- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #103545 üzenetére
Az osszes trutyi csak feherito (hidrogen peroxid alapu), semmi mas. Az evek alatt minden muanyag elkezd lebomlani, oxidalodik, a megkotott oxigent szabaditja fel a peroxid, es a folyamat kezdodik elorol. Az uv katalizator ebben a folyamatban.
A napfeny valoszinuleg hasonloan oxigent szabadit fel, de ahogy en eszrevettem az eredmeny inkabb ahhoz hasonlit, mint amikor kiteszed a kertibutort a napra, es a szinet “kiszivja” a nap. Tehat az eredmeny nem a feherhez konvergal, hanem a sarga tonus lesz enyhebb (mint ahogy az elenk piros szin kifakul).
De ez az egesz mindig erosen fugg a muanyagtol es az eloeleterol, mert az absbe stabilizalot kevernek, antioxidanst tartalmaz (az uv protektorban is ez van - de ez is lebomlik, folyamatosan kezelni kellene). Az biztos, hogy az eredeti anyagot helyreallitani nem lehet, csak optikailag kozmetikazni, es minden kemiai folyamat csak egyre tavolabb loki az eredeti allapotatol.
Probaltam erosen sargult anyagot kifeheriteni (sikerult), majd beviaszolni (oxigentol elzarni), majd sotetben tarolni (igaz itt nyaron 30-32 fok van), de nem vettem eszre kulonbseget a visszasargulas utemeben. Enyhebb sarga feheritett muanyag valoszinuleg lassabban sargul vissza, de nekem ketsegeim vannak, hogy maga a deoxidacios folyamat befolyasolna az eredmeny tartossagat.Roviden: a feherites szerintem hatasosabb, de lenyegeben egyik sem fog hosszutavu megoldast jelenteni, ami egyszer besargult (degradalodott), az megint sarga lesz.
[link] -
3shae
aktív tag
válasz
FoxiestFox #103545 üzenetére
"azóta is éri a nap reggelente (asztalon van a gép), és nem láttam jelét visszasárgulásnak"
"viszont valahol olvastam, hogy nem is kell semmi trutyi, csak ki kell vinni a napra, és kifehéredik a műanyag.."
Azért van némi ellentmondás abban amit írtál, nem?
Ilyet vegyél: Kallos Illatosított Oxi Krém 12% ilyet a sarki fűszeresnél is találsz bagóért, az eredmény pedig tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest