- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nudlee
aktív tag
válasz
bacsis #32183 üzenetére
Köszi, akkor inkább majd csokira cserélem
harmat007: én is épp azon gondolkodtam, hogy ezek csak szűrőkondik és nem biztos, hogy túl nagy jelentőségük van. Van itt helyben egy komolyabb laptop service (talán van BGA állomásuk is), megkérdezem azért őket, hátha pici pénzért visszamelegítenék a két kondit.
-
-
-
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #31961 üzenetére
Nekm vagy egy Opteron 2218 és egy Opteron 8435 proccom.
Ha valaki szeretné megrángatni egy jó lapban, akkor szóljon. Kölcsön adom. Én csak úgy tudom, ha rákötöm egy spárgára és úgy rángatom. -
-
válasz
bacsis #31878 üzenetére
Én mondjuk megértem ha abból főz ami van, én is ilyen vagyok.
De azért is ajánlottam fel neki, mert a mostani egyértelműen karcsú, azt meg nem gondolom hogy kerítenie kellene bele egy drágábbat.
Nekem az első C2D felállásban (lap azóta is ugyanaz) is egy HIS 9600XT volt, csak 128-as, meg nem ilyen GSi -
-
pw12345
aktív tag
válasz
bacsis #31838 üzenetére
Lejátszókban próbáltad állítgatni a hangcsatornákat, különböző állományokkal?
Szoftveresen is csodák fordulnak elő. Pl. mire sikerült hangot varázsolnom Hauppauge TV kártya alá
a DScalerben, a gyári programja már nem adja ki a hangot, de valahogy mégis, mert felvételnél meg van hang,
de közben néma. A Dscalerben meg nem tudtam rádiót varázsolni, hiába állítottam be az FM channelt,
így most nem tudok rádiót hallgatni, csak, ha előbb felveszem a műsort -
-
-
-
válasz
bacsis #31838 üzenetére
Mondtam hogy a ram csinál ilyet (XP ok, 7 nem)
Hangfal: lehet kontakt hiba, pl. forrasztásnál.
Megdöntöd, szól: tipikus, nehezebb alkatrész lábánál forrasztási hiba. De lehet kis cucc + panel feszülése is.
Szóval végignézném a kontaktokat, csak vigyázva, leginkább kihúzva, még ha így nehezebb is, mert tudod, az áram alatt lévő alkatrésznek csak a fogása más -
válasz
bacsis #31826 üzenetére
Hacsak nem olyan az az új rendszer mint ami engem szivatott és te mondtad meg a tutit
Amúgy igen, memória okozhat galibát, anno meséltem is, hogy csak 7 alatt jött ki hogy rossz a ram, de ott már telepítéskor, XP alatt még az Orthos sem nagyon sikított.
Nekem is furcsa volt, de van ilyen. -
-
-
válasz
bacsis #31569 üzenetére
Táp normális szerintem, pont úgy van ahogy mondod - a Delta gyártja a belsőt, és ennél is így van, és nem úgy írták rá hogy a Chieftec-nek gyártották, hogy az ő cimkéjüket tették rá, és magukat meg sem elmítik, hanem a sajátjukat, és csak megjegyzésként került oda hogy a Chieftec-nek gyártották.
Korábbi - későbbi: nem volt tiszta hogy hogy érted, azt írtad, hogy emlékeid szerint az általad említett lap volt az első - akkor azt úgy értetted, hogy az első, amiben ment a tuning? -
válasz
bacsis #31565 üzenetére
Ez biztos hogy korábbi platform, mert 478-as, mondjuk időben lehet későbbi, de nem hinném.
OC meg engem annyira nem izgat, de majd ránézek hogy milyen lehetőségek vannak.
Ha jól emlékszem, a linkelt leírásban ott a teljes bios, az is elárulhat valamit.
Érdekesség, hogy dtk cimke van a lapon, a ház se semmi, Chieftec Dragon, és ez a gyári dtk háza, benne van az alaplap leírás-matricája.
A táp meg Delta, ráírva, made for Chieftec. -
válasz
bacsis #31545 üzenetére
Hát szegény FX valóban csak OpengL alatt jobb a 9600-nál, mondjuk a sima 9600 azért nem annyira acélos, de DX alatt így is bőven jobb az FX5600-nál, bár DX7-8 alatt meg mindkettőt lenyomja a Ti4200, szóval nem olyan egyértelmű a választás, bár összességében tényleg a 9600 tűnik a legoptimálisabb választásnak a 3 kártya közül, DX9 alatt egyértelmű favorit, de DX7-8, ill Opengl alatt sem annyival lassabb a másik 2 kártyánál, hogy lenne használható, ill. az új nyílt ati driverekkel Linux alatt is jól muzsikál.
-
válasz
bacsis #31483 üzenetére
Üzembehelyezve, szól mint atom, nagyon-nagyon kellemes hangja van így elsőre, majd összeengedem az USB- s Audigy- vel hogy melyik győz
Egyelőre csak a Win7 nyers driverrel :A külső egység kábele elég hosszú de egyelőre csak rátettem a Phenom tetejére, majd fent lesz az asztalon az erőlködő közelében.
-
válasz
bacsis #31348 üzenetére
Hát én nem egy 5x86-ról tudok, ami megmurdelt az 5v-tól egy idő után, hiába volt hűtve (mondjuk én csak olyannal találkoztam ami el sem indult 5v-on, a 4-et még bírta simán), az már alacsonyabb csíkszélességen készült, mint a korábbi 3,3v-os procik, szóval csak óvatosan az 5v-al.
-
balux33
csendes tag
válasz
bacsis #31288 üzenetére
Elsőnek én is erre gondoltam, de azokat elméletileg nem szerelték 500-as procival.
Armada M300 lehet inkább szerintem, de majd kiderül.
Van egy pár Compaq laposom, de ezek még hiányoznak a gyűjteményemből, úgyhogy lehet lecsapok rá ha nem kell senkinek. Vagy esetleg lehet több is van? Most már kiványcsi lettem -
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
-
harmat007
csendes tag
válasz
bacsis #30990 üzenetére
A táblázatról jut eszembe.Mostanában nem áll szándékotokban hasonló versenyt hirdetni?
Csak kissé kötöttebb kategóriákkal a nagyobb részvétel miatt, pl. northwood+3d mark2005, vagy AGP+3d mark 2005, vagy slot1 max coppermine(nuku tua mókamaggal 3d 2001-el párosítva.Ha nem volna lehetőség a Powerleap csodáit használni, akkor mindenképp több eséllyel indulnának az amatőrök is.Egy újabb 3d mark esélyt adna egy AGP-s rendszert, akár 4maggal hajtani.Vagy megnéznék egy AGP tesztet,Nvidia és ATI nélkül, vagy 3D mark valamely verzió, csak DX9-es VGA korláttal(CF-SLI jöhet).....stb.
-
petakpa1
őstag
válasz
bacsis #30968 üzenetére
Volt az 865-ös Asusokban is, csak máshogy nevezték marketingelték. Mindjárt ráguglizok erre a P4GD1 lapra
Nem a tuning a fő cél, hanem, hogy viszonylag régi technikából összehozzak egy olyan gépet amit ma is lehet használni, és viszonylag mérsékelt fogyasztása/zaja van.Fateromnál mai napig használatba van egy nf2 + Athlon XP-M 2600+ @ 3200+ rendszer. Csak sajnos az nForce miatt pont nem megy az on-the-fly szorzóállítás. Ellenben Speedfan terheléstől függően szintén on-the-fly állítgatja az fsb-t 160-200 között
-
petakpa1
őstag
válasz
bacsis #30956 üzenetére
Köszi!
Szorzót annó Crystal CPUID-vel állítgattam Athlon XP-M-nél, de ahogy nézem Intel Speedstep-et is támogatja
Most épp egy SL7DT-vel szemezek, 21 USD-ből meglenne ebay-ről, csak még lap is kell hozzá ami tudja ezeket:
865 vagy 875 chipset integrált
- gigabit lannal (azt honnan lehet kideríteni, hogy az integrált lan a CSA-n vagy PCI buszon keresztül csatlakozik?)
- videókártyával
- sata portokkal
- 4 memória slott (ha mind a 4-ben van modul akkor valóban nem megy a PAT?)
- fan control funkcióval.Ha valakinek van ilyen és reális áron megválna tőle ne habozzon megkeresni
-
válasz
bacsis #30718 üzenetére
Nahh ezzel még adós vagyok...
Inkább az újabb fejleményeket írnám le...
Lehúztam minen olyan eszközt a gépről ami molex meghajtású, csak 1 szem 5,25-ös SCSI HDD maradt...
Win betölt hangkártya zúg, de windows hang persze most is van.. nyomok a gépnek egy reset-et, win újra betölt, viszont most ninsc zúgás rendben van minden....
a házból még nem szedtem ki a cuccost, nem nagyon van hozzá kedvem -
válasz
bacsis #30710 üzenetére
Akkor nézzük újra.
Van ugyanilyen hangkártyád másik példány?
Azzal is (vagy másik kártyával) ugyanez a helyzet?
Ez a kártya más gépben mit csinál?
Összes slotot végigpróbáltad?Gondolom végigpróbáltad ezeket, de sokszor azt hiszi az ember hogy mindent megpróbált, és egy lépés kimarad véletlenül.
-
válasz
bacsis #30703 üzenetére
Nem lehet valami testelési probléma?
Meg akár földelt - nem földelt konnektor miatt is lehet talán szélsőséges esetben.
Nekem egy kis hangszóró, ami a gépből kapja a tápot, és benne is van, tehát a házban, az csinált ilyesmit, míg le nem csavaroztam a testelését.
Évekig nem gondoltam hogy emiatt van az alapzaj, egyszer véletlenül jöttem rá. -
válasz
bacsis #30685 üzenetére
Fejér megye (+ kedves szimpatikus eladó
)
-
válasz
bacsis #30678 üzenetére
Igen, ha Viás, az tud 133-at is.
Pont egy ilyen van nálam, nakos1212-é, na abban semmi nem indul
Ezek a kedvenceim, van rajta 452 db púpos kondi, kicserélem, és utána pont ugyanazt csinálja mint előtte
De ugyanez van a VH6-T lapjával is, 40 púpos kondi, csere, de ugyanazok a hibajelenségek megmaradtak. -
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #30672 üzenetére
Ezt még biosban nem korrigálja senki, csakis jumperekkel.
Nekem is van egy szekrényben, néha előkapom és 600 MHz közelébe rángatok vele cerkát. 75-83-as FSB-n illő meghűteni az LX-et, eléggé izzik. Feelinges, hogy full AT kivitel. Ha egyszer annyi helyem lesz amennyi nincs, akkor ebbe tervezem a V2 SLI-t belerakni 600 körül hajtott cerka mellett. Elég az neki.
Ilynenbe kéne valahogy beleeszkábálni a copper cerkát, mondjuk egy 766-ost a jó nagy fix szozója miatt. De nem nagyon halolottam róla, hogy bárkinek is sikerült volna. -
Sanchez638
addikt
válasz
bacsis #30672 üzenetére
Nem tudom, most kaptam fél órája, van egy SL37D (Intel Pentium III 500 MHz)
Ilyenem is, és akarok egy slotos gépet. Csak lap is kellene
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest