- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badman 4ever
őstag
-
Badman 4ever
őstag
-
válasz
DarthSun #5217 üzenetére
azért általában volt general midi is... és a spec társ kártyák így gyönyörűen muzsikáltak...
igaz, hogy az awe egyszerű volt, és nagyszerű (nomeg sok játék GM-el nem tudott saját mintákat használni, csak awe-val vagy GUS-al)
pl Hi-Octane mekkorát villantott az awe32-vel... meg pakoltunk bele 8mb ramot WOW
jó hülye voltam, "kivágtam" minden öreg holmimat... most bvezzeg milyen jól jönnének...
elég régi beszélgetésre még visszatérve
Én win-es doom-ra doomsday-t használok, eredeti textekkel
van dukenukem high texture pack ez is klassz (ha nem volna jó valakinek a DosBox)
van quake tuningolás is picit doom3-asabb lesz (nekem ez egyáltalán nem tetszik)
és személyes kedvencem: OpenTTD - Open Source Transport Tycoon Deluxe
remélem ez nem számított off-nakBacsis, király vagy! Várjuk a cikket
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #5225 üzenetére
Igen nem is arról van szó nekem is nagyon tetszettek a a 3DFX Voodoo kártyák, volt is abban az időben. 2 (csak úgy repesztett a Q3 egy P2 -ön) és 3 is nekem, ma is be lehet üzemelni, azért nem rusnya a grafikája, de divatjamúlt.
A mai VGA kártyák egyszerűbben többet adnak, gondolj csak a életszerű fizikára, dinamikus megvilágításra (ráadod a több fényforrást aztán meg is ellika régi VGA kártya) azok különböző visszaverődési lehetőségeire (pl átlátszóság tükröződés egyben), árnyékra.
-
válasz
DarthSun #5217 üzenetére
"A menü rendszerint :
- PC speaker
- Adlib
-SoundBlaster
- esetleg Gravis - némelyiknél"Ezt szinte bármelyik játéknál megcáfolom neked. Talán két kezemen meg tudom számolni hány dosos játéknak volt ilyen gyér támogatottsága. Főleg régebbi shareware játékok (aka. kevés programozással sok pízt akarunk keresni), mtbr2, olyan játékok amelyek megjelenésénél még nem volt adlibon kívül más, meg ilyesmik.
A dos korszak végén az "egzotikus" kártyák sorsa lejárt, nem bővült. Nem volt már igazándiból igény a midire a cd-k (és cd meghajtók) gyors elterjedésével, illetve már kihaltak addigra a 8bites kártyák a boltokban.
-
válasz
DarthSun #5213 üzenetére
Nem értem mit értesz az alatt hogy nem szeretik. General midi eszközök (nem is hangkártyák igazándiból a többségük), és mai napig tökéletesen szólnak akármilyen rendszer alól, így dos alól a general midit támogató játékokkal. Amelyik mt-32őt támogat, az szintén tökéletesen megy roland mt-32vel. Itt nincs "szeretik a játékokat", "nem szeretik a játékokat"
Gravis problémáit meg ne keverjük mással. Gravis rengeteg erőforrást megevett. Ha meg mellé került egy rendes sb, akkor a (gravis ace kivételével) szinte esélytelen volt életre kelteni őket, mert ütköztek mindennel.
A külső midis eszközök csak egy címet kérnek maguknak, a szabvány midi portot ami amúgy is be van állítva, és ennyi. Semmi hardware conflict, semmi macera.A bankokat tényleg nem cserélgettem. És bár lehet hogy jól szólt az orgona meg zongora, és többi billentyűs hangszer mondjuk, ha a többi kevésbé....vagy simán nem illettek egymáshoz hangkép alapján. Főleg ez utóbbi szokott lenni.
Sőt, szerintem egy eszköz aminek romja van, vagy mellékelnek mellé sound bankot, azon ne kelljen már utólag dolgozni. Olyan mint amikor veszel egy billentyűzetet. Atom jó, olcsó, szép, jó, rohadt kényelmes...kivétel az entert és spacet...ezeket modoljad meg hogy jó legyen.De másik példa. Anno cseréltem az ensoniq által fejlesztett sb128am egy sblivera, mert az milyen jó. Jó is volt, a midi kivételével. Pedig sblive-ba lehetett tölteni 250mbos bankot is..töltöttem is..mégis a hangszerek összképe borzasztó volt. Az sb128 messze lemosta, még akkor is ha a hangszerek külön-külön rosszabbak voltak.
Majd december környékére elkészül a hangkártyás logout cikkem sample anyagokkal...
-
-
-
Badman 4ever
őstag
válasz
DarthSun #5191 üzenetére
De imádtam azt is, mostanában szétnyüstölöm a DOSBoxomat, DOOM2-t és a Warcraft1-et játszom/játszottam ki és a Prehistorik 2-t is nagyba nyomom, a Tyrian mekkora volt, el is felejtettem már, hogy mennyit nyomattam azzal is, amikor kisebb voltam...
bacsis: Itthon az egyik gépben van s939-es 3000+ Venice-s 1,8 GHz-en, de tuningolni csak egyszer próbáltam, akkor is csak 2,1GHz-ig jutottam, mert nem volt időm nyüstölni, most meg kedvem nincs tuningolni. -
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #5191 üzenetére
Dos -os játék ami mellé még leülök szívesen az a Warlords 2 körökre stratégiai játék, igaz nem két perc egy menet, de 486 -oson is simán száguld.
Végűl is bár meddig el lehet játszani mert ad küldetéseket is újakat, viszont ha elfogy az arany akkor megállsz a fejlődésbe nem tudsz hadseregeket és eszközöket készíteni.
-
válasz
DarthSun #4928 üzenetére
Igen jól emlékszel, volt nekem is olyan lapom
Még a 286osoknál is volt olyan lap amiben cserélhető volt a proci...
AMúgy jahh, vágom hogy kell feltelepíteni, hogy egysszerre legyen win98 meg win2000, de ahhoz most le kéne szednem a win2000et s újra húzni.. inkább felrakom a másik vinyóra a win98at... sokat úgysem fogom használni
akarom monani a milleniumot, mert a win98 lefagy -
-
törölt tag
válasz
DarthSun #4914 üzenetére
Mit értesz az "utángyártott emelt órajellel" alatt?
Az Intel és a Cyrix 486-osok belseje két külön tervezés. A Cyrix-nél tesztekkel és nyílvános dokumentumok alapján visszafejtették az Intel 486-os működését, majd terveztek egy kompatibilis processzort. De mivel a Cyrix-nek nem volt saját gyára, így a processzorait az IBM-nél, a Texas Instruments-nél és az SGS-Thomson-nál gyártatta. Ezt nem nevezném utángyártásnak.
A write-back-es Intel 486-osoknál meg nem volt fejlettebb negyedik generációs processzor. Azonos órajelen még az AMD enhanced 486-osa és 5x86-osa is elmarad tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest