- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71 #3150 üzenetére
Alapfeszültséggel 45 fok, tehát kemény 5 fokot nyertem idleben. (Emelt fesszel, gépház oldala lent 51 fok, emelt fesz, gépház oldala fent 55 fok idleben.)
Sweet Lou 6: Én a WinFlashel szúrtam el a 9600XT-met és dos alól hoztam helyre. Szerintem a dosos a biztonságosabb. Jah, igen és én egy floppyt használtam, indítolemezre felmásoltam a programot, a biost és az autoexec.bat-ba beírtam az alább említett parancsot és így automatikusan lefut a flashelés. -
-
Badman 4ever
őstag
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alister71 #3140 üzenetére
Hihi, az Intel Burn se bírta megizzasztani.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alister71 #3086 üzenetére
Ehhez a kártyához még a 6800GT sincs sehol.
Amúgy találtam még egy 4 gigás vinyót itthon, arra felraktam a win 98 se-t, azon fogom még futtatni a 3D Mark 01-et, kíváncsi vagyok mi fog kijönni belőle.
BADMAN már átment csajba?ennyire még én se bírtam berúgni, pedig már 38 vagyok
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alister71 #3083 üzenetére
Bassz, annó 34-ért vettem ezt a Gainward 7600GT-t, és 15-ért adtam el.
Pedig most mekkorát szólna a P3-ba. Amúgy P4 3000MHz Prescottal bő 3000 felett volt 06-ba. Ez a Sempron azt se tudja miről van szó.
Valahogy rá kén dumálni a tudatlant, hogy az Ati 9600XT az sokkal jobb kártya. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Alister71 #3023 üzenetére
Most pont dolgozom... De ha hazaérek dobhatok fel képet a masiná(k)ról...
az a nagy büdös helyzet, hogy marha sok a cuccom, így nem lenne kis meló lefényképeznem
van valami kívánságod, mit szeretnél látni? s akkor elsősorban arról dobok fel gképet
Asszem a nagy gépemről van valamerre képem, előkeresem és akkro belinkelem ide -
Penyus
senior tag
válasz
Alister71 #3013 üzenetére
Nekem is abitok voltak regen, aztan p4bol volt egy msi mert rabeszeltek. Meg is halt, lett helyette abit
Most meg gigabyte van nekem is. Mutatnek kepet is a configomrol csak ki kene szedni ket asztal kozul a gepet, ami nagyon kenyelmetlen melo, max hw fejlesztesert vagyok hajlando
Viszont a p3ast le tudom fotozni
mingyart meg is teszem. De az nekem nincs ilyen csillivilli hazban, meg egy fekete elolapos dvd combo drive van a feher gepen.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71 #2999 üzenetére
Nekem is hasonló a gépen, mindjárt rakok fel képeket.
peti_s: Köszönöm.
El is felejtettem, hogy ma van a névnapom, csak akkor esett le, amikor felhívtak, hogy "Isten éltessen!" én megelőször elgondolkodtam, hogy milyen ünnepem is van ma.
Szerk.: Én is szeretem az ASUS-t. Van itthon ASUS-ból laptop, egy alaplap és a videókártyám. -
Yutani
nagyúr
válasz
Alister71 #2999 üzenetére
Hát igen, az eredeti BGA ramos megoldások után jöttek a 3.3ns TSOP-II tokozású ramokkal szerelt 9600Pro és 9600XT kártyák is. Sőt, 256MB-os verzióban inkább ez utóbbi memóriákkal szerelt kártyák jöttek ki. Ettől függetlenül teljes értékű Pro és XT kártyák, mert memória oldalról megvolt a specifikáció szerinti 600MHz.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Alister71 #2996 üzenetére
Sajnos nagyon sok kép elveszett az előző szerverről, ahova feltöltöttem őket
pont a napokba tudtam 2 írásomhoz a képeket vissza tölteni, de még mindíg nagyon soknál hiányoznak... amint tudom, pótolom őket, de hosszadalmas meló leszsok cucc már nincs meg így azokat nem tudom újra tesztelni...
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71 #2927 üzenetére
Na megosztom veletek első kudarcomat az ASUS Catalyst 5.24-gyel és 5.25-tel (Alias Catalyst 6.3) kapcsolatban, amit Lord Vader ajánlott. Telepítésnél még bíztam a sikerben, de utána elszabadult a pokol. Tuning esetén szétesett a kép már 2D üzemmódban, ha a képernyő felbontást átállítottam (vagy átállította egy program). Ha beállítottam a 1280x1024-et, akkor a 3DMark06 gyönyörűen elfutott képhiba nélkül a procitesztekig, utána amikor átállította a progi a felbontást a prociteszthez, szétesett a kép. Ezeket a szépségeket sikerült produkálnom:
Alapeset
Ablak mozgatása
Szőrös kocka
Ezért tuning nélkül futtattam a tesztet, ahol is 280 pontot kaptam.
Most megpróbálom a fajtiszta 6.3-as ATI-s Catalysttal, hátha több sikerrel járok. -
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71 #2971 üzenetére
Elmegyek egy napra a nagyihoz és amikor visszajövök ezt kellett olvasnom ami itt volt, de mindegy, úgy látom lenyugodtak a kedéjek.
Én ismerem a játékot, de nem sokat játszottam vele, inkább futó kaland volt...
Újra megpróbálok tuningolni a Compaq.kal, mert eddig sehogy se tudtam rávenni a gyorsabb működésre. Pedig jó kis gépek, mert 2 ilyenem is van, de halálpontosan ugyanolyan az alaplap, amibe int. VGA, hangkártya, hálókártya van, ugyanolyan táp, stb., csak a proci eltérő. Egyik 500-as P3, másik 350-es P2 (van még 400-as slotos P2, illetve átalakítóm van FC-PGA1-es procikhoz, 800-as, 700-as és 850-es Cerkák és egy 850-es P3 állnak hozzá rendelkezésre), de még sehogy se tudtam tuningra rávenni őket. Se a DIP-Switch sor állítgatásával, se SetFSB-vel (egye meg a fene a mixelt i440BX/ZX csipkészletet).
Ha van ötlet, akkor vevő vagyok rá. -
L4rs
tag
válasz
Alister71 #2938 üzenetére
Á, szóval te voltál az.
Az a lényeg, hogy van egy 2D kártya, ami nyomja a jelet, ha pl file-okat másolsz, szöveget szerkesztesz, de ha játszani kezdesz, akkor elkezd dolgozni a Voodoo 3D gyorsító, amit a gép hátulján kell összekötni egy kábellel a 2D kártyával, valahogy így é: kép
Remélem tudtam segíteni. -
L4rs
tag
válasz
Alister71 #2936 üzenetére
Szevasztok!
Tegnap - bacsis tanácsára - majdnem csatlakoztam/írtam a topicba, aztán ma szolid 40-50 OFF-ot olvasva majdnem elment a kedvem az egésztől. Szerintem kellemes társaságot fújt ide össze a szél, nem kell félni a sok OFF-tól. Még a legkiemeltebbek is tele vannak néha. Egy olyanba, ahova kb 5-en járnak nem tök mindegy?! Általában érdekli az oda járókat az OFF is. Aki csak benéz, kb először a keresőt fogja használni, hátha megoldódott már a baja.
Hogy írjak valami ide illőt isNemtom ki írta, hogy nem megy a Voodoo-ja. Egyáltalán nem tudom mennyire vagy járatos Voodoo-ban, de azt ugye tudod, hogy a Voodoo1 (és 2 is) csak 3D gyorsító kártya. Remélem nem alázlak porrá ezzel a csodálatos észrevételemmel, de hátha kihagytad a képletből a 2D VGA-t.
Tisztelettel egy csatlakozni vágyó szende filúcka.
mod: nem igazán válasz akart lenni az előző HSZ-re, csak egy kicsit rosszak a kurzorok. Távol vannak egymástól a rák egye ki a nyálkahártyájukat. -
Yutani
nagyúr
válasz
Alister71 #2903 üzenetére
És ez meg fog oldani bármilyen problémát?
Szerk: Látom, csak engem zavar az, hogy a topik elment egy teljesen más irányba, és bármi, ami eszünkbe jut, beírjuk.
Akkor legalább arra vegyük a fáradtságot, hogy ha nem a topikba illő mondanivalónk van, tegyük off topic-ba a hozzászólást, hogy akit nem érdekel esetleg, át tudjon futni rajta.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Alister71 #2888 üzenetére
Mennyit mennek a 3870esek?
Nekem az első 3870esem 2slotos sapphire itt a prohardveren messze verte az összeset tuningba, alap feszen ment 930at(gyári órajel 775)
aztán 1hónapig nem használtam, s kipurcant... gariba cserélték, amit kaptam helyette az csak 860at ment
s inkább elbizniceltem 4850-re de ezt még annyira sem lehet tuningolni -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Alister71 #2823 üzenetére
nekem sem lesz sajna mostanság.. pedig nagyon fáj a zsívem egy olyanra... azért ha vissza jön gariból a 4850esem, CF-be szépen kihajtaná a 2kari HD-ban a játékokat
Basszus miért nem 1,5évvel késöbb vettem TFT-t? most akkor azom lenne...
Ezt a 19es TFT-t még 55k-ért vettem... most ennyiért akad már HD-s is -
Yutani
nagyúr
válasz
Alister71 #2784 üzenetére
Mondok számokat:
Tesztkonfig: A64 3000+ S754, Abit KV7 Pro/Abit NV8, 2GB DDR 400MHz ram
Inno3D GeForce FX5900 XT
Core órajel: 390 MHz
Mem órajel: 700 MHz
3DMark2001 SE: 13 990
3DMark03: 5 263
3DMark05: 994Sapphire Ati Radeon 9800 Pro
Core órajel: 378 MHz
Mem órajel: 676 MHz
3DMark2001 SE: 18 028
3DMark03: 5 898
3DMark05: 2 728Hercules Ati Radeon 9500 Pro
Core órajel: 277 Mhz
Mem órajel: 540 MHz
3DMark2001 SE: 14 447
3DMark03: 3 844
3DMark05: 1 820Inno3D GeForce 6600 256MB PCIe
Core órajel: 300 MHz
Mem órajel: 500 MHz
3DMark2001 SE: 14 342
3DMark03: 5 142
3DMark05: 2 100Jól lehet látni, hogy a R9500Pro memória sávszélességénél kicsit kevesebbel is a fejlettebb NV43 jóval több pontot csinált a fejlettebb programokban.
Bazzer, olyat villámlik meg dörög az ég, hogy befosok a monitor alá!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Alister71 #2769 üzenetére
Nem hiszem, hogy Driver gond lenne, volt fent több driver is, sokáig egy elég régi asszem 77.77-es forceware-t használtam, késöbb meg egy elég újat 17x.xx körülit is kipróbáltam ez már igen csak az utolsók közt volt ami támogatta még az 5000es szériás kártyákat, és sajna nem lett különösebb javuls
Igaziból én is többet vártam volna a kártyától, de ha gondolod kipróbálhatom egy másik driverrel, csak mondd meg melyikkel próbáljam
neduddki akkor nem unatkoztál -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Alister71 #2759 üzenetére
most pont nincs benne, mert a 3850nek kellett a hely ideiglenesen
de itt pihen a gép mellett fél méterre
Megvan az eredeti számlája, nem egész 60k volt.. én 5-ért vettem, full dobozos minden tartozéka kiegészítői megvannak, szal qrvára emgérte
nem adom el, mert gyűjtöm a V szériás Geforce kártyákat...
van Asus V3000,3400,3800,6600,6800,7200,7700,8400,8440,9950,9999GE-m -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Alister71 #2755 üzenetére
Én is jó sokáig lomiztam a dual p3ast... először csak a lap volt meg 2db 1266os prockó, vettem bele ramot, majd hdd-ket, aztán normálisabb vga karit először FX1100-as quadro volt benne azt váltotta az fx5900ultra, amit majd most vált egy 6800GE
nekem majd 2évembe került de mellette fejlesztetem a nagy gépem, a p4esem, laptopot is váltottam szóval van mindíg kiadás
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71 #2730 üzenetére
Az ApolloPro133 memóriakezelése nagyon jó, két ilyen lappal is találkoztam, mindkettő így teljesített. A 440BX is iszonyat jól ment tuninggal, de az i815-öm...az agyrém, gyorsabban megy a memória, mint nálad, de így is kb. 30%-al lassabbak.
akosf: Érdekes a teszt, legtöbb helyen csak 15% volt az előnye a Celeronnak, sőt egy helyen a Tua jobb volt. Van még erő ebben a prociban. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Alister71 #2633 üzenetére
Kell neki a Gigia Ram legalább hanem kettő. Lehet, hogy jobb a memóriakezelője, és gyorsabb is a legtöbb esetben nem vitatom. Az Xp szerintem így megérzésre mondom (nem szokott tévedni
) ha háttérben 4-5 alkalmázás szaladgál vagy több, simában dolgozik , ezt ki is lehetne mérni valahogy, nem lenne rossz. Habár jön a költséghatékony Windows azon úgysem lehet aszem 3 -nál több alkalmazást használni egyidőben, úgyhogy mindegy. Szerintem már a vérpistike is a PC -jén min. 3 progit futtat manapság.
-
bacsis
Közösségépítő
-
-
peti_s
addikt
válasz
Alister71 #2583 üzenetére
Az, de nekem a 775 valahogy mindig is szimpatikusabb volt, mint a 478. Nekem bejön az hogy nincsenek tűk a processzoron.
Viszont így papírzsepin kell tárolni.
Hamarosan remélem megint kinnt lesz a géppől, és más kerűl a helyére. Egyébként nem rossz CPU, csak a tápnak sok. Ha túl nagy terhelést kap a gép, egyszerűen lekapcsol, vagy újraindúl. Ezért szeretnék már egy új CPU-t, eddig E5300 volt a kiszemelt processzor, de lehet hogy E3200 lesz belőle.
-
peti_s
addikt
válasz
Alister71 #2570 üzenetére
Én sem, én jöttem rá.
Mert amíg hagytam rá 120-at, mindig betelt úgy hogy szinte semmi sem volt fennt 40 giga feleslegesen, ami csak lassítja a gépet. Így nem tud betelni, vagy ha be is telik, akkor egy CCleanert futtatok, és újra van 700 MB szabad helyem.
Így gyorasabb sokkal, próbáld ki.
De akkor semmit sem telepíthesz C-re, mindent máshova kell.
-
peti_s
addikt
válasz
Alister71 #2568 üzenetére
Nálam az XP is gyors.
Pedig elég régóta fennt van. Lassan 2 éve. Egy titka van a gyors XP-nek, nem szabad 5 GB-nál nagyobbra hagyni a C-t, és CCleanert kell használni.
Akosf, soha nem hittem volna hogy ilyet mondok, de ezért jó a UPC net.
25/3 MBit. A Digi pedig mégjobb.
Sajnos még nincs olyanunk, de Októbertől lehet hogy olyan lesz.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71 #2464 üzenetére
Azok a kártyák hirhedten shaderhibásak voltak, nagyon belassult a kari egy kis árnyéktól.
A 9800 XT meg olyan árban és teljesítményben volt a korához viszonyítva, mint most a GTX 295, sőt mégtöbb...175-180 ropit kértek érte amikor kijött és utána 2 évig volt az ATI (és a világ) legjobb kártyái között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Philips Hue – az okos lámpák királya
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Debian GNU/Linux
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I5-8600K
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (2) (ELKELT)
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest