- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ybear
tag
válasz
hackeeeee #44084 üzenetére
Ha eldobta, az nem jó hír.
Nekem ezzel a verzóval stabil úgy számolásban mint hűtésben még a kánikulában is.Azt nem tudom, hogy melyiknek lehet hinni, nálam ez volt az, amelyik kihozta a lehetséges összes hibát. Az alapverzióval még 4,6GHz-en is stabil volt a procim, ez meg már elsőre eldobta a beállítást.
Szerintem nagyon nem mindegy, mert ha hibázik a procim mondjuk a videók konvertálásánál (amit szakmányban végzek), akkor a hang meg a kép szétcsúszik, és mehet az egész a levesbe. Most meg nincs hibázás hetek óta. (kop-kop-kop)
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #43989 üzenetére
Na vissza is raktam 2000MHz-re. Elég furcsa volt, gyakran előjöttek mikrolaggok játékokban, Wolfenstein majdnem játszhatatlan volt. Pedig szintetikus teszt alapján rendesen megdobta a teljesítményt. Meg a tálca is kicsit fura volt, eddig enyhén átlátszó volt, aztán NB OC után meg sima világoskék lett. Visszatettem 2GHz-ra, és helyreállt minden. Viszont a feszt hagytam 1.1650V-ton (alap 1.15V) mert csak így hajlandó 2400MHz-en üzemelni a RAM.
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #43963 üzenetére
Én is készülök tuningolni, mert a RAM alap NB fesszel nem hajlandó 2400MHz-en üzemelni. Az NB-nek külön van feszültségszabályzója (nekem 4+1, abból a +1 vezérli), tehát nem a processzorhoz tartozót fogja terhelni. Meg most van 7db ventilátor a házban, a VRM bordát egy kicsit izmosítottam, úgyhogy a hőelvezetéssel nem lesz gond. A nagyobb fogyasztás se gond, az 500W elég lesz ehhez a középkategóriához. Köszi a segítséget.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
hackeeeee #43899 üzenetére
igen a hűtő csavarjai mind meg lettek húzva(szépen körkörösen, kb 4-5 kör alatt húztam meg teljesre, gondolom akkor fel is fekszik rendesen a cpura).
Előtte egy kisebb hűtő volt rajta(9,2cm venti, 3 heatpipe), ezzel 4,1 GHz-t bírt ugyanilyen körülmények között, de ekkor a heat pipeok már kézzel érezhetően melegebbek voltak, mint a langyos. Akkor ennyivel jobban szétosztaná a hőt a mostani hűtő? Igaz a ventit most letettem annyira amennyire csak lehet(alacsony profilú ramok vannak)m így a heatpipe töveihez is megy valamennyi levegő.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
hackeeeee #43858 üzenetére
nálam 1800rpm-et megy.
a két gyári Corsair van alatta és majd később fölé két Swif2... ezeket fogom majd a FanXpert-tel szabályozni...nekem BF3 alatt volt ma mérésem végre. (7vége van
)
eredmények:
4,5GHz, noctua
- fixen 66+ fokos a cpu, FET-ek "hűsek" (nem csipog az érzékelő. ami 75fokos limiten van)
4,7GHz, corsair
- fix 64fokos a cpu, FET folyamatosan 75-80 fokon. (sajna nincs már meg az a légáramlat, ami....)
szerk
jah, a ventik nem mennek többet sztem 1600-1700nál.
bakter, ezt nem is figyeltem -
SetCHOO.
aktív tag
válasz
hackeeeee #43728 üzenetére
Nekem sajnos megkellett állnom 4,4-nél, mert már a kis machom nem bírta leküzdeni a hőt. Az 5. kör IBT után 4,5 Ghz-n már belenyalt a kupak a 80°C-ba. De a játékaim alatt max 65°C a kupak. Szóval teljesen biztonságos és így is maradt.
Szerintem EnteR a socket alatt a kupakhőt érti. Aida64 mutatja.
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #43715 üzenetére
A bekapcsolt LLC hatása inkább terhelés alatt mutatkozik meg úgy, hogy kisebb lesz a feszültség-ingadozás. Pl. nekem 4,2GHz-hez kell 1.232V, hogy stabil legyen. Két LLC beallításom van: Enabled, Disabled. Kikapcsolt LLC-vel terhelés alatt 1.264V a tető IBT alatt, de mikor az első GFLOPS mérés lefut, felugrik 1.3V-ra, és nem ugrik vissza, csak ha leállítom a stress test-et. Bekapcsolt LLC-vel a mérés alatt IBT-ben 1.232V a tető, és egy GFLOPS mérés után felkúszik 1.264V-ra, majd a második mérésnél visszaesik 1.232V-ra, és ezt stabilan tartja a teszt végéig.
Yllgrim: Oké, Ultra se rossz, de a very high és az ultra között már nemigen van különbség. Ha meg a Very high képes kompenzálni a load feszt, akkor fölösleges az Ultra.
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #43713 üzenetére
Igen. Az LLC a vDroop "legyőzésére" való. A bekapcsolása egyenletesebb feszültséget eredményez terhelés alatt, és kompenzálja a feszültséget azzal, hogy nincs akkora ingadozás. Minél magasabb az LLC szint, annál kisebb az ingadozási intervallum. Mondjuk a CPU idle-ben kap 1.3V-ot, majd terhelés alá teszed, és 1.28V lesz a feszültség. Ez okozhat teljesítménycsökkenést, vagy BSOD-ot. LLC bekapcsolás után pedig konstans növekszik a feszültség ami nagyobb stabilitást eredményez.
De az itt olvasottak alapján Very high/Ultra a "kedveltebb".
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
hackeeeee #43586 üzenetére
En azert tesztelem igy a stabilitast:
- 45-50 kor IBT (intelburntest), termeszetesen very high-on
- 3-4 kor Vantage egymas utan (meglepo de ez a teszt nagyon erzekeny a videokartya es processzor tuningra, es jol ossze tudom hasonlitani a skalazodast kulonbozo orajelen)
- jatekok: BF3, Crysis3, Sniper Elite V2, stb.
- aztan jo par ora melo...Es a pimasz 8350 siman atment minden teszten, aztan a bongeszoben kifagy
.... +0.005 V megoldotta a fagyast is.
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #43564 üzenetére
LLC-t is próbálhatod más értékre állítani, hátha javul a helyzet. Amúgy VGA és a táp miatt is lehet ciripelés.
Energiatakaréskossági funkciók ezek is, szóval nem a legjobb ha kikapcsolva kell tartanod hosszú távon.
Ha nagyon zavaró akkor valahogy ki kellene szűrnöd (pl kipróbálod más táppal, más lappal), hogy ténylegesen mely alkatrész okozza, aztán elgondolkodni hogy megéri-e cserélni. -
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #43554 üzenetére
Ha win7-et használsz, és még nincs telepítve a két microsoftos FX javítás, érdemes azt is kipróbálni. Na meg amit már írtak; a C1E és/vagy C6 kikapcsolása, tesztelgetése, talán megoldhatja a ciripelést.
Mivel L3 cache sebessége is az CPU-NB frekvencia függvénye AMD-nél, így ami az L3-at intenzíven használja ott megérezni FX-nél is természetesen, például a tömörítés jellemzően ilyen. Játék FPS-ek viszont meredekebben nőnek a main CPU frekvencia által. Ettől függetlenül persze ártani biztos nem fog a CPU-NB tuningolása sem, amíg stabilan tudod tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Apple MacBook
- Medence topik
- EAFC 25
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- Hálózatokról alaposan
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged