- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
Yutani #18426 üzenetére
Nem nagyon tudok efféle 'letiltott', felezett modulokról, de alapvetően valami ilyesmiről van szó, igen.
A BX chipset 16MBit cimtérrel nyomta, az SDram pedig ugye 64 bit széles adatbusszal ment. 16MBit*64/byte -> 128MByte laponként (oldalanként).
Bármiből, ami 16MBitnél szélesebb cimtérrel volt, csak 16MBit cimteret látott.
-
-
válasz
Yutani #18372 üzenetére
1200-on
12X100-on... fel tudom vinni 12X118-ra de 120-on fagyás.. asszem a lap nem bírja a tempót
illetve... most 122MHZ-en is elindult de a ramokat vissza vettem 600-ra... hmmm...
az a baj, vanank ütős Rambusaim, de 2 modullal nem tudom elindítani a lapottermészetesen használom a vak dugókat, de cseszik elindulni 2 modullal pedig itt vannak az 1066os rambusaim
-
-
-
-
-
peti_s
addikt
válasz
Yutani #18241 üzenetére
És büszkén ragasztják a matricát minden szarra mintha az jó lenne.
(#18246) Davidof92, nem fogsz találni az új termékek között olyat. Ugyanis azt teljes egészében csak fekete piacon lehetne eladni, ott pedig töredék árak vannak, az pedig egy gyártónak sem éri/érné meg.
Jah, meg dobják rá a matricákat, h ez milyen környezetbarát. Persze, az is az h 3 évente ki kell dobni a VGA-t, valóban, még jó h gondolunk a környezetre.
-
-
válasz
Yutani #18223 üzenetére
tudtam volna a hülye fejemmel szerezni olyant pár éve de nem keleltt mert az enyém az jobb volt full SD ramos volt...most meg jól jött volna, 133-as FSB mellett kihajtottam volna az alapból 100MHz-es EDO ramjaimat
szerk: Vajon a sokat szídott Acorp 5Ali61 lap fel tud menni valami csoda folytán 100MHz fölé? pl szoftveresen álíltva?
-
válasz
Yutani #18173 üzenetére
Ha jól látom akkor ennek az akciónak lőttek.
Lecsúsztam róla.
Amúgy steam-en ezek a dosbox dolgok hogy vannak? Minden dos-os játék mellé letölt egy dosboxot, vagy fenntart egy dosbos-ot és minden játéknak külön .conf file-t hoz létre? Illetve hogy hozza létre a cfg filet? Honnan tudja mondjuk, hogy milyen felbontáson kell mennie a cuccnak?
Pl nálam a jó beállítás:
fullscreen=true
fulldouble=false
fullresolution=1680x1050
windowresolution=1400x875
output=ddrawJa én is dosbox alatt a játékoknak csak simán gm-et állítok be és tolja a win mapper-e a zajt.
Annak idején volt valami bazi klassz mapperem, de már nem tudom merre van. Leesett az állunk tőle, csak volt pár mid, amit nem tudott már a 486-os lejáttszani, mert beszaggatott.
Még a dos-os Cubic Player tudta, hogy a GUS "pat" mappáját használta és bármilyen hangkártyán a midiket szépen játszotta le. -
válasz
Yutani #18156 üzenetére
Ja. Igazából én is így gondoltam, csak nem akartam úgy kifejezni magamat, hogy a "Föld lapos", csak úgy hogy nem tudom elképzelni másképp mint a mostani állapot. Szóval ha mégis jön valami fejlesztés, amiben egyikünk sem hisz. Akkor ne tűnjek olyan korlátoltnak
re: (#18151) DBob
Hogy készültek a felvételek? Egyik retro gépeden futott a játék és a megfelelő hangkari adta a hangot? Aztán mivel rögzítetted, egy másik asztali gép vonalbemenetével?
A blackthorne-al játszottál is felvétel alatt? Csak azért kérdezem, mert a tempo el csúszkál.
Amúgy elég jó minőségűek a felvételeid (a youtube keretei között)!a 2012.07.15-os timelapse video színei nagyon szépek.
-
válasz
Yutani #18154 üzenetére
Jaja! Annak idején haver szerzett valamilyen midi tárkártyát. Dark Forces-al teszteltük a különbséget az opl és a gm között. Már akkor is készre mentünk tőle. Óriási dolog volt.
Ma már nincsenek ilyenek hangkártya ügyben és el sem tudom képzelni, hogy tudnának hozni megint egy olyan áttörést/technikát, ami előtt így ülnék, hogy "apáááám, besz@rok". -
válasz
Yutani #17980 üzenetére
Na beüzemeltem végre.
Őrület: GPU-Z talál GPU hőfokot!
Még nagyobb őrület: GPU-Z talál PCB hőfokot is!
Club3D-ék raktak rá még panelhőfok figyelő szenzort is!
IDLE 46 fok a hótmeleg szobámban a GPU a kis kerek Sapphire hűtővel. A négyzet hűtő ventije nem megy. Pedig forog simán amúgy kézzel.
3DMark teszt várat magára, mert a 8600GTS OC-m után berakva 3 másodperc után kifagy.
Driver amit az XP feldob magától MS-os.
Úgyhogy teszt majd ott ahová amúgy is szánom (egy 478-as lapba). -
-
válasz
Yutani #17982 üzenetére
Kisebbfajta aktívat
Négyzet alkút, pont akkora a nyákon is a rajz.
Van még egy kerek is, az a semmi anyag nincs benne típus, a tipikus GF4 hűtés, meg egy ugyanilyen csak mégis minőségibbnek tűnő, egy Sapphire 9600XT-ről. Ha arra elég volt az ilyen kicsi, erre is elég lesz, ha a négyzet ventije gázos.
Csak jó lett volna az eredményeket számokkal (fokokkal) alátámasztani.
Meg így összehasonlítani sem lehet hogy melyik hűt jobban.
Holnap letesztelem, marad a megfogós hőfokelemzés -
-
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
Yutani #17918 üzenetére
Hm, pedig elgondolkodtatott már korábban az az alaplap.
Fogad 2*512 MB SDRAM-ot, igaz, AGP nincs, de a 3 db PCI slot-ba mehetne 1 PCI USB 2.0 kártya, 1 PCI SATA, meg egy 1 PCMCIA to PCI kártya, amibe ízlés szerint lehet tenni wifit, firewire-t stb.
Egy csúcs 1,4 GHz-es Tualatin CPU-val és Lubuntu-val nem lehet rossz, amolyan alap mindenesgép.
Ennyire vacak az a chipset?
-
-
-
válasz
Yutani #17743 üzenetére
Esküszöm szó szerint ezeket akartam leírni és én is így volt ma a crysissal, 2X toltam végig először 3870essel mediumon utána dupla 4850-el very high-on, de nemrég az 5850essel is neki kezdtem
Ranagol! egyszerűen itt arról van szó, hogy a mostani stílusú játékok neked nem jönnek be... illetve a játékmenet.. ezért érzed fosnak...
A Dirt3 pl most az egyik kedvenc játékom.. jó a gymkhana stílus nekem se fexik be és ép pezértnagyon hamar le tettem a játékról, de újra neki álltam, és rájöttem nagyon sok rally van benne, és egyszerűen imádom, tű éles grafika nagyon jók a hangok benne, pontosan annyi realisztikusság van benne ami nekem kell, egyszerűen nagyon imádom...
És a haverjaid is így lehetnek, ezek a játékstílusok nem jönnek be... De attól még nem fosok a játékok, csak némileg megváltoztak
És nem teszem OFF-ba mert ez is kötődik a retróhoz elvégre retro játék vs modern játék a témánkVisszatérve a lanparty-ra: nagyon jól látod, unalmasak azok a játékok! De tudsz jobbat? olyant!!!! amivel egyszerre nem csak 8a-n lehet játszani... ez volt a gond az MW2-vel is sokunknak... COD2 és a Far Cry azért megy nagyon mert sokan tudunk vele játszani nagy csapatokkal... meg ugye a CS Source.
a Crysis multiaj télleg lófütyit nem ér, akkor meg mi jöhetnemég számításba? -
Ranagol_5
senior tag
-
snake1977
őstag
válasz
Yutani #17686 üzenetére
Ezt a cikket jobban favorizálom ha összehasonlításról van szó [link]
Sajnos csak gyakorlati példákat tudok felhozni, és mint írtam játékok alatt, sehol nem állítottam hogy fényévekkel jobb, csak nálam a játékoknál jobban teljesitett.
A fenti tesztek pedig kissé vegyesek, de nagyobb szegmensben készültek.
Részemről ennyi, nem véletlenül váltottam én sem intelre. -
snake1977
őstag
válasz
Yutani #17677 üzenetére
Játék alatt alap órajelen alaplap-cpu csere után állítom hogy a játékok jobban mentek amd-n, (6000+ x2, 2x1mb L2, cseréltem E5300-ra konkrétan) az hogy mennyi a cpu használat, vagy épp a winrar mit mutat...erre nem tudok mit mondani, Én játszom a gépen, arra alap órajelen az amd sokkal jobban kihajtotta a vga-mat, emelt fsb mellett a intel produkált többet (ezt is komolyabbra cseréltem E7200) de alapon az amd.
Most sajnálom hogy a 3dmark06 teszteket nem mentettem el.Szerk: az inteles E5300-as még meglett http://3dmark.com/3dm06/16463900
Ez OC alatt 3.12Ghz-en futott, OC nélkül közel 2000 pontal kevesebbet produkált. -
-
-
-
-
válasz
Yutani #17568 üzenetére
bakker itt is "sima" DDR van írva
najó akkor ezt benéztem, bocsi
De akkor mi a tosznak kell a tápcsati rá? és akkor az enyém hogy lehet Ultra tápcsati nélkül? -
válasz
Yutani #17560 üzenetére
Az az az FX 5700 ultra amit UK-ból rendeltünk
Uhh télleg igazad van az FX5800 Ultra is DDR2-es volt, az 5700-asokról viszont nem tudtam, köszi az infót
Van nekem egy "FX 5200 Ultrám" amin mezei DDR memória van, de ez nem is ultra valójában, csak kicsit emeltek a GPU órajelén, viszont a valódi 5200 Ultra télleg DDR2-es és pont azért kell annak is tápcsatlakozóaztán hogy csak prototípusok készültek belőle vagy került tömeggyártásba csak nagyon kevés, a fene sem tudja... egyszer láttam egy Engineering Sample verziót az ebay-en valami cefet drágán
-
-
válasz
Yutani #17482 üzenetére
nem zavart meg... a full ref 3850-esen ninsc semmi matrica az így néz ki tehát lehet a nyák és a hűtés referencia, de a katona miatt már mégse referencia, legalábbis az én értékrendem szerint
amúgy egy 5 éves kártyáról beszélünmnk, manapság 5 év már retronak számít, tehát mehet ON-ként is szvsz -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Yutani #16853 üzenetére
Én emiatt PS2 optikai egeret vettem a P2-PIII gépekhez, ezt a DOS- os driver is látja, a golyós mindig bizonytalanabb a felszedett por miatt.
Bacsis: ez a topic már most legenda, halhatatlan lesz.
Neduddki: Mars- utazáson voltál?
Egy ilyen kártya nekem is megpusztult, a ramokat elajándékoztam belőle.Fenyő: meditálok rajta hogy merre lehet.
Gban: érdekelne, PÜ ment
-
válasz
Yutani #16687 üzenetére
Socket 7 az biztos?
Kis fogyasztás: én is most kerítettem egy ilyet:
NanoServer E3-L, nulla venti, külső "noti" táp, 40 giga noti hdd, a proci meg ilyen - 2mb cache, 10W TDP.
Nagyon ott van a kis gép, az áramot nem fogyasztja, termeli
Csak az opcionális PCI raiser nem volt hozzá, oda jó bármilyen, ha a mérte jó? -
válasz
Yutani #16578 üzenetére
Én is egy Voodoo Banshee-t használok a Quad Pentium PRO gépembe, de volt benne Voodoo2 SLI is... szépen megy rajta a NFS3 meg a Unreal Tournament, azt sajna nagyon más játék meg el sem indul a hülle win2k miatt, csak win 9x-et nem akarok mert akkor minek belé a 4 proci a Win XP meg annyira nem feeling
-
-
-
válasz
Yutani #16536 üzenetére
Akkoriban ennek is örültünk
Nem azért mert nem volt hifi, nem azért mert olyan jól szólt, hanem mert szólt, nyekergett - akkoriban még a hangkártya is extra volt egy gépben, a beeperből szólt a legtöbb cucc, az külön sikerélmény volt ha sikerült beállítani az SB vagy SB pro kompatibilist választva a DMA-t, IRQ-t, stb-t a dodos játékokon, és megszólalt valami egészen más mint a csipogóból.
Az mp3 meg a következő szintű "csoda" volt, hogy már ezt is tudja a gépem -
-
-
válasz
Yutani #16178 üzenetére
Van vmi hasonló, a konfig fájlban kell a render-nél a scaler=hq2x vagy hq3x-ra állítani. + Drak Forces alatt szépen szól a GUS emu is.
Szerk.: Nagyjából megvannak már az adatok a 93-as középkategória teszthez (386SX-40, 386DX-40, 486DLC-40, 486SX25 és 486SX-25@40) már csak neki kéne veselkedni táblázatokat szerkeszteni, ill. megírni. -
Nowhereman
őstag
válasz
Yutani #16174 üzenetére
No nekem az volt az első csalódásom az UFO: enemy unknown után. Annak a hangulatát azóta csak az UFO alien invasionközelítette meg, de sajnos ezzel is kissé belassultak a srácok...
A mélyen tisztelt kiadóknak a kankóst a valagukba! Eddig potyán volt az abandónián, most meg fizetni kell érte. Lefogadom, hogy a Dosboxos csapatnak egy peták se jut belőle, pedig nélkülük eladhatatlan lenne a cucc...
-
válasz
Yutani #16174 üzenetére
A megoldast a tavvezerelt torpedo jelenti. 5-6 darabbal szepen ki lehet takaritani az utat.
A Steamen vettem meg a komlett sorozatot 4EUR-ert, de az elhagyottak kozott is fent van. Annyit boven megert. DOSbox-ban fut. Nem tudja valaki, hogy mennyi ido utan lesz abandon egy jatek, ha egyaltalan?
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Yutani #16107 üzenetére
Köszönöm a leírásodat! Végülis a VIA chipsetes mellett döntöttem. Valaki a hardveraprón is árult ugyanilyen típusú chippel és arról jó vélemények voltak a kommentek között. Jövő héten talán sikerül beszerelnem az alaplapba.
Ebay sajnos nekem drága mulatság lenne, az egyenleg feltöltése miatt, ezért inkább maradt az egyszerű üzlet, így kb. 5000 Ft volt egy molex-sata átalakítóval és egy SATA kábellal együtt. -
válasz
Yutani #16026 üzenetére
Ja meg van egy GUS Classic 3.73 és egy Amiga F1 szimulátor játék is eladó.
-
balux33
csendes tag
válasz
Yutani #15919 üzenetére
Hát gondoltam rá hogy egy k6-2-t teszek alá de az már nagyon nem hajtaná ki
Akkor az Athlon XP-t választom az amúgy is össze van rakva csak a videó kártyát kell kicserélni meg a win98-at felrakni.
A Tua celeron pedig eredetileg 1100Mhz-es csak elég jól tűri az 1600Mhz-et is, így 145Mhz-es FSB-vel elég jól húz. -
laci1128
tag
válasz
Yutani #15734 üzenetére
Ez igaz. Ha sikerülne egy értelmes drivert összerittyenteniük a cucchoz, akkor viszont összességében kellemesebbnek tűnne a régi GMA-hoz képest. (Persze a Brazostól még így is messze lenne az olvasottak alapján). Problémák ide vagy oda, én nem hiszem, hogy teljesen hibás húzás volt kukázni az i740 örökséget és helyére egy direkt alacsony fogyasztásúra tervezett videovezérlőt rakni, ráadásul tippem szerint a PowerVR megoldás jobb teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkezhet, mint a régi GMA.
-
telescreener
tag
válasz
Yutani #15481 üzenetére
én is 17 vok,nekem '99-2002 p1 133 mmx 2007 ig egy 400 mhz ppga celeronom volt, 2009ig 1300 p3 cerka 2009-2011 atom 230 azóta ami az aláírásomban van. amugy a Weißturul:voodoo 1 et sztem kihajtaná a a 333A, azt tudom, hogy a 8mb ati ragem volt, minden szépen ment vele amit a proci elbírt.
-
Weißturul
senior tag
válasz
Yutani #15481 üzenetére
Egy FX5500-ason meg 2.6-os cerkán nőttem fel
vagyis azelőtt volt egy 1.2-es Celeronos, MX400-as kombójú gépem, tehát én megtanultam a játékoknak nem a grafikájuk alapján megítélni, de tényleg sokat meglep, hogy érdekelnek engem ezek az "ősi" dolgok. Ti nosztalgiáztok ezekkel a cuccokkal, de nekem ezek felfedezni való dolgok. Még ZX Spectrumot is vettem. Tudjátok: egy újszülöttnek minden vicc új.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged