- Itt a Xiaomi Android 16-os frissítési ütemterve a kompatibilis készülékekre
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Hat Galaxy elindította, egy leállította a One UI 8 frissítést
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano #2571 üzenetére
> Hogy?
> Mondjuk egy olyannal trükközhet, hogy 8 ép mag van a lapkán ...a probléma, hogy a szoftvernek is támogatni kell a 4thread-et ,
másrészt ha nativan lefordítják a kódot ( -march=native) akkor azután már nem érzékeli a változásokat.
szóval az eredeti ötletem nem életképes.ami igazából működhet, hogy a "fizikai" SMT2 helyett, ami körülbelül 1.4x sebesség növekedést add a core/mag teljesítményhez
logikai SMT2 - lenne - 2 fizikai magból összerakva.
vagyis itt már 1.9x sebességnövekedés is lehetne - fele akkora magszámmal. Ezt szerintem mikrokóddal/Bios-al egyszerűen meg lehetne oldani és a ZEN3-as egyesített L3-cache is öszhangban van ezzel.
persze ezeket már nem lehet 2x áron eladni, mint a 64magos epyc-eket.
mindenesetre én az AMD helyében azért elemezném ezt az utat is.de lényegében ha jól értem te is ilyet írtál a "két összeolvasztott bulldozer" -re utalva.
Szerintem lesznek erősebb 32 magos procik, de hogy ezt hogy legózza össze az AMD, azt biztosan nem lehet tudni ( találgatok )
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Robotporszívók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- BestBuy topik
- Mikrotik routerek
- Milyen egeret válasszak?
- Itt a Xiaomi Android 16-os frissítési ütemterve a kompatibilis készülékekre
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Szimulátor Playseat + Garanciális Logitech G29 kormány + ajándék váltó
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 G2 - i7-9850H I 16/256SSD - 32/1TB I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest