Új hozzászólás Aktív témák
-
zsole84
senior tag
válasz
BogyóBP #3066 üzenetére
Ezért vettem tesztelt procit (phenom II X2 550@X4) a ph-ról. Probléma nélkül működik 3,5 ghz-en 3 hónapja (Az eladó szerint 3,8-on is. Én nem tesztelgettem, beállítottam 3,5-re, prime/játékok alatt is teljesen stabil, anno 26-ba volt postával, szerintem megérte). Ha boltban veszem lehet, hogy pl. csak 3 maggal lett volna stabil, vagy egyáltalán nem lehetett volna unlockolni. Egyébként ha feloldás után elindul a rendszer+win, az kevés. Ha 1 óra prime+játékok alatt sincs gond, akkor oké.
-
petike2014
aktív tag
válasz
BogyóBP #3066 üzenetére
Általában vagy azért vannak tiltve mert vagy hiba van bennük (akár olyan mikro hiba is lehet,hogy pl a 64bites rendszeren egy program nem indul vagy egyetlen egy számítás a 3 millióból eltévesztett..) a másik lehetőség,hogy nem tudnak annyit termelni így kénytelenek a gyorsabb és nagyobb kihozatal érdekében jól működő magokat lebutítani.
Pl.: Az egyik unlockolt phenom II x2 -n ami nálam van ganged módban működnek csak a memóriák rendesen, ungangedben hibásak. Amúgy a cpu ezen kívül teljesen hibátlan. -
majkel
tag
válasz
BogyóBP #3033 üzenetére
Hát ez is csak felhasználási terület kérdése. Például egy Adobe Premire Pro-nál már észrevehető különbség van renderelési, konvertálási időben! Ugyan ez igaz mondjuk a nagy méretű RAW fájlok editálásánál.
Játékban például csak alig alig van különbség magfeloldás előtt és után... maximum csak pár olyan kivételes alkotásban, mely erősen épít a négymagos rendszerekre. De mint mondtam, nálam például renderelési és konvertálási munkáknál van, meg mondjuk a 20 megapixelnél nagyobb RAW formátumú képek editálásánál is hálás dolog a 4 mag + 6MB L3.
-
mongi
senior tag
válasz
BogyóBP #3008 üzenetére
és ha lesnéd azt a linkelt képet, láthatnád a jobb felső sarokban, honnan szedtem
egyébként van nekem alul feszelt 1,125V-os 4400e-m, htpc-ben otthon
ja 760gm-gs3-ad leírásában ezt olvashattad:
"Whether 1800/1600MHz memory speed is supported depends on the AM3
CPU you adopt. If you want to adopt DDR3 1800/1600 memory module
on this motherboard, please refer to the memory support list on our
website for the compatible memory modules." -
mongi
senior tag
válasz
BogyóBP #3005 üzenetére
Type CPU / Microprocessor
Market segment Desktop
Family AMD Sempron
Model number ? 140
CPU part number SDX140HBK13GQ
Box part number SDX140HBGQBOX
Stepping codes AAEEC AE NAEIC AE
Frequency (MHz) ? 2700
Bus speed (MHz) ? One 2000 MHz 16-bit HyperTransport link
Clock multiplier ? 13.5
Package 938-pin organic micro-PGA
AMD Package number 30412
Sockets Socket AM2+
Socket AM3
Introduction date July 22, 2009eredeti lista: [link]
A ram érthető hogy csak 1333mhz (667) viszi, hisz írták is hogy csak OC megy 1600-1800mhz-et. HT-t szerintem hibásan állítja be 1600-ra, tedd fel nyugodtan 2000-re, ha engedi (engednie kellene
)
-
mongi
senior tag
válasz
BogyóBP #2991 üzenetére
Active State Power Management [link]
"Active State Power Management or ASPM is a power management protocol used to manage PCI Express-based serial link devices as links become less active over time. It is normally used on laptops and other mobile Internet devices to extend battery life."
röviden: ha nincs terhelve a pcie kártya, alacsonyabb áramfelvételre kapcsolható, így növelve az akkuidőt vagy csökkentve a fogyasztását a gépnek.
-
Vigneau
félisten
válasz
BogyóBP #2980 üzenetére
Ebben (Auto) az esetben a lap által jónak ítélt értékeken fog ugrálni a CPU feszültsége a feladatok függvényében - ezt fogod majd látni a progi segítségével. Viszont hajlamos a lap ilyenkor túlfeszelni, miközben a CPU kevesebb fesszel is beérné. Nálam a gyakorlatban ez így alakult: 3200MHz-en az auto fesz 1.4V, miközben 1.3V-tal is beérné simán kézi beállítás mellett - a 3600MHz nálam 1.325V-on fut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest