- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gabor0012 #20986 üzenetére
Ha valamelyik szín elmegy akkor általában az adatkábel volt a ludas érte. Vagy egyéb problémája is lehetett, pl kontaktos volt a tápkábel, és ahogy mozgott a kábel állandóan antisztatizálta magát. Vagy valami más probléma lehetett. Az, hogy egy monitor nálad nem működik jól, nem jelenti, hogy minden régi monitor szar.
Nekem van egy Dell CRT monitorom és a mai napig csodásan megy. Sajna nem tudom már mennyi idős lehet. Amúgy van egy tft Dell monitorom is, kb 6 éve vehettem használtam. Azzal sincs baj, napi szinten fut. Illetve van egy négy éves Acer tft-m is, még az is üzemel.
Mellesleg a régi crt-k esetén nem volt olyan, hogy a pc tápja lett volna a táp. A gép tápja csak átengedte a 230V-ot, semmi mást nem csinált. Azaz azt a táp kábelt bármikor lecserélheted villásdugóval ellátott kábelre.re: (#20980) br.rak
Ja tudom, volt c&c-ből win-es változat, de az alap verzió nem az volt. A redalert-el meg dos alól nem igazán lehetett normálisan játszani.re: (#20984) bacsis
német FDISK fut rajta, gondolom az MS Dos csak x86 kompatibilis masinákon futott. Vagy tévedek? -
válasz
gabor0012 #20985 üzenetére
Ez azért szerintem nem igaz, nézd meg egy rahedli P3-as és P4-es fut még, ill. tele vannak az apró hírdetések ilyen vasakkal...
Viszont ha megnézed, P2-esnél ráéégebbi gép meg már alig van
AmúgyÉs pont ezért is tűnhet hogy az elavuló félben lévő gépek hullanak mint a legyek, a nagyon régi gépek meg nem, mert a P2/P1-nél régebbi gépek már alig-alig fellelhetőek, nem találkozik vele az ember, így ritkán látni olyant hogy hopsz, még egy megpusztult, viszont ezek a P3/P4-ek még mindenhol ott vannak, és így a sok gépből könnyebben belefuthatunk oylanba ami pont előttünk nyekken meg -
spista222
addikt
válasz
gabor0012 #20949 üzenetére
Csak hogy hozzászóljak, lehet benne akármilyen VGA ha csak nem valami Ati HD3-4XXX akkor a youtube csak proci erőből fog menni és tényleg nem tudsz 360p-nél jobb minőségben nézni videót. Lehetséges hogy még a 480p-vel elbír de ekkor már válogatni kell a böngészők, VGA driverek és a flash playerek között.
A legerősebb P4(3,4-3,6GHz) is csak 720p-t bír el Geforce 7xxx és Radeon X1xxx vagy az alatti VGA-n(HD2XXX-el nincs tapasztalatom).Ha tuningolni akarsz akkor arra a BRAND gépek nem jók mert azokban általában semmiféle beállítási lehetőség sincs, de legalább a felépítésük masszív.
Retro: Ha már itt tartunk most kb P3-P4 gépek érnek a legkevesebbet mert ezek a "trágyadomb" kategóriák, mindenhol találsz belőlük, tele van vele az utca
.(P4-ek közé én már nem sorolom az AGP-s HD-s VGA-kat mert az már egymaga többet ér mint az egész gép általában, kivéve ha megvan pakolva rendesen a gép DDR1 1GB-os memóriákkal)
Ami ennél régebbi az már retro szerintem és minél régebbi annál többet ér és egyáltalán nem trágyadomb kategória hanem múzeumi. -
snake1977
őstag
válasz
gabor0012 #20949 üzenetére
Brand gépben cpu-t húzni? Nem túl sanszos, a legtöbb brand "egybegép" totál antitunigos, jó esetben az fsb-t fel tudod húzni ha engedi a bios, de feszültség állitás nem valószínű hogy lesz benne, úgy meg vagy birja a cpu vagy nem, de valószínűbb hogy nem.
Az Amiga bőven retro, az s478 p4 meg nem igazán, mivel pl. az Asrock még 5-6éve is gyártott s478 lapokat.
A retrozás egy életérzés, amikor bekapcsolod gépet, elindul a midi zene egy awe 64-en, vagy G'u'S-on, játszol azokkal a régi játékokkal amikkel az itt lévők még javarészt gyermek korukban "hard core" gémerkedtek.. nem a csilli-villi NFS Most wanted volt a csúcs játék hanem a GTA 3DFX mellett, esetleg egy Sam and Max, vagy épp a Goblins, Düne 2, Settlers. -
Murphistic
aktív tag
válasz
gabor0012 #20930 üzenetére
Az, hogy valami régi még nem jelenti azt, hogy olcsó is. Ha olcsón el is adja a tulajdonos, lehet a szállítási költségek kicsit megugranak. (Igen, megint youtube link következik)
Például itt van ez az új korában negyedmillió dolláros merevlemez: [link]
A volt tulajdonos lehet ingyen megvált tőle csak legyen aki elvigye.
Halkan jegyzem meg, hogy szerintem frescho nem a pénztárcádra utalt, miután letrágyadomboztál egy régi hordozható gépet egy retró gépes topikban.(#20929) plömplöm: Én szívesen olvasnám a bemutatódat (könnyen beszélek, ha nem nekem kell dolgozni
)
-
válasz
gabor0012 #20919 üzenetére
Tudod ez a topic is olyan, mint ahol a kínai negyeden túl következik a klubváros. Alul vannak a Játékos Halak. Hétszáz már a középosztály, ott a Kés vagy bevételi társaság. A felsőbb ezrek klubjában tagnak lenni olyan, mint a lordság. Szövetségünk a Hűséges Almák néven is közismert.
Maga, kedves idegen, melyik társadalmi réteg tagja?
-
-
-
tpower
tag
válasz
gabor0012 #20898 üzenetére
a brand gépnek meg van az az előnye, hogy bekapcsolod és megy. azok arra lettek tervezve, hogy nagyon sokáig tegyék a dolgukat beton stabilan. viszont ha van egy kartondoboznyi cuccod innen onnan az már mindjárt
sokkal érdekesebb mert te tudod eldöntetni mit mibe pakolsz. az hogy ez mennyire sikerül csak rajtad múlik. biztos bele fogsz futni sok érdekes dologba. régen mikor még nem mindenkinek volt nete nem volt más csak a próbálgatás, mert nem minden alaplapra volt rászitázva a beállítási lehetőségek, de mindent akkor sem biztos hogy megmutattak. aztán még akkor is bele lehetett futni a mégsem működnek együtt effektbe. a 486-os lapok többsége volt pláne úgy feliratozva, hogy a kézikönyvbe több oldalnyi beállítás ugye nem fér rá egy alaplapra. na és akkor még a bios, de majd úgyis rákapsz az ízére -
válasz
gabor0012 #20897 üzenetére
Ez a marhaság persze relatív... kérdés mennyire akarsz/fogsz elmélyülni az effajta hobbiba... ha nagyon magával kap, akkro rájössz hoyg ezek a brand gépek, nem fejleszthetőek, a teljesítményük "korlátozottak" azaz azt tudják amit a gyártó előír neki(k) és egy grammal sem többet, hiányoznak sok esetben alapvető funkciók (a BIOS-ból), nagyon sok esetben spéci alkatrészekből épülnek fel azaz az hagyá hogy nem bővíthető de ha valami elszáll benne, (táp, alaplap) dobhatod a kukába mert nem szabvány, és nem tudsz helyette másiakt beszerezni, meg ilyen aprságok
-
-
-
Epic79
tag
válasz
gabor0012 #20892 üzenetére
Szia! Nekem van egy HP Brio brand gépem. Asszem valami Celeron 433, 64 vagy 128mb ram, 1gb hdd. Ezen kivül minden interált a lapján. Crystal sound hang. A vga viszont érdekes, mert kis laptop memóriával lehet bővíteni. Jelenleg 4mb-os modulka csücsül az alaplapon. Hp passzív 70w-os táp van benne. Passzív cpu hűtés. Meg asszem HP cd író. De ez nem biztos. Teljesen hangtalan ha a vinyót lekötöm róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Konteó topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest