- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Külföldi SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsole84
senior tag
válasz
tundrak #3055 üzenetére
pretested sempron140 azt jelenti, hogy az eredetileg egy magos processzor megfelelő lapban (pl. mongi kolléga által ajánlott Asrock) 2 maggal működik. (Fizikailag 2 magos a processzor, viszont 1 mag le van benne tiltva, de az erre alkalmas lapokban feloldható).
Ez azonban nem minden processzorra igaz (ha boltban veszed nagy szerencse kell hozzá), ezért kell olyat venni, amit már leteszteltek, így megy benne a magfeloldás. (Ez azért jó, mert olcsóbban juthatsz hozzá egy erősebb processzorhoz. Az apróban találsz ilyet.) Itt:[link] az első hozzászólásban láthatod, hogy mely processzorokkal lehet próbálkozni. Az általad linkelt hirdetésben írja is az eladó, hogy nem működik a 2. mag. -
mongi
senior tag
válasz
tundrak #3050 üzenetére
Szerintem cseréld le mindkettőt, mivel a lap AM2-es a proci AM2+ -os, én a helyedben vennék egy olcsóbb Asrock UCC-s lapot (pl. N68C-S UCC [link]), plusz egy garantáltan unlockolható/pretested sempron140-et. Azzal már jobban ellennél és fejleszthető maradna a vas később egy akár 6magos cucchoz is. DDR3 meg idén beesik a béka segge alá árban, tehát akár később azt is tehetsz a lapba.
Pillanatnyilag processzor limites sztem a konfigod, míg a javaslatom azért elég nagy ugrást hozna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest