- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erer1000
őstag
nekem PC World, Chip, Új alaplap, Computer panorama CD mellékleteiből összesen 100+dbom van kb.
97-2006ig vegyesen minden, de új alaplapból 97-2000ig majdnem minden.
pincében találtam 2 commodore 64, és tsaival. ha nem találom meg, költözéskor anyám kukába küldte volna mindet
-
RexMaximus
senior tag
Amugy megmosolyogtato volt, hogy a rendszervaltas idok koruli legnagyobb warez szoftver bizniszben erdekelt tiltotta le elsokent a sajat kiadvanyat az oldalrol
De valoban igy van, nem erdemes felteni az osszefoglaloba. Ido kerdese, hogy jelezzek az oldal uzemeltetoje fele.
-
RexMaximus
senior tag
Azt a Szilvinek is mutattam, nagyon komoly
(#52378) arn
Ahogy a video is bizonyitja, az lehet ennek az oka, hogy ezek a gonosz nyugati, imperialista emberkek mindet felvasaroltak elottunk.
Nekunk meg maradt a Copy Party…
Amugy egyszer, a hoskorban vettem egy dobozos jatekot. Az 576 gondozasban jelent meg, No Limit c. autos jatek C64-hez. Egy tanulsagot levontam belole, ha fizettel egy jatekert (eredetiert) azt valamiert jobban ertekelted mint az "ingyenest".
Masik tanulsag, a mai napig tudom kinek adtam kolcson, es hogy nem kaptam vissza, es ennek mar tobb mint 20 eve
(
) (lehetoleg ne adjunk kolcson semmit, ez van, mondjuk utana se tartottam ezt be
)
(#52380) sanchezsa
Cable selectel probalkozni esetleg?
-
RexMaximus
senior tag
Jo kerdes, gep hatuljan van egy Dell matrica, de semmit se talaltam neten az alapjan rola. De az alaplap BIOS-a Foxconn logoval indul es sztenderd a BIOS is ha belepsz (nem a brand gepekre jellemzo egyedi BIOS). Haz elejen nincs brandre utalo logo (Brand masinan mindig szokott lenni). Emiatt azt gondolnam, hogy nem.
Viszont 4 ilyen alap konfig van nalam, memokon, hdd-n Dell matrica van, emiatt megis Dell alltal osszeallitott masina lesz ez.
Az is fura, hogy ennyire low end, 2007-es osszeallitas, P4 631-el. Mondjuk ennek orulok, hogy nem Prescott, hanem az ujabb 65nm-es, nem melegszik annyira, a venti fordulatszamat is jelentosen vissza lehetett venni igy.
A tapot en tettem bele, eredetileg DTK tap volt benne, de kettot neztem meg eddig, mind a ketto hibas volt. Minosegi tapnak tunik a sulya alapjan igy, mennek a javitando tapok koze.
(#52336) flymi
Meglesz
, "elcseszett" szornyeteg, de igazabol megkedveltem most (nezd a kialakitasat, valami BTX kezdemenyezesnek tunik, plusz a maga koraban se egy csucsgep volt) nem egy gyujtemenyi darab. Pont emiatt tokeletes lanozasra
. Nomeg eleg lesz a vinyot tukrozni a tobbihez igy ha valakinek kell majd lan-ra gepet biztositani. Minden be lesz allitva / telepitve, csak ossze kell dugni es bekapcsolni.
BH7 - Ehhez jo nezne ki egy korabeli piros nyakos vga. TI 4200-at hasznaltam en melle. (memok (is) majd mennek, van mar doboz, csak vagnom kell belole
, 2db 512-es jo lesz ebbe). Erre a gepre (laphoz) XP dukal. 98 mar elavult neki. Bar azon se lepodnek meg ha nem nagyon lenne driver se hozza.
Igazabol az XP annyira egyben volt, hogy en PIII-ra is azokat tennem (lehet fat 32-vel, ugy valamivel gyorsabb), korhu konfig ide vagy oda
. PII eseten merlegelnek csak, hw fuggo ott.
98 nalam inkabb PI - PII (SS7).
-
erer1000
őstag
ebayról uno ezer ft, nano 600ft, kábel, és a posta is benne van az árban
nem kell hivatalos eladótól venni, nekem az 1000ft-os arduino uno-n a made in italy nyomat is rajta van a hátulján, egyenesen shenzhenbőlviszont én nem zero-ra gondoltam valamiért, hanem a rendes board ra
5 euró bőven jó ár már
-
bacsis
Közösségépítő
Most így gyorsba ezt találtam
Mondjuk van ami kiesik, de van pár jó tipp.. pl tényleg el is felejtetem a Wolf 3D karácsony edisön-jét -
erer1000
őstag
karácsonyfa villogtatásra elég drága egy RBpi
én ezt arduino uno-val csináltam, olyanra hogy ajándékba ment.
mondjuk én fából csináltam az arduinonak dobozt, arra lukat fúrtam fent, amin kimentek a kábelek, és puha filcből "négy ágú" fát hajtogattam, vágtam, ragasztottam, és a szélekre raktam ledeket, több színt, és eléggé elnyújtott szinuszos hullámzással mentek 6-10 másodperc volt míg lassan felfénylett és kialudt egy csoport ha jól rémlett. rpi-vel nem tudod hasonlóra megoldani? mert kicsit fura hogy kb villog, csoportonként eltolva valamennyivel
a dobozt persze lefestettem akril festékkel
a kábelezéssel a tököm tele volt a végén már, meg amikor ragasztottam
mi lesz a terved vele amúgy?
-
A kapocsolóüzem miatt az áramfelvételnek köze sincsa a szinuszoshoz. Valaki a logouton sima árammérésből próbált felvett teljesítményt számolni. Fölöslegesen próbáltuk győzködni, hogy értelmetlen amit csinál.
Ezek a kütyük amúgy már elég gyakran vesznek mintát. Ami nekem van az sem nagy durranás, kis fogyasztásnál pontatlanabb. Tesztelni jól lehet E14-es és E27-es LED-es fényforrásokkal amik maguk is kapcsolóüzeműek, csak be van építve a "körtébe"
-
quailstorm
félisten
Ahhoz már kell Windowsos driver, úgy már szólhatna. De ez egy másik történet.
330-as porton sincs semmi hang. Tisztán DOS 6.22-es gépem meg sok sok év óta nincs, csak a laptop amin nincs gameport... Úgyhogy ez most szívás. Elfogyott az időm is erre, majd később folytatom.
-
quailstorm
félisten
Most épp 300-as az SB16, de nekiesek akkor...
OUT IN-re figyeltem. De próbáltam fordítva is hátha.
Kapcsolót is próbáltam minden állásban már, de a többi az a sorosporthoz van. Ezen van RS232, csak sajna nem szabvány dugóval, ahhoz is venni kéne kábelt...
Azzal gameportos kínlódás se lenne, MPU-401 se kéne. -
HSNet
aktív tag
Köszi, ez volt a lényeg.
A midi része az olyan, amilyen soundfont-ot találok hozzá. Youtube alapján mindkettőhöz létezik olyat, ami bőven az elmegy kategória, de azt, hogy mennyire lesz zajos, azt nehéz belőni valaki más felvétele alapján. AWE32-höz képest keresek olyat, ami értelmesen szólA többiről még várom, ha van valakinek személyes tapasztalata
-
The DJ
addikt
USB-s floppy meghajtóm természetesen van, anélkül tényleg jóval nehezebb lenne ez a hobbi. A fő probléma az, hogy ebben a laptopban nincs gyárilag floppy, külső adapterrel lehetett csatlakoztatni hozzá a külön megvásárolható floppy meghajtóját, de ennek a csatlakozója is egyedi ahogy látom, tehát kb. lehetetlen ma már találni hozzá olyat, ami passzol és működik is. Tehát marad a HDD-s bohóckodás, azaz kiveszem és másutt próbálom, de per pillanat csak az IDE-USB kábelem volt kéznél. Betehetném egy másik IDE-t fogadó laptopba, de amik vannak kéznél szerintem már azok is túl újak ehhez. Egy próbát azért megérhet.
A HDD halálát azzal akartam kizárni, hogy kerestem egy garantáltan működő 2GB-os példányt, ezt próbáltam FAT32-re és FAT-ra is formázni, bootolhatóvá tenni és rárakni egy MS-DOS-t, de nem tudtam bootolásra bírni vele, ámbár valami történt, mert magyarul írta ki a masina, hogy a rendszer nem található. Tehát lehet, hogy itt csak én voltam a béna, nem tudom.
-
The DJ
addikt
"Forrasztott energiaforrások esetében szokott lenni két külön PIN, amire rá lehet kötni a cserealkatrészt. Eddig nem láttam kivételt."
Ez új infó, utánanézek, hátha itt is ez a helyzet.
"Jártam így, egy szintén egyedi meghajtóval rendelkező 386SX Compaq esetében. Mechanikai gondja volt. Neked is meg kell nézni, mi okozhatja. Szedd szét, tisztítsd meg, kend újra, rakd össze, és próbálgasd. Elektronikai kontaktusokat takarítsd le sebbenzinnel."
Már volt szétszedve (bár nem teljesen). Azt elértem, hogy olvasni mindig olvas, ami szuper, a gond az, hogy valamiért nem tudom kiadatni vele a lemezt, úgy kell kierőszakolni belőle. Egy floppy szét is esett már emiatt. Persze ez egyértelműen mechanikai hiba lesz, megpróbálom majd teljesen szétbontani.
"Kopó alkatrész, ne próbáld meg javítani. Méret és feszültség azonos típussal pótold."
Akkor ezt se úszom meg, a tápot is szétszedem és megnézem milyet kell keríteni bele.
"Kép alapján szokásos Realtek 8019 / 8029 (AS).
NE2000 kompatibilis, jumper-free kártyák. Toolt találsz hozzá, beállítod kívánt IRQ / DMA / MEM értékeket, majd NE2000 kompatibilis drivert felteszed Windows 3.11 alá.
Utána máris indíthatod a mIRC-et."Sok mindent láttam és csináltam már az évek során, de a retro hálózatkezelés kimaradt az életemből. Amikor ilyen gépeim voltak sosem kerültem hálózat vagy net közelébe, úgyhogy ez teljesen ismeretlen terület. De szeretek kísérletezni, úgyhogy neki fogok ugrani ennek is. Biztos jövök majd még ezzel kapcsolatban kérdésekkel.
Köszönöm a válaszokat
Esetleg a 386-os laptop DOSosítására nincs valami ötleted?
-
arn
félisten
ez a db egyaltalan nem zajos kartya mai fullel sem, pedig en a ventilatorokat is motorzaj alapjan valogattam ossze es par szazat forognak csak... a 8x fok meg teljesen normalis a korszak kartyai kozott. masik 8800gtxel nincs osszehasonlitasi alapom, de elvileg tok egyforma mind.
persze ettol meg alulmeretezhettek eztazt rajta, ami megadta magat a 11 ev alatt.
-
arn
félisten
Inkabb csak a maga koraban szamitott nagyetkunek, ma a 155w tdp egesz baratsagos ertek, es a hutoje is meglepoen halk, es fel sem tekeri rendesen. A szenzorok alapjan 8x fokig megy fel furmarkkal. Ez alapjan meg rendben is lenne... megfelel a korabeli teszteknek.
A memtesztek alapjan a memoria ok, valszeg gpu melegedesi gondja van, mert az elso loopok artifactok nelkul mennek, utana kezd el hibazni. Lehet csak at kellene kenni, de elobb megprobalom visszaszerezni a penzem
-
arn
félisten
Jol tippeltem, 2006 es 2007 vege koze tettem. A 8800gt csak 2007 ev vegen jott, es nem lehetett kapni, nehez volt beszerezni normalis aron, akkora volt ra a kereslet. Aztan hogy kijottek a 4800asok fel ev mulva, akkor meg a kutyanak nem kellett hasznaltan. Ez az a korszak volt, amikor ugy cserelgettem a videokartyakat, mint mas az alsogatyajat, ezutan par evvel alltam le a nagy csereberevel. Ebbol a korszakbol volt 8800gts 8800gt 4850 4850cf 4870x2 4870 4890 gtx280 kartyam. Utana a 5850 volt meg tovabb, aztan azota meg csak ket masik kartya osszvissz.
A 8800gtx nem tunik ritka kartyanak, hogy mennyi az ep belole, azt nem tudom
-
-
RexMaximus
senior tag
Ujabb valltozataval talalkotam meg volt is belole, egy 400-as procival, matrox g200-al. Ugyamilyen passziv hutese volt a proccnak. Ugyanez a haz es bele is igy nezz ki, ez is allithatova alakithato. Tappancsokat is ott latom az oldalon.
Haver evekig ezen UT-zot es daralta a nepet.
Jol nyomta ami modemes nettel foleg ertekelendo dolog volt
-
Elég tűrhetően átjön YT- on is, kiegyensúlyozott hangja lehet élőben. Általában nem elég jó a hangminőség, veszít az eredetiből, itt is érezni, de meghallgatnám a helyszínen. Persze valami jóminőségű audio láncra kötve. Maga a cucc marha jó lehet, de nekem ez már bonyolult kissé
Láttam a gépében egy Gotek- et, én is kaptam egyet, de még nem is próbáltam ki
Még mindíg az utoljára épített Phenom-II finomhangolását aberrálom. Úgy néz ki hogy az IMC DDR3- as része kényesebb mint a DDR2. Először azt hittem xarok a mezei ramjaim, de úgy néz ki csak nagyon kényes a freki/időzítésre az IMC, nem könnyű optimális beállítást találni
-
-
krisz67
tag
Hát igazából, mivel HDD ről nembírtam felrakni a Win 3.11et, így megpróbálom előlröl, csak DOS al és floppykkal.
DOS 6.22 Supplemental os, 4 img fike van benne, 3disc és a sup. Windows Me-s gépen leformáztam 3 3.5" floppyt, és kimásoltam az img fileok tartalmát a floppykra (disc 1 et az első üres floppyra stb). Címkéket nemadtam a lemezeket. Ez pipa, jöhet a 486os gép.
A 486 osba beraktam a Win 98SE floppy t, próbáltam shift+f5 es parancsort behozni lemezcsere be a DOS, setup beírom, és enter. Aztán jött az üzenetet, valami olyasmi hogy közvetlenül a DOS telepitojet indítsam el, nyonjak control alt del t, vagy enterrel térjek vissza a parancssorba.
És itt tartok most.
-
-
arn
félisten
szvsz egyszeru a valasz... a gs a roland termekekkel kerult bemutatasra 1991 elejen, addig a gmt csak 1991ben veglegesitettek, az erre epulo termekek kesobb jelentek meg (92?). gyanitom a roland belelatott a szabvanyositasi folyamatba, illetve reszt is vett benne, de nem tudhatta 100%ra, hogy milyen lesz a vegeredmeny. par elteres volt, azokat kijavitottak, igy rakerulhetett a logo.
az sc55 meg egy atmeneti idoszakban szuletett, a kesobbi roland termekek meg mar ennek megfeleloen keszultek.
-
arn
félisten
epp azert vettem meg, mert nem volt draga - ahogy az ebayen nezem, konnyu eladni.
The earliest Roland SC-55s simply have a "GS STANDARD" logo on the bottom of the front panel, while slightly later SC-55s have a "GS" logo. Modules with the GS logo may still be
Between these Roland SC-55s and the later devices, there were two changes in the instrument map. Early modules have at Program Change #121 Fl. Key Click. There is no Breath Noise tone. Later modules in the series would put Breath Noise as the default tone on PC#121 and put Fl. Key Click as a variation tone. Breath Noise is the canonical General MIDI tone for PC#121. Early modules lack a sine wave variation tone at PC#81. These changes can be seen in all General MIDI/GS units and even some simply "GS" branded units. GS branded SC-55s with a Control ROM version of 1.10 will have the old instrument table, while units with a 1.20 or 1.21 Control ROM will have the new instruments.
By no later than March of 1992, Roland added official support for the General MIDI standard to the SC-55, CM-300 and CM-500. These modules are identified with the General MIDI logo being next to the GS logo. Unlike the SC-55mkII, the SC-55 cannot initialize GM mode via the front panel. However, it can turn the GS features off by pressing the part buttons simultaneously, using the all and mute buttons to get to the Rx GS Reset item and pressing the instrument left button to turn it off (and the right button to turn it on).
-
RexMaximus
senior tag
A bal felsot boritosat kaptam kolcson elosszor. 2x kulon vezerlokartyas olvasom volt akkor
. Tipikus egy lemez 50 jatek volt.
Nekem az elso 96-ban irt szerviz Cdm van meg. Eredetileg Win 95 volt rairva, de egy haverral updateltuk a dolgot. Hozzaadott ertek
. Ez keretbe fog kerulni es kiteszem a falra.
-
RexMaximus
senior tag
Mar 10 mega korul is kinlodas volt a floppy. Persze akinek mas nem volt ezzel nyomta.
De osszetomoriteni, egyenkent kimasolgatni, majd a celszemelynel egyenkent vissz a gepre azert nem egy gyors dolog volt. Az sem volt ritka, hogy ket peldanyba tettuk meg, mert a celszemelynel csomagolhato volt, hogy az egyik lemezzel persze lesz valami. Akkor meg ugye bukta az egesznek.
95 utan mar kezdetk megjelenni a tobb 10 megas jatekok is.
1.44-es lemezekrol nincsenek jo elmenyeim. De az 1.2-esek valamiert sokkal megbizhatobbak voltak.
Igazabol azok itt nalam ma is mukodnek. C64-nel is. 1.44-es meg hat... nehez dio
.
-
arn
félisten
en szinte csak erre a vipowerre emlekszem... hulladek volt, a kesobbi idokben volt ez mar feketeben is (az meg 2003-04 elott nem nagyon lehetett). voltak ennel igenyesebb rackek is, csak nem nagyon arultak oket otthon.
pl demoscenen bevett szokas volt, hogy a partyanyagot (ami akkor is tobbszaz mega volt) odaadtak a kompok utan. ment a sorbanallas vinyokkal, floppyval meg cdvel ki is rohogtek volna
az egeszen a normalisabb sebessegu netig altalanos volt. 96ban gyorben az egyetemen (foiskolan) olyan nevetseges savszelesseg volt, hogy az betarcsazos modem ahhoz kepest szelvesz volt.
-
arn
félisten
Ahogy irjak, nem volt tobb vinyo, az egyetlen vinyonkat cipeltuk, azert mert 93-94ben mar egy nagyobb jatek csak lehet 1x floppyra fert ra, es baromi idegesito volt, amikor a 12. hibas volt (nem beszelve arrol, hogy nem egyesevel jottek ezek). Mar ekkor is szivacson volt a vinyom, egyreszt a cserelgetes miatt, masreszt meg nem razta szet a hazat.
A cdirast mi is osszekooperalva oldottuk meg
akkor meg tobb ezer ft volt egy iras, de a mai napig megvannak ezek a cdk. Az elsore (96) meg egy rakat jatek fert, par evvel kesobb mar csak par db, az is ripben. Aztan gyorsan elszalltak a vinyomeretek.
Az elejen sokan bizniszbol vettek cdirot, az elso emlekem egy srac volt a sulibol (x evvel idosebb volt mint mi), aki mintha az urbol jott volna. 94 osszel-telen kulso scsi cdiroja volt, scsi 2tb vinyoval - ez akkor hihetetlennek tunt, a mi 10-20x kisebb vinyoink mellett. Mi akkor kezdtuk kapisgalni, hogy mi is az a demoscene (en csak 94ben lattam a second realityt, ami annyira tetszett, higy most batran kijelenthetem, hogy meghatarozta a kesobbi eletemet), o meg volt kint a 93as assemlyn. Jatekok-demok-modulok
ez volt a fo mozgatorugo a masolgataskor.
-
RexMaximus
senior tag
Retrosabb dizajnuk volt a regebbieknek, pl itt a masodik gep - [link]
Vannak ennel meg oldabb kockabb formak is, azokbol is akad par csak nagyon elastam oket
Igeny - pont azert volt ra mert ha adatot akartal mozgatni nem volt sok lehetoseged. Nyilvan ez egy szukebb reteg igenye volt akik mar kerestek annyit es elegge benne voltak a temaban.
Milyen lehetoseged volt? Kb csak a floppy. Felejtos.
Innen onnan osszegyujtogettuk a cuccokat, amik felkerultek a vinyora es ezt igy lehetett cipelni haverokhoz.
-
Nem volt két vinyó. Nekem valami böszme toronyházam volt, mait a fenének volt kedve kiásni az íróasztal mellől, hogy bekössön egy vinyót. Ha valaki vinyót hozott, akkor az be tudtuk rakni a rackbe. Ugyanígy ha átvittem máshoz az én vinyóm, akkor nem kellett szétborítani a riget. Tuti, hogy 94 környéke, mert még suliba jártam
-
arn
félisten
Mar a 90es evek elso feleben is vinyon cserelgettuk a cuccokat. A rack (kesobb) azert kellett, hogy az illeto gepet ne kelljen szetberhelni. A cdiras sokkal lassabb volt, meg draga is.
De nincsenek jo emlekeim a rackekrol, hamar tonkrementek. Nekem is olyan 98tol a 2000es evek elso feleig remlik.
-
RexMaximus
senior tag
Mi pl vinyon vittuk a cuccokat cd kiirasahoz vagy eppen egymashoz. A cd iros meg egy yamaha 2x scsi iroval operalt emlekeim szerint. '97 vegen szerintem mar volt rackem.
Persze kesobb valt popularisa, csak korhu konfigokat akarok osszerakni es nem tudom mikor kezdodott el ez
.
Szerk - na a cd iro baromi draga volt akkor. Csak a "nepperek" vettek ilyesmit otthonra
-
arn
félisten
a voodoo egyertelmuen jobb vas volt, mint a konkurencia. a v2 is megjelenesekor, egeszen a tntig. a tnt sebessegben is hasonlo, es nem bolhafingnyi texturakat hasznalt. v3nal mar korabban megjelent a tnt2ultra, es egyertelmuen eloremutatobb kartya volt minden szempontbol, hasonlo sebesseggel (ha eltekintek attol megint, hogy a v3on gyakran joval kisebb texturak voltak - 16m ram, es zero agp amugyis). a geforcenal meg mar nincs mirol beszelni.
kb 98 kozepeig volt "a kartya", egy v2 99es jatekoknal is eleg gyaszos. szinte a felvasarlasig az elso ket generacio hirebol akartak megelni, az volt a szerencsejuk hogy ez az akkori fejlodesi temponal nem volt tul regen
-
arn
félisten
Itthon en sem lattam, de az ebayen most is lehet venni ilyet 486 borda neven. Szvsz ez a beakasztos mar azert nem terjedt el, mert a masik mindennel kompatibilis volt socket1tol kezdve.
Anno nekem is azaz aranyszinu volt a dx4en, a mostanin ragasztott borda van, 60 fokig megy fel kb. Eloszor abban sem voltam biztos milyen proci, wb vagy wt, de wbnek jumperolva rendesen gyorsul a cache atvitel.
-
krisz67
tag
Igen, igen sokat enne, ezért leginkább csak Backup kor/adatmozgatáskor megy. De amúgy meg igen, a kíváncsiság miatt is dobtam össze
Kipróbálni ezt az OMV szoftvert (Eddig Win XP volt rajta csak, meg sokkal több RAM) Viszont ott megosztottam a HDD- tartalmát a hálózaton, és kész is volt, itt viszont még vannak még gondok a megosztással, gyakorolni kell még
Málnára nem lehet rákötni SATA HDD ket, nem? Csak talán a B modelre.
Igazából TV re kötve, lehetne HTPC is, ha viszi a FHD tartalmakat (mámint a málna)Igazából egy rendes NAS-t szeretnék majd itthonra, legalább egy egy rekeszes Synology Diskstation DS115j -t, vagy ha úgy volna pénzem akkor egy 2 rekeszes változatot. És bele egy Red HDD-t, legalább 1-2TB osat. Csak még erre nincs lóvé, addig ismerkedem ezzel a NAS nak beállított géppel
Igazából FHD filmeket akarnék majd nézni, bármelyik eszközömről, PC ről, TV ről stb -
-
alvaro
senior tag
Az szép, és próbálom észben tartani, hátha találok megfelelő átalakítót. Parám, hogy nem tudok esetleg már PS2-es perifériákat se beszerezni hamarosan, nem hogy AT-s billt meg soros egeret. Mondjuk billentyűt PS2-est használok 286-on is, azzal nincs is probléma, de az idő halad, bennem meg dolgozik a paranoia...
-
PS2 csatis optikai egerem van, beszereztem pár vadi újat tartalékba, mivel már kifutó termék. Tehát PS2- re nem is akarok USB egeret dugni. A sorosra lett volna tuti USB vagy PS2, de hát akkor az nem megy. Marad a golyós, legalább korhű, valamint abból is van tartalékom bőven, köztük 2db új Genius is.
-
A franc, a legközelebbi natív IDE gép 70km-re van :S:S:S:S
Kösziarn : Borzalmasak voltak a Quantumok (főleg bizonyos fejvezérlővel, ha minden igaz, a Philips volt jó?) de szerettem őket, volt pár darab
40, 170, 210Mb-osak sajátok, meg sok kölcsön, vagy javítani való. Aztán a végéről, 10-15GB-osak. Hűtve sokáig mentek.
DarthSun : A fene tudja, ha legközelebb megyek haza, akkor megnézem, K6-om mit lát belőlük, aztán hátha jó lesz az USB-nek is... De fura, hogy a partíciót se látja :S
-
-
arn
félisten
a biosban en nem talaltam erre semmilyen informaciot (csak block mode van), a kep alapjan pio4 modban megy, dma nem aktiv... nalad 2es dma modban megy.
a vezerlochipeknek utananeztem, az egyik 94es, a masik 95os, amit mar pcihoz is csatoltak, tehat igazan kesoi dbok. az fps benches eredmenyek alapjan a vlb vezerles nem tunik lassunak.
nem win98 alol inditottad?
-
arn
félisten
A tipikus egy jelzo - irhatom ugy is, hogy a tipikus felsokategorias konfig, es ezt is akartam irni. De ez sem igaz teljesen, mert processzor szempontjabol a 486osokra fokuszaltam - 94ben az usaban a felso kategoriaban mar nagyon a pentiumot nyomtak, a dx2 mar inkabb alsokozepkategorias gepekbe ment, a dx4 volt a felsokozep kategoria. 486os konfigot akarok epiteni, az erdekelt, hogy kb milyen korites volt akkoriban hozza elerheto.
Segitsegnek szantam a dolgot, de vegyetek semmisnek a hozzaszolasomat, aztan nincs belole vita. Mindenki azt epit maganak, amit akar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest