- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Netfone
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
dogoztam en 98seval sokgepszs kornyezetben, hidd el az egez szipen kezbentarthato volt, ellentetben azzal a qva me-vel;- ((( teremszetesn a kezbentarthatosagrol ne nt-s vonalon gondolkogyun
amugy meg en maig jobban orulnek ha az otthini konyvelesek dos-os alapon maradtak volna:- ( /mire osszeraktam p3-700->850 ig az osszes konyvelo gepeket addigra gyutt a valtas;- (/ mongyuk annyi az elonye hogy tavolrol is kivalon hozzaferk az otthon ggepekhez e snem kell ingaznim ha kell az otthoniknak vmiudv
neduddki
-
Badman 4ever
őstag
-
-
-
Oliverda
titán
Aha, tehát ha én is veszek egy K6-III-as processzort akkor szabadon "szemetelhetek" ide? Szvsz ami itt megy az lassan már a K6-III megszencségtelenítése, mert itt már régen nincs szó a topik címében szereplő processzorról. Már azon sem lepődnék meg ha legközelebb az időjárásról meg a bárányfelhőkről menne is az eszemcsere.
Persze mindjárt jön a kérdés hogy mégis ez kit zavar, meg most miért nem lehet hagyni hogy itt zavartalanul menjem bohóckodás. Szerintem egyrészt azért mert ha véletlenül mégis akadna egy szerencsétlen akit a topik valódi témája érdekelne az meglepődve tapasztalná hogy itt jóformán már tejesen elvesztek a számára hasznos információk. Másrészt tessék nyitni egy külön topikot a logout-on (vagy akár még ebben a fő szekcióban is) aminek a címe lehetne oldschool tuning vagy a 2000. év csodái esetleg westlake topikjának a mintájára akosf & basics & peti_s tuningjai/játszótere.
-
törölt tag
-
az a poén hogy asszonkámat jól lehúzták, a teszveszen kb 10-15rongyal...
Beperelte a kedvesem a felhasználót, volt belőle rendőrségi ügy, és kb most, félévre rá el is kapták az emberkét...
Szóval ez az átbaszósdi télleg nem játék... utána lehet járni az emberkének és simán húzhatja a rövidebbet -
törölt tag
Kurvára gyanús lehetett volna mikor licitáltam erre az alaplapra hogy magyar az eladó.
Meg az is kurvára gyanús lehetett volna hogy: "Kipróbáltam, igaz videokártya nélkül, mert nincs AGP-s videokártyám."
Nos, nekem van egy rakás AGP-s videokártyám, meg PCI-os is, meg egy tucat s370-es processzorom és kb. ugyanennyi memóriám. De eddig akármilyen kombinációban is próbáltam sosem volt videojel, vagyis egy kanyi pixel nem jelent meg a monitoron. CPU nélkül nem, de RAM nélkül csipog a lap. Szóval a CPU él... csak a chipset vagy valamelyik tápkör halott gondolom.
Van esetleg valakinek valami ötlete? A CMOS reseten meg ide-oda pakolgatásokon túl vagyok... esetleg melyik kukába dobjam ezt az ST6-ost. Arról nem is beszélve hogy az alaplapi csatlakozók pin-jeinek egy része össze-vissza állt, a CPU foglalat rögzítőkarocskája meg félbe van törve...
-
Azért nem köt le minket, mert mi nem vagyunk hozzá elég okosak... nincs mit szépíteni, ez az igazság!
akosf! neked minden tiszteletem a tiéd
Ezen viszont beszartok:
Szól a haverom, hogy a törött antennás rueteremért cserébe elhozza a kacatjait, van benne 2procis alaplap, p4es alaplap, vga kártyák, PDA!2db is, SSD
oda adja a törött antennás routerért, jóóó'van mondom, bár nem tudom neki ebbe bi a biznic!
Ezt figyeljétek Socekt5-ös dual pentium alaplap, tuti hogy szar, P4 alaplap valami OEM, a proci foglalat el van feketedve, 1MB-os!!!! SSD
2 Psion PDA "szerűség" 1991-bőlrengetek 286-486 alaplap Nagy flopy meghajtók hada, ISA-s 8bites!!!! BNC-s hálókártyák és hasonló jószágok, kb 50kilós nagyságrendbe
Nem kell valami? Ingyen oda adom
Bazzz kapott egy még használható routert 50 kiló veszélyes hulladékért, na ez aztán a biznicfőleg neki
-
törölt tag
Én továbbra is Project Euler-ezek... most épp a 161-es problémát vettem elő. A feladat nem más, mint hányféleképpen rakható ki egy 9x12-es terület 3 egység területű tetrominókból ( triominó ). Aki Tetris-ezett már az tudja hogy miféle figurákról és elrendezésről van szó. Összesen hatféle figura van ( 3 egység vízszintesen, 3 egység függőlegesen és a 3 egység az L alak mind a négy orientációjában ). Amilyen könnyűnek tűnik, annyira durva feladat. Irdatlan mennyiségű kombináció létezik. Egyébként érdemes megnézni a probléma kiírását, nagyon látványos!
szerk: OFF
-
törölt tag
Kukkants be az aláírásomban is szereplő Project Euler oldalra. Több száz érdekes matekos-számolós feladványt találni, az egészen könnyűektől a nehezekig. Minnél többet old meg az ember, annál többet tanul. Na meg annál előkelőbb helyre kerül a ranglistán. Szerintem remek időtöltés.
Megjegyzem, sok feladványhoz nem kell programozni sem tudni. Elég egy táblázatkezelő ( excel, openoffice calc, spreadsheet, ... ) vagy papír ceruza. De ismerek pár srácot aki egyszerűen linux/unix-os parancssori scripteket használ...
szerk.: Na meg persze jópáran vannak aki Mathematica-val, Haskell-el, ML-lel, Erlang-gal, Maple-lel nyomatják. Illetve legalább ennyien a hagyományos programnyelvekkel... Az előbb néztem, csak Magyarországról 192-en oldottak már meg feladatokat... USA(7920)
-
-
-
törölt tag
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
jah télleg, sztem holnap meg kapod
vagy pénteken, ha van posta...
A gáz, hogy nálunk heti egyszer van postakocsi akkor viszik el a cumót, és ma vitték el a cuccost
900környékén hajtottam, a 133as FSB végett elég nehéz... de asszem 150es FSB-n ment.. nagyon nem játszottam vele -
-
-
-
-
-
-
-
-
törölt tag
Hm... hogy is mondjam. Miután legyártották a kondenzátort egy adott tűréssel, az a polcon ácsorgva is ezzel van megáldva. Szóval ennek semmi köze nincs semmiféle feszültség ingadozáshoz, hacsak nem mászkálnak állandóan valamiféle kóbor töltések azon a porosodó polcon.
Sőt, ez az érték ott sem igazán érdekes ahol nem rezgőkörben használod a kondenzátort, mert egyszerűen a tűrésmező ismeretében lehet tervezni a kapacitás pontatlanságával. Az igazi jelentősége ott van ha rezgőkörben ( pl. oszcillátorként ) kívánod használni a kondenzátort, hiszen ekkor a rezgőkör saját frekvenciájának értéke is függ tőle. Ha nagyobb a kondi, akkor kisebb lesz a frekvencia, ha meg kisebbre sikerült gyártani a kondit a névleges értékhez képest, akkor meg nagyobb körfrekvencia adódik.
Na, nem tudom érdemes-e ragozni, de ha a tápkör pufferkondenzátora kicsi, akkor nem úgy kell javítani hogy pontosabban gyártott kondenzátort rakok oda, hanem úgy hogy nagyobb kapacitásút. Tkp. így lassabban fogy el belőle a szufla, nem esik le rajta a feszültség ( cserébe bekapcsoláskor a töltőkör jobban izzad ).
-
törölt tag
Várj, várj, várj... ezek amiket felsoroltál a gyártástechnológiai osztályok. Ezektől ugyan nem fog ingadozni semmiféle feszültség a kondenzátoron...
szerk.: Már azt hittem elhaladt mellettem a fizika.
Egyébként jó szivatás volt.
megj.: Épp a napokban kellett foglalkoznom elektrolit kondenzátorok elektromos ( csak a két kivezetés használtával ) polaritásvizsgálatával. Az ég világon mindenki ( a legnagyobb műszergyártók ) is lebeszéltek róla hogy ilyesmit nem lehet csinálni... úgyhogy nem lepődtem volna meg ha valami újat mondasz.
-
törölt tag
Hogy mi van?
Basszus, én még a múlt században jártam suliban. Nekünk még nem tanították hogy egy egyenármú körben elhelyezkedő passzív alkatrészen hogyan is ingadozik a feszültség, pláne nem a jelöléseket. Tudnál erről a jelenségről valami dokumentációt is linkelni? Hirtelen a Google-val nem találtam. Nekem ez új...
-
-
-
törölt tag
Mindig mást.
Ha munkaidőben akad programoznivaló akkor azok általában különféle képelemző, robot és gépvezérlő, mérő, tesztelő és adatgyűjtő programok szoktak lenni. Szabadidőben meg mindig amibe belebotlok, de ez általában valami matematikai probléma ( feladat ) vagy egyszerűen csak unom hogy egyik-másik program lassú és olykor a gépi kódot egy kicsit átoptimalizálom...
-
törölt tag
Ó, én azt nem hiszem. Most is egy 2GHz-es Dothan processzort használok, pedig még az elsők közt szereztem be egy Core i7 920-ast. Aztán úgy két hét után meg is szabadultam tőle... Bár valóban érdekes volt kipróbálni, hogy lehet nyolc szálra optimalizálni, illetve a három szintű cache rendszerre, de nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A fogyasztása az egeket verdeste, talán még a Phenom 9600-osomnál is többet evett ( 230-250 Watt a dugaljból ), teljesítményben meg nem hozta meg a megváltást. Mondtam hogy a Phenom II kivételével szinte már mindent kipróbáltam, ami x86-os kódot futtat...
-
törölt tag
A legegyszerűbb onnan közelíteni hogy vannak olyan programok amelyek az AMD processzorokon futnak jobban és vannak olyanok amelyek az Intel processzoron. Nálam úgy tűnik többségben vannak ez utóbbiak.
Bár nálam azok a programok amelyekkel a processzort szoktam a mélyvízbe dobni, szinte mind saját agyszülemény ( mint már írtam, én nem játékra, konvertálásra és tömörítésre használom a gépet, hanem programozok rajta ). Ráadásul 64 biten, assembly-ben programozok, mivel úgy tudom teljesen kihasználni a processzorok lehetőségeit.
Valószínűleg az van hogy az Intel processzorok (Core2) jóval több apró részletben múlja felül az AMD processzorait (K8,K10) mint fordítva. Itt olyan finomságokra gondolok, mint például a gyorsabb lebegőpontos összeadás, a jobb elágazás becslés, a gyorsabb ugró utasítás kezelés, a magasabb IPC érték, a nagyobb és kisebb késleltetésű cache, a hatékonyabb flag kezelés illetve a másik oldalon a beépített memóriavezérlő. Ha valaki igyekszik minél jobban kihasználni a processzort, akkor ezeknek az apró részleteknek megnő a jelentősége... Mondjuk egy 0,5-ös IPC mellett szinte mindegy hogy egyik-másik utasítás végrehajtása 3 vagy 4 órajelig tart, de ha 2,0-ás IPC-t szeretnél elérni, akkor bizony szükséges hogy 3 órajel alatt lefusson az a bizonyos utasítás, különben a többi annak az eredményére fog várakozni és máris nehezebb elérni azt az IPC-t...
-
törölt tag
Nem értem miért akarod lenyomni a torkomon a PH! tesztet vagy az ismerősöd játékat meg a konvertálásokat. Ezek engem nem boldogítanak. Nekem az a lényeg hogy az én alkalmazásaimmal teljesítsen jól, nem az hogy a szomszédban hogy működik... és ezen nem tudom mit nem lehet egyet érteni.
-
törölt tag
Ismerem a SetFSB programot.
Tévedés hogy csodákra képes, legfeljebb annyira amennyira az órajelgenerátor áramkör amit paraméterezni tudsz vele. Ha ez utóbbi eszköz nem támogatja az alacsony FSB-ket, ami bizony gyakori, mivel a legtöbb ilyen cucc úgy 60MHz-től indít, akkor a SetFSB sem fogja lejjebb imádkozni... lehet akármilyen "csoda" program, akkor is csak program marad.
-
törölt tag
"Érdekes az AMD-Intel platform választás, mert az AMD X2 4xxx, és 5xxx-ei vannak 13-18 ezerig. Az Intel ebben a kategóriában még csak a Celeronokat, és az E2xxx-es PDC-ket árulja. Tehát belépőszintre jobb az AMD."
Miért is jobb belépőszintre? Egyáltalán mi számít belépőszintnek?
A Phenom II kivételével szinte minden processzor megfordult a kezeim közt és mindemellett rengeteget is programoztam rajtuk. Nekem például az AMD processzorok sehol sem teljesítettek jobban mint az Intelek. Sőt, előfordult hogy ugyanolyan órajelen a Core2 processzor teljesítményének felét-harmadát hozták csak. Egyszerűen a Core2 baromira el van találva... ha valaki nem csak úgy ímmel-ámmal, hanem az utolsó bitig kifacsarva optimalizált már programkódot, akkor szerintem érti miről beszélek...
-
törölt tag
-
neduddki
nagyúr
HI!
ja sajna a s7-bol a vegen en csak a ali csipszet hujjesegeire emlexem, ha lett volna ey elerhetp normalis csipszet-alaplap paros jobban es szebbenemlekeznek ra:- )
fogyasztast rakhatnatok a meresek melel kivancsi vagyok
ja amugy van ket k6-2-500asom csokije ha vkit erdekel:- )udv
neduddki
mod: fene a turelmeteket, meg idotoket, nalam 128k a meg bisztosan megvart:- ) /a gyorsabbaknal 256 es 512 is akadhat:- )/
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Hm... Ezt nehéz megmondani, de remélem majd meglátjuk.
Természetesen minél szűkebb az időzítés, annál jobb eredményt kapunk. Illetve a RAM sebessége valóban nem számít észrevehetően, de csak egy bizonyos pontig ( illetve annak környezetéig ) !!! Ez az a pont amíg a memória busz kellő sebességgel tudja a processzorba pumpálni az adatokat.
Például van egy 133MHz-es órajellel megáldott SDRAM-unk ami 1064MB/s sebességre képes. Ez a korlát egészen addig jelentéktelen amíg a processzor nem képes ezt beérni. Azonban itt már a leggyorsabb, 1400MHz-es Tualatin-okról beszélünk. Sőt, némi tuninggal!
Vagyis ha 1400MHz mellett mondjuk 1400MB/s-os memóriasebesség lenne az ideális, akkor bizony a 133MHz-es SDRAM már erősen visszafogja a processzort. A 133/266MHz-es DDR SDRAM meg félgőzzel elbírja...
... szerintem érdekes eredmények lesznek.
-
Badman 4ever
őstag
Én is rakok fel ide egy eredményt.
Amúgy hadrendbe tudnék állítani:
Pentium II 400MHz - SL357 (Deutches)
Pentium III 500MHz - SL35E (Katmai)
Celeron 700MHz - SL4P2 (Coppermine)
Celeron 800MHz - SL5EB (Coppermine)
Celeron 850MHz - SL5GA (Coppermine)
Pentium III 850MHz - SL4CC (Coppermine)
Pentium III 1000MHz - Nemtudom, nagyszüleimé (Coppermine)
Pentium III 1400MHz - SL6BY (Tualatin) - Jelenleg is ezt használom.
Szóval van itt mivel tesztelgetni.
Van hozzájuk egy Slot-PGA és egy Slot-FCPGA átalakítóm is, illetve ABIT VH6-II és Compaq 03ECh deszkák. -
törölt tag
Az Intel 24318504 PENTIUM® PROCESSOR WITH MMX™ TECHNOLOGY dokumentum szerint nem garantált hogy az 1/3, 2/5, 1/2, 2/7 Bus/Core Ratio mindegyik processzornál egyaránt működik. Nálam sem ment a 200-as MMX a 2/7-es beállítással ( 66 * 7/2 = 233 ).
-
-
-
-
-
-
törölt tag
7,5ns-os IC-kkel?
Mert vannak 6,0ns-os IC-k, amik gyárilag 167MHz-esek.
Megjegyzem nagyon bízok a Micron RAM-okban. Nem csak az IC-ket gyártják, hanem az egész memóriamodult és kifejezetten jónevű cég. A honlapjuk is sokkal korrektebb mint a legtöbb memóriagyártóé.
szerk.: Sőt, vannak 250MHz-es IC-k is, csak ilyeneket senki nem pakol SDRAM modulokra. Máshová használják őket...
-
törölt tag
Én is erre gondolok, ugyanis a jumperek közvetlenül az órajelgenerátorra vannak rákötve, így nincs túl sok lehetőség. Ha mind a négy jumper ott van az alaplapon, akkor a 150MHz-et is ki lehet csikarni...
Egyébként most tesztelem egy SL3XT ( Pentium-III 600EB/133/256 ) processzor társaságában hogy a 7,5ns-os ( 133MHz ) Micron RAM hogy bírja a 150MHz-et. Eddig a WinXP gond nélkül telepszik. Amint felment, megnézem nagyobb frekvencián is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nintendo Switch 2
- Futás, futópályák
- Facebook és Messenger
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Apple MacBook
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest