Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano
üzenetére
> Hogy?
> Mondjuk egy olyannal trükközhet, hogy 8 ép mag van a lapkán ...a probléma, hogy a szoftvernek is támogatni kell a 4thread-et ,
másrészt ha nativan lefordítják a kódot ( -march=native) akkor azután már nem érzékeli a változásokat.
szóval az eredeti ötletem nem életképes.ami igazából működhet, hogy a "fizikai" SMT2 helyett, ami körülbelül 1.4x sebesség növekedést add a core/mag teljesítményhez
logikai SMT2 - lenne - 2 fizikai magból összerakva.
vagyis itt már 1.9x sebességnövekedés is lehetne - fele akkora magszámmal. Ezt szerintem mikrokóddal/Bios-al egyszerűen meg lehetne oldani és a ZEN3-as egyesített L3-cache is öszhangban van ezzel.
persze ezeket már nem lehet 2x áron eladni, mint a 64magos epyc-eket.
mindenesetre én az AMD helyében azért elemezném ezt az utat is.de lényegében ha jól értem te is ilyet írtál a "két összeolvasztott bulldozer" -re utalva.
Szerintem lesznek erősebb 32 magos procik, de hogy ezt hogy legózza össze az AMD, azt biztosan nem lehet tudni ( találgatok )
Új hozzászólás Aktív témák
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Assetto Corsa Rally
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Test Drive Unlimited [FAQ, Ph! Játékosok listája és térkép az első hszben]
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Sorozatok
- További aktív témák...
- JBL Live Flex 3 - Prémium Bluetooth Zajszűrős Fülhallgató - Kék
- DJI Osmo Pocket 3 Standard Combo / Akciókamera / VLOG kamera - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- Ryzen7 5700x/ RTX3080/ 32GB DDR4/ 1TB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Watch 8 Classic (46mm E-sim) garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L470 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L470 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest