- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Én nem hiszem, hogy költség oldalról ne érné meg.
Elhiszem, hogy GDDR5M nem működött, mert az AMD nagyon pici piaci szereplőként nem tudta standardizálni.
Azt is el tudom hinni, hogy kezdetben a HBM és az interposer ára túl magas volt ahhoz képest, amilyen piaci szegmenst a termékkel meg lehet célozni. Ne felejtsük el, hogy az amd nem apple, tehát nem tud nagy mennyiségben drága de jó cuccot eladni. És a tervezési és gyártási költség meg nem független a volumentől.
Arról nem is beszélve, hogy egy új memóriamodellt kellett volna elfogadtatni, ahol a HBM vagy rendszermemória, vagy csak gyorsító. Ez egyébként hasonló, mint az Intel DRAM+Optane, de még az sem szivárgott le a mainstreambe.De kitömni a lapkát IC-vel, hogy kompenzálja a sávszélesség hiányát szerintem minden korábbi lehetőségnél egyszerűbb - és már csak azért is indokolt lehetne, hogy az OEM gyártók ne tudják bebuktatni az erősebb IGP-t azzal, hogy csak 1 RAM modult tesznek a gépbe.
A Rembrandt 210mm2. Ez 12 CU - IC nélkül
A 16CU-val rendelkező navi24 16MB IC-vel kompletten belefér 107mm2-be.
Szerintem egy 300mm2-es apuba beleférne akár 32CU is 32Mb IC-vel.És azért ez nem jelentene olyan nagy költséget se. $20-30 max.
Mit jelentene ez árban? Hát kb ekkora gpu-kat adnak 8GB GDDR6-tal pcb-vel hűtővel $300-400-ért.
Szerintem egy ilyet, ami bőven rendelkezik egy navi24 teljesítményével $250-300-ért nyereséggel el lehetne adni.Szerintem az állhat a háttérben, hogy a fő vásárlók az oemek. És ők meg nem szeretnének integrált cuccokat, mert szeretnék megválogatni, hogy milyen beszállítótól milyen alkatrészekből milyen terméket raknak össsze.
A minipc és DIY pedig ebből a szempontból niche.
Új hozzászólás Aktív témák
- Epson nyomtatók
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- A Google Gemini mentheti meg az Apple Sirit
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- A kevés elérhető GPU miatt nem hoz saját GeForce RTX 5090-et a Noctua
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest