-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
quailstorm
félisten
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #30146 üzenetére
akkor az enyém defektes, habár nem csodálkozok rajta
előző tulaj-tól van ez az érték, nem tőlem. ventillátoros rackban van 2-3 napja.Szóval jelenleg hűvösen van tartva. a fej nagyon hangos egy barra7-hez képest. cserébe jó gyors. A spindle leállása is érdekes, mert nem a megszokott, hanem csak egy csippanás az egész. furcsa
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #30142 üzenetére
Geforce GT 240, Geforce GT 430, Radeon HD4670, Geforce 9600GT, ennyit találtam a fiókban.
De ha minden igaz jövőhónapban lesz egy Radeon HD4890 is, ha öcsém gépébe bekerült az 5870.Szerk.: Azt elfelejtettem írni a 7800GS-hez, hogy az kerül majd bele a dual athlon-ba jövőhónapban, ha haza érkezik(vagy a 3850, még nem döntöttem el).
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #30056 üzenetére
Úh, de jó hogy szóbakerült! Faternak ugyan ez a tipus van, csak neki elszakadt a meghajtó ékszíjja. Nem tudod, hogy merre felé lehetne kapni hozzá szíjat?
De a legnagyobb segítség az lenne, ha letudnád nekem mérni az átmérőjét és a széleségét, mert van itt pesten egy bolt, ahol lehet venni méretre szíjjakat, és ezeknél fontos, hogy pontos legyen a mérete, vagy nem tudja meghajtani a 40-es sebességet. -
válasz
DarthSun #30056 üzenetére
Na jó, nem ma volt, hirtelen nem tűnt ilyen réginek a dolog.
-
-
válasz
DarthSun #30022 üzenetére
Az EDO és FPM ram között teljesítményben csak egy ciklusbeli eltérés van, ez a legszélsőségesebb esetben is csak max 10-15%-nyi különbséget jelent memória alrendszer oldalon, az egész rendszerre való hatása pedig még ennél is elenyészőbb, 486-osnál szinte pl alig-alig mérhető ki, ráadásul az a kevéske 486-os lap ami egyáltalán kezeli az Edot gyak Fpm módban teszi.
Van egy nagyon hasonló felépítésű szintén Optis VIPes P1 lapom, 200-as P1-el gyak ugyanazt a memória átviteli sebességet hozza mint egy VX Edoval.
Amúgy sok VLB lapom és kártyám akad és ennyire rapszodikusan egyik sem kezeli kártyákat (az említett Vipes P1 lap is megeszik bármilyen VLB karit), ált. a legtöbb kártya megy a legtöbb lapban max annyi eltérés szokott lenni, hogy egyikben még bírja 0 wait state-et vagy a magasabb fsb-t míg a másikban már nem, de pl 33-as vesa órajelen a kártyák 99%-a megy a lapok 99%-val, ez inkább vmi bios bug lesz, van egy Soyo 486-os Vipes lapom, ami a legújabb biossal meg sem nyikkan a legtöbb vlb kártyával, míg az eggyel régebbivel meg eszi az "összeset".
Amúgy ezt a lapot fentebbi finnyássága okán nálam is tesztelve volt, de sajnos az én lapom biosával meg sem nyikkant, úgyhogy marad a régebbi biosra vadászás, hátha... -
westcoastog
veterán
-
westcoastog
veterán
válasz
DarthSun #29977 üzenetére
Cd-re kiírtam a lubuntut, 10x-es max sebességgel, betettem, cd-rom első helyen, és cseszik bootolni a lemezt eza szar, csak villog egy kurzor a képen még mindig..
Bezzeg anno win95-öt rátudtam tenni gond nélkül.
Puppy-t kipróbálom, mert azt valahogy biztosan elindítottam már a gépen egyszer. -
westcoastog
veterán
válasz
DarthSun #29969 üzenetére
Még megpróbálok másik disztrót is hátha.
(#29970) sanchezsa
A laptop maga retrófeeling, jó hogy birtoklom, haveroméknál ketten mennyit kockultunk ezen a gépen míg kicsik voltunk...
Na meg ennyire nincs pénz, csak chatelni kell, ne kelljen felkelnem az ágyból az asztalihoz ha írnak.(#29971) Nudlee
akkor nagyon áskálódni kell hogy találjak olyat? -
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
DarthSun #29794 üzenetére
igen látod erre nem gondoltam, hogy alapból ütközik a SCSI valamivel... van a kártyán PNP és nem PNP jumperolás is... majd következő iylen esetnél szórakozok vele, de jelenleg úgy néz ki, lehet nem kell mert mgtaláltam a befutó alaplapot...
szerk: Bár arra szívesen fogadnék ötletet, hogy miért nem látja a feltelepített Win95 az ODD-t?
Win98 indító lemezzel bebootoltattam, cd rom támogatással, ODD-ről telepítettem fel a win95-t, jöttt az első újraindulás/betöltés majd nem lát ODD-t
tehát asszem kábel meg hibás ODD meg iyleneket kizárhatunk hiszen ODD-ről telepítettem a gépet -
Nudlee
aktív tag
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #29755 üzenetére
a hitát teszteld I/O tesztel sentinel pro-ban.
így az esetleges hibákat kiszűröd. Szükséges, mert ez a HDD sorozat eléggé unrelaible tapasztalatom szerint. van belőle jó is rossz is. nekem egy HDT722516dlat80-as van, 92/100-as.asszem' 1-2 hibás szektor van, jó kis vinya, gyors és megbízható.
ja és mennyi az a nagyon sok üzemóra? -
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #29729 üzenetére
Csak az 1x szorzóval leszel bajban.
Amúgy iszonyat mennyivel gyengébbek voltak ezek a K5-ök mint a konkurencia. Főleg a PR120/150/166/200. Ezeknek a jóval kisebb valós órajel miatt semmi esélyük sem volt a socket 7-ben.
A PR200 a maga 133 MHz-ével talán elért egy P133-at, persze nem FPU-ban.
Ügyesen gányolták meg a belső szórzójukat.Ugye a laikus szaki az beállítaná 2x- 2,5x-2,5x- 3x szorzókat az alábbi modelleknek PR120/150/166/200. Ezekkel a beállításokkal rendre 1,5x- 1,75x- 1,75x- 2x szorzón üzemelnek a procik. Vicc, 1,75x, miféle korcs szorzó ez?
Egyszerűen nem tudtak a technológiából magasabb órajelet kihozni, és így trükköztek. Aztán csodálkoztunk a gyér teljesítményen.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #29700 üzenetére
egy nagyító kérdése és megmutatom a parkot skypeon, de nem ma.
Igen, csak annyi amit tud. pedig az a barracuda többet is nyom. Kb 40-et lineárban.
egyik barátomnak észült a kép, és rovarnak nevezi ezt a vinyát, mert fejet egy szép hosszú zizegéssel inicializálja. hallgasd meg közelről, érdemes.és azért barra zzz
Gban: Pont emiatt kell betenni, mert bizonytalan a vezérlés néhánynál. nembeszélve arról, hogy gyorsabb. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #29697 üzenetére
hát igen.
Sentinel felület tesztet nyomj neki, Ne USB-n, hanem direktbekötve.Laposmaxtornak mehet a powrmax.
Ata IV - megbízható winchester, nem kell tőle félni. laposmakákóra nagyon vigyázz.
Barra szépewn bírja a pofonokat állóhelyzetben, maki viszont nem. (az idióta Load/unload ramp rendszer miatt) -
-
-
-
válasz
DarthSun #29453 üzenetére
Átadom Neked az elsőbbséget.
Én mindössze írtam egy Gravis történeti összefoglalót, meg összegyűjtöttem kb. 15 GUS kártyát, mert 20-25 éve nem volt rá pénzem, csak SB16-ra. Aztán rájöttem, hogy mennyire szopós a GUS használata, így eladtam mindent aprópénzért. Most vagyont kereshetnék rajtuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged