- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Borokafa #3901 üzenetére
Van Thermal Throttle, de disabled-re tettem (biosban). Lehet még -osan állítani, azokat is próbálltam, de semmi. Az se lehet, hogy félremér a lap, és tényleg throttlingolnia kell a procinak, mert kizárt, hogy alulfeszelve gyári órajelen addíg melegedjen. Feltettem a hűtőt is új pasztával, de ugyan az...tehát tényleg nem meleg, csak a lap hülyéskedik valamiért. Simán engedhetné 68-70C kupakhőig, kb. ott lenne 60C a mag.
-
Bali27
addikt
válasz
Borokafa #3872 üzenetére
Az APM nem a jó fogyasztásért felelős? Mert akkor azért foghatja vissza.. Nekem is Turbo Core-val elméletileg 3900ig húzná automatán.. és 3600 fölé nem ment eddig soha.. Akkor lehet az APM csinálja.. Továbbá a C1 is be van kapcsolva... ACPI röl mi a véleményed? Az maradjon vagy az is kikapcsoalndó?
Tegnap felraktam a DIRT 3-at.. Egy élmény volt nézni hogy a 6 mag milyen gyönyörűen skálázódott!!!!! Tudom AMD re csinálták a progit de akkor is.. jó volt rá nézni -
törölt tag
válasz
Borokafa #3830 üzenetére
Nézd nekem most 8150 van,szépek és színesek ezek a grafikonok,engem nem igazán érdekelnek a bencmarkok,az érdekel amit tapasztalok.Jobb a 8150,mint a Ph II,de ha most elrabolná az al kaida és vissza kellene térnem az elődre,nem sokban lehetne változást észlelni
Illetve egyben mégis:lenne aerom stabilan
Ettől még jó ez,de nem vele alszom a párnám alatt (ha I5-I7 sandy párosom lenne,azokkal se lávolnék)
-
jozsef m.
tag
-
miresz
veterán
válasz
Borokafa #3666 üzenetére
Jah én is azt tervezem.
Viszont csak ilyen: Scythe Big Shuriken 2 hűtő fér el a házban. Nem tudom mit fog mutatni?
(#3667) kop8: A cél 4,5- 5Ghz stabilan,ott már nem hiszem hogy beéri 95W-al.
-
kop8
őstag
válasz
Borokafa #3603 üzenetére
Mit lehet tenni, ha nem képesek olyan procit csinálni ami normális akkor ez történik!
Hiába csinálnak 8magos procit amikor csak egy 4magos intel proci szintjén van.
Fogyasztásban viszont mindent leverAz kívül hogy nem úgy megy ahogy kellen még més gondok is vannak vele, itt szinte mindenki tapasztalat mér az aero problémét....
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Borokafa #3451 üzenetére
Érzésed szerit egy ilyen 3ghz-s alulfeszelt beállításon erősebb a procid,mint egy x3 3ghz-n?Igazság szerint én 1.2v-n használom így a procim 240-es fsb-vel.A gondom az,hogy az online flash játékokat(farmarám,ráma city és hasonló baromságok) kicsit nehezen(szaggatva) tölti be.Persze nem vészes eggyáltalán és utána már minden okés,de arra lennék kíváncsi,hogy érdemes e váltani.Igazság szerint egy kis fogyasztású procit(mondjuk 1.2v-alatti feszre gondolok) keresek ami versenyképes egy 4 magos 3ghz-s Athlon II-essel(pl egy 640-esel),persze egyenlőre elméleti szintes.
-
törölt tag
válasz
Borokafa #3411 üzenetére
Ahogy átrágtam magam a net bugyraiban a témán rájöttem hogy a kisebb prociknál kevésbe gond ez az aero mizéria,sajnos a legjellemzőbb a 8150-re.Tegnap tök ciki volt,átjött egy ismerős, mutatom büszkén a gépet,bekapcs-aero el.Cinmbi nézett, láttam a szemén ,hogy ez gáz,mondtam neki h ritkán van és restart és bejavul.Na kb 528X bekapcs kikapcs ,restart,persze hogy aero gone 1mp alatt
Le is vettem a ház oldalát és elbeszélgettem a procival,hopgy ha ezt csinálja el lesz adva a gecbe egy gyárba és a szalagon számolhat alkatrészeket és nem zsír király animal poresz múvikat jaátszhat le mint nálam,remélem használ a feddés
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Borokafa #3391 üzenetére
Figyelek ám
Félreértettél.Mint fent is írtam 4xxx simán megy 5gh-z(általában),de többet is.6xxx 5 ghz körül van a vége vagy kicsit alatta.8xxx na itt lehet vért hugyanntani,mert eléggé nyögvenyelőssé válik a dolog,hogy prime2-3 óra vs linx stabil legyen a dolog 5ghz körül.Itt azért már bele kell nyúlni egy jobb prociba.Perzse ez nagyon álltalánosítva van így,de a tendencia ezt mutatja.A nagykerben mindhárom versenyzőhöz volt szerencsém+ miresz is keresztül kasul tesztelgette a 6-os 8 as prociát,modult tiltogatott,stb...Itt ugye szépen ki is derül,hogy minél több tiltott modul(vagy akár minél kevesebb aktív) van annál magasabb a stabil órajel.Ha jól emlékszem miresz 8120-asa 5.1ghz-n stabil 2 modulal
Az ominózus proci viszont egy 8150FX volt(amiből ugye a történet kezdődött
).
Ettől függetlenül szép eredmény,gratulálok! -
miresz
veterán
válasz
Borokafa #3357 üzenetére
Tegnap újrahúztam a win-t,és elég érdekes dologra lettem figyelmes. Még a 6100-al raktam fel az elözőt,és feltettem a ms által kiadott,majd visszavont task manager frissítést. Azzal a rendszerrel a 6100 BFBC2 alatt (online multi) alap beálításokkal (APM on,turbo core on,stb) játék alatt max 40C' volt a proci. Aztán ugyanebbe a rendszerbe bele tettem a 8120-at és max 48C' volt játék alat ugyanúgy ennél is mimden alapon.Na az új rendszerrel a visszavont frissités nélkül van,hogy 60C' fölé is megy. Persze hűtés meg minden komponens u.a a gépben. Ez rengeteg. Kikapcsoltam az APM- et és a turbo core-t majd az órajelet emeltem 3.8GHz- re 1.3V on. prime stabil,és az említett játék alatt is max 45C' Érthetetlen. Ezek szerint a turbo core teljessen hibásan működik? Még ami érdekes,hogy kikapcsolt APM,Turbo core mellet elég durván alul lehet feszelni a procit pl 3.6Ghz 1.120 V-on primestabil. Még arra lennék kívácsi hogy így mennyit fogyaszt load?
-
antikomcsi
veterán
-
Stubi28
tag
válasz
Borokafa #3318 üzenetére
Sziasztok!
Sokat agyaltam mostanság, hogy mi legyen a következő konfigom lelke, és úgy döntöttem, hogy megpróbálom én is az új jövevényeket. Először PII 960-ra gondoltam, de inkább beszek egy FX4100-ast. Remélem nem fogom megbánni.
Annyit viszont segíthetne valaki aki jártasabb a témában, hogy milyen alaplapot vegyek hozzá. 20 max 25k a keret rá.
KÖszönöm, üdv! -
miresz
veterán
válasz
Borokafa #3300 üzenetére
CMZ8GX3M2A1600C9 Ezek a memók azok nem? Nálam a 6100 mellett voltak. Mondjuk én csak szorzót emeltem.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Borokafa #3273 üzenetére
Nyilván a saját processzoromról beszélek.
Az meg, hogy tudok csinálni egy hitelesítést a cpu-ról xy-GHz-en nem vigasztal, ha utána egy böngészőbe belefagy.
Sajnos ezek a procik nem sikerültek valami jól, és én ezek közül is egy gyengébbet fogtam ki úgy tűnik.
(#3274) cowboy_bebop
Szerintem Te is tudod, hogy 4 modul / 8 magról beszél, csak véletlenül elírta. Ettől még érthető.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Borokafa #3270 üzenetére
Mondjuk ez erős túlzás
8150-esről beszélünk és a stabil(prime blend 3 óra+Linx 20 kör) 5ghz-8 modullal igen melós dolog,már ha egyáltalán összejön.Az Aero is visszatérő probléma és igen sok embernél előjön...Az már bizonyított tény,hogy eléggé bele kell nyúlni a jó prociba,hogy stabil 4.8ghz fölött legyél 8 modullal értelmes feszen.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Borokafa #3253 üzenetére
Lenne egy kezdő kérdésem,proci tuningban vannak hiányosságaim
Olvasgatom hogy 4 maggal,ill 2 maggal van felhúzva az fx elég brutális órajelre.
Az hogy hány mag van aktiválva,miben befolyásolja a tuningolhatóságot?
Nekem biosban 8 van aktiválva,4,4 fölé nem igen mentem vele. -
miresz
veterán
válasz
Borokafa #3242 üzenetére
Az jó kis hűtő. A táp nekem is volt,nem egy könnyű darab,van benn anyag az tuti.
Én azt tervezem,hogy a 4100-at passzívan szeretném hűteni,a VGA is silent lesz benn. De persze 4Ghz körülre felhúzva alap,vagy alulfeszelve.
(#3241) kop8: Tuti,hogy van köze az aktív magok számának a tuningolhatósághoz.Most nézem vazze ennyire melegszik a tied? 4Ghz-n simán feszeld alul a gyári érték alá,jó pár C'-ot nyersz. Egyébbként a CPU,és a CPU mag hőmérséklete közt nálam kb 20C' eltérés van. A kupak hő ha mondjuk 55C' akkor a mag 32C'. Akkor most melyiknek higgyek?
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Borokafa #3220 üzenetére
Ha tudsz esetleg Bp. körül szárazjéglelőhelyet, megírhatnád.
toyone: grat, nem sajnáltad tőle a feszt sem. Nem is kell ide 8150, a legkisebb bullal is hogy el lehet szórakozni. Én pl. nem feltétlen azért vennék FX-et, mert kevés az x4, inkább a tuning miatt. Lehet a legjobb út az FX4100, és ha végre kijön az új stepping, vagy a piledrive, akkor nincs akkora bukás a váltásnál. Álmom egy 24/7-re stabil 5GHz-es gép lenne, amit a B2-vel még elég nehéz elérni.
a másik út a 6100, vagy 8120, de azt tuti nem adnám el vagy 2-3évig, viszont akkor nyálcsorgatva nézhetném a C0, és piledrive 5+GHz-s eredményeketBUÉK minden AMD-s, Inteles, Via-s, IBM-es, ARM-os... fórumtársnak.
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Borokafa #3207 üzenetére
Nézegetem ezt, meg ezt az FX-es fórumot. Durva, hogy egy-két ember milyen sz@r procit fogott ki.
Pl.: FX4100 4,27GHz/1,524V, FX6100 4,3GHz/1,39V se túl jó.Viszont az furcsa, hogy AMD szerint is mehet nekik az 1,5V léggel, bár ez nem csak a 45nm-es SOI 32-re ültetése, hanem SOI (szilícium a szigetelőn)+ HKMG (magas k együtthatós fémkapu tranzisztor) Lehet emiatt bírják jobban a feszt.
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Borokafa #3202 üzenetére
Szépen megy, pedig nem valami übertuning lapban hajtod.
Tekintve, hogy ilyen jól megy a te lapodban is a tuning, lehet, hogy nekem is megmarad majd a 770 Extreme 3 a bullhoz. Enyém 140W TDP-s, már vágtam is rá VRM bordákat.
Viszont egy gondom lesz csak, még nem néztem az új AM3+-os biost, de szvsz. nem lesz benne APM kikapcsolás.Jut eszembe, ha frissítek az új AM3+-os biosra, attól még tudom használni az athlonomat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 4
- Bittorrent topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kerékpársportok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest