- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #28431 üzenetére
Közbe nézem, és elvileg 166mhz pentiumig kezel, csak jumperelni kell
most néztem, hogy a bios- ismeri fel annak, tehát valahogy be kell lönöm a procit a megfelelő órajelre, szerinted elmehet 133mhz ez a proci?
-
-
válasz
DarthSun #28405 üzenetére
A google képkereső is elég jól kidomborítja a különbségeket!
-
-
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #28364 üzenetére
Én ráérek.
Fehérvár felé szoktam járni, átvenni én is át tudnám.
Egyébként erre gondoltam. A megaupload örököse. Minden titkosítva van fent, és azt törölsz, amit te akarsz.A 80mbit-el az a baj, hogy azt én egyedül lefogom a 80/30-as netemmel, aztán akkor mi marad másnak..?
-
-
válasz
DarthSun #28312 üzenetére
Ezzel a diskman verzióval amit feltettél 8 Gb-ig megy el, újabbakkal megy tovább is, 30Gb a következő limit, majd 120Gb, de az már elég sok memóriát eszik, amit korábban linkeltem, abba benne van melyik verzió az utolsó amelyik még viszonylag keveset eszik (8.xx vagy 9.xx).
-
-
-
válasz
DarthSun #28261 üzenetére
Király dolog a GUS, de ha valaki aktívan akar DOS-os játékokkal foglalkozni, a kompatibilitás és a tömöttebb hajkorona érdekében inkább egy AWE64-et érdemes használni. Fillérekből megvan és mivel hardverből kompatibilis az SB16-tal, mindennnel megy, ráadásul ott van a wavetable midije is. Szerintem.
-
cheatergs
senior tag
válasz
DarthSun #28225 üzenetére
Fura, amiért architektúrálisan annyival fejlettebb a 486-os, hogy 100MHz-cel hozza egy 350MHz-es 286-os erejét, a koprocija meg egy 800-as 287-esét.
Tudtok olyan progiról, amivel csekkolni lehet, az ilyen régi prociknak mennyin kéne futniuk, h a mai csúcsprocik teljesítményét hoznák, vagy épp mennyi TDP-jük és méretük lenne mai csíkszélen?
-
válasz
DarthSun #28231 üzenetére
Hagyd auton (vagy mégjobb kézzel bevinni, ha nem ismerné fel jól) a vinyóbeállítást, ontrack disk boot floppy be (ill. legyen kéznél egy dos/win95 ami tenni akarsz rá bootfloppy is), az úgyis felülírja aztán a beállításokat, gyak. egy bios extenderként működik, ami még az oprendszer előtt betöltődik, hogy helyesen kezelje a vinyót.
-
válasz
DarthSun #28221 üzenetére
Tegyél rá ontrack disk managert (vinyó gyátójától függően) és menni fog az nagyobb vinyóval is minden gond nélkül, mint ahogy pnp-és hálókarival is mennie kell, csak a setup progijában ne2000 kompatibilis módba kell állítani (ill belőni a memóriatartományt, irq-t), vagy némelyiknél jumperelni is lehet a pnp, ne2000 mód között.
-
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #28110 üzenetére
100 ms az kicsit betegesen sok már. Azért 25-30 ms-nál rosszabb nem szokott lenni még a legrosszabb sem.
Más: Athlon XP konfigokra rakott már valaki Win 8.1-et?
Tudom, hogy PAE, NX és SSE 2 hiányában nem támogatott platform, de elvileg kilőhető.
Az előbb linkelt mókolás nélkül a 8.1 telepítő némi telepítő lemez töltögetés után megáll. Ugyanezem a ponton a Venice A64 továbblép. Lehet, hogy máris a PAE, NX és SSE 2 hiányába botlottam? És mindezt hibaüzenet nélkül teszi?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #28037 üzenetére
Mi a pontos típusa?
Persze hogy vannak kivételek. de számold bele a smart csalást is. újonnan népszerű dolog az st-nél, a wd nem szépíti a tényeket. a 7200.11-es az FW hibás, és rakatra döglik, emellett randa a hangja is.
Laposmaxtor is szeret hullani, de én vállalom a kockázatot, és rendszeresen ellenőrzöm a szotyi állapotot -
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #27962 üzenetére
Maxtor Diamondmax plus 9, 80 Gb, ATA-133, 8 Mb cache, 7200 rpm
Vs
Maxtor Diamondmax 21, 80 Gb ATA-100, 2 Mb cache, 7200 rpmKöszönöm az előzetes teszteket, tippeket.
Érdekes, hogy 7200.10 -ből csináltak 80-ast. A diamondmax 9-nek valami 7200.7 lett volna a korrekt korabeli ellenfele. De van amiben így is jobb a 9-es, bár sok értelme nincsen.
Bal oldalon a diamondmax 9, jobb oldalon a 21.
Egyéb eredmények:
Teljes felület végigolvasása : 9-es: 29:00
21-es: 22:25
Random read átlag: 9-es: 45,7 Mb/s
21-es:59,1 Mb/s
Buffered read: 9-es 116Mb/s ez tök jó, csak nincs sok értelme
21-es: 90Mb/s
Átlagos elérési idő: 9-es: 15,35 ms
21-es 14,85 msSzóval jobban örültem volna ha a DM9 győz, mert az NF7 legalább tudja az ATA 133-at, és az olyan jól néz ki
. A KG7 -be ment volna az ATA 100-as 21-es, de most nemtom mi legyen. Bár tökmind1, hogy a szekrény tetején melyik gépben mi van
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #27978 üzenetére
Hát, mivel a chipset simán eszi a 133-as FSB-t, így ha találni, beszereznék két FCPGA2 - SLOT1 átalakítót és beledomborítanám a tualatinokat. Meg ugye még +2x256Mb 600Mhz-es RD RAM, és akkor talán meglenne a 17-18k pötty. Bár 4x512 800Mhz-es memónak jobban örülnék, de kétlem, hogy találok egyhamar.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #27862 üzenetére
Nekem ez inkább úgy tűnik, hogy annyit csinált, hogy feltett egy ramdrive-ot, gondolom az lefoglal a 2gb-ból x mennyiséget, és a windows 98-nak meg marad annyi, amennyitől nem farcol be. Képtelenségnek tartom, hogy ha valóban 2gb memóriát látna a 98 és használna, akkor ennyi ideig tartan a betöltés a "win" parancstól számítva.. Egyébként is azt magyarázza, hogy mennyivel gyorsabban fut ramdrive-on minden 98 alatt, meg hogy érdemes oda tenni a swap file-t mert gyorsabb lesz a rendszer. Magyarul a virtuális memóriát egy virtualizált memóriára rakod és szerinte ez olyan, mintha valóban 2gb rendszer memód lenne, ha akkora méretüre állítod a virtuális memóriát..
Szerk.: Nem rossz ötlet, csak kicsit gagyi..
-
-
válasz
DarthSun #27807 üzenetére
Nálad teljesen helytálló, náluk nem tudjuk.
Fenyő írta, 1 szolgáltató van csak, így simán lehet a szomszédnak is olyan routerje. Lejelszavazni viszont nem kell a szomszédét, simán csak ki kell húzni a saját routert, ha megszűnik a net, akkor a sajáton jött addig wifin a net. -
-
válasz
DarthSun #27803 üzenetére
192.168.1.254, de reset után nem tudtam belépni sehogysem (mármint hiába írom a böngészőbe az ip címét), majd jövőhéten ha arra járok megpróbálom másik géppel is, T (sajnos nincs más szolgáltató a környéken, Nógrád) nincs igazán a helyzet magaslatán (2 hónap alatt sem tudták megoldani), mindig csak új routert hoznak, de a probléma marad (pedig ugyanez a gép korábban ment lanról is ugyanott), a gép nálam viszont tökéltesen megy lanról (Linuxról és Xp-ről is) is ahogy kell.
-
válasz
DarthSun #27742 üzenetére
HD szériás Radírokhoz már normálisabb Linux támogatás van, viszont a régebbiek a vérszegény és a katasztrofális szint között vannak. Pont most húztam fel egy Athlon Xp-és gépre - Xp lejárta végett - egy Lubuntut, de a 8500-ös ATit cserélni kellett benne (Ti4200-ra), mert Puppyn kívül semmilyen újabb disztróval sem volt hajlandó menni (tökmindegy milyen alapú), állandóan szétestek a betűk.
gban: Xp alá nem igazán van normális V2 driver, ami többé kevésbé megy is mindennel, a 2000 a legmodernebb oprendszer ami alá van hivatalos driver hozzá.
sanchezsa: Milyen lappal próbálod? Hivatalos driver, DX7, chipset driver fennt van? -
-
válasz
DarthSun #27493 üzenetére
Igen azt figyelni miközben teszteli az egyes megabájtokat sorban egymás után, kb-ok vannak felsorolva (1-8-16-32-64-128 stb) amihez egy elérési idő tarozik, nos ahol még hat at L2 kess ott 3 féle érteket fogsz látni; 8-16-ig az L1 területén a legalacsonyabbat, aztán onnantól 256-ig (L2) egy magassabb értéket, majd utána 1 megáig a legmagasabbat. Ha ez a sorminta jelen esetben 32 megánál átvált úgy, hogy ahol eddig az L2 értékei helyén is a korábbi legmagasabb értékek lesznek, akkor az a régió már nem kesselt.
Amúgy ha a proci WB módban van, akkor az L2 WT módra állítása csak minimális teljesítményvesztességgel jár (max 2-3%, de 486-osnál bizonyos esetekben még gyorsabb is a WT mód), míg ha már nem kesselt memória van a gépben az jóval drasztikusabb visszaesést okoz, persze ez eléggé alkalmazásfüggő, de olyan 10-20% környékére saccolnám. -
-
válasz
DarthSun #27483 üzenetére
P1-nél Nemcsak a kess mérete számít (ez csak a 486-os platformra igaz), hanem, hogy milyen módban megy (WT/WB) ill. pontosan milyen chipset van alatta, jellemzően az ilyen korai S5/7 P1-es chipsetek többsége 64 mb-ot tudott bekesselni 256/512kb kesstől függetlenül (Intelnél mindegy volt, hogy 256/512 akkor is csak 64 megát kesselt, kívéve a HX, Viánál számított a kess mérete is, de 256-al WT módban szinén elment 64 megáig, Sisre már nem emlékszem, de talán a Viához hasonlóan viselkedett), de cachechk progi megmondja neked ha bizonytalan vagy benne, vagy vmi kessérzékeny bench is jó lehet ecélból.
-
cheatergs
senior tag
válasz
DarthSun #27466 üzenetére
Szerintem itt valami félreértés van, vagy én értek félre valamit.
Semmilyen kábel nem sérült sehol, a tápnak sincs baja (meg lett mérve), a hálózatnak se, akárcsak a gép alkatrészeinek se.
A speaker két vezetékéből a fekete a csipogónál elszakadt (a fejnél megmaradt), ennek ellenére rákötöttem az alaplapra. Második bekapcs után fehér füsttel olvadni kezdett a fekete kábel, míg a pirosnak (és semmi másnak a gépben) nem lett baja. Biztosítékot se vágott le, ah a vezeték sem olvadt csontig.
A lehúzás után jöttek a mérések, majd a speaker nélküli bekapcs és minden teszi a dolgát.Annyit tudok elképzelni, hogy mivel nagy volt a dzsumbuj, a fekete kábel szakadt vége hozzáérhetett a házhoz, az okozta.
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #27386 üzenetére
Geforce 3 szokott benne lenni, de most csak egy 2 Ti -vel van hajtva. Néha a GLide miatt (NFS 2 SE-hez) van benne V2 + Rage II C.
Amúgy csak a teszt erejéig mentek benne (P2 400 -as Cerkát lusta voltam bele pattintani).
Mondjuk a Rage II C mellé egy sima penya is sok lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged