- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
paleinho
senior tag
válasz
szupi92 #77344 üzenetére
a kártya "gerincén"
csak átkapcsolod, utána újraindítást követően már a másik bios lesz aktív -
belaazallat
addikt
-
DraXoN
addikt
válasz
szupi92 #77332 üzenetére
Eszembe jutott egy régi kártyám amin biosmoddal próbálkoztam R9 280- esetén
Amikor kicsi vagy maximális volt a terhelés minden jó volt, de néhány játékban csak olyan 70-80% terhelés lett volna, de ott visszaváltott órajelben, de akkor a terhelés maximum lett így vissza felváltott és vissza le, fel... kb. általad említetthez hasonló effektet produkálva (de nem minden játékban).A gond, hogy piszkáltam a Wattmanban a "Power Target" részt.. Riva Tunerben is benne van, de wattman esetén az "áramfelvéteri korlát" rész.. nem lehet az kavar be?
Esetleg maximumra húzva megnézni.Fel lehet esetleg húzni maximumra, és megnézve úgy...
-
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
szupi92 #77326 üzenetére
A PCI Express energiagazdálkodását kikapcsoltad? Másik kérdés, ha bekapcsolod a vsync-et, akkor is laggol és fagy a játék?
Esetleg nézhetnél még egy Unigine superposition tesztet HD 1080p, extrem módban + monitorozás. A monitorozást naplózással pl. AIDA64-el tudod megtenni. Naplózásban rögzítsd a kapcsolódó fontosabb paramétereket (M0ng00se leírta a #77311 -ben). (Ha az AIDA64-et használod naplózásra, akkor ott értékek lesznek, nem grafikonok.) -
Sz.L.
aktív tag
válasz
szupi92 #77317 üzenetére
Én a helyedben DDU-val leszedném az összes VGA-hoz tartozó drivert és az egyéb segédprogramokat pl. MSI Afterburner-t. Ezek után telepítenék egy friss VGA drivert, amiben egyelőre nem állítanék semmit. Majd hozzányúlnék a win energiasémához. Elsőként a PCI Express energiagazdálkodását kapcsolnám ki. Ezek után megnézném a problémás játékban van-e változás.
-
DraXoN
addikt
válasz
szupi92 #77317 üzenetére
eléggé túlmelegedésgyanus lehet az a gpu..
esetleg csak tesztként meglehet próbálni nem maximumot, hanem valami köztes órajelet, hogy jó-e valahol.
illetve figyelni kell, hogy van-e külön profilja a játéknak, mert ha az aktív akkor hiába állítjuk át a globális profilt, a játék saját profilja felülírja, és mint ha nem is lett volna semmi átállítva.
ugyan így figyelni kell ha valamit állítunk akkor el is mentsük jobb felül talán "alkalmaz" vagy mi van kiírva (bár most nem tudom, másik gépemnél vagyok, ezen még windows sincs, hogy megnézzem mit is ír).
-
DraXoN
addikt
válasz
szupi92 #77315 üzenetére
wtf.. kategória.
nem órajeltúlhúzás amit akartam, hanem "fixálás".
ráadásul a gyári biosok annyira levannak korlátozva, hogy szerintem kb. esélytelen lenne ezzel megölni egy-egy kártyát, hacsak le nem szedjük a gyári hűtést.szerintem nem kell félni tőle. ha a szőrös fánk korábban nem nyírta ki a VRM-et (volt ilyenre példa, amikor gyártó "alultervezi" azt a részt "költségspórolás" okán túl gyenge alkatrészeket odarakva), akkor ez végkép nem fogja.
-
DraXoN
addikt
válasz
szupi92 #77303 üzenetére
radeon beállításokv <-- ezt az elírást évek óta nem tudják javítani, anno javították egy 3-4 évvel ezelőtt és jó volt úgy másfél évig, majd valahogy "visszakeveredett" a régi fordítás.. hiába írunk emiatt, "le se szarják"
játék "füll"
a játék profilja, vagy a globális profil
(Globális) Wattman füll
a GPU órajel és memória órajelnél ahol vannak az oszlopok (az órajellel), ott az adott érték tetején bal egérgomb (vagy ha balkezes az egér jobb egérgomb).. az Állapot 0 Állapot 1 ... Állapot 7 részen.. megnyomva lenyílik egy menü ahol a minimális és maximális állapotokat ki lehet "kényszeríteni". -
-
Lacpac
őstag
-
belaazallat
addikt
válasz
szupi92 #77291 üzenetére
Az első két képen a GPU memória 1000Mhz-n van, majd a 3. képen 2000MHz-ra megy, utána a többin 300MHz, az utsó képen a GPU órajel is leesik. Proci kihasználtság viszonylag konstans. Ez szerintem vga hiba, vagy túl melegszik, vagy az energigazdálkodás bekapcsol vmiért.
-
-
-
-
-
BlindMind
tag
válasz
szupi92 #77277 üzenetére
Kb semmit, az is lehet h korábban már elfőztél valamit a lapon, pl egy kondit amit szabad szemmel nem fogsz észre venni (láttam már pár ilyet) ami azért furcsa mert ez a jobb 970-es lapok közül való. Inkább kereszt huzatot csinálj a házban az hatásosabb! Sok sikert várjuk az eredményt!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest