Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salvatore
tag
Most próbálkoztam kicsit:
Ha hybrid módba van, akkor mindenképp X4 B50-et ír, ha letiltok egy magot akkor is, viszont az eszközkezelőbe már csak 3 lesz, viszont a feladatkezelőbe továbbra is 1.
Normál módba meg mindenképp X2 550-et ír és 2 mag van mindenhol, a további beállításoktól függetlenül.
Lehet, hogy ez a lap egy ratyi ebből a szempontból? -
Salvatore
tag
Ha az acc-t kikapcsolom, akkor X2 550 és 2 magot mutat rendesen a feladatkezelő.
Biosba csak a hybrid módot kapcsoltam be, meg az acc-t próbáltam auto-n, allcore-on és percore-on is. Elvileg mást nem kell állítani nem? Mindenhol X4 B50-et írt, csak hát az volt amit fentebb írtam. -
Gyárfás
tag
Egyébként még1 érdekesség, hogy ha core unlock enabled és acc is van és meg is jelenik a 4. mag, de én manuálisan tiltom le, akkor ugyanúgy újraindul. Ilyenkor ha jól láttam négymagosnak ismeri fel, de win (moddolt xp) bootoláskor már csak 3 magot ír, tehát elvileg nem megy a 4. mag és mégis gond van vele.

-
Gyárfás
tag
Hát nem tudom mivel van jelölve, és sajnos nem tudom hogy mennyi a normál, mert gugliban sem találtam meg. Auton vanak a dolgok és ha állítom akkor a legalacsonyabbtól a legmagasabb felé lehet menni vagy fordítva. Nem tudom így megállapítani a normált. Abban bíztam hogy itt megmondja valaki akinek hasonló a lapja, vagy tudja mik ezek a feszültségek.
Van CPU VDD, CPU, CPU NB, CPU NB VDD
-
maestro87
őstag
Óóóó, hogy az a magasságos....
Ha a PS2 is USB, akkor mi a francnak kell lecserélni, kivenni az alaplapból? Mert az az 1db pluszba nem fért volna el benne. Ezzel akarnak meggazdagodni az átalakító gyártók?De mindegy, egeret úgy is akartam venni. De lehet akkor az majd csak karácsonyi ajándék lesz.

Egyébként köszi a választ.És azt nem tudod, hogy létezik-e soros portot és párhuzamos portot bővítő PCI kártya?
Azt ne mondd, hogy ehhez is van USB-s átalakító, mert akkor megeszem a kalapom.
-
HERR Z
veterán
azért azt elfelejted hogy propus magot x2-be nem dobálják, míg x3-ban javarészt az van(és moddolva azt is phenom x4-ként ismeri fel minden, még ha nincs benne L3 akkor is-->itt lehet átbaszni a népet),a legfaszább egy nagy x3 lenne mert az már c3 deneb, csak az drága
szal szvsz x2, arra hogy legalább x3-má lehet moddolni több az esély, minthogy L3 legyen a kis x3-makban -
maestro87
őstag
Idle-ben az AMD kevesebbet eszik mint egy Intel? Ezt hasonló teljesítményű processzorokra érted?
Ja meg még az lenne a kérdésem, hogy ha az FSB-nél azt látom, hogy ki van húzva (FSB: --), az azt jelenti, hogy kedvem szerint húzhatom a processzort? A többinél meg korlát van? -
maestro87
őstag
-
gamf
csendes tag
Szia, köszi a tippet:-) Szóval még egyszer:
Sziasztok! Segítséget kérnék. Van az alaplapomon a CPU beállításai között ACC és azon belül szerepel ilyen, hogy value -12% tól +12% ig. -2%-on van alapból, de mi is ez?:-) Az értékek állításával sebességet lehet állítani, vagy valami teljesen más?
köszönöm -
nyimsolt
tag
Immáron 32 bites Win7-el megy a gép.
Ha minden AUTO-n van akkor 2 magos a proci. Amint átrakom az ACC-t All Core-ra a Win ugyan elindul, de a képernyő szétesik.
A %-okkal még nem játszadoztam, de amint lesz egy kis időm az is meglesz. LEhet, hogy az én Phenomomban eleve rossz is a + 2 mag...
-
Blaze71
őstag
Basszus, de Neked eleve 1000 MHz-en megy, nekem meg 926 MHz-en és csak 3 GHz-es proci mellett. Szóval ezért nem érdemes sajnálni tőle azt a +0,1 V-ot, meg a 10x-es szorzót.
Arról nem is beszélve, amit nejem gépe tud 728 MHz-en, 8x-os szorzóval.
Meg azt is nézd, hogy én Ganged használom. 
-
nyimsolt
tag
Ennyire számítana, hogy 32 vagy 64 bites az opendszer ebben az esetben?
A kékhalálok oka szerintem megvan: megadta magát az öregebbik vinyóm estére: már nem látja a BIOS sem. Ezen a vinyón volt a pagefile, a temp stb...
Ma újra próbálkozom, amint átparamétereztem a megmaradt vinyóra a dolgokat.
A magokat tudom egyesével is állítani -12 és + 12 % között Ezek a %-ok mire jók igazából?
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Nem megy alatt azt értettem, hogy Orthos és Prime azonnal hibát jeleznek a 4. magon. Felnyomtam a feszt a 1,425-re, ugyanúgy hibára fut. A feszt tovább nem szívesen emelném. Van esetleg más állítási lehetőség, amiről nem tudok (könnyen elképzelhető, lemaradtam K8-nál).

A 6MB L3 cache-t viszont tudom a magtól függetlenül engedélyezni, eddig nem tapasztaltam hibát, csak nem tudom ezt mivel teszteljem le. Vagy az L3 cache hibánál is hibára futna a Prime / Orthos?
Köszi
-
adamka16
őstag
HT? nem megy. ha két ag, ha 4 mag, ha tuning... ha régebbi bios. de pl ha 600-ra állítom akkor a CPU-z 800-at ír, ha 800-ra teszem akkor 1000-nek írja, ha 1000-re teszem akkor 1365-nek látja. ha feljebb viszem 1600-ra akkor is 1365 ezt fejtse meg valaki? bár sztem a proci miatt van. előzővel tökéletesen működött a HT állító. ha lesz egy kis időm akkor visszadobom a régi procit és megnézem annál is csinálja-e, mert akkor lap lesz a bűnös...
-
adamka16
őstag
garancia... tuti belekötnének, hogy ez nem hiba hanem ilyen a lap...
mikor benn volt a 7750 akkor engedte tovább is BIOS-ban húzni és nem 1600 volt a max beállítható ha jól emlékszem. igaz akkor nem is bántottam.mondjuk azon még mindig nevetek, hogy DDR3-at ír ki a memória feszültségállításnál a jobb oldalon. Egy kis bug
-
adamka16
őstag
HT-t CPU-Z -ben néztem, visszatettem az NB szorzóját 8x-ra most az majdnem 2200-on meg, de a HT maradt ugyan úgy 1365. biosba is hiába állítom a HT freq-et 1ghz-en is ugyan ennyi, és amit max be tudok állítani 1600, azon is 1365, cpu-z és everest szerint is.
ilyenkor mi van

-
kisza25
félisten
bocsi nálam műkszik, amúgy ez egy szoftver és az igen csak függ a környezetébe telepített programoktól, na meg ott van még a user error is
mennyi Asrock lapod volt eddig, hogy ilyen véleménnyel vagy róla
legtöbb meghibásodás, lehet,
ja, hogy ebből adnak el a legtöbbet, persze többől több is hibásodik meg
a Giga lapom egy cseppet sem volt jobb, vagy stabilabb,
kispóroltak egy csomó bios beállítást, melegedett mint az állat, és teljesen antituning volt,
215 busspeed felett fagyi volt
ja és azért kellett lecserélnem, mert nem írtak hozzá már új biost, pedig egy éve vettem
ebben annyi beállítás van, hogy soknak utána kellett járnom, 260 busspeed még prime stabil
285-290el csináltam valid-ot és van már bios-om 6maghoz,
nem lehet azért ennyire általánosítani, hogy Asrock szar giga meg jó,
mindegyiknek vannak jobban és rosszul sikerült lapjai -
kisza25
félisten
elég sok program van amúgy az asrock lapokhoz, olcsó szegmensben az Asrock lapok vannak a legjobban felszerelve,
ha valakinek kell a presztizs és extrem tuning lapot szeretne minden földi jóval akkor az csengessen
akinek elég egy olcsó, rossz presztizsú,de jól felszerelt prima kis lap az vegyen Asrock-ot
-
kisza25
félisten
fagyállóban már fürdette anno 4mag 4,16Ghz
itt van ni -
kisza25
félisten
anno tavaly áprilisban, mikor vettem egy phenom II x3 710-et és 4 magosítottam
még csak erről és a 720BE-ről lehetett tudni, hogy aktiválhatók a magok(és iszonyat mákom volt, hogy rendeltem egyet netről és pont jó is volt),
ha jól emlékszek 710-en fedezték fel és akkor mintha még nem is lett volna 550 es
persze most már nem takarékos 3magost 4magosítani, de akkor még az volt és esetleg akinek már amúgy is van...
az enyém Bacsishoz került(szegényke)
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby rádiós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Háztartási gépek
- Apple asztali gépek
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- További aktív témák...
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Update 10.28. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Azóta inkább az Asrock 870 Extreme3 felé tereltek.Azzal tutira megyen...

De ez csak gigabyte lapoknál van ez így? Mert sajnos annál nem lehet külön ki be kapcsolni őket 

)

Arról nem is beszélve, amit nejem gépe tud 728 MHz-en, 8x-os szorzóval. 

bár jah, x2 5000 jobb majd ugyanennyiért