Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
 - Yettel topik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - iPhone topik
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Google Pixel topik

Új hozzászólás Aktív témák
- 

joysefke
veterán
válasz

thgergo

üzenetére
						Különben ott a GPU/Xeon phi vagy másegyéb gyorsító a célfeladatra pl FPGA.
Ezt nem tudom, azokat még játék szinten sem programoztam soha (SSE-AVX-et intrinsic-kel igen, hobbiból megvalósítottam pár egyszerűbb képfeldolgozó algoritmust) mindenesetre szerintem arra nem lehet építeni, hogy a usernek majd pont lesz megfelelő GPU-ja és arra pont van megfelelő driver installálva. Ezzel szemben, a legalább SSE 4.2 vagy akár AVX képes processzor az adott.
==
AVX2 és AVX512 kód között csak pár % teljesítményelőnyt tapasztaltam, intel MKL, cascade lake csodákkal.Én még azt olvastam, hogy bár az Avx512 kód lehet akár gyors is, azonban ha csak kevés Avx512 utasítást kell végrehajtani, akkor könnyen elmarad a gyorsulás (vagy még lassul is) mert az Avx512 kód alacsonyabb órajelen fut és utána viszonylag hosszú időre (~ms nagyságrend) van szükség, hogy visszaugrojon az órajel, tehát azon a szálon az Avx512 utasítások utáni kódrészlet lényegesen lassabb lesz, mintha nem Avx512 futott volna előtte.
Na most ha ez így van, akkor ennek fényében, a fenti utasítás halmazábra fényében és annak fényében, hogy az egyes processzorok még különböző számú Avx512 képes egységet tartalmaznak, ki fogja érdemben kitsztelni/eldönteni, hogy egy adott függvény esetén melyik processzorcsalád melyik kódutat futassa? Nekem ez laikusként aránytalan munkának tűnik ahhoz képest, hogy mekkora gyorsulásra lehet elméletben képes az Avx512.
Vagy Avx512 eleve csak szuperszámítógépek esetén lesz hasznos, ott meg majd megírják a kódot az adott processzorhoz?

Új hozzászólás Aktív témák
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
 - Assetto Corsa Rally
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Yettel topik
 - WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
 - Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - RTX támogatással érkezik a Directive 8020
 - Milyen alaplapot vegyek?
 - Milyen processzort vegyek?
 - További aktív témák...

- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
 - Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6
 - Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
 - HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////

- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
 - HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3687, 100% Akkumulátor
 - ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
 - HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
 - iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest