Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
 - iPhone topik
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Sok földi jó került a Redmi K90-be is
 - Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
 - One mobilszolgáltatások
 - Apple Watch
 - Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
 - Yettel topik
 - Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo

Új hozzászólás Aktív témák
- 

zsole84
senior tag
válasz

BogyóBP

üzenetére
						Ezért vettem tesztelt procit (phenom II X2 550@X4) a ph-ról. Probléma nélkül működik 3,5 ghz-en 3 hónapja (Az eladó szerint 3,8-on is. Én nem tesztelgettem, beállítottam 3,5-re, prime/játékok alatt is teljesen stabil, anno 26-ba volt postával, szerintem megérte). Ha boltban veszem lehet, hogy pl. csak 3 maggal lett volna stabil, vagy egyáltalán nem lehetett volna unlockolni. Egyébként ha feloldás után elindul a rendszer+win, az kevés. Ha 1 óra prime+játékok alatt sincs gond, akkor oké.
 - 

petike2014
aktív tag
válasz

BogyóBP

üzenetére
						Általában vagy azért vannak tiltve mert vagy hiba van bennük (akár olyan mikro hiba is lehet,hogy pl a 64bites rendszeren egy program nem indul vagy egyetlen egy számítás a 3 millióból eltévesztett..) a másik lehetőség,hogy nem tudnak annyit termelni így kénytelenek a gyorsabb és nagyobb kihozatal érdekében jól működő magokat lebutítani.
Pl.: Az egyik unlockolt phenom II x2 -n ami nálam van ganged módban működnek csak a memóriák rendesen, ungangedben hibásak. Amúgy a cpu ezen kívül teljesen hibátlan. - 

majkel
tag
válasz

BogyóBP

üzenetére
						Hát ez is csak felhasználási terület kérdése. Például egy Adobe Premire Pro-nál már észrevehető különbség van renderelési, konvertálási időben! Ugyan ez igaz mondjuk a nagy méretű RAW fájlok editálásánál.
Játékban például csak alig alig van különbség magfeloldás előtt és után... maximum csak pár olyan kivételes alkotásban, mely erősen épít a négymagos rendszerekre. De mint mondtam, nálam például renderelési és konvertálási munkáknál van, meg mondjuk a 20 megapixelnél nagyobb RAW formátumú képek editálásánál is hálás dolog a 4 mag + 6MB L3.
 - 

mongi
senior tag
válasz

BogyóBP

üzenetére
						és ha lesnéd azt a linkelt képet, láthatnád a jobb felső sarokban, honnan szedtem

egyébként van nekem alul feszelt 1,125V-os 4400e-m, htpc-ben otthon

ja 760gm-gs3-ad leírásában ezt olvashattad:
"Whether 1800/1600MHz memory speed is supported depends on the AM3
CPU you adopt. If you want to adopt DDR3 1800/1600 memory module
on this motherboard, please refer to the memory support list on our
website for the compatible memory modules." - 

mongi
senior tag
válasz

BogyóBP

üzenetére

Type CPU / Microprocessor
Market segment Desktop
Family AMD Sempron
Model number ? 140
CPU part number SDX140HBK13GQ
Box part number SDX140HBGQBOX
Stepping codes AAEEC AE NAEIC AE
Frequency (MHz) ? 2700
Bus speed (MHz) ? One 2000 MHz 16-bit HyperTransport link
Clock multiplier ? 13.5
Package 938-pin organic micro-PGA
AMD Package number 30412
Sockets Socket AM2+
Socket AM3
Introduction date July 22, 2009eredeti lista: [link]
A ram érthető hogy csak 1333mhz (667) viszi, hisz írták is hogy csak OC megy 1600-1800mhz-et. HT-t szerintem hibásan állítja be 1600-ra, tedd fel nyugodtan 2000-re, ha engedi (engednie kellene
 ) - 

mongi
senior tag
válasz

BogyóBP

üzenetére
						Active State Power Management [link]
"Active State Power Management or ASPM is a power management protocol used to manage PCI Express-based serial link devices as links become less active over time. It is normally used on laptops and other mobile Internet devices to extend battery life."
röviden: ha nincs terhelve a pcie kártya, alacsonyabb áramfelvételre kapcsolható, így növelve az akkuidőt vagy csökkentve a fogyasztását a gépnek.
 - 

Vigneau
félisten
válasz

BogyóBP

üzenetére
						Ebben (Auto) az esetben a lap által jónak ítélt értékeken fog ugrálni a CPU feszültsége a feladatok függvényében - ezt fogod majd látni a progi segítségével. Viszont hajlamos a lap ilyenkor túlfeszelni, miközben a CPU kevesebb fesszel is beérné. Nálam a gyakorlatban ez így alakult: 3200MHz-en az auto fesz 1.4V, miközben 1.3V-tal is beérné simán kézi beállítás mellett - a 3600MHz nálam 1.325V-on fut.

Új hozzászólás Aktív témák
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - World of Tanks - MMO
 - Hardcore café
 - Futás, futópályák
 - Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
 - Apple asztali gépek
 - One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - Fejhallgatós találkozó
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - iPhone topik
 - További aktív témák...

- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
 - GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
 - Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)