondjuk 1 percre, és előtte ülve megvárod mi történik olyankor.
Turenkarn
-
Albigator
őstag
Na eddig tartott...
3. driver, friss clean win és megint újból indult a gép (nem voltam jelen) :
Win eseménynapló több kritikus hiba:
-egyik amit már korábban írtam: [link]
-másik:
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-DriverFrameworks-UserMode
Dátum: 2019. 12. 01. 17:21:25
Eseményazonosító:10110
Feladatkategória: User-mode Driver problems.
Szint: Kritikus
Kulcsszavak:
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: Albert
Leírás:
Hiba történt legalább egy felhasználói módú illesztőprogrammal, ezért a rendszer leállította a gazdafolyamatot. Ez átmenetileg megakadályozhatja az eszközök elérését.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-DriverFrameworks-UserMode" Guid="{2e35aaeb-857f-4beb-a418-2e6c0e54d988}" />
<EventID>10110</EventID>
<Version>1</Version>
<Level>1</Level>
<Task>64</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x2000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2019-12-01T16:21:25.278835300Z" />
<EventRecordID>1491</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="884" ThreadID="484" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Albert</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<UserData>
<UMDFHostProblem xmlns="http://www.microsoft.com/DriverFrameworks/UserMode/Event">
<LifetimeId>{9d9319a8-dda2-47a3-b915-14c6276be5af}</LifetimeId>
<Problem>3</Problem>
<DetectedBy>2</DetectedBy>
<ActiveOperation>0</ActiveOperation>
<ExitCode>259</ExitCode>
<Message>0</Message>
<Status>4294967295</Status>
</UMDFHostProblem>
</UserData>
</Event>Nem értem.. Csak pár progit raktam fel eddig: Chrome, Office, steam, PUBG, Origin, Fifa20, Superposition...
Driver: VGA és chipset...[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
MorePowerTool nélkül 4600 pont fölé valószínűleg nem lehet vinni, túlságosan le van limitálva driverből... (gondolom hogy az XT-nek ne legyen akkora konkurencia)
Órajelet húzd el koppanásig (1850), feszültséget meg... ahol stabil, Superpositionnal hamar kiderül. Kezdd mondjuk 950mV-ról aztán ha elszáll akkor 10mV-al vedd feljebb és próbáld újra. Tippre rossz esetben is 1V-on már stabil lesz, de ez ugye erősen függ attól hogy épp milyen darabot fogtál ki.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
zsida.kornel
tag
Rosszul írja ki? Egyszer az egyik haverom járt úgy hogy rendelt egy refhűtős 5700-at, nézegette hogy valamit elbaszott, mert a windows XT-nek érzékeli, újrarakta vagy 10-szer a drivert, még mindig xt, megnézte a számlát, ott nem xt volt. aztán megnéztea dobozt, és véletlen XT-t küldtek ref 5700 árban (kazycomputers vagymi)
Bár a pontjaid alapján a tiéd sima 5700 , nem volt ekkora szerencséd[ Szerkesztve ]
-
EdStarK
tag
válasz gaspargeri #4524 üzenetére
Az öcsém jelenleg is Vega 56 használ 19.9.2.vel az ég megadta világon semmi baja kézzel van behangolva, nem dobálja el a wattman a beállításokat és az Afterburnert is lehet vele használni.
-
OgreImre
senior tag
válasz CHaooSS #4520 üzenetére
A beállítás resetelésére valószínű még mindig csak a Windows 10 gyorsindítás kikapcsolása a megoldás.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
EdStarK
tag
Nem kell aggódni, nálam is eldobálja a wattman a beállításokat folyamatosan (5700XT) ezért hagytam auto undervolton és ugy használom, semmi baj nincs vele. Sajnos ilyen az AMD egy pár hónapot kell várni mert a drivereik kiforratlanok ezekhez a kártyákhoz. Vegánál is ugyan ez volt és lám ott is helyreálltak a dolgok idővel. (A türelem stabilitást terem )
-
Albigator
őstag
válasz R0GERIUS #4521 üzenetére
Én használok 4-et...
1 1080p 144Hz monitor (DP)
2 1080p 60 hz monitor (HDMI)
3 1080p tv (DP-HDMI)
4 768p tv (HDMI)Rengeteg problémám volt eddig, úgy h legtöbbször csak a főmonitor ment de a többit nem húztam le...
Most új win van fennt másik driverrel, de még nem nagyon volt időm tesztelni.[ Szerkesztve ]
-
R0GERIUS
tag
Valaki használ itt 2+ monitort?
Nekem stabilitási gondjaim vannak a jelenlegi legfrissebb driverrel, így azt akarom megtalálni, hogy mi lehet a gond.Hibák: Az ismert "signal loss" néha előfordul, de annál gyakrabban van, hogy játék mellett a második monitoron levő böngésző fekete képre vált, Discord esetén emellett pedig eldobja a voice chat kapcsolatot is. Háttérben tartva is előfordul, de jóval ritkábban.
Mi a jelenlegi ajánlott driver 2+ monitor esetén?
Illetve esetleg mit érdemes változtatni a jelenlegi 2 monitoros konfig mellett:
1) 2560x1080 (Ultrawide FHD), 75 Hz, Freesync, DisplayPort
2) 1920x1080 (FHD), 60 Hz, No Freesync, DisplayPort
(Kártya: ASUS ROG STRIX RX 5700 XT OC)
(CPU és alaplap: i7-6700K & Z270E)
(PSU: EVGA 650W GQ)[ Szerkesztve ]
-
CHaooSS
őstag
Kezd agyamra menni az RX5700 komolyan mondom. Afterburner nem használható rendesen vele a Wattman meg folyamatosan reseteli a beállításokat aztán amikor ventillátort beállítom újra akkor hiába 50%-ra rakom a maxot erre felmegy 75%-ra... majd belenézek fájlokba hátha rákényszeríthetem, hogy megtartsa a beállításokat
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
Albigator
őstag
Igen tudom már, benéztem a win10 topikba is még hajnalban, megnyugodtam tőle..
(#4515) fanti
Szevasz Koma!
Hát még nagyon semmi. Sokáig aludtam de takarítok most de lesz F1, Milan meccs, NFL is úgyhogy nem nagyon lesz időn tesztelni meg belakni a gépet.. Vagy csak nagyon kevés. Mondjuk pl F1-nél lesz "teszt" képernyőkiterjesztésben fog menni egy tv-n a livetiming..
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
Ez minden kártyával más lesz (nyilván), meg nekem ref. 5700 van amivel a Nitrósok valószínűleg nem sokra mennek...
Minden esetre nekem 2 beállításom van amivel bővebben kipróbáltam és stabil:
1: felső pont 2000/1040, középső pont 1400/800, power limit +20%
ezzel (ha a játék normálisan kihasználja) rendre 1900MHz felett jár az 5700 és így talán XT undervoltoláshoz is jó lehet (nyilván ott a power limit alapból magasabb szóval nem kell ráadni + delejt), de a ref. 5700 hűtővel (default fan curve-vel) ez már elviszi a HotSpot-ot 100°C fölé és azt annyira nem akarom...2: felső pont 1920/990, középső pont 1360/775, power limit +10%
ezzel kb. 1850MHz körül járkál és megmarad a HotSpot 100°C alatt, szóval inkább így használom, de XT-nek ez gondolom már teljesítményvesztést is jelentene.A memóriát én végül nem piszkálom, úgy vettem észre hogy amit korábban említettem Plague Tale alatti pillanatnyi fekete képeket az okozhatta... legalább is mióta hagyom default 875-ön (előtte 900-on volt) azóta nem tapasztaltam a jelenséget.
Nekem az a gyanúm, hogy FreeSync nem szereti ha out-of-spec hajtod a memóriát. Nem nagyon értem az összefüggést, hogy a monitor frissítését miért befolyásolja ennyire a memória órajele, de ugye ott van az az issue is hogy ha több kijelzőt, vagy magas frissítésű kijelzőt kötsz rá akkor alapból windows desktopon is 875-ön hajtja a memóriákat...
Nem tudom mi lehet a háttérben, de nekem egyelőre az a tapasztalatom hogy a memóriát jobb békén hagyni, amúgy se vettem észre gyorsulást amikor OC-ztem.Ref. 5700-nak amúgy sztem a gyári fan curve-je is teljesen jó, pont elfogadható szinten tartja a hangját is és a hőmérsékletét is, nem is piszkálom azt se. Tényleg, összességében sokkal jobb a ref. kártya mint amire számítottam*, ami gond esetlegesen van (bár igazából nekem nincs is), az meg mind driver eredetű lehet... az meg majd alakul szépen.
*XT-hez mondjuk már elhiszem hogy kevés a blower, sokat számít az a +30W power limit.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
SzlobiG
félisten
Sehogy, automódba nem tudsz állítani semmit, max más progival, de az meg megintcsak bugokhoz vezethet...
Tök egyszerű nyomd be az auto undervoltot és amit kiír fesz értéket állítsd be manuálisan azt ennyi.
Mondjuk nem 100%-os az auto undervolt se, nekem amit kalkulál 0%-os powerrel stabil, de már 10%-al nem, tehát a 0%-hoz igazítja a feszt én adtam neki többet mint amit kalkulált és így jó 10%-al.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
nekem ezekkel az auto mode-okkal az a legnagyobb bajom, hogy nem tudok melléjkük ventilátor profilt állítani ezt hogy oldottátok meg?
vagy tud valaki linkelni egy nála stabil, jól működő UV görbét?[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Tyrel
őstag
Szerintem ha kézzel nem is nyúzod, az Auto Undervolt-ot akkor is érdemes lehet benyomni WattMan-ban. Megoldja magának, nem hiszem hogy bárkinél is instabilitáshoz vezetett volna, viszont picit hűvösebb lesz a kártya.
Nyilván nem olyan aggresszív mint a manuális állítgatások, de pont azoknak való akik nem akarják maguk csinálni.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Albigator
őstag
válasz Albigator #4504 üzenetére
Beszarok komolyan mondom... Teljesen új win (clean install megint csak), Chromeot telpítettem csak aztán 19.11.1-es drivert. Erre már hibába ütközök, Start menüre kattintva nincs reakció... Semmi..
Korábban mintha olvastam volna már ilyen bugról, de friss winnél ami nincs tele egyáltalán szeméttel h a fenébe?
De még nem telepítettem fel a drivert addig jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz Albigator #4504 üzenetére
"Amúgy az az érdekes ha a 3-as állás (bal oldali) volt az alapértelmezett amivel szoftverrel is lehet vezérelni, de azt mondod default : OC volt akkor még most se értem. Nálam így gyengébb teljesítménye volt a kártyának, mint az 1-es (jobb oldali) Primary settingel."
Na ezt nem tudom, de kipróbálom én is, hogy most akkor mi is van pontosan.
Én a 19.11.3-ast használom, de volt fönt az eggyel, illetve a kettővel ezelőtti is, nem láttam lényegbeli változást.
-
Albigator
őstag
Fel van tolva már a legfrissebb win10 pro (19.03--> 19.09)
Ezután lesz sok idő újból belakni a gépet, most tuti nem raktam volna újra mert kb 3.5 hónapja volt már egy clean install..
Köszi a biztató szavakat, remélem most már minden rendben lesz.
Te melyik drivert használod? Nálam 19.11.3 volt fent először aztán a 19.9.2, most még semmi de a 19.11.1-et fogom sztem felpakolni, mert ezt ajánlották többen.
Amúgy az az érdekes ha a 3-as állás (bal oldali) volt az alapértelmezett amivel szoftverrel is lehet vezérelni, de azt mondod default : OC volt akkor még most se értem. Nálam így gyengébb teljesítménye volt a kártyának, mint az 1-es (jobb oldali) Primary settingel.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz Albigator #4502 üzenetére
Igen, ez az alap, ahogy kibontottam. Utána is néztem, és a Sapphire ilyen állásban csomagolja a kártyát. Úgyhogy ne aggódj!!! Nem volt ott kókányolás szerintem semmi.
Toljad neki az új Windows-t fel, a legújabb szükséges drivereket, de semmi mást!!!
Utána meg mehet pár játék is, és hajrá!
Én szerintem teljesen rendben lesz a kártyád, ezek a hibák mind szoftveresek voltak szerintem.Albikám, nagyon drukkolok, hidd el jó az a kártya és örömmel fogod használni!
Nekem mennek a nagy LAN gémek, BF 1, BF V, BattleFront II, és mindegyik szépen penget QHD-ban, 75Hz-en Freesync-el.
Ugyanígy megy a FarCry5, a New Dawn, a Ggost Recon, a COD MW 2019.
Stabil!!!
De csak a TriX van feltéve, és az sem megy, csak ha elindítom, illetve wattman-ban sem matatok, mert nyugit akarok, gyorsaságot, stabilitást, és sok-sok JÁTÉKÉLMÉNYT!!! És Neked is ugyanezt kívánom!!! -
Albigator
őstag
-
fanti
addikt
válasz Albigator #4500 üzenetére
Szerintem ha szűz Windowst raksz alá, megoldódik a probléma!
Amúgy elküldöm az én kártyám fotóit, frissen bontva a dobozából újonnan. Nézd meg, úgy áll a dip kapcsoló, hogy szoftveresen válasszon BIOS-t, azaz a TriX képes arra, hogy azon belül váltogasd, fizikai kapcsolgatások nélkül. (default : OC)
És a problémás hátlapi részedre egy válaszkép:
Nálam nincs olyan kifolyásféleség, de azért van egy pici elszíneződés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest